Ioan Turc: Cer demisia lui Radu Moldovan și a fratelui său!

Ioan Turc: Cer demisia lui Radu Moldovan și a fratelui său!

De la începutul lunii trecute, Aquabis, compania care se ocupă cu serviciile de apă și canal în întreg județul, are un nou director general adjunct. Este vorba de fratele președintelui Consiliului Județean. Ioan Turc, președintele PNL BN, a reacționat dur, solicitând public demisia celor doi.

În data de 8 iulie a fost anunțat un nou director general adjunct la Aquabis. Este vorba despre Macarie Moldovan, fratele președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan. Despre acest subiect, puteți reciti mai jos:

Fratele președintelui CJ, șef la Aquabis. A participat la concurs de unul singur

Astăzi, într-o conferință de presă, Ioan Turc – președintele PNL BN, a criticat dur noua angajare de la compania care se ocupă cu serviciile de apă și canal în întreg județul, spunând că pentru infiltrarea în Aquabis a lui Macarie Moldovan lucrurile au mers extrem de repede, spre deosebire de lentoarea cu care se întâmplă totul în România.

Propunerea de înființare a postului de director general adjunct a fost făcută în luna aprilie, de către Cristian Lanc, președintele consiliului de administrație al Aquabis. În luna mai a fost anunțat concursul, iar în iunie era organizat deja concursul la care fratele lui Radu Moldovan a participat de unul singur. Începând cu 8 iulie, Macarie Moldovan era deja la noul loc de muncă.

Turc nu a stat pe gânduri și a solicitat public demisiile fraților Moldovan.

„Apreciez că este un caz flagrant de abuz și mă rezum la atât, cu toate că aș putea să aprofundez mai mult cam cum se numește pe legislație penală ce s-a întâmplat la Aquabis. Dincolo de spuza și poleiala de legalitate, discutăm de un caz de abuz flagrant. Datorită acestei situații de dispreț absolut și față de aparența de legalitate și respectare a normelor de bun simț și de etică, îi solicit domnului Radu Moldovan demisia din calitatea de președinte al Consiliului Județean. Pentru că domnul Radu Moldovan este cel care a creat cadrul pentru săvârșirea acestui abuz. De asemenea, solicit demisia domnului Macarie Moldovan pentru că este cel care a profitat  de cadrul creat de fratele său. Domnul Macarie Moldovan dacă îmi va urma sfatul și va demisiona s-ar putea să îmi mulțumească într-o zi, pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo s-a întâmplat cu încălcarea legii.”, a spus Ioan Turc.

Făcând referire la conducerea Aquabis, președintele PNL BN i-a solicitat directorului Ioan Șandru să facă publică situația intrătilor și ieșirilor de personal din ultimii zece ani, „pentru a înțelege ce se întâmplă de fapt la Aquabis și ce a devenit această societate aflată în subordinea Consiliului Județean”.

„Din informațiile mele care sunt corecte și verificate, de la Aquabis au fost disponibilizați oameni care evident nu aveau nici un fel plapumă protectoare și au fost aduși în sistem piloși, oameni cărora prin acest gest li s-a mulțumit pentru servicii trecute sau viitoare. Nu am nici un fel de problemă, și vreau să fiu foarte bine înțeles, cu oamenii care inclusiv la Aquabis lucrează pentru atingerea obiectivelor societății. În schimb, Aquabis-ul a devenit un fel de creșă comunală pentru gospodăria de partid a PSD-ului.”, admite Turc.

Președintele PNL BN mai spune că din cauza angajărilor pe criterii policite și de „piloșenie”, prețul apei în județ este unul ridicat.

„Uitați-vă puțin pe ce înseamnă prețul apei în România. În județul Bistrița-Năsăud și în municipiul Bistrița prețul apei ar trebui să fie unul mic pentru că resursa de apă este una bună, relativ curată, și aproape. Nu presupune mari eforturi în ceea ce privește tratarea, în schimb costă mult! Și plătim toți!”, a concluzionat Ioan Turc.

FOTO/VIDEO: Mii de bistriţeni, în stradă, la concertul The Motans acum 7 ore - „Poate, poate, apusul de soare e doar răsăritul văzut de la spate… Poate, poate într-o altă viaţă ne vom regăsi. Şi vom învăţa să fim fericiţi, admirând câte două răsărituri pe zi…!" Mii de bistriţeni, în stradă, la concertul The Motans...
FOTO: TRAGIC – Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu mașina într-o curbă acum 9 ore - Un GRAV accident rutier s-a petrecut în localitatea Ciceu Cristești. Din cauza neadaptării vitezei într-o curbă, un bărbat și-a pierdut viața după ce mașina pe care o conducea s-a răsturnat. Un alt tânăr a fost rănit.
S-a chefuit la nuntă și a adormit în drum spre casă. Pățaniile șoferului trezit în trafic de Poliție și Ambulanță acum 14 ore - Căldura și alcoolul l-au „dărâmat” pe un șofer de 40 de ani. Acesta a fost găsit dormind în trafic, pe o stradă din Bistrița, cu motorul pornit. Deșteptarea i-au dat-o polițiștii și Ambulanța.
DE CITIT: Miezul nopții în grădina binelui și a răului acum 15 ore - De citit: Miezul nopții în grădina binelui și a răului. Naratorul, un jurnalist din New York, alege să rămână în Savannah, Georgia o vreme pentru a descrie locul și oamenii. Astfel că aproape fiecare locuitor dorește să-l informeze în legătură cu istoria orașului, poveștile vecinilor și, bineințeles, să-i ofere doza necesară de bârfă.
Aquabis: Se sistează apa în Simioneşti şi Monariu acum 16 ore - Aquabis SA îşi informează consumatorii că până luni, 26 august 2019, se sistează apa TOTAL în localităţile Simioneşti şi Monariu.
VIDEO: Parc industrial, într-un sat din Bistriţa-Năsăud…?! acum 17 ore - Poate părea o nebunie: mulţi se îndoiesc că un parc industrial este realizabil într-o comună sau un sat al judeţului. Dar este visul unui primar din Bistriţa-Năsăud, care vrea astfel să ofere mai multe locuri de muncă celor din comunitatea sa:
Bani mai puțini pentru directorul unui liceu din Bistrița în urma unui control făcut de Curtea de Conturi acum 19 ore - Un liceu din Bistrița a fost luat la puricat de Curtea de Conturi. Totul a pornit de la faptul că directorul era încadrat greșit la plată, astfel că încasa lunar mai mulți bani decât i se cuveneau. Curtea de Conturi a intrat pe fir și l-a lăsat cu mai puțini bani.
Rostul de dimineaţă. O expediţie tulburătoare: Spre centrul pământului. Unde stâncile oftează ameninţător… acum 21 de ore - În timp ce deasupra, bistriţenii de pretutindeni sărbătoreau după puteri – dedesubt doi speologi s-au încumetat să pătrundă din nou în măruntaiele peşterii Tăuşoare. Într-o expediţie tulburătoare care a surprins câteva momente miraculoase...
FOTO: Prea beat la volan ca să mai dea prioritate.. acum O zi - Un accident rutier s-a petrecut în localitatea Rusu Bârgăului. Doi bărbați au fost răniți după ce un șofer prea beat nu a acordat prioritate.
FOTO/VIDEO: Din Düsseldorf, acasă, ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă…! acum O zi - De pe scena operei din Düsseldorf, a ajuns, în această seară, pe scena de acasă… A fost ovaţionat şi aplaudat de prieteni şi admiratori care i-au scandat numele, într-un emoţionant şi memorabil concert în aer liber.
VIDEO: Gavrilaș Mureșan și Dorel Cosma sunt de astăzi cetățeni de onoare! acum O zi - Două personaje semnificative pentru municipiul Bistrița au devenit astăzi cetățeni de onoare! Celor doi bărbați le-a fost acordat acest titlu astă-seară, într-o ceremonie premergătoare concertelor de la Târgul Mare al Bistriței.
FOTO: Donații pentru Pompierii bistrițeni din partea partenerilor germani acum 2 zile - În zi de sărbătoare pentru orașul nostru, pompierii bistrițeni au primit în dar o serie de autospeciale de intervenție și echipamente specifice pompierilor. Acestea au fost donate de mai multe unități de pompieri din Germania, partenerii salvatorilor bistrițeni.
Autocarul echipei de handbal Gloria Bistrița implicat într-un accident în județul Sălaj acum 2 zile - Autocarul echipei de handbal Gloria Bistrița a fost implicat într-un accident în județul Sălaj, în drum spre casă. Un autoturism ar fi intrat cu viteză într-o curbă, iar autocarul a lovit un cap de pod.
Și-a lăsat fiica cu probleme psihice să hoinărească prin oraș. Cum a fost pedepsită bistrițeanca inconștientă acum 2 zile - O bistrițeancă și-a lăsat fiica cu probleme psihice să hoinărească prin oraș. Aceasta a fost găsită la câțiva kilometri buni de casă, de către polițiștii locali. După ce au dus-o acasă, agenții au și „pedepsit-o” pe mama acesteia:
Munții Călimani, cea mai populară destinație a weekendului pentru sportivi. Via Maria Theresia la ediția cu numărul VI acum 2 zile - Locul de întâlnire pentru sportivi weekendul acesta este Via Maria Theresia, cea mai lungă potecă tematică din munții României. Munții Călimani găzduiesc cea de-a VI-a ediție a competiției care a reunit 850 de sportivi din țară și din străinătate.