Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Se fac angajări la Selgros, Filadelfia Group, Leoni Bistriţa şi Metropolis!
FOTO/VIDEO - Povestea spectaculosului vin de Dumitra continuă! Cum a revitalizat un inginer de 78 de ani un vin demult uitat
În Bistrița-Năsăud nu locuiesc persoane refugiate! Mai mult, numărul de străini înregistrați în județul nostru a scăzut
FOTO/VIDEO: Cele mai frumoase voci, într-un spectacol răscolitor, plin de căldură şi lumină
Vara e altfel pe terasa Metropolis: Vinuri de Lechința și Jelna și bucătăria mediteraneană de la Academia del Gusto!
VILLA: Bistrița are cel mai exclusivist restaurant din județ, chiar în casa locuită de primul arhitect al orașului!

  220 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015În așteptarea noii secții UPU-SMURD, numărul bolnavilor crește an de an cu peste 1.500

17/06/2017 12:35:20 Raluca NECHITI  
Aproape 43.000 de bolnavi s-au prezentat anul trecut la secția de Urgențe a Spitalului Județean pentru a fi consultați de medicii de la UPU-SMURD, numărul fiind în creștere cu peste 1.600 față de anul precedent. Secția e sufocată de numărul mare de bolnavi, iar timpii de așteptare sunt și ei în creștere.

„Suntem pe drumul cel bun. Căutăm soluții pentru reabilitarea secțiilor Spitalului Județean de pe strada Ghinzii și de pe strada Alba Iulia. Avem deja selectat ca eligibil proiectul de extindere - modernizare - dotare a UPU-SMURD. Astăzi avem undeva cca 300 mp, iar extinderea va fi de 1.000 de mp. În urma videconferinței de zilele trecute sper ca cei de la Ministerul Sănătății să înțeleagă că trebuie găsite resurse pentru amenajarea unor heliporturi la spitalele de urgență pentru a permite mai ușor transferul bolnavilor”, le-a spus președintele CJ, Radu Moldovan, medicilor bistrițeni zilele trecute, la Zilele Medicale Bistrițene, eveniment organizat de spitalul privat Sanovil. 

Între timp, numărul bolnavilor care se prezintă la Urgențe crește de la an la an. Conform datelor publicate de Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud, anul trecut la UPU au ajuns 42.982 de persoane, cu peste 1.600 mai mulți decât în anul precedent.

„Extinderea și modernizarea secției UPU – SMURD este o necesitate de urgență maximă ca urmare a creșterii considerabile a adresabilității populației către această secție (aproximativ 200 cazuri în 24 de ore), spațiul actual fiind proiectat pentru maxim 75 de cazuri în 24 de ore”, susțin reprezentanții spitalului.

Proiectul de modernizare, extindere și dotare cu aparatură modernă a noii secție de urgențe are o valoare de 5 milioane de euro, noua secție urmând să fie construită în curtea interioară a spitalului.

1946 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro