Ideile „crețe” aduc Bistrița în atenția National Geographic

Ideile „crețe” aduc Bistrița în atenția National Geographic

Revista National Geographic a alocat Bistriței un articol amplu. Nu laudă Parcul Municipal, nici peisajele frumoase. Nu se leagă nici de fântâni, nici de lacul cu pești. Nu laudă nici măcar dărâmarea „casei veverițelor”. Nu! Ci deplânge soarta castanilor și a spațiului verde din inima Bistriței.

Valul de reacții legat de modernizarea zonei centrale a Bistriței, pare să se fi micșorat. Vocea bistrițenilor sau a altor iubitori ai orașului nu a fost auzită. Sau nu a fost băgată în seamă. Consilierii au votat, în pofida opoziției, proiectul de „betonare” a Pieței Centrale.

Aceștia și-au susținut votul pe considerentul că oricum Piața Centrală nu are spații verzi, ci e înregistrată la curți și construcții.

Dacă la nivel local reacțiile par să se estompeze, altcineva sare în ajutor. Bistrița a ajuns în atenția National Geographic. Revista acuză decizia de modernizare a Pieței Centrale.

Astfel, în articolul amplu pe care i-l alocă, explică pe larg de ce acest demers este o „modernizare neprietenoasă cu mediul”.

Întregul subiect, cu toate detaliile, începând de acum trei ani de când a apărut această idee de modernizare, îl puteți citi AICI.

Bistrițeanul.ro a scris nenumărate articole pe această temă și le puteți reciti accesând următoarele linkuri:

FOTO: Proiectul de reamenajare a piațetei din jurul Bisericii Evanghelice,150.000 de euro!

FOTO: Vor să radă Piața Centrală! 104 arbori, în pericol să fie sacrificați

Cine este Planwerk – firma care a propus tăierea a 104 arbori din Piața Centrală:

Ovidiu Crețu: Nu se vor tăia castanii! Piața Centrală va fi mai frumoasă!

EDITORIAL: V-ar fi vrut morți! Castanii v-au trezit! Bravo vouă! Rămâneți cu ochii pe ei, orașul e al nostru

Cine este singura persoană care a apărat cu adevărat copacii din Piața Centrală

Verzii au depus la Primăria Bistrița aproape 5000 de semnături împotriva modernizării Pieței Centrale

Comercianții din centrul Bistriței sunt împotriva tăierii arborilor din Piața Centrală!

Ciprian Samoilă crede că nu trebuie să se apeleze la legislație pentru salvarea Pieței Centrale, ci doar la principii morale

VIDEO EXCLUSIV: Ce-i transmite primarului Crețu, unul dintre cei mai buni violoniști din lume

VIDEO: Niciun fir de iarbă în Piața Centrală! Zona va fi gri

FOTO: Proteste în Consiliul Local Bistrița! Zeci de bistrițeni, împotriva modernizării Pieței Centrale

În municipiul Bistrița există un singur parc!

Ionuț Simionca, PMP: Dacă primarul Ovidiu Creţu nu renunţă la proiectul de modernizare a Pieţei Centrale, nu exclud iniţierea unei campanii de demitere

După război, mulți viteji s-arată! Cum a luat naștere, de fapt, proiectul de „modernizare” a Pieței Centrale

 

loading...
acum 9 minuteMINUNE!!! Bărbatul strivit de presă, la locul de muncă, își revine! - Momente grele pentru o familie de bistrițeni, miercuri. Un bărbat a fost prins sub presa la care lucra. Medicii erau rezervați în privința diagnosticului, și oamenii nu-i mai dădeau nicio șansă. Totuși, starea lui se îmbunătățește de la o zi la alta. Vestea minunii a sosit azi:
acum 58 de minuteApele Române: Nu sunt detergenți în Colibița, probabil polen - Bistrițeanul.ro prezenta ieri câteva imagini cu spuma ”mării de la munte”. Angajații Apelor Române au luat mostre și au analizat. Concluzia? Nu sunt detergenți! Probabil polen!
acum 2 oreVești bune de la Spital! Ce se-ntâmplă cu garda Neurologie-Cardiologie: - Aveți persoane dragi internate în spital? Aveți de mers la urgență? Vă temeți ca nu cumva medicul de specialitate să lipsească? Ei bine, azi a sosit o veste bună! Garda Neurologie - Cardiologie se desparte în două!
acum 3 oreÎn atenția fetelor nemăritate – Iată ce ar tebui să facă de Sântilie! - În fiecare an, pe data de 20 iulie, îl cinstim pe Sfântul Ilie. Sărbătoarea are cruce roșie în calendar, iar toți românii se sfiesc când vine vorba de treburi casnice în această zi. Dar cine este de fapt Sfântul Ilie și de ce aduce o senzație de teamă printre creștini?
acum 4 oreȘoferii bistrițeni se-ntrec în „cât de beți” pot fi la volan. Ne fac de rușine și prin alte județe - În ultimele zile, polițiștii bistrițeni au găsit la volan șoferi, care mai de care mai beți. Indicatorul etilotestului e tot mai mare. Mai mult, și polițiștii din alte județe au de-a face cu bistrițeni beți în spatele volanului.
acum 5 oreUNDE își va deschide Teraplast un nou sediu - Firma Teraplast are circa 700 de salariaţi în România şi alţi 50 în fabrica din localitatea Leskovac din Serbia. Aceasta din urm[ a fost inaugurată spre finalul anului trecut. Investițiile însă nu par să se oprească aici.
acum 6 oreO surpriză pentru suporterii sportului rege – mâine, pe terasa de vară de la Casa Ema! - Poate ți pare că nu mai este fotbal după Campionatul Mondial, dar... începe Liga 1 – adică încă un motiv pentru pasionații de fotbal să ia cu asalt Terasa de vară de la Casa Ema! Sâmbătă aici îi așteaptă o surpriză savuroasă și autentică!
acum 8 oreFOTO: A adormit la volan și s-a izbit frontal de o autoutilitară - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp, între Feldru și Ilva Mică. Un autoturism a intrat pe contrasens, izbindu-se de o autoutilitară. Șoferul mașinii ar fi adormit la volan.
acum 19 oreImpresionant! Jidvei sare în ajutorul Centrului „Micul Prinț” din Bistrița - Cu sprijinul companiei Jidvei și al artistei Ioana Maria Ardelean, în castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă (în județul Alba) a fost organizat în această seară un impresionant spectacol caritabil. „Această seară ne demonstrează că stă în puterea fiecăruia dintre noi să aducem binele și bucuria celor din jur...”
acum 21 de oreATLANTIS GOLD: Bijuterii elegante, cu safire și diamante, verighete și inele prețioase – cât vezi cu ochii - Dacă vreți să cumpărați o bijuterie frumoasă de aur cuiva drag sau, pur și simplu, să investiți în aur, obligatoriu trebuie să ajungeți și pe la bijuteria ATLANTIS GOLD, deschisă în centrul comercial B1 Shopping Center, la ieșirea din Bistrița spre Unirea.
acum 22 de oreFOTO: Se văd deja spumele mării, pe malul lacului Colibița!!! - Dacă tot i se spune „Marea de la munte”, apoi e musai să ne conformăm. Valuri uriașe încă nu avem, dar începem cu pași mărunți și „dăruim” lacului Colibița niscaiva spume, pentru început... Și ce dacă sunt spume de la detergent...?!
acum 23 de oreFOTO: Doi pietoni loviți de maşină, într-o oră. Unul, în Bistrița - Două accidente rutiere au avut loc în interval de o oră. Doi pietoni au ajuns la spital. Unul din accidente a avut loc în Bistrița, iar altul în Ciceu Mihăieşti.
acum 24 de oreA lăsat în urmă 4 copii îndurerați: Cine este femeia care a murit ieri seară, în accidentul din Dumbrava - Accidentul rutier de ieri seară de la Dumbrava s-a soldat, din nefericire, cu o victimă: Lenuța Pintilei, în vârstă de 43 de ani, a decedat în ciuda tuturor eforturilor depuse de către medici. Manevrele de resuscitare au fost în zadar, iar femeia a pierdut lupta cu viața.
acum O ziConsiliul Local, somat să anuleze hotărârea referitoare la modernizarea Pieței Centrale. „Este ilegal!” - Asociația BISTRIȚA CIVICĂ, alături de Ionela Alexa, Marius Horea Bălan, Adrian Chereji și Vasile Man au formulat o plângere către Consiliul Local al orașului, avertizându-i pe consilieri să anuleze urgent Hotărârea CL 86/2018. În caz contrar, semnatarii plângerii vor da în judecată Primăria.
acum O ziA găsit 500 de euro în parcul din Bistrița…! Ce credeți că a făcut cu ei…?!? - Un subofițer jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa – Năsăud a făcut un gest incredibil ieri, după ce a găsit 500 de euro în parcul municipal: