IMPRESIONANT! Pompierul bistrițean a reușit să urce pe podium la Campionatul din China! CÂT de greu a fost:

IMPRESIONANT! Pompierul bistrițean a reușit să urce pe podium la Campionatul din China! CÂT de greu a fost:

România a avut pentru prima dată reprezentant la Campionatul Mondial al Pompierilor și Polițiștilor, la semimaraton. La start s-au aliniat 183 de concurenți. Bistrițeanul Nicolae Bălan a reușit să urce pe podium, în ciuda dificultăților. AFLĂ cum a fost această experiență:

Campionatul Mondial al Pompierilor și Polițiștilor a avut loc în acest weekend, în China. Peste 10.000 de sportivi din 79 de țări s-au prezentat pentru probele din cadrul Campionatului. România a avut 8 reprezentanți. Dar la proba de semimaraton, bistrițeanul Nicolae Bălan a fost primul reprezentant al României.

S-a dus hotărât să obțină un rezultat bun și a reușit să urce pe podium!

La proba de semimaraton – 21 km, s-au aliniat 183 de concurenți. Iar pompierul bistrițean a scos al treilea timp, obținând medalia de bronz.

„CHENGDU 2019 – WORLD POLICE & FIRE GAMES. Prima participare românească… prima medalie! Eroul zilei : BĂLAN NICOLAE. Medalie de bronz la semimaraton 21 km. Felicitări! Suntem mândri de tine!”, au scris pe Facebook cei de la Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română.

Și colegii de la ISU Bistrița Năsăud s-au mândrit cu colegul lor, online.

„Nicolae Bălan, pompierul bistrițean care ne face mândri la toate competițiile la care participă! De această dată, a câștigat Medalia de bronz la semimaraton 21 km, unde s-au întrecut 183 de concurenți din întreaga lume, în condiții extreme”, au scris cei de la ISU BN.

Și într-adevăr, nu a fost ușoară proba.

„Startul s-a dat la ora 07:30 dimineața, ora Chinei. Au fost în jur de 25 de grade la începerea probei, făcând ca cei 21 de km să fie mai greu de alergat. Organizarea a fost excepțională, multă lume pe traseu, mulți voluntari care ne încurajau cum știau ei mai bine. Pentru mine a fost o experiență bună, m-a afectat puțin căldura, dar a ieșit bine la final! Sunt mulțumit de rezultat! Au fost sportivi din toate colțurile lumii, foarte bine pregătiți și mă bucur că am alergat alături de ei!”, a declarat pentru Bistrițenul.ro, Nicolae Bălan.

Bistrițeanul a participat și la proba de croos country, însă temperatura de 45 de grade la START l-a împiedicat să urce pe podium.

La început de septembrie, Nicolae Bălan va participa la un alt maraton- pe șosea, la Brașov. Iar peste doi ani intenționează să cucerească din nou podiumul la Campionatul Mondial al Pompierilor și Polițiștilor. Doar că atunci, competiția nu va mai fi în China, ci în Olanda.

 

FOTO: I-ar fi intrat soarele-n ochi și n-a observat pietonul de pe trecere octombrie 16, 2019 - Un ușor accident rutier a avut loc pe Bulevardul Republicii din municipiu. Un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni. Șoferul vinovat susține că i-ar fi intrat soarele-n ochi, motiv pentru care nu l-a observat.
Alcoolul la volan, o competiție?? Bistrițeni prinși conducând rupți de beți octombrie 16, 2019 - Să conduci sub influența alcoolului pare o competiție pe șoselele județului. Polțiștii au întocmit dosare penale și au reținut pe un bărbat ce a provocat un accident, conducând beat. CE valori au indicat aparatele etilotest:
VIOLENȚA în FAMILIE: Și bărbații sunt loviți, câteodată! octombrie 16, 2019 - Polițiștii au întocmit ieri dosar penal pe numele unei femei. Aceasta și-ar fi lovit bărbatul, care a sunat la 112. Totul s-a întâmplat în Maieru.
Salvează chiar TU viața celui drag ție! ÎNVAȚĂ să resuscitezi, să acorzi primul ajutor! octombrie 16, 2019 - Ziua Europeană a Resuscitării e sărbătorită de câțiva ani încoace, accentuând importanța cunoașterii acestui protocol! Într-o clipită, inima celui drag nouă se poate opri. Dar dacă i se aplică manevrele de resuscitare imediat, șansele de supraviețuire sunt mult mai mari. ÎNVAȚĂ să resuscitezi, să acorzi primul ajutor!
DEZASTRU la spitalele de psihiatrie din țară! Cum stă treaba la Bistrița și Beclean: octombrie 16, 2019 - Spitalele de psihiatrie din țară au fost luate la puricat de direcțiile de sănătate publică, la ordinul fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea. Unele spitale din țară au grad de ocupare și de 170%. Cum stă treaba la Bistrița.
FOTO/VIDEO. Neobişnuit şi răscolitor concert: Eduard Kunz şi Yuri Medianik au umplut până la refuz Sinagoga octombrie 16, 2019 - Neobişnuit şi răscolitor concert, ieri seară, la Singogă: pianistul Eduard Kunz s-a prezentat din nou impecabil în faţa melomanilor din Bistriţa. De data aceasta într-o neobişnuită formulă, alături de violonistul şi acordeonistul Yuri Medianik
A luat bani să facă să dispară amenzi de circulație! Polițist bistrițean reținut, după ce a fost prins în flagrant octombrie 16, 2019 - Un polițist bistrițean a fost reținut, după ce ieri a fost prins în flagrant de ofițerii anticorupție, în timp ce lua 200 de lei pentru a face să dispară abateri la regimul rutier.
INCREDIBIL: Cum se spală pe mâini Suciu, Pană și Deneș când e vorba de efectele Legii recursului compensatoriu. Simionca se dă lovit octombrie 16, 2019 - O constănțeancă a trimis o scrisoare dureroasă parlamentarilor ce au votat legea recursului compensatoriu. Aceasta le spunea că părinții ei au fost omorâți de un recidivist. Parlamentarii bistrițeni nu știu nimic despre scrisoare. Iar justificarea votului dat pentru această lege e de-a dreptul…incredibilă.
De ce a ajuns cel mai mare producător de materiale de construcții din țară să „evite” lucrările pe fonduri europene octombrie 16, 2019 - Grupul Teraplast este cel mai mare producător de materiale de construcții din țară. Cu toate acestea, bistrițenii au ales să își reducă dependența de proiectele pe fonduri europene. Cum explică directorul companiei această alegere:
Guvernul demis a împărțit din pix 30 de milioane de lei în județ. Cum au fost distribuiți banii: octombrie 16, 2019 - 30 de milioane  din 1,4 miliarde de lei. Atât primește județul Bistrița-Năsăud pentru asigurarea  tuturor  cheltuielile secţiunii de funcţionare a bugetelor locale. Din 58 de comune doar 34 au primit bani, lozul câștigător fiind tras de municipiul Bistrița: 10 milioane de lei.
FOTO: Tragedie evitată la Măgheruș datorită mobilizării localnicilor octombrie 16, 2019 - Un coș de fum necurățat a produs un incendiu, aseară, în Șieu Măgheruș. Mobilizarea localnicilor a dus la evitarea unei tragedii. 
VIDEO INEDIT! Proful care și-a amenajat o clasă pentru meditații în propria casă, subiect de documentar octombrie 15, 2019 - Dorin Ioniță, profesorul de matematică ce a ieșit din sistem în urmă cu 10 ani și și-a amenajat în propria casă o clasă pentru meditații, a ajuns subiect de documentar. Filmul este realizat tot de un bistrițean, Alex Brendea, și urmează să fie prezentat la un festival de film. Are 54 de ani și a...
Au străbătut mii de kilometri ca să pună umărul la un proiect din județul nostru! GRATUIT! octombrie 15, 2019 - Un proiect de suflet al românilor, și al bistrițenilor deopotrivă, a atras și străini. Au venit tocmai din Regatul Unit pentru a pune umărul la ridicarea depoului și vopsirea mocăniței.
Au băut până s-au ales cu dosare penale! octombrie 15, 2019 - Cu alcoolul nu se face casă bună! Și nici nu iei decizii înțelepte! Ieri, polițiștii au întocmit dosare penale pe numele a doi bărbați. Infracțiunile făcute de aceștia au la bază consumul de alcool.
Economiile copiilor puse la dispoziția Guvernului? Nu și în Bistrița-Năsăud: octombrie 15, 2019 - Conturile Junior, programul prin care Guvernul sprijină românii să economisească pentru copiii lor până la vârsta majoratului, nu prea au succes în Bistrița-Năsăud. Județul nostru se numără printre cele cu numărul cel mai mic de aplicanți.