IMPRESIONANT! Pompierul bistrițean a reușit să urce pe podium la Campionatul din China! CÂT de greu a fost:

IMPRESIONANT! Pompierul bistrițean a reușit să urce pe podium la Campionatul din China! CÂT de greu a fost:

România a avut pentru prima dată reprezentant la Campionatul Mondial al Pompierilor și Polițiștilor, la semimaraton. La start s-au aliniat 183 de concurenți. Bistrițeanul Nicolae Bălan a reușit să urce pe podium, în ciuda dificultăților. AFLĂ cum a fost această experiență:

Campionatul Mondial al Pompierilor și Polițiștilor a avut loc în acest weekend, în China. Peste 10.000 de sportivi din 79 de țări s-au prezentat pentru probele din cadrul Campionatului. România a avut 8 reprezentanți. Dar la proba de semimaraton, bistrițeanul Nicolae Bălan a fost primul reprezentant al României.

S-a dus hotărât să obțină un rezultat bun și a reușit să urce pe podium!

La proba de semimaraton – 21 km, s-au aliniat 183 de concurenți. Iar pompierul bistrițean a scos al treilea timp, obținând medalia de bronz.

„CHENGDU 2019 – WORLD POLICE & FIRE GAMES. Prima participare românească… prima medalie! Eroul zilei : BĂLAN NICOLAE. Medalie de bronz la semimaraton 21 km. Felicitări! Suntem mândri de tine!”, au scris pe Facebook cei de la Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română.

Și colegii de la ISU Bistrița Năsăud s-au mândrit cu colegul lor, online.

„Nicolae Bălan, pompierul bistrițean care ne face mândri la toate competițiile la care participă! De această dată, a câștigat Medalia de bronz la semimaraton 21 km, unde s-au întrecut 183 de concurenți din întreaga lume, în condiții extreme”, au scris cei de la ISU BN.

Și într-adevăr, nu a fost ușoară proba.

„Startul s-a dat la ora 07:30 dimineața, ora Chinei. Au fost în jur de 25 de grade la începerea probei, făcând ca cei 21 de km să fie mai greu de alergat. Organizarea a fost excepțională, multă lume pe traseu, mulți voluntari care ne încurajau cum știau ei mai bine. Pentru mine a fost o experiență bună, m-a afectat puțin căldura, dar a ieșit bine la final! Sunt mulțumit de rezultat! Au fost sportivi din toate colțurile lumii, foarte bine pregătiți și mă bucur că am alergat alături de ei!”, a declarat pentru Bistrițenul.ro, Nicolae Bălan.

Bistrițeanul a participat și la proba de croos country, însă temperatura de 45 de grade la START l-a împiedicat să urce pe podium.

La început de septembrie, Nicolae Bălan va participa la un alt maraton- pe șosea, la Brașov. Iar peste doi ani intenționează să cucerească din nou podiumul la Campionatul Mondial al Pompierilor și Polițiștilor. Doar că atunci, competiția nu va mai fi în China, ci în Olanda.

 

VIDEO: Om de afaceri din Bistrița reținut pentru 24 de ore. AFLĂ pentru ce acum 3 ore - Un om de afaceri din Bistrița a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. Acesta a fost dus în cătușe, cu mascații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat:
FOTO: A luat-o la sănătoasa prin porumb după ce a lovit două fete pe marginea drumului acum 9 ore - Un accident rutier destul de neobișnuit s-a petrecut în Nimigea de Sus. După ce a lovit două fete pe marginea drumului, șoferul a luat-o la sănătoasa prin porumb.
VIDEO: Ce le poate oferi Bistriţa celor din diaspora… ?! Cum îi încurajăm pe bistriţeni să revină acasă acum 10 ore - Cum îi încurajăm pe cei din diaspora să revină acasă? Cei care se aşteaptă la flori şi un covor roşu – să nu se întoarcă...! „Dacă la întoarcere, te aştepţi să găseşti o ţară plină de zâmbet, nu te întoarce! Dacă vrei să te întorci acasă, să pui umărul să faci o ţară mai frumoasă, atunci întoarce-te… Nu este uşor, dar..."
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum 11 ore - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 12 ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 13 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 14 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 15 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 16 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 17 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 17 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 18 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum O zi - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum 2 zile - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.