IMPRESIONANT: La doar 18 ani a ajutat un copil să vină pe lume și a făcut inimi să bată din nou

IMPRESIONANT: La doar 18 ani a ajutat un copil să vină pe lume și a făcut inimi să bată din nou

La doar 18 ani, Denis Gherasim se poate „lăuda” cu experiențe atât de intense cum unii nu au parte toată viața! Acesta, prin munca de voluntariat, a adus pe lume un bebeluș, a făcut inimi să bată din nou, sau a ținut strâns pe cineva care pleca dintre cei vii. 

În timp ce unii adolescenți își formează „gașca de prieteni”, petrec prin localuri, sau se îndrăgostesc, Denis Gherasim a fost ocupat cu totul altceva. Încă de la 15 ani a intrat într-o lume plină de adrenalină. O lume care i-a oferit experiențe unice, iar acum, la 18 ani are un palmares de „amintiri” de care unii nu au parte în întrega lor viață.

A început să activeze ca voluntar la Crucea Roșie în 2016, în 2017 la Ambulanță și în 2018 la ISU BN.

Fiecare mi-a oferit ceva. La Crucea Roșie am învățat partea de instructaje, partea umanistă cum ar veni. La ambulanță, partea medicală și la ISU am făcut cursul de paramedic pe partea de traumă.”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, tânărul Denis.

Experiențele acumulate în anii de voluntariat, până în prezent, dar și unele cazuri, i-au rămas adânc întipărite în minte. 

O femeie însărcinată a sunat că avea contracții. Avea gemeni, iar un bebeluș s-a născut pe ambulanța din Teaca, iar celălalt la noi, iar eu am ajutat efectiv la naștere. Lucrurile astea sunt foarte rare! A fost o experiență uluitoare”, a spus tânărul.

Toate acțiunile lui Denis sunt voluntare, el neprimind niciun ban pentru ceea ce face. Cu toate acestea, spune că tot ce a învățat să facă de-a lungul timpului este răsplata pentru munca depusă, iar când va intra efectiv în sistem, el deja va cunoaște lucrurile și procedurile.

Pregătirea în domeniu este continuă, așa că anul viitor are programat al doilea modul de paramedic.

Tânărul a povestit care e cea mai mare satisfacție în acest domeniu: „Ce e deosebit e când mergi la cazuri și vezi un pacient critic și vezi că prin resuscitare începe să-i bată inima din nou, efectiv îi salvezi viața. Satisfacția aia că omul trăiește datorită nouă!

Pe de altă parte, există și momente mai puțin plăcute. 

„Am avut un caz recent, când am preluat victima inconștientă cu AVC, și în scurt timp a murit… Mi s-a întâmplat de multe ori să îmi moară în brațe copii, tineri de vârsta mea”, își amintește Denis.

Fiind voluntar la Crucea Roșie, Denis are multe activități cu bătrânii de la azile! A ajuns să fie ca un nepot pentru bunicii de acolo, pentru că nu doar vorbește cu ei, îi ascultă și le oferă alimente, ci cu drag le zâmbește și îi îmbrățișează. 

Activitățile voluntare îi ocupă foarte mult timp, însă Denis spune că face ce-i place. Deși este mai mult plecat decât acasă, părinții îl susțin din toate punctele de vedere. Chiar și în timpul școlii, Denis făcea gărzi de noapte, venind dimineața la școală. Cu toate acestea, el este printre primii din clasă la învățătură. Își lua temele cu el și învăța în timpul gărzilor. În unele cazuri, atunci când e de gardă, nu reușește să doarmă deloc. Cu toate acestea, face numeroase gărzi de noapte, de 12 sau 24 de ore, pasiunea întrecând oboseala.

La 18 ani Denis nu a călcat niciodată în club, spunând că a intervenit la multe cazuri în astfel de localuri, și tocmai de aceea le evită, considerându-le medii toxice. Singurul loc unde îi place să meargă este la munte. A avut multe cursuri în Maieru și Sîngeorz-Băi, iar pentru el asta e adevarata distracție și relaxare.

Denis a și ținut cursuri medicale în numeroase tabere, iar numărul celor pentru care a vorbit ajunge la ordinul sutelor. Deși intră în contact cu o mulțime de oameni, tânărul are doar trei prieteni apropiați.

Denis are și planuri mari pe viitor. Pune „la cale” două proiecte prin care să-i ajute pe ceilalți E vorba de o aplicație cu ajutorul căreia să identifice mai rapid cazurile de urgență, cu ajutorul unui mesaj. Apoi, ar vrea să tragă sforile necesare astfel încât cursurile de prim ajutor să fie introduse obligatoriu în școli.

Cred că este foarte trist faptul că mulți medici de familie, de exemplu nu știu să acorde primul ajutor”, a explicat Denis.

La vârsta lui, când alții încă se întreabă ce rost au în viață și încotro să o apuce, Denis e hotărât: vrea să se facă ofițer la pompieri! Tocmai de aceea se gândește să dea la Facultate la Sibiu sau la Academia de Poliție din București.

 

GROAZNIC: Bunic mort într-un incendiu în Budac noiembrie 17, 2019 - Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu, în Budacu de Sus. Din nefericire, după ce locuința a ars în întregime, înăuntru a fost găsit cadavrul unui bărbat.
VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat. 
RECORD de Black Friday: Un bistrițean a cumpărat un televizor de 30.000 de lei noiembrie 16, 2019 - Un bistrițean a bifat unul dintre recordurile înregistrate de Black Friday, după ce a cumpărat un televizor de 30.000 de lei. De unde este cumpărătorul cu mână largă
Rostul de dimineaţă: Prăbuşit la pământ, ca o glazură pe deasupra drumului… noiembrie 16, 2019 - Nu e uşor să-l priveşti în ochi. E de-al drumului. Este din zodia celor care păşesc graţios, te izbesc fulgerător cu o privire şi pleacă elegant mai departe... Fără să întoarcă privirea. Fără să te bage în seamă. Fără să-i pese...
Președintele Iohannis se va plimba mâine pe Pietonal! Între 14.00-15.00 noiembrie 15, 2019 - Președintele Klaus Iohannis va fi mâine în Bistrița-Năsăud, așa cum Bistrițeanul.ro vă anunța încă de luni. Susținătorii candidaturii sale la un nou mandat în fruntea țării, nu puțin în Bistrița-Năsăud după rezultatul obținut în primul tur, îl pot întâlni mâine în centrul Bistriței sau la Sala Polivalentă, acolo unde are loc întâlnirea oficială cu susținătorii săi.
Ioan Turc: Împreună putem trimite PSD să se reformeze în liniște! Cer liberalilor mobilizare totală! noiembrie 15, 2019 - Ioan Turc cere bistrițenilor să trimită PSD-ul să se reformeze în liniște. Liderul PNL BN le solicită membrilor de partid mobilizare totală pentru al doilea tur de scrutin.
Central Motors dă startul la Black Friday! noiembrie 15, 2019 - Black Friday a devenit o tradiție pentru Central Motors, aducând în prim-plan oferte de neratat și în acest an.  Central Motors – dealer autorizat al mărcilor Ford și Hyundai pe plan local – a organizat campanii speciale cu ocazia zilei de Black Friday.
SUPER oportunitate pentru studenţii din Bistriţa! noiembrie 15, 2019 - Te-ai gândit vreodată cum ar fi să trăiești pentru câteva luni în America și să experimentezi stilul de viață american? Dintr-o dată New York, Las Vegas sau Hawaii nu mai sunt atât de îndepărtate. Studenţii din Bistriţa au la dispoziţie o extraordinară oportunitate:
EXCEPȚIONAL! Un documentar realizat de un bistrițean, difuzat de una dintre cele mai mari platforme de filme din lume noiembrie 15, 2019 - Netflix, una dintre cele mai mari platforme de filme din lume, difuzează un  documentar realizat de un bistrițean. Este vorba despre „București, unde ești?”, realizat de Vlad Petri.