Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi!

Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi!

Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.

Prezent în emisiunea ”Cunoaște-ți politicianul!” de la Bistrițeanul.ro, liderul PNL BN a vorbit despre Parcul Industrial. Totul a pornit de la comparație cu Oradea.

Dacă cineva vrea să facă o comparație, să meargă la Oradea. Nu zic la Cluj. La Oradea. Că Oradea e un oraș mijlociu. Bistrița e un oraș mic spre mijlociu. Dar și primarul Oradiei a câștigat alegerile în 2008, în același timp cu domnul Ovidiu Crețu. Ce a făcut Ilie Bolojan în Oradea în aceste trei mandate? Oradea are centură ocolitoare, poduri noi, un centru istoric- o perlă, reabilitat la un nivel maxim. Apropo de Wonderland, Oradea are un complex care atrage turiștii, și nu mă refer la Băile Felix, și vin oameni inclusiv din Ungaria. E o lume, un univers, cu bazine, tobogane, saune de toate felurile- acela e wonderlandul ei. Ilie Bolojan a pus bazele a trei parcuri industriale care bubuie, care funcționează” a explicat Ioan Turc.

Liberalul susține că ideea unui Parc Industrial îi aparține, studiul de fezabilitate pentru acesta fiind încă din 2006.

Parcul Industrial din Bistrița e un proiect pe care eu l-am început în 2006, plecând de la dorința fostului director al Teraplast de a-și reloca activitatea în altă parte. Și i-am promis că voi identifica o zonă unde să amenajăm un parc industrial pentru firmele din Bistrița și societăți de un anumit profil. Suprafața era tot la Sărata, însă nu în locul în care e acum. Ar fi avut 50 de hectare, în urma unui schimb cu Romsilva și a plantării de puiet în altă zonă. Am prevăzut legătură cu calea ferată, cu DN 17” a explicat liderul PNL BN.

Mai mult, în 2012, acesta a avut un deja-vu, când primarul Oradiei i se lăuda cu o idee pe care acesta o avuse încă din 2006.

Am fi construit acolo și un campus pentru învățământul universitar tehnic și profesional, pentru a stabili un parteneriat între municipalitate, mediul de afaceri și școală, pentru a aduce la Bistrița acele specializări care se cer pe platforma industrială a orașului. Când Ilie Bolojan mi-a spus în 2012 că vrea să facă acets lucru, am avut un deja-vu, pentru că eu gândisem lucrul acesta în 2006” a explicat Ioan Turc.

Liberalul a subliniat greșelile pe care administrația prezentă le-a făcut în Parcul Industrial.

Parcul industrial a fost terminat după 10 ani de zile, pe o suprafață de 28 de hectare, dintre care o parte în pantă. Pe plansă arată ca fiind plan, dar dacă mergi pe teren, constați că bună parte este în pantă. Are 5 mw instalați, când parcul din Oradea are 28 de mw. Are o rețea de gaze, apă și canalizare subdimensionată, cu un drumeag care străbate parcul industrial și niște sensuri giratorii care nu pot fi folosite un camion. A devenit o pistă de carturi. Administrația PSD și-a bătut joc de parcul Industrial, care stă gol. Mai mult, se percepe și o taxă de un euro pe suprafață construită, când de fapt nu ar trebui să se ceară nici un bănuț. Pentru că cei care doresc să-și relocheze activități sau să-și înceapă noi activități preferă să meargă să închirieze spații care există gata construite” a explicat Ioan Turc.

Totuși, liderul PNL BN crede că Parcul Industrial va deveni atractiv, dacă municipalitatea va fi condusă de un liberal.

Parcul industrial va fi, am această convingere, regândit, în așa fel încât să devină atractiv. Va fi regândit de viitoarea administrație a orașului, care cred că va fi liberală” a concluzionat Ioan Turc.

 

Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.
SENSE aniversează 18 ani de modă românească! Discounturi speciale, pentru toţi clienţii, drept răsplată octombrie 18, 2019 - SENSE, marca românească de modă, înfiinţată la Roman ca un business de familie, de soţii Cristina şi Sorin Chiriac, aniversează 18 ani de excelenţă şi inovaţie permanentă! Sense îşi va răsplăti clienţii cu reduceri speciale la cea mai recentă colecţie – “La Dolce Vita” toamnă-iarnă 2019, concepută de designerul Andreea Tincu şi prezentată în premieră pe podiumul MQ Vienna Fashion Week, la începutul acestei toamne.
FOTO/VIDEO: Vom avea și stadion de atletism în Wonderland! S-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul sportiv! octombrie 18, 2019 - Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Noutatea e stadionul de atletism care se va face. Mai mult, Consiliul Județean va scoate din buzunar bani pentru amenajarea unei parcări de 500 de locuri în acea zonă.
A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
Aquabis: Se sistează apa în Reteag octombrie 18, 2019 - Astăzi , 18 octombrie 2019, se va sista total furnizarea apei potabile în localitatea Reteag. Ce stradă va fi afectată:
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.