Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi!

Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi!

Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.

Prezent în emisiunea ”Cunoaște-ți politicianul!” de la Bistrițeanul.ro, liderul PNL BN a vorbit despre Parcul Industrial. Totul a pornit de la comparație cu Oradea.

Dacă cineva vrea să facă o comparație, să meargă la Oradea. Nu zic la Cluj. La Oradea. Că Oradea e un oraș mijlociu. Bistrița e un oraș mic spre mijlociu. Dar și primarul Oradiei a câștigat alegerile în 2008, în același timp cu domnul Ovidiu Crețu. Ce a făcut Ilie Bolojan în Oradea în aceste trei mandate? Oradea are centură ocolitoare, poduri noi, un centru istoric- o perlă, reabilitat la un nivel maxim. Apropo de Wonderland, Oradea are un complex care atrage turiștii, și nu mă refer la Băile Felix, și vin oameni inclusiv din Ungaria. E o lume, un univers, cu bazine, tobogane, saune de toate felurile- acela e wonderlandul ei. Ilie Bolojan a pus bazele a trei parcuri industriale care bubuie, care funcționează” a explicat Ioan Turc.

Liberalul susține că ideea unui Parc Industrial îi aparține, studiul de fezabilitate pentru acesta fiind încă din 2006.

Parcul Industrial din Bistrița e un proiect pe care eu l-am început în 2006, plecând de la dorința fostului director al Teraplast de a-și reloca activitatea în altă parte. Și i-am promis că voi identifica o zonă unde să amenajăm un parc industrial pentru firmele din Bistrița și societăți de un anumit profil. Suprafața era tot la Sărata, însă nu în locul în care e acum. Ar fi avut 50 de hectare, în urma unui schimb cu Romsilva și a plantării de puiet în altă zonă. Am prevăzut legătură cu calea ferată, cu DN 17” a explicat liderul PNL BN.

Mai mult, în 2012, acesta a avut un deja-vu, când primarul Oradiei i se lăuda cu o idee pe care acesta o avuse încă din 2006.

Am fi construit acolo și un campus pentru învățământul universitar tehnic și profesional, pentru a stabili un parteneriat între municipalitate, mediul de afaceri și școală, pentru a aduce la Bistrița acele specializări care se cer pe platforma industrială a orașului. Când Ilie Bolojan mi-a spus în 2012 că vrea să facă acets lucru, am avut un deja-vu, pentru că eu gândisem lucrul acesta în 2006” a explicat Ioan Turc.

Liberalul a subliniat greșelile pe care administrația prezentă le-a făcut în Parcul Industrial.

Parcul industrial a fost terminat după 10 ani de zile, pe o suprafață de 28 de hectare, dintre care o parte în pantă. Pe plansă arată ca fiind plan, dar dacă mergi pe teren, constați că bună parte este în pantă. Are 5 mw instalați, când parcul din Oradea are 28 de mw. Are o rețea de gaze, apă și canalizare subdimensionată, cu un drumeag care străbate parcul industrial și niște sensuri giratorii care nu pot fi folosite un camion. A devenit o pistă de carturi. Administrația PSD și-a bătut joc de parcul Industrial, care stă gol. Mai mult, se percepe și o taxă de un euro pe suprafață construită, când de fapt nu ar trebui să se ceară nici un bănuț. Pentru că cei care doresc să-și relocheze activități sau să-și înceapă noi activități preferă să meargă să închirieze spații care există gata construite” a explicat Ioan Turc.

Totuși, liderul PNL BN crede că Parcul Industrial va deveni atractiv, dacă municipalitatea va fi condusă de un liberal.

Parcul industrial va fi, am această convingere, regândit, în așa fel încât să devină atractiv. Va fi regândit de viitoarea administrație a orașului, care cred că va fi liberală” a concluzionat Ioan Turc.

 

FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.
Trecerea CF de pe Slavici rămâne închisă! CE spune șeful de șantier: decembrie 7, 2019 - Luni au început lucrările de montare a dalelor de cauciuc la calea ferată de pe Slavici. Deși azi circulația ar fi trebuit reluată, nu s-a întâmplat deloc așa. Șeful de șantier a explicat care sunt motivele și cât ar mai putea dura lucrările:
Copilașul care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit decembrie 7, 2019 - Băiețelul de 3 ani care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit în această dimineață. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul capului, însă organismul său nu a reușit să îi facă față.
VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!