Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Disperare într-o familie din Mărișelu: Copilașul suferă de o tumoră care îi pune viața în pericol
Hocus Pocus la pârtia de schi?! Bistrița Civică susține că primăria a decontat bani pentru un șopron inexistent
REVOLTĂTOR: Banii pentru mâncare și rechizite ai copiilor cu nevoi speciale ajung la părinți - elevii rămân flămânzi și neîngrijiți
Cupa Casa EMA la înot, ediția a șaptea! Weekendul acesta, de neratat!
BISTRIȚA: Atenție, riscați să fiți împușcați! Trasee turistice care se suprapun cu domenii de vânătoare!
POVEȘTI DIN SAT: Onoare, prețuire și respect, tuturor...
AgroArdeal, Leoni, Clinica Sanovil și Selgros fac angajări!

  182 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015În așteptarea noii secții UPU-SMURD, numărul bolnavilor crește an de an cu peste 1.500

17/06/2017 12:35:20 Raluca NECHITI  
Aproape 43.000 de bolnavi s-au prezentat anul trecut la secția de Urgențe a Spitalului Județean pentru a fi consultați de medicii de la UPU-SMURD, numărul fiind în creștere cu peste 1.600 față de anul precedent. Secția e sufocată de numărul mare de bolnavi, iar timpii de așteptare sunt și ei în creștere.

„Suntem pe drumul cel bun. Căutăm soluții pentru reabilitarea secțiilor Spitalului Județean de pe strada Ghinzii și de pe strada Alba Iulia. Avem deja selectat ca eligibil proiectul de extindere - modernizare - dotare a UPU-SMURD. Astăzi avem undeva cca 300 mp, iar extinderea va fi de 1.000 de mp. În urma videconferinței de zilele trecute sper ca cei de la Ministerul Sănătății să înțeleagă că trebuie găsite resurse pentru amenajarea unor heliporturi la spitalele de urgență pentru a permite mai ușor transferul bolnavilor”, le-a spus președintele CJ, Radu Moldovan, medicilor bistrițeni zilele trecute, la Zilele Medicale Bistrițene, eveniment organizat de spitalul privat Sanovil. 

Între timp, numărul bolnavilor care se prezintă la Urgențe crește de la an la an. Conform datelor publicate de Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud, anul trecut la UPU au ajuns 42.982 de persoane, cu peste 1.600 mai mulți decât în anul precedent.

„Extinderea și modernizarea secției UPU – SMURD este o necesitate de urgență maximă ca urmare a creșterii considerabile a adresabilității populației către această secție (aproximativ 200 cazuri în 24 de ore), spațiul actual fiind proiectat pentru maxim 75 de cazuri în 24 de ore”, susțin reprezentanții spitalului.

Proiectul de modernizare, extindere și dotare cu aparatură modernă a noii secție de urgențe are o valoare de 5 milioane de euro, noua secție urmând să fie construită în curtea interioară a spitalului.

3297 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro

Close