Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  587 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Campanie împotriva condusului sub influenţa băuturilor alcoolice

08/07/2014 12:07:02 Laurențiu BOARIU  
Poliţia a desfăşurat astăzi o campanie de informare a şoferilor cu privire la riscurile ce le implică şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mai multe echipeje ale Poliţiei Rutiere au participat astăzi la o acţiune de informare a şoferilor, în baza ,,Campaniei de prevenire a accidentelor rutiere în rândul persoanelor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice”.
Şoferii opriţi au fost informaţi de agenţi cu privire la riscurile ce le implică condusul sub influenţa băuturilor alcoolice, primind şi pliante cu aceste informaţii.
Şofatul în stare de ebrietate este una dintre principalele cauze în producerea accidentelor rutiere, arată statisticile Politiei Rutiere, aceasta fiind cauza pentru aproximativ 11 % din accidentele grave. Depistarea unei valori de la 0,01până la 0,80 g/l alcool pur în sânge se sancţionează cu amendă contravenţională şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 90 de zile. Dacă valoarea depistată depăşeşte 0,80 g/l alcool pur în sânge, şoferului i se întocmeşte dosar penal şi i se ridică permisul de conducere, cu propunere de anulare.

Conform site-ului circulatiarutiera.ro, în Italia, pentru depăşirea limitei maxime de alcool în sânge admise, de 0,5 grame la mie, şoferul poate ajunge în arest, iar maşina îi poate fi confiscată În Germania, şofatul în stare de ebrietate poate atrage după sine interdicţia de a mai conduce pe teritoriul acestui stat. Orice depăşire a concentraţiei de alcool permise, de 0,49 grame la mie, se acnţionează cu amendă de 125 de euro. În Marea Britanie, şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice se sancţionează cu amenzi mari, de 5.000 de lire sterline, plus suspendarea permisului pentru 6 -12 luni, gradul de alcoolemie permis prin lege fiind de 0,8 grame la mie.

2196 vizualizariok2.jpg :: Bistriteanul.ro
ok15.jpg :: Bistriteanul.ro
ok13.jpg :: Bistriteanul.ro
ok8.jpg :: Bistriteanul.ro
ok7.jpg :: Bistriteanul.ro
ok4.jpg :: Bistriteanul.ro
ok9.jpg :: Bistriteanul.ro
ok5.jpg :: Bistriteanul.ro
ok14.jpg :: Bistriteanul.ro
ok6.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:35 - Fratele Ancuței Cârcu va fi condus pe ultimul drum în Rebrișoara, de un sobor compus din 16 preoți

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro