Ideile „crețe” aduc Bistrița în atenția National Geographic

Ideile „crețe” aduc Bistrița în atenția National Geographic

Revista National Geographic a alocat Bistriței un articol amplu. Nu laudă Parcul Municipal, nici peisajele frumoase. Nu se leagă nici de fântâni, nici de lacul cu pești. Nu laudă nici măcar dărâmarea „casei veverițelor”. Nu! Ci deplânge soarta castanilor și a spațiului verde din inima Bistriței.

Valul de reacții legat de modernizarea zonei centrale a Bistriței, pare să se fi micșorat. Vocea bistrițenilor sau a altor iubitori ai orașului nu a fost auzită. Sau nu a fost băgată în seamă. Consilierii au votat, în pofida opoziției, proiectul de „betonare” a Pieței Centrale.

Aceștia și-au susținut votul pe considerentul că oricum Piața Centrală nu are spații verzi, ci e înregistrată la curți și construcții.

Dacă la nivel local reacțiile par să se estompeze, altcineva sare în ajutor. Bistrița a ajuns în atenția National Geographic. Revista acuză decizia de modernizare a Pieței Centrale.

Astfel, în articolul amplu pe care i-l alocă, explică pe larg de ce acest demers este o „modernizare neprietenoasă cu mediul”.

Întregul subiect, cu toate detaliile, începând de acum trei ani de când a apărut această idee de modernizare, îl puteți citi AICI.

Bistrițeanul.ro a scris nenumărate articole pe această temă și le puteți reciti accesând următoarele linkuri:

FOTO: Proiectul de reamenajare a piațetei din jurul Bisericii Evanghelice,150.000 de euro!

FOTO: Vor să radă Piața Centrală! 104 arbori, în pericol să fie sacrificați

Cine este Planwerk – firma care a propus tăierea a 104 arbori din Piața Centrală:

Ovidiu Crețu: Nu se vor tăia castanii! Piața Centrală va fi mai frumoasă!

EDITORIAL: V-ar fi vrut morți! Castanii v-au trezit! Bravo vouă! Rămâneți cu ochii pe ei, orașul e al nostru

Cine este singura persoană care a apărat cu adevărat copacii din Piața Centrală

Verzii au depus la Primăria Bistrița aproape 5000 de semnături împotriva modernizării Pieței Centrale

Comercianții din centrul Bistriței sunt împotriva tăierii arborilor din Piața Centrală!

Ciprian Samoilă crede că nu trebuie să se apeleze la legislație pentru salvarea Pieței Centrale, ci doar la principii morale

VIDEO EXCLUSIV: Ce-i transmite primarului Crețu, unul dintre cei mai buni violoniști din lume

VIDEO: Niciun fir de iarbă în Piața Centrală! Zona va fi gri

FOTO: Proteste în Consiliul Local Bistrița! Zeci de bistrițeni, împotriva modernizării Pieței Centrale

În municipiul Bistrița există un singur parc!

Ionuț Simionca, PMP: Dacă primarul Ovidiu Creţu nu renunţă la proiectul de modernizare a Pieţei Centrale, nu exclud iniţierea unei campanii de demitere

După război, mulți viteji s-arată! Cum a luat naștere, de fapt, proiectul de „modernizare” a Pieței Centrale

 

FOTO: Ocrotiți și premiați de Eminescu! acum 8 minute- Ocrotiți de Eminescu: Tinerele talente ale județului au avut parte de experiențe de poveste care, cu siguranță, vor rămâne imprimate printre amintirile lor importante! Cine s-a întors cu premii constând în diplome, cărți și bani:
Un SUPER cadou de Dragobete! acum 49 de minute- Dacă ești încă în căutarea unui cadou de Dragobete, poți respira ușurat! L-ai găsit și se află doar la un click distanță! Unde mai pui că este și impresionant, și reconfortant și sănătos pe deasupra!
Iarna viitoare ne-ncălzim mai ieftin! Ce măsuri se iau pentru lemnele de foc: acum 2 ore- Ministrul Ioan Deneș a declarat astăzi că se dorește luarea mai multor măsuri de ieftinire a lemnului de foc pentru cetățeni. Astfel, iarna viitoare ne vom încălzi..cu bani mai puțini.
Probleme cu transportul elevilor în Bistrița-Năsăud? acum 3 ore- Probleme cu transportul elevilor în Bistrița-Năsăud? Ca și infrastructura școlară, dotările sau finanțarea per elev în cazul bunurilor și serviciilor - problema cade în sarcina primăriilor. Ele trebuie să optimizeze condițiile și să obțină toate avizele și pentru șofer și pentru mașină.
Un bistrițean, pus după gratii pentru 30 de zile, de autoritățile dejene acum 4 ore- Un bistrițean își va petrece următoarea lună în arestul poliției dejene. Acesta a fost pus acolo de către instanță, după ce a încălcat legea în municipiul Dej.
Tânărul cu cuțitul, elev de nota 10 la purtare! UNDE a avut loc incidentul: acum 5 ore- Un incident nemaiîntâlnit a avut loc, ieri, la un liceu din Bistrița. Pentru a clarifica lucrurile în urma unui conflict, un elev și-a amenințat colegul cu un cuțit. Culmea, acesta are nota 10 la purtare și nu a mai făcut probleme până acum. Unde s-a întâmplat și ce riscă liceanul:
Tot mai bine e acasă: Se întorc cu zecile la școală, în Bistrița-Năsăud acum 6 ore- Zeci de copii ai bistrițenilor care muncesc în străinătate se întorc anual să facă școală acasă. În general, nu au întâmpinat probleme majore cu adaptarea la sistemul românesc de educație. Au fost și situații în care copiii au solicitat să se înscrie într-o clasă inferioară.
ȘOCANT: Doi elevi de liceu despărțiți de jandarmi, după ce unul dintre ei a scos un cuțit lung de 18 cm acum 7 ore- Certurile între elevi par să ajungă la un alt nivel. O dispută mai veche se putea termina tragic. Un elev și-a amenințat un coleg de liceu cu acte de violență, în timp ce ținea în mână un cuțit lung de 18 cm.
Un scandal cu nepotul său s-a terminat tragic pentru un bătrân din Bistrița acum 7 ore- Un bătrân de 78 de ani și-a pierdut viața ieri, după o ceartă cu nepotul său. Tragicul eveniment a avut loc într-un apartament din Bistrița. Nenorocirea a fost anunțată chiar de către soția bărbatulu, care a luat parte la întreaga scenă.
Un bărbat din Căian i-a ”rugat” pe judecători să-l trimită la închisoare! acum 24 de ore- Polițiștii au încarcerat ieri un bărbat din localitatea Căianu Mic. Acesta își va petrece următoarele luni după gratii. Motivul? A făcut scandal și apoi a ”forțat” mâna instanței ca să-l trimită la închisoare.
RECORD: Încasări peste așteptări! Cel mai mare număr de spectatori, la „Dacia”! acum O zi- Un adevărat record au înregistrat cei de la Centrul Cultural Dacia, în acest weekend: „De trei ani de zile, de când s-a redeschis cinematograful Dacia, nu au mai fost asemenea vânzări… Iar în weekend, vor rula filme pentru copii, dar și o comedie neagră, în sala de concerte”, ne-a mărturisit cu mândrie managerul cinematografului, Ramona Creța-Bugnar.
Pedeapsă record pentru tânărul din Tîrlișua care a provocat un accident lângă Beclean, în care și-a pierdut viața un taximetrist acum O zi- Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat în cazul tânărului din Tîrlișua care a provocat un accident rutier în 2017, în care a murit un taximetrist și au fost rănite alte trei persoane. Judecătorii clujeni nu au fost deloc blânzi cu tânărul, dublând practic pedeapsa stabilită de Judecătoria Beclean.
NOUTĂȚI în anul școlar 2019-2020: Mai puține zile de vacanță, mai multe clase profesionale acum O zi- Mai puține zile de vacanță, mai multe clase profesionale în noul an școlar care va începe luni, 9 septembrie: câteva grădinițe s-au desființat, în lipsa umărului necesar de copii, alte școli primare au devenit grădinițe. Numărul de clase  continuă să scadă... 
Cum e să fii „profesor de serviciu” într-o școală din Bistrița, în ziua în care elevii te consideră invizibil… acum O zi- Un experiment amuzant, pus la cale de un profesor de serviciu: „…am fost „profesor de serviciu”. A fost acea zi în care ar fi trebuit să fiu o acritură și să cert elevii. Ziua în care, de regulă, am senzația că sunt invizibilă. Elevii intră în școală, de cele mai multe ori trădând un soi de apatie, trec pe lângă mine și îmi dau IGNORE…” 
Iubești copiii? Vrei să-i scoți din sistemul de protecție al statului? AFLĂ cum poți deveni asistent maternal: acum O zi- Sute de copii sunt prinși în sistemul de protecție al statului. Cea mai ușoră metodă ca aceștia să cunoască ”viața de familie” este cu ajutorul asistenților maternali. Dacă dorești să schimbi viața unui copilaș, DGASPC face un curs de instruire pentru cei interesați: