Ioan Turc: Cer demisia lui Radu Moldovan și a fratelui său!

Ioan Turc: Cer demisia lui Radu Moldovan și a fratelui său!

De la începutul lunii trecute, Aquabis, compania care se ocupă cu serviciile de apă și canal în întreg județul, are un nou director general adjunct. Este vorba de fratele președintelui Consiliului Județean. Ioan Turc, președintele PNL BN, a reacționat dur, solicitând public demisia celor doi.

În data de 8 iulie a fost anunțat un nou director general adjunct la Aquabis. Este vorba despre Macarie Moldovan, fratele președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan. Despre acest subiect, puteți reciti mai jos:

Fratele președintelui CJ, șef la Aquabis. A participat la concurs de unul singur

Astăzi, într-o conferință de presă, Ioan Turc – președintele PNL BN, a criticat dur noua angajare de la compania care se ocupă cu serviciile de apă și canal în întreg județul, spunând că pentru infiltrarea în Aquabis a lui Macarie Moldovan lucrurile au mers extrem de repede, spre deosebire de lentoarea cu care se întâmplă totul în România.

Propunerea de înființare a postului de director general adjunct a fost făcută în luna aprilie, de către Cristian Lanc, președintele consiliului de administrație al Aquabis. În luna mai a fost anunțat concursul, iar în iunie era organizat deja concursul la care fratele lui Radu Moldovan a participat de unul singur. Începând cu 8 iulie, Macarie Moldovan era deja la noul loc de muncă.

Turc nu a stat pe gânduri și a solicitat public demisiile fraților Moldovan.

„Apreciez că este un caz flagrant de abuz și mă rezum la atât, cu toate că aș putea să aprofundez mai mult cam cum se numește pe legislație penală ce s-a întâmplat la Aquabis. Dincolo de spuza și poleiala de legalitate, discutăm de un caz de abuz flagrant. Datorită acestei situații de dispreț absolut și față de aparența de legalitate și respectare a normelor de bun simț și de etică, îi solicit domnului Radu Moldovan demisia din calitatea de președinte al Consiliului Județean. Pentru că domnul Radu Moldovan este cel care a creat cadrul pentru săvârșirea acestui abuz. De asemenea, solicit demisia domnului Macarie Moldovan pentru că este cel care a profitat  de cadrul creat de fratele său. Domnul Macarie Moldovan dacă îmi va urma sfatul și va demisiona s-ar putea să îmi mulțumească într-o zi, pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo s-a întâmplat cu încălcarea legii.”, a spus Ioan Turc.

Făcând referire la conducerea Aquabis, președintele PNL BN i-a solicitat directorului Ioan Șandru să facă publică situația intrătilor și ieșirilor de personal din ultimii zece ani, „pentru a înțelege ce se întâmplă de fapt la Aquabis și ce a devenit această societate aflată în subordinea Consiliului Județean”.

„Din informațiile mele care sunt corecte și verificate, de la Aquabis au fost disponibilizați oameni care evident nu aveau nici un fel plapumă protectoare și au fost aduși în sistem piloși, oameni cărora prin acest gest li s-a mulțumit pentru servicii trecute sau viitoare. Nu am nici un fel de problemă, și vreau să fiu foarte bine înțeles, cu oamenii care inclusiv la Aquabis lucrează pentru atingerea obiectivelor societății. În schimb, Aquabis-ul a devenit un fel de creșă comunală pentru gospodăria de partid a PSD-ului.”, admite Turc.

Președintele PNL BN mai spune că din cauza angajărilor pe criterii policite și de „piloșenie”, prețul apei în județ este unul ridicat.

„Uitați-vă puțin pe ce înseamnă prețul apei în România. În județul Bistrița-Năsăud și în municipiul Bistrița prețul apei ar trebui să fie unul mic pentru că resursa de apă este una bună, relativ curată, și aproape. Nu presupune mari eforturi în ceea ce privește tratarea, în schimb costă mult! Și plătim toți!”, a concluzionat Ioan Turc.

FOTO: O tânără și frățiorul acesteia au plonjat într-o râpă noiembrie 20, 2019 - Un accident rutier a avut loc între Braniștea și cireșoaia. O tânără și frățiorul acesteia au plonjat cu mașina într-o râpă. Șoferița a ajuns la spital.
FOTO/VIDEO: S-a pregătit de unul singur și a câștigat aurul! Povestea lui Tibi, autodidact în skandenberg, un sport care nu are susținere în România! noiembrie 20, 2019 - Deși e un sport care a dat și campioni mondiali, skandenberg-ul în România nu are susținere. Totuși, la doar 18 ani, Tibi a reușit să impresioneze campionii din alte țări și să câștige aurul, weekendul ce a trecut. Se pregătește de unul singur, antrenându-se în sala de forță improvizată în podul casei.
VIDEO Hotel Diana, în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție. Acum 3 luni o tânără acuza că este sechestrată într-una din camere noiembrie 20, 2019 - Hotel Diana este în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție din acest an. Acum trei luni, o tânără își suna disperată mama din București și se plângea că este sechestrată într-una din camerele hotelului. 
FOTO: Distincții importante, oferite managerului Dorel Cosma, în Bulgaria noiembrie 20, 2019 - Dorel Cosma, managerul Palatului Culturii din Bistrița a fost invitat ieri la palatul prezidențial din Bulgaria. Aici s-a întâlnit cu vicepreşedintele Iliyana Iotova, primind două distincții importante:
Bugetarii vor merge în concediu cu tichete de vacanță și în 2020! Angajații din privat se pot bucura de același privilegiu noiembrie 20, 2019 - Vești bune pentru bugetarii români! Tichetele de vacanță vor fi acordate și în 2020, iar perioada în care acestea pot fi folosite va fi extinsă. Noul ministru al economiei dorește vouchere și pentru cei din privat!
Curtea de Apel nici n-a vrut să audă de o pedeapsă mai blândă pentru cuplul din Aluniș care și-a ciopârțit prietenul de pahar noiembrie 20, 2019 - Cei doi soți din Aluniș și prietenul lor care l-au ciopârțit în 2017 pe un bărbat cu care se cinstiseră bine nu au avut parte de o pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel Cluj, care a menținut sentința primită la Tribunalul Bistrița-Năsăud.
BISTRIȚA: Containere speciale, pentru uleiul uzat, în Piața Decebal și Independenței! noiembrie 20, 2019 - Două containere speciale au fost puse la dispoziția bistrițenilor cu simț de răspundere care iubesc natura. În Piața Decebal și în Independenței Nord aici s-au adunat, timp de trei ani, aproape 1000 litri de ulei uzat care va fi trimis în afara țării. Cât de toxic este acesta:
Un profesor din Bistrița, despre votul acordat lui Klaus Iohannis: L-am cunoscut pe când era inspector școlar! noiembrie 20, 2019 - Un profesor din Bistrița prezintă un portret al actualului Președinte al României, de pe vremea când acesta era inspector școlar. Conform lui Iacob Brănișteanu, acea întâlnire, de acum 20 de ani, trage greu la cântar în acordarea votului. 
ALEGERI 2019. Ovidiu Crețu: De ce nu pot vota Klaus Johannis noiembrie 20, 2019 - Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil. Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil. Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.
Avocată din Bistrița sancționată după ce a înjurat la primul tur al alegerilor un reprezentant PSD. Ce s-a întâmplat: noiembrie 20, 2019 - O avocată din Bistrița care deținea funcția de președinte al unei secții de votare a fost înlocuită, ieri, după ce la primul tur al alegerilor prezidențiale a înjurat un reprezentant al PSD și a refuzat să îi înregistreze o cerere.
Viitoare mireasă? Treci pe la Wedding Land, și poți pleca acasă cu rochia de mireasă- cadou! noiembrie 20, 2019 - În acest weekend la Restaurant Terra are loc târgul de nunți – Wedding Land. Firme cu renume din industria organizării nunților vin cu o gamă largă de oferte. Mai mult, se organizează o tombolă pentru toate miresele ce ajung la târg. Iar premiul este o rochiță de mireasă în valoare de 3.600 de lei.
INCREDIBIL: Prostituție la un hotel din Bistrița! Patronul unității de cazare, acuzat de proxenetism noiembrie 20, 2019 - Mai bine de 50 de polițiști au descins la un hotel din Bistrița, vizând o rețea de prostituție. Acuzat de proxenetism este tocmai patronul unității de cazare, care ar fi instruit inclusiv personalul hotelului să ascundă ce se întâmplă.
FOTO Confort sporit pentru pacienții Spitalului Județean. Perioada paturilor secod-hand se încheie! noiembrie 20, 2019 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița a început achiziționarea de paturi noi, până acum bazându-se mai mult pe mobilier medical second-hand. Printre facilitățile oferite de noile paturi se numără și posibilitatea luării mesei la pat.
Aquabis: Se sistează apa, astăzi, în Rebrișoara noiembrie 20, 2019 - Astăzi, 20 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Rebrișoara. Ce străzi vor fi afectate:
VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa! noiembrie 19, 2019 - „Știu că Bistrița merită un festival de film de înaltă ținută. Îmi doresc ca NOSA Film Festival să ajungă în câțiva ani la nivelul unor festivaluri recunoscute național și chiar internațional." Mai jos - patru motive care să vă convingă să nu rataţi proiecţiile: