Ioan Turc: „Decaparea drumurilor, fără semnalizare corespunzătoare, reprezintă tentativă de omor!”

Ioan Turc: „Decaparea drumurilor, fără semnalizare corespunzătoare, reprezintă tentativă de omor!”

Ioan Turc a atras atenția asupra modului în care se fac lucrările de modernizare ale șoselelor din județ. Nesemnalizarea corespunzătoare a drumului în lucru reprezintă tentativă de omor!

Într-o conferință de presă, Ioan Turc – președintele PNL BN, a atras atenția asupra modului deficitar în care se lucrează la șosele, făcând referire la DN17. Potrivit acestuia, cele mai multe accidente au loc din cauza stării drumurilor.

„Venind recent dinspre Vatra Dornei, noaptea, am constatat că DN17 este decapat și atât. Am spus acest lucru de nenumărate ori – în România mor anual circa 2000 de oameni pe șosele, în accidente de circulație. Cei mai mulți oameni mor din cauza stării drumurilor. Dincolo de faptul că nu avem drumuri cum trebuie, că nu avem autostrăzi, că suntem pilaf la acest capitol, nesimțirea flagrantă de a decapa și a lăsa așa drumul la fel ca în Bistrița, reprezintă tentativă de omor! Să vii noaptea, cu mașini din față și să te trezești într-o groapă pur și simplu, reprezintă tentativă de omor!”, informează Ioan Turc.

Președintele PNL BN spune că în România nimeni nu face nimic, nu-i mustră conștiința, motiv pentru care va propune parlamentarilor PNL reglementarea legislației care vizează intervențiile la carosabil.

„Voi discuta cu parlamentari ai PNL pentru că nu a făcut nici un Guvern nimic din acest punct de vedere în ultimii 30 de ani – reglementarea legislației în materie. Din conștiință nu face nimeni nimic în România. Totul trebuie reglementat. Eu cred că prin lege specială trebuie reglementat strict acest domeniu care ține de intervențiile la carosabil. Demarcarea drumurilor, depozarea semnelor de circulație. La prima ședință de Birou Permanent Național voi avea o propunere în acest sens.”, concluzionează Turc.

Referitor la drumul decopertat și nesemnalizat, un bistrițean a postat pe Facebook mesajul „Drum în lucru fără nici un indicator între Rusu Bârgăului și Livezile. La fel, pe podul de la intrarea în Prundu Bârgăului”. Mesajul acestuia a fost însoțit și de filmulețul de mai jos:

Sursa foto/video: Facebook @ Catalin Djk

FOTO/VIDEO: Mii de bistriţeni, în stradă, la concertul The Motans acum 6 ore - „Poate, poate, apusul de soare e doar răsăritul văzut de la spate… Poate, poate într-o altă viaţă ne vom regăsi. Şi vom învăţa să fim fericiţi, admirând câte două răsărituri pe zi…!" Mii de bistriţeni, în stradă, la concertul The Motans...
FOTO: TRAGIC – Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu mașina într-o curbă acum 9 ore - Un GRAV accident rutier s-a petrecut în localitatea Ciceu Cristești. Din cauza neadaptării vitezei într-o curbă, un bărbat și-a pierdut viața după ce mașina pe care o conducea s-a răsturnat. Un alt tânăr a fost rănit.
S-a chefuit la nuntă și a adormit în drum spre casă. Pățaniile șoferului trezit în trafic de Poliție și Ambulanță acum 13 ore - Căldura și alcoolul l-au „dărâmat” pe un șofer de 40 de ani. Acesta a fost găsit dormind în trafic, pe o stradă din Bistrița, cu motorul pornit. Deșteptarea i-au dat-o polițiștii și Ambulanța.
DE CITIT: Miezul nopții în grădina binelui și a răului acum 14 ore - De citit: Miezul nopții în grădina binelui și a răului. Naratorul, un jurnalist din New York, alege să rămână în Savannah, Georgia o vreme pentru a descrie locul și oamenii. Astfel că aproape fiecare locuitor dorește să-l informeze în legătură cu istoria orașului, poveștile vecinilor și, bineințeles, să-i ofere doza necesară de bârfă.
Aquabis: Se sistează apa în Simioneşti şi Monariu acum 16 ore - Aquabis SA îşi informează consumatorii că până luni, 26 august 2019, se sistează apa TOTAL în localităţile Simioneşti şi Monariu.
VIDEO: Parc industrial, într-un sat din Bistriţa-Năsăud…?! acum 17 ore - Poate părea o nebunie: mulţi se îndoiesc că un parc industrial este realizabil într-o comună sau un sat al judeţului. Dar este visul unui primar din Bistriţa-Năsăud, care vrea astfel să ofere mai multe locuri de muncă celor din comunitatea sa:
Bani mai puțini pentru directorul unui liceu din Bistrița în urma unui control făcut de Curtea de Conturi acum 19 ore - Un liceu din Bistrița a fost luat la puricat de Curtea de Conturi. Totul a pornit de la faptul că directorul era încadrat greșit la plată, astfel că încasa lunar mai mulți bani decât i se cuveneau. Curtea de Conturi a intrat pe fir și l-a lăsat cu mai puțini bani.
Rostul de dimineaţă. O expediţie tulburătoare: Spre centrul pământului. Unde stâncile oftează ameninţător… acum 20 de ore - În timp ce deasupra, bistriţenii de pretutindeni sărbătoreau după puteri – dedesubt doi speologi s-au încumetat să pătrundă din nou în măruntaiele peşterii Tăuşoare. Într-o expediţie tulburătoare care a surprins câteva momente miraculoase...
FOTO: Prea beat la volan ca să mai dea prioritate.. acum O zi - Un accident rutier s-a petrecut în localitatea Rusu Bârgăului. Doi bărbați au fost răniți după ce un șofer prea beat nu a acordat prioritate.
FOTO/VIDEO: Din Düsseldorf, acasă, ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă…! acum O zi - De pe scena operei din Düsseldorf, a ajuns, în această seară, pe scena de acasă… A fost ovaţionat şi aplaudat de prieteni şi admiratori care i-au scandat numele, într-un emoţionant şi memorabil concert în aer liber.
VIDEO: Gavrilaș Mureșan și Dorel Cosma sunt de astăzi cetățeni de onoare! acum O zi - Două personaje semnificative pentru municipiul Bistrița au devenit astăzi cetățeni de onoare! Celor doi bărbați le-a fost acordat acest titlu astă-seară, într-o ceremonie premergătoare concertelor de la Târgul Mare al Bistriței.
FOTO: Donații pentru Pompierii bistrițeni din partea partenerilor germani acum 2 zile - În zi de sărbătoare pentru orașul nostru, pompierii bistrițeni au primit în dar o serie de autospeciale de intervenție și echipamente specifice pompierilor. Acestea au fost donate de mai multe unități de pompieri din Germania, partenerii salvatorilor bistrițeni.
Autocarul echipei de handbal Gloria Bistrița implicat într-un accident în județul Sălaj acum 2 zile - Autocarul echipei de handbal Gloria Bistrița a fost implicat într-un accident în județul Sălaj, în drum spre casă. Un autoturism ar fi intrat cu viteză într-o curbă, iar autocarul a lovit un cap de pod.
Și-a lăsat fiica cu probleme psihice să hoinărească prin oraș. Cum a fost pedepsită bistrițeanca inconștientă acum 2 zile - O bistrițeancă și-a lăsat fiica cu probleme psihice să hoinărească prin oraș. Aceasta a fost găsită la câțiva kilometri buni de casă, de către polițiștii locali. După ce au dus-o acasă, agenții au și „pedepsit-o” pe mama acesteia:
Munții Călimani, cea mai populară destinație a weekendului pentru sportivi. Via Maria Theresia la ediția cu numărul VI acum 2 zile - Locul de întâlnire pentru sportivi weekendul acesta este Via Maria Theresia, cea mai lungă potecă tematică din munții României. Munții Călimani găzduiesc cea de-a VI-a ediție a competiției care a reunit 850 de sportivi din țară și din străinătate.