Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO - Povestea spectaculosului vin de Dumitra continuă! Cum a revitalizat un inginer de 78 de ani un vin demult uitat
FOTO/VIDEO: Cele mai frumoase voci, într-un spectacol răscolitor, plin de căldură şi lumină
În Bistrița-Năsăud nu locuiesc persoane refugiate! Mai mult, numărul de străini înregistrați în județul nostru a scăzut
Vara e altfel pe terasa Metropolis: Vinuri de Lechința și Jelna și bucătăria mediteraneană de la Academia del Gusto!
VILLA: Bistrița are cel mai exclusivist restaurant din județ, chiar în casa locuită de primul arhitect al orașului!
NOI locuri de muncă în Bistriţa! Filadelfia Group, Selgros, Saiz Tour şi Central Motors fac angajări!

  1734 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Incredibil! Curtea de Apel Cluj a amânat pentru a cincea oară pronunțarea în dosarul Poarta Transilvaniei

19/05/2017 12:17:21 Raluca NECHITI  
Magistrații Curții de Apel Cluj au amânat, pentru a cincea oară, să dea un răspuns clar în ceea ce privește modul în care a fost stabilit câștigătorul licitației pentru Poarta Transilvaniei. O parte din companiile care au pierdut cea mai „aglomerată” licitație din istoria României, au contestat rezultatul licitației.

Sute de firme s-au înghesuit la licitația pentru reabilitarea celui mai important drum din Bistrița-Năsăud. Consiliul Județean a scos la licitație primele tronsoane.

Reamintim că pentru reabilitarea celor 55 km de drum, estimată la 35 milioane de euro (plus TVA), s-au înscris la licitație nu mai puțin de 378 de firme.

În urma procedurii de achiziție au fost depuse pentru primul lot - Mureșenii Bârgăului (DN17) - Lac Colibița - Colibița nu mai puțin de 13 oferte din partea a 61 de operatori economici. Pentru al doilea lot Lac Colibița - Bistrița Bârgăului (DN17) au intrat în cursă 20 asocieri cu 103 operatori economici. Pentru lotul trei (DN17) Josenii Bârgăului - Strâmba - Ilva Mică sunt depuse 17 oferte din partea a 110 operatori economici, iar pentru lotul patru - Ilva Mică (DN17D) - Poiana Ilvei - Măgura Ilvei există 18 ofertanți, respectiv 104 firme.

Un an de zile comisia de evaluare a ofertelor a analizat propunerile venite de la companiile de construcții, în cele din urmă stabilind, în luna decembrie a anului trecut, câștigătorii. Nemulțumiții au contestat la CNSC rezultatul licitației, președintele CJ, Radu Moldovan, anunțând că toate contestațiile depuse de asocierile de companii în urma raportului de procedură din decembrie au fost respinse „dar mai avem contestații la Curtea de Apel Cluj”, preciza președintele CJ luna trecută, după vizita în teren finanțatorilor.

Cinci companii care au pierdut licitația și nu au avut câștig de cauză nici la Consiliul Național de Soluționare al Contestațiilor au acționat în judecată Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și firmele care au reușit să câștige licitația.

Dosarul a fost înregistrat la începutul lunii aprilie pe rolul Curții de Apel Cluj, iar după o lună de analiză judecătorii au ajuns la o concluzie însă de atunci și până acum au refuzat să anunțe verdictul, amânând pronunțarea nu mai puțin de cinci ori, la termenul de ieri motivând că „nu s-a putut constitui completul de judecată”.

Între timp, proiectul pentru Poarta Transilvaniei merge mai departe, săptămâna trecută la Bistrița fiind prezentă viceprim-ministrul Sevil Shhaideh care a semnat la Bistrița primul contract din România care va fi finanțat prin fonduri europene pe noul exercițiu financiar, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu fonduri europene urmând să fie realizate trei loturi (2,3 și 4) din Poarta Transilvaniei.

 

2809 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
21:51 - Polițistul Marian Godină comentează scandalul sexual al cărui protagonist e preotul Cristian Pomohaci
20:19 - FOTO/VIDEO: Bătălia cu pungi pline de apă a fost, din nou, deliciul copiilor la Serbările Bistriţei Medievale. Catapulta şi-a cam ratat ţinta...
17:14 - FOTO: Ziua Internaţională a Iei româneşti a fost sărbătorită şi în California!
14:27 - POVEȘTI DIN SAT: Rotarul
12:47 - Cum va fi celebrată Ziua Drapelului Naţional, mâine, la Bistriţa
11:14 - Donații pentru micii prinți! Deși cu dificultăți, centrul continuă activitatea
10:07 - VIDEO: Spectaculoase instrumente din alte vremuri au însufleţit centrul vechi al oraşului. Azi – bătaie cu pungi de apă şi alte surprize
09:13 - FOTO/VIDEO: Bucuria de a te întâlni cu prietenii, la un ceai extraordinar, în parc...
08:15 - Ioan Turc, despre pasarela metalică pe Independenței: Să-l convingem pe Crețu să renunțe la ultima sa aberație!

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro