Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Disperare într-o familie din Mărișelu: Copilașul suferă de o tumoră care îi pune viața în pericol
Hocus Pocus la pârtia de schi?! Bistrița Civică susține că primăria a decontat bani pentru un șopron inexistent
REVOLTĂTOR: Banii pentru mâncare și rechizite ai copiilor cu nevoi speciale ajung la părinți - elevii rămân flămânzi și neîngrijiți
Cupa Casa EMA la înot, ediția a șaptea! Weekendul acesta, de neratat!
BISTRIȚA: Atenție, riscați să fiți împușcați! Trasee turistice care se suprapun cu domenii de vânătoare!
POVEȘTI DIN SAT: Onoare, prețuire și respect, tuturor...
AgroArdeal, Leoni, Clinica Sanovil și Selgros fac angajări!

  176 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Campanie împotriva condusului sub influenţa băuturilor alcoolice

08/07/2014 12:07:02 Laurențiu BOARIU  
Poliţia a desfăşurat astăzi o campanie de informare a şoferilor cu privire la riscurile ce le implică şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mai multe echipeje ale Poliţiei Rutiere au participat astăzi la o acţiune de informare a şoferilor, în baza ,,Campaniei de prevenire a accidentelor rutiere în rândul persoanelor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice”.
Şoferii opriţi au fost informaţi de agenţi cu privire la riscurile ce le implică condusul sub influenţa băuturilor alcoolice, primind şi pliante cu aceste informaţii.
Şofatul în stare de ebrietate este una dintre principalele cauze în producerea accidentelor rutiere, arată statisticile Politiei Rutiere, aceasta fiind cauza pentru aproximativ 11 % din accidentele grave. Depistarea unei valori de la 0,01până la 0,80 g/l alcool pur în sânge se sancţionează cu amendă contravenţională şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 90 de zile. Dacă valoarea depistată depăşeşte 0,80 g/l alcool pur în sânge, şoferului i se întocmeşte dosar penal şi i se ridică permisul de conducere, cu propunere de anulare.

Conform site-ului circulatiarutiera.ro, în Italia, pentru depăşirea limitei maxime de alcool în sânge admise, de 0,5 grame la mie, şoferul poate ajunge în arest, iar maşina îi poate fi confiscată În Germania, şofatul în stare de ebrietate poate atrage după sine interdicţia de a mai conduce pe teritoriul acestui stat. Orice depăşire a concentraţiei de alcool permise, de 0,49 grame la mie, se acnţionează cu amendă de 125 de euro. În Marea Britanie, şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice se sancţionează cu amenzi mari, de 5.000 de lire sterline, plus suspendarea permisului pentru 6 -12 luni, gradul de alcoolemie permis prin lege fiind de 0,8 grame la mie.

2124 vizualizariok2.jpg :: Bistriteanul.ro
ok15.jpg :: Bistriteanul.ro
ok13.jpg :: Bistriteanul.ro
ok8.jpg :: Bistriteanul.ro
ok7.jpg :: Bistriteanul.ro
ok4.jpg :: Bistriteanul.ro
ok9.jpg :: Bistriteanul.ro
ok5.jpg :: Bistriteanul.ro
ok14.jpg :: Bistriteanul.ro
ok6.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro

Close