Ideile „crețe” aduc Bistrița în atenția National Geographic

Ideile „crețe” aduc Bistrița în atenția National Geographic

Revista National Geographic a alocat Bistriței un articol amplu. Nu laudă Parcul Municipal, nici peisajele frumoase. Nu se leagă nici de fântâni, nici de lacul cu pești. Nu laudă nici măcar dărâmarea „casei veverițelor”. Nu! Ci deplânge soarta castanilor și a spațiului verde din inima Bistriței.

Valul de reacții legat de modernizarea zonei centrale a Bistriței, pare să se fi micșorat. Vocea bistrițenilor sau a altor iubitori ai orașului nu a fost auzită. Sau nu a fost băgată în seamă. Consilierii au votat, în pofida opoziției, proiectul de „betonare” a Pieței Centrale.

Aceștia și-au susținut votul pe considerentul că oricum Piața Centrală nu are spații verzi, ci e înregistrată la curți și construcții.

Dacă la nivel local reacțiile par să se estompeze, altcineva sare în ajutor. Bistrița a ajuns în atenția National Geographic. Revista acuză decizia de modernizare a Pieței Centrale.

Astfel, în articolul amplu pe care i-l alocă, explică pe larg de ce acest demers este o „modernizare neprietenoasă cu mediul”.

Întregul subiect, cu toate detaliile, începând de acum trei ani de când a apărut această idee de modernizare, îl puteți citi AICI.

Bistrițeanul.ro a scris nenumărate articole pe această temă și le puteți reciti accesând următoarele linkuri:

FOTO: Proiectul de reamenajare a piațetei din jurul Bisericii Evanghelice,150.000 de euro!

FOTO: Vor să radă Piața Centrală! 104 arbori, în pericol să fie sacrificați

Cine este Planwerk – firma care a propus tăierea a 104 arbori din Piața Centrală:

Ovidiu Crețu: Nu se vor tăia castanii! Piața Centrală va fi mai frumoasă!

EDITORIAL: V-ar fi vrut morți! Castanii v-au trezit! Bravo vouă! Rămâneți cu ochii pe ei, orașul e al nostru

Cine este singura persoană care a apărat cu adevărat copacii din Piața Centrală

Verzii au depus la Primăria Bistrița aproape 5000 de semnături împotriva modernizării Pieței Centrale

Comercianții din centrul Bistriței sunt împotriva tăierii arborilor din Piața Centrală!

Ciprian Samoilă crede că nu trebuie să se apeleze la legislație pentru salvarea Pieței Centrale, ci doar la principii morale

VIDEO EXCLUSIV: Ce-i transmite primarului Crețu, unul dintre cei mai buni violoniști din lume

VIDEO: Niciun fir de iarbă în Piața Centrală! Zona va fi gri

FOTO: Proteste în Consiliul Local Bistrița! Zeci de bistrițeni, împotriva modernizării Pieței Centrale

În municipiul Bistrița există un singur parc!

Ionuț Simionca, PMP: Dacă primarul Ovidiu Creţu nu renunţă la proiectul de modernizare a Pieţei Centrale, nu exclud iniţierea unei campanii de demitere

După război, mulți viteji s-arată! Cum a luat naștere, de fapt, proiectul de „modernizare” a Pieței Centrale

 

acum 30 de minuteAccident mortal la Feldru - Un accident a avut loc, în urmă cu puțină vreme, la Feldru. O persoană s-a răsturnat, cu ATV-ul. În ciuda eforturilor medicilor, victima nu a mai putut fi salvată. 
acum O orăSmart Cleaning îți ia povara curățeniei pentru sărbători! Dacă îți faci programare din timp! - Mai e puțin și vin sărbătorile de iarnă. Gospodinele deja se gândesc la prăjituri și mâncăruri. Dar nu asta le e cel mai greu. Ci făcutul curățeniei! Smart Cleaning vine în ajutor, dar au o condiție! Programările trebuie făcute din timp pentru ca să poată să vă ajute pe cât mai mulți! Și să poată lucra profesionist, așa cum sunt deja recunoscuți.
acum 2 oreVIDEO – IMAGINI ȘOCANTE! Cum arată Parcul Național Munții Rodnei sub amenințarea securii - O filmare cu drona a celor de la Agent Green arată cât de nemiloși au fost hoții de lemn cu Parcul Național Munții Rodnei, care a fost distrus efectiv de drujbe și securi. Hoții nu s-au sfiit să intre nici măcar în zonele de protecție strictă sau în pădurile cu arbori seculari.
acum 3 oreFOTO – Bistrița a rămas în urmă! Au început lucrările la prima parcare etajată din județ, la Prund! - Conducerea orașului vorbește de construirea unei parcări etajate, de ani de zile. Au rămas vorbele, căci faptele se întâmplă la câțiva kilometri distanță. La Pundu Bârgăului au început deja lucrările la parcare. Autoritățile locale speră ca parterul să fie finalizat până se instalează iarna. 
acum 4 oreDoina Pană (PSD): Viitorul României trebuie să fie în UE, dar nu oricum! Nu în poziția „ghiocelului” - Viitorul României trebuie să fie în UE, dar nu oricum! Nu în poziția „ghiocelului” - consideră vicepreședintele PSD Doina Pană, visând la o Românie demnă, respectată, tratată egal cu celelalte state membre, indiferent de culoarea politică a celor care conduc vremelnic instituțiile europene!
acum 19 oreFOTO – Haos pe strada Crinilor, din cauza unei defecțiuni la o țeavă de gaz - Haos în această după-masă pe strada Crinilor, din cauza unei lucrări pentru remedierea unei probleme la o țeavă de gaz. Strada este blocată complet, traficul fiind deviat pe Cerbului.
acum 20 de oreȘi adulții pot fi adoptați! Proiect inedit, demarat la Bistrița - O instituție din Bistrița a demarat recent un proiect extraordinar prin intermediul căruia zeci de adulți vor fi „adoptați”. Va fi spre binele și sprijinul a sute de copii din oraș.
acum 21 de orePe Turc îl roade curiozitatea! Ce vrea să afle de la Radu Moldovan: - Ioan Turc s-a arătat preocupat de ceea ce se întâmplă cu banii publici. Așa că i-a cerut socoteală președintelui Consiliului Județean cu privire la valoarea unor salarii. Asta, după ce i-a transmis un ”Calmează-te!”,făcând referire la procesul primarului orașului stațiune.
acum 22 de oreFOTO/VIDEO: O bistrițeancă, locul III la Cupa României de Artă Florală - Zilele trecute, la Sibiu, a avut loc Cupa României de Artă Florală. La acest concurs a participat și o bistrițeancă. Ea a reușit să cucerească locul III. A fost foarte apreciată de juriu pentru frumusețile ieșite din mâinile sale la cele trei probe. 
acum 23 de oreIoan Turc s-a înscris în cursa pentru fotoliul de primar! Ce planuri are pentru Bistrița: - Până astăzi s-au putut depune candidaturile celor care intră în cursa pentru fotoliul de primar al Bistriței. Ioan Turc, președintele PNL BN, a anunțat că a intrat și el în această cursă. Mai mult, a prezentat și ideile de guvernare pe care le are.
acum 23 de oreUn important om de afaceri a fost legat și jefuit de hoți, în propria casă - Un important om de afaceri din județ a avut parte de spaima vieții sale, după ce ieri dimineață a fost prădat de hoți. Cei trei i-ar fi pătruns în casă, iar când a fost surprins de proprietar l-au legat. Deocamdată nu se știe ce au furat din locuință.
acum 24 de oreEvitați strada Crinilor! Este închisă pentru lucrări - Intersecția de pe strada Crinilor cu Cerbului este total blocată. Se execută lucrări de conectare a unei conducte. Circulația pe stradă este blocatăp inclusiv dinspre sensul giratoriu de la Coroana.
acum O ziSperați la o parcare sub sau supraterană în Eminescu? Luați-vă gândul! - Vă amintiți despre grandiosul proiect al Primăriei Bistrița care prevedea o parcare sub sau supraterană în Piața Mihai Eminescu? Ei bine, trenul a plecat, iar Primăria Bistrița nu mai poate să acceseze fonduri europene pentru această investiție, iar bugetul municipiului nu poate suporta așa ceva.
acum O ziDe Centenar ne unim cu Maramureș, prin Țara Lăpușului! Chef de zile mari, la granița dintre cele două, mâine! - Bistrița Năsăud și Maramureșul se unesc, în anul Centenarului. Cele două vor fi legate printr-un nou drum, care va fi inaugurat mâine, cu mare fast. Bistrițenii sunt așteptați pe Dealul Șpanului, iar moroșenii, în Țara Lăpușului.
acum O ziCât costă un ”autograf” al jandarmilor? 10.000 de lei și două căruțe cu lemne de foc! - Vine frigul și oamenii trebuie să se încălzească. Doi bărbați ”responsabili” și-au umplut căruțele de lemne pentru foc. Dar pe drum spre casă, le-au dat la schimb pentru un ”autograf” al jandarmilor. Și au mai plătit și încă 10.000 de lei.