Începe anul școlar: Câte școli din Bistrița-Năsăud nu au autorizație ISU

Începe anul școlar: Câte școli din Bistrița-Năsăud nu au autorizație ISU

Mai sunt două săptămâni până la începerea unui nou an școlar, iar în Bistrița-Năsăud există încă zeci de școli fără autorizație ISU. „În acest moment, pregătirile sunt în desfășurare, se fac lucrări de modernizare, reabilitare și igienizare. Însă ni s-a promis că se va rezolva acest aspect în timp util, până la începerea noului an școlar…”

Conducerea MAI a organizat ieri o videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI din teritoriu și reprezentanții inspectoratelor școlare județene. S-au discutat aspecte care țin de începerea anului școlar în condiții de siguranță pentru copii.

Cât sunt de pregătite unitățile de învățământ pentru începerea anului școlar, din punct de vedere al avizelor de funcționare și securitate la incendiu? În ce măsură este asigurată siguranța elevilor în zona adiacentă școlilor? Acestea au fost cele mai importante teme abordate în cadrul videoconferinței.

Încep verificările la fața locului!

Prefectul Ovidiu Victor Frenț și subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea împreună cu reprezentanți ai ISU Bistrița, ISJ, IPJ și DSP vor forma grupuri mixte care vor ieși la control.

Reprezentanții instituțiilor vor verifica în teren toate școlile unde există încă lucrări de reabilitare / modernizare / igienizare din județ.

În acest moment, pregătirile sunt în desfășurare, se fac lucrări de modernizare, reabilitare și igienizare. Din punctul de vedere al colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență mai avem doar 50 de unități care acum nu au autorizație, tot datorită faptului că sunt în șantiere școlile, însă ni s-a promis că se va rezolva acest aspect în timp util, până la începerea noului an școlar.

De asemenea, în două-trei zile va fi finalizată situația școlilor pe întregul județ, pentru a obține avizele de funcționare necesare”, a precizat prefectul județului,  Ovidiu Victor Frenț.

Autoritățile județene vor verifica și mijloacelor auto care asigură transportul școlar. Poliția va intensifica acțiunea de combatere a transportului pirat de persoane.

Creșterea gradului de siguranță al elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar rămâne una dintre prioritățile structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

La nivel central au condus videoconferința viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai-Viorel Fifor, împreună cu Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale și ministrul interimar al Educației Naționale.

Foto Deschidere @ DanBradu.ro.  Foto @ Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca:
Ionuț Simionca (PMP): „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României” octombrie 17, 2019 - „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României, care va susține proiectele mele legislative pentru români și pentru bistrițeni, cum ar fi Autostrada Nordului”, a anunţat Ionuț Simionca (PMP).
Cât câștigă bugetarii din Bistrița-Năsăud? Salariile le-au crescut cu peste 1.000 de lei în ultimii ani octombrie 17, 2019 - Bugetarii din Bistrița-Năsăud sunt printre cei mai slab plătiți din țară. Cu toate acestea, în ultimii ani, salariile bugetarilor din județ au crescut cu 1.200 de lei. Cel mai bine câștigă bugetarii din Timiș.
FOTO: I-ar fi intrat soarele-n ochi și n-a observat pietonul de pe trecere octombrie 16, 2019 - Un ușor accident rutier a avut loc pe Bulevardul Republicii din municipiu. Un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni. Șoferul vinovat susține că i-ar fi intrat soarele-n ochi, motiv pentru care nu l-a observat.
Alcoolul la volan, o competiție?? Bistrițeni prinși conducând rupți de beți octombrie 16, 2019 - Să conduci sub influența alcoolului pare o competiție pe șoselele județului. Polțiștii au întocmit dosare penale și au reținut pe un bărbat ce a provocat un accident, conducând beat. CE valori au indicat aparatele etilotest:
VIOLENȚA în FAMILIE: Și bărbații sunt loviți, câteodată! octombrie 16, 2019 - Polițiștii au întocmit ieri dosar penal pe numele unei femei. Aceasta și-ar fi lovit bărbatul, care a sunat la 112. Totul s-a întâmplat în Maieru.