Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive
FOTO: Aventurile „reginei” tenisului de masă în Europa: A venit la Bistrița la 10 ani, fără să știe o boabă de română
OAMENI din Bistrița-Năsăud: Tulburătoarea poveste a unui bistrițean nemulțumit... „Pentru a-i ajuta pe tinerii din acest oraș înapoiat...”
EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura
Impresioneaz-o cu trandafiri care rezistă 25 de ani, de la Euforia Floral Boutique!
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!

  177 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015În sfârșit: Simion Zăgrean, cel ce a omorât cu sânge rece un tânăr în Spania, a ajuns după gratii

13/02/2018 15:44:44 Flavia DANCIU  
Acum mai bine de un deceniu, în Spania, a avut loc o crimă oribilă. Simion Zăgrean omora, cu sânge rece, pe un tânăr de 17 ani. Tatăl victimei a luptat cu autoritățile spaniole din răsputeri pentru a vedea că se face dreptate, iar acum poate sufla mai liniștit. Criminalul fiului său a ajuns după gratii.

În 2004, Simion Zăgrean, un bărbat din Leșu, ajutat de un consătean, îl omora cu sânge rece pe Nicolae Leonte, un adolescent de 17 ani din Ilva Mică. Incidentul a avut loc în Spania, chiar la ferma la care muncea, complice fiind și spaniolul care deținea ferma în cauză.

Inițial, adolescentul a fost bătut cu bestialitate, cu o rozetă de robinet și o bâtă din lemn, după care a fost sugrumat și aruncat în bazinul colector de irigații, unde și-a găsit sfârșitul. Totul ar fi pornit de la o presupusă datorie pe care ar fi avut-o adolescentul.

Deși crima a fost comisă în 2004, criminalul a fost trimis în judecată abia în 2010, după ce tatăl adolescentului s-a luptat ca ancheta să fie făcută ca la carte, spaniolii tratând cazul cu superficialitate și încadrând crima la accident.

Abia în 2017, Simion Zăgrean a fost condamnat la 22 de ani de închisoare. Acesta a primit 20 de ani pentru omor calificat și alți doi ani pentru infracțiunile comise înainte de crimă, instigare la fals și uz de fals. Dragotă Leon, complicele lui, care a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, a scăpat de închisoare, dar și de plata daunelor morale și materiale către familia adolescentului omorât, primind 6 ani cu suspendare.

Astfel Simion Zăgrean a fost condamnat și la plata daunelor morale în valoare de 300.000 de euro și a daunelor materiale în valoare de peste 9.000 de euro. Acestea reprezintă cheltuielile cu autopsia din Spania, deplasarea tatălui victimei în Spania și retur și transportul trupului victimei din Spania.

Această pedeapsă este o pedeapsă record pentru infractorii din județul nostru.

Ieri, tatăl victimei a primit o veste care i-a adus puțină alinare. Lupta sa nu a fost în zadar.

La data de 11 februarie a.c, a fost extrădat din Suedia, un bărbat, de 52 de ani, din Bistrița, împotriva căruia Tribunalul Bistriţa Năsăud a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Cel în cauză a fost condamnat la 22 ani închisoare pentru savârşirea infracţiunii de omor și a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova. Deși făptașul este de loc din Leșu, acesta are domiciliu în Bistrița”, anunță reprezentanții IPJ BN.

8152 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro