Ioan Turc: Spitalul din Beclean răspunde exigențelor în materie! La Năsăud și Preventoriu Ilișua trebuie făcute investiții

Ioan Turc: Spitalul din Beclean răspunde exigențelor în materie! La Năsăud și Preventoriu Ilișua trebuie făcute investiții

Potrivit liderului PNL Ioan Turc lista cu spitalele comasate sau desființate care a circulat zilele trecute în mass-media națională este o fumigenă. În ceea ce privește spitalul din Beclean, acesta ar răspunde exigențelor în materie. În schimb ar fi nevoie de investiții la Năsăud și la Preventoriu TBC Ilișua.

Prezent la Bistrițeanul LIVE, Ioan Turc a vorbit și despre celebra deja listă cu spitalele din țară ce urmează să fie rase de pe fața pământului. Acesta spune că este vorba despre o fumigenă a PSD.

„Am avut deja o discuție scurtă, pe această temă, cu domnul prim-ministru. Nu există o asemenea listă! Această poveste este vândută pe post de adevăr în toate județele din România. PSD a dat drumul la o campanie de dezinformare în toate județele din România. Singurele spitale pe care Partidul Național Liberal le va închide neîntârziat sunt cele 8 spitale regionale pe care le-a făcut PSD-ul din bani europeni și pe care nu le vede nimeni pentru că nu există”, a precizat liderul PNL BN.

Întrebat dacă ar fi de acord să fie închis Spitalul Orășenesc Beclean, Ioan Turc a precizat că spitalul din Beclean răspunde exigențelor în materie, iar de această unitate medicală au nevoie mii de oameni care trăiesc în zonă.

„Îl felicit pe domnul director de la spitalul din Beclean pentru acuratețea cu care a prezentat realitatea de la spitalul din Beclean. Acolo s-au făcut investiții, acolo se fac în continuare investiții. Spitalul din Beclean răspunde exigențelor în materie, de spitalul din Beclean au nevoie mii de oameni care trăiesc în acel areal. A existat la un moment dat un masterplan pe infrastructura de sănătate din România, comandat chiar de către PSD, în care se făcea trimitere la transformarea spitalului orășenesc din Beclean în policlinică, dar acea realitate este de mult depășită, pentru că între timp în spitalul din Beclean s-au investit bani”, a mai spus Turc.

Acesta a fost de acord că în e nevoie de investiții masive la spitalul din Năsăud, care nu se ridică la nivelul celui din Beclean. De investiții ar avea nevoie și Preventoriul Ilișua. Ioan Turc a asigurat că investițiile vor continua inclusiv la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, criticând totodată Primăria Bistrița că nu a investit deloc în această unitate medicală, deși 30% din populația județului o reprezintă municipiul Bistrița.

„Personal mă voi bate pentru ca fondurile care vor susține dezvoltarea și modernizarea spitalului județean să fie pe măsura așteptărilor oamenilor. Nu există niciun motiv de îngrijoare pentru nimeni pentru diminuarea fondurilor”, a completat liderul PNL.

 

CÂT vă costă pomul de Crăciun de la Romsilva: noiembrie 19, 2019 - Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva scoate la vânzare în acest an 40.000 de pomi de Crăciun. Dintre aceștia, 26.000 sunt din specia brad şi 14.000 din specia molid. Prețul diferă în funcție de specie și înălțime.
ALEGERI 2019: Klaus Iohannis a explicat de ce este important ca românii să meargă la vot pe 24 noiembrie noiembrie 19, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu va participa la o dezbatere cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă (PSD), pentru că aceasta reprezintă un ”partid nereformat” care ”a atacat românii în stradă” şi a tolerat ”atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă”.
O companie bistrițeană este nevoită să importe anual deșeuri în valoare de aproape 500.000 de euro noiembrie 19, 2019 - Deși pare greu de crezut, o companie bistrițeană este nevoită să cheltuie an de an aproape 500.000 de euro pentru a aduce deșeuri din Europa de Vest. România nu a fost capabilă până acum să scoată bani din așa ceva.
FOTO: Sărbătoare la Cristeștii-Ciceului noiembrie 19, 2019 - Vestea că Tudor va fi prezent în localitate s-a răspândit repede. Elevii școlii l-au așteptat în clase, unde și-au făcut poze cu ei. Și, câți prieteni nu și-a făcut micuțul? Cu toții îl vor susține și îi vor aplauda ascensiunea, prin vreme! Este prietenul lor!
Tăiatul porcului, doar cu aviz și cu veterinarul de față noiembrie 19, 2019 - O veste trăznet a creat nemulțumiri printre crescătorii de porci, chiar înainte de Crăciun. Sacrificarea porcilor în gospodării se mai poate face acum numai sub supravegherea unui veterinar.
Există speranță pentru Pădurea Transilvaniei! Sute de voluntari se înghesuie să facă bine naturii: noiembrie 19, 2019 - Un proiect ce a început acum cinci ani de zile are sorți de izbândă. Pădurea Transilvaniei se va ridica semeață, în timp. Și asta, datorită voluntarilor. Și pentru ediția de plantare puieți din acest an, sute de voluntari s-au înghesuit să facă bine naturii.
Deputatul PMP Ionuț Simionca sare în apărarea micilor fermieri: Propune mărirea la 15 a numărului de porci pe care un om poate să îi crească în gospodărie noiembrie 19, 2019 - Deputatul PMP Ionuț Simionca critică aspru reglementarea care limitează la 5 numărul de porci pe care un om poate să îi crească în gospodărie și propune mărirea acestui număr la 15.
O secție a spitalului „toacă” bani cu duiumul! CUM se dorește rezolvarea pierderilor: noiembrie 19, 2019 - Fiecare intervenție asupra unui pacient, la Spital, implică diferite costuri. La Bistrița, unele costuri sunt suportate de unitatea medicală, chiar dacă în alte centre acest lucru revine pacientului. Managerul Lazany a declarat că există o secție care ”este pe pierdere”. Acesta a găsit o soluție de remediere și speră să primească aprobare.
Și-a băgat prietenii în spital, după ce a condus beat și fără permis noiembrie 19, 2019 - Este isprava unui tânăr, care la 18 ani s-a lăsat cuprins de adrenalină.Acesta a condus, deși nu avea permis și era și băut, a făcut accident și a ajuns la spital împreună cu cei doi prieteni care-l însoțeau.
Rostul de dimineaţă: Un fake news asumat este pe jumătate iertat… Sau dimpotrivă…?! noiembrie 19, 2019 - Un fake news asumat este pe jumătate iertat... Sau dimpotrivă...? „Omul, când nu are de lucru, își mai caută. Eu am crezut în povestea aceea... Am suportat cu stoicism tot ce mi s-a întâmplat pe pagina de Facebook după acea postare..."
Transmixt vrea bilete mai scumpe. Cât vă va costa o călătorie prin Bistrița noiembrie 19, 2019 - Operatorul de transport Transmixt cere Consiliului Local să aprobe o majorare a tarifelor practicate. Dacă consilierii locali vor fi de acord, bistrițenii vor plăti mai mult pentru călătoriile în Bistrița, însă mai puțin pentru unele trasee care leagă municipiul de cartiere.
INCREDIBIL! Cât are de așteptat o mamă cu doi copii pentru stabilirea unei pensii de întreținere? Mai bine de un an! noiembrie 19, 2019 - Potrivit avocatului Ioan Someșan, Judecătoria Beclean are nevoie de mai bine de un an pentru a stabili o pensie de întreținere pentru o mamă cu doi copii. Pentru o chestiune banală, judecătoria a stabilit nu mai puțin de 4 termene de judecată.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, pe o stradă din Bistriţa noiembrie 19, 2019 - Astăzi, 19 noiembrie 2019, locuitorii unei străzi din Bistriţa rămân fără apă potabilă. Aquabis efectuează lucrări de mentenanţă şi cuplare branşament:
FOTO/VIDEO: Bistriţeanul Bogdan Berende, de trei ori campion european, comparat cu un bolid Ferrari noiembrie 18, 2019 - Recent întors de la Campionatul European de atelaj canin 2019, desfăşurat în Ungaria, Bogdan Berende a povestit despre provocările şi pericolele pe care le-a traversat în competiţie:
FOTO: Ursul și-a lăsat amprenta și la Sărățel! noiembrie 18, 2019 - Ursul e văzut tot mai des aproape de...civilizație. Dacă nu e zărit de oameni, își lasă măcar amprenta, ca în cazul de la Sărățel. Pe uliță, aproape de case, s-a plimbat aseară Moș Martin. Localnicii se tem pentru copii: