Într-o localitate au votat aproape dublu numărul de localnici. Probleme la CNLR. Situația la ora 20.00

Într-o localitate au votat aproape dublu numărul de localnici. Probleme la CNLR. Situația la ora 20.00

Reprezentanții Biroului Electoral Județean au explicat că până la această oră nu au mai existat incidente, în afară de cele de dimineață. De asemenea, au explicat de ce operatorii întreabă votanții pentru ce vor să voteze. AFLĂ situația prezenței la vot la nivel național, județean, și EXCLUSIV pe comunele din Bistrița Năsăud:

Secțiile de vot s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. Despre probleme și evoluția prezenței la vot, până la ora 14, puteți reciti AICI și AICI.

UPDATE ora 20:00

În localitatea Jelna s-a înregistrat un număr record de votanți, aproape dublu decât numărul înscris pe listele permanente.

Totodată, PSD a făcut o sesizare privind nereguli la secția de votare de la Colegiul Național Liviu Rebreanu.

AFLĂ din video de mai jos care a fost situația la Jelna și problema la CNLR.

În ceea ce privește prezența la vot, la ora 20.00, la nivel național, se prezentaseră 46,40 la sută pentru a vota europarlamentarii și 39,01  la sută pentru a vota la Referendum.

În Bistrița Năsăud, pentru europarlamentare au votat 46,73 la sută, iar pentru Referendum și-au exprimat votul 39,78 la sută.

Ia vedeți puțin și situația comunelor din județul nostru:

UPDATE ora 19:00

Cu două ore înainte de închiderea secțiilor de votare, prezența la nivel național este de 43,43 sută – la Europarlamentare și 36,40 la Referendum.

În Bistrița-Năsăud situația e de 43,88 la sută prezență la Europarlamentare și 37,29 la sută prezență la Referendum.

Situația pe comunele din Bistrița-Năsăud o puteți verifica aici: Sînmihaiu de Câmpuie conduce cu 65,54 la sută prezență la vot, iar codașa, Feldru- 27,11 la sută.

 

UPDATE ora 18:00

Conform reprezentanților BEJ BN, până la această oră nu au fost raportate incindente.

În comuna Budacu de Jos, mai exact în Jelna, au fost suplimentate listele suplimentare cu încă 15 exemplare.

Situația privind dinamica prezenței la vot la ora 18:00, în Bistrița Năsăud, se prezintă astfel:

La nivel național, prezența la Europarlamentare e de 40,37 la sută, iar în Bistrița Năsăud, de 40,99 la sută.

La Referendum, la nivel național au votat 33,72 la sută, iar în județul nostru, 34,77 la sută.

UPDATE ORA 17:00

Prezența la urne pentru referendumul invocat de președintele țării Klaus Iohannis a atins pragul minim de 30% din totalul voturilor pentru a fi valid. La ora 17:45 prezența la referendum era de 31,10%, ceea ce înseamnă că au votat aproape 6 milioane de români.

Județul nostru se menține peste media națională. Astfel, în Bistrița Năsăud au votat 35,88 la sută, comparativ cu 35,46 la nivel național. La Referendum, situația e de 30,34 la sută prezență, comparativ cu 29,50 la sută, la nivel național.

Dinamica în județ e cam aceeași. Sînmihaiu de Câmpie a reluat conducerea, cu o prezență de 54,42 la sută. Comuna Feldru a ajuns abia la 21 la sută.

 

UPDATE ORA 16:00

Județul Bistrița Năsăud trece peste media națională în ceea ce privește prezența la vot.

Dacă la nivel național prezența la europarlamentare e de 32,09, în județul nostru, media e de 32,13 la sută. Și la Referendum situația e la fel. La nivel național, media e de 26,63 la sută, iar în Bistrița Năsăud, de 27,15 la sută.

Comuna Șanț preia „conducerea” în județul nostru, cu o prezență de 50,57 la sută. Codașă rămâne tot comuna Feldru, cu doar 17,93 la sută, cu mult sub media națională.

UPDATE – ora 15:00

La nivel național, prezența la urnele de vot a fost de 28,41 la sută la Europarlamentare și 23,50 la sută la Referendum.

În Bistrița Năsăud, media a fost de 27,75 la sută la Europarlamentare și 23,37 la sută la Referendum.

În ce privește dinamica pe fiecare comună din județ, situația se prezenta astfel:

SITUAȚIA la ora 14:00

Reprezentanții BEJ BN au explicat că la nivelul județului nostru nu au mai existat incidente, în afară de cele sesizate de dimineață. În ce privește postarea pe pagina de Facebook a Prefecturii a unui mesaj ce îndemna cetățenii să voteze PSD, cazul fost trimis la IPJ BN.

AFLĂ de ce operatorii întreabă dacă alegeți să votați pentru Europarlamentare sau Referendum:

În ce privește dinamica prezenței la vot în județul nostru, puteți urmări harta de mai jos:

Cap de listă rămâne Sînmihaiu de Câmpie cu o prezență de 39,56 &, iar codașă e tot comuna Feldru, cu 11,79 %.

La această oră, la nivel național, media la Europarlamentare e de 25,97 la sută, iar la Referendum de 21,41 la sută.

În județul nostru, situația e următoareaa: 24,92 la sută la europarlamentare și 20,89 la sută la referendum.

 

VIDEO. În AVANPREMIERĂ naţională, joi, la Bistriţa: „Maria, Regina României”, un film cât o istorie octombrie 22, 2019 - Un film cât o istorie...! O poveste bazată pe fapte reale, având în prim plan figura marcantă a Reginei Maria, va fi difuzată în avanpremieră naţională, joi, 24 octombrie, de la ora 18.00, la Bistriţa! În distribuţie – şi un actor bistriţean!  Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
„Aventurile” adolescentului din centrul de la Beclean: a bătut doi educatori, a spart o ușă și și-a agresat frățiorii mai mici octombrie 22, 2019 - Un adolescent de doar 16 ani a semănat groază, în urmă cu două zile, în centrul de la Beclean unde este cazat. Acesta a luat la bătaie doi educatori, a spart ușa de la apartamentul unde este cazat și și-a agresat frățiorii mai mici. Ce l-a enervat în asemenea hal:
VIDEO: Elicopterul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în sprijinul salvamontiștilor bistrițeni octombrie 22, 2019 - Salvamontiștii bistrițeni au solicitat încă de anul trecut sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Aceștia aveau nevoie de un elicopter care să-i ajute cu transportul de materiale. Operațiunea a avut loc în Parcul Național Munții Rodnei.
Ionuț Simionca (PMP): Crețu și Moldovan vând gogoși electorale și minciuni octombrie 22, 2019 - Într-o declarație politică, deputatul PMP Ionuț Simionca și-a exprimat public nemulțumirea legată de faptul că președintele CJ Bistrița-Năsăud și primarul municipiului Bistrița au inaugurat cu fast proiectul de construire a unei săli polivalente în Wonderland.
Se întâmplă în Bistrița-Năsăud: Fetiță de 7 ani trimisă acasă de la dispensarul școlar cu mâna ruptă în două locuri octombrie 22, 2019 - O fetiță de 7 ani a fost trimisă astăzi acasă, cu profesorul de sport, după ce și-a rupt mâna în două locuri, în urma unei căzături. După incident, fetița a ajuns la dispensarul școlar, de unde a fost trimisă acasă și nu la spital, cum ar fi trebuit.
ALEGERI 2019: PSD se opune politicilor de austeritate anunțate de Orban și PNL octombrie 22, 2019 - PSD se opune politicilor de austeritate anunțate deja de Orban și PNL și nu participă la ședința de plen pentru învestirea guvernului Orban!
VIDEO: O lume fantastică, cu peisaje şi legende fabuloase, în premieră, la Bistriţa! octombrie 22, 2019 - O lume fantastică, cu peisaje şi legende fabuloase, cu personaje mitice şi seducătoare dansuri ne-a fost dat să admirăm, zilele trecute la Bistriţa. Mai mult, am avut parte şi de câteva experienţe sonore cu adevărat spectaculoase!
Pedeapsă cu EXECUTARE pentru un fost examinator auto. Despre cine este vorba: octombrie 22, 2019 - Dacă până acum angajații de la Permise Auto care au fost prinși cu mită au scăpat de gratii cu pedepse fără executare, unul dintre ei nu a fost atât de norocos. Trimis în judecată în două dosare, acesta s-a ales cu doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Despre cine este vorba:
O cunoașteți?? A furat geanta unei cliente! Sunați la 112 dacă aveți informații! octombrie 22, 2019 - Un furt a avut loc vineri, în incinta unui magazin din Bistrița. În timp ce o clientă proba ceva, geanta cu actele, banii și telefonul i-au fost sustrase de o altă femeie. UPDATE: Hoaţa a fost identificată de polişişti.
VIDEO – Minora ce ar fi fost răpită de unchiul său a fost găsită! UNDE era: octombrie 22, 2019 - Sute de polițiști, jandarmi și voluntari au căutat ieri minora dispărută. Alerta a fost dată ca și răpire, deoarece fata a fost văzută ultima dată plecând cu unchiul ei. Azi-noapte, oamenii legii au găsit-o. Unchiul ei a fost audiat. UNDE se aflau cei doi:
S-a pus cu polițiștii și acum va da cu subsemnatul, periodic, la IPJ! octombrie 22, 2019 - Un tânăr din Sîngeorz a fost reținut de polițiști după ce a încălcat mai multe reguli. Acum, pentru 60 de zile, va trebui să dea cu subsemnatul la sediul IPJ BN. CUM s-a întâmplat totul:
Limitatoare de viteză într-o comună de pe Valea Bârgăului. AFLĂ unde octombrie 22, 2019 - Primăria unei comune de pe Valea Bârgăului pune piciorul în prag și e hotărâtă să lupte cu vitezomanii care circulă pe drumurile din comună. Astfel, autoritatea locală va monta limitatoare de viteză.
Aquabis Bistriţa: Avarie în Rebrişoara! Este afectată toată partea de jos a satului octombrie 22, 2019 - Începând de ieri seară, în Rebrişoara s-a sistat apa potabilă. Au fost afectate străzile Ulița Morii, Primăriei precum și toată partea de jos a satului. Când se reia difuzarea apei potabile:
Un adolescent de 16 ani de la centrul de plasament din Beclean și-a luat la bătaie educatorii. Totul s-a terminat la…Psihiatrie octombrie 22, 2019 - Un adolescent de 16 ani cazat la centrul de plasament din Beclean, în urmă cu două zile, și-a luat la bătaie educatorii. Victime i-au căzut o femeie și un bărbat, cel din urmă având nevoie de îngrijiri medicale. Totul s-a terminat la secția de Psihiatrie Infantilă a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.
Și-a răpit nepoata minoră! Zeci de polițiști îi caută! Dacă-i vedeți, sunați urgent la 112! octombrie 21, 2019 - Zeci de polițiști s-au mobilizat în căutarea Dariei! O copilă de 13 ani a fost văzută ultima dată alături de unchiul ei, care i-a propus să îl însoțească. Apoi, zici că ar fi intrat în pământ. Dacă-i vedeți, sunați URGENT la 112.