Jamal Daraghmeh, iordanianul care face bucle senzaționale bistrițencelor la Carolyne Beauty Center

Jamal Daraghmeh, iordanianul care face bucle senzaționale bistrițencelor la Carolyne Beauty Center

Vine din Iordania, țara unde mai mult bărbații aranjează părul femeilor. Iar acestea trec chiar și de cinci ori pe săptămână pe la coafor pentru a-și îngriji părul. În ultimele zile ale Ramadanului ajungea să stea până dimineața în coafor, atât de mare era cererea și clientele nu pot fi refuzate. În țara de unde vine femeile sunt răsfățate și trebuie să fie aranjate tot timpul. 

Dragostea, poate destinul, au făcut ca Jamal Daraghmeh, un tânăr hairstylist iordanian din Amman, să ajungă să locuiască astăzi la Bistrița și să se ocupe de părul bistrițencelor. A venit într-o vizită la fratele său, Ali (proprietarul pizzeriei Four Seasons), și, după câteva săptămâni petrecute aici, absolut întâmplător, înainte de plecare, și-a găsit jumătatea. Pe Naomi, o tânără bistrițeancă alături de care trăiește de doi ani o frumoasă poveste de dragoste. După ce el s-a întors în Iordania, iar ea și-a dat BAC-ul, l-a urmat. S-au căsătorit acolo și apoi au revenit la Bistrița. 

Cum în Iordania era hairstylist, o meserie pe care o furase de la vărul său și îi învățase toate secretele, asta și-a propus să facă și la Bistrița. Dacă în România, majoritatea hairstyliștilor sunt femei, în Iordania situația stă fix invers. Bărbații sunt cei care se ocupă de aranjatul părului femeilor. Jamal povestește râzând că acolo femeile sunt mai invidioase și ar putea să vadă în clientă o rivală și nu și-ar da interesul să o facă să fie cât mai frumoasă. Și așa au ajuns bărbații să fie cei care se ocupă în saloane de podoaba capilară a femeilor. În România, majoritatea femeilor ajung la salon înaintea unui eveniment, dar în Iordania situația stă cu totul altfel. Majoritatea femeilor vin la salon cel puțin o dată pe săptămână și sunt cliente care ajung și de cinci ori într-o săptămână doar pentru a-și aranja părul, fiind o chestiune de eleganță și îngrijire să fie tot timpul coafate.

Întrebat care este diferența între părul iordaniencelor și al bistrițencelor, Jamal spune că femeile din țara sa natală au un păr mult mai des și preferă aranjatul în bucle și cocuri elegante, mai ales atunci când au de participat la un eveniment (nuntă, aniversări etc.). Sunt foarte moderne în ceea ce privește tehnicile de vopsit, cerând stiliștilor jocul de culori și lumini prin tehnicile balleyage sau ombre. Tot mai puține sunt femeile care poartă hijab, dar și acestea, sub văl, au părul perfect vopsit și aranjat. 

Jamal a lucrat peste 15 ani într-un salon și acolo lucrurile se mișcau foarte rapid. Un coleg spăla părul, altul aplica vopsea, altul tratament, altul usca și în câteva zeci de minute clienta ieșea mulțumită din salon. Nicio clientă nu era refuzată și nu se pleca din salon până nu era coafată ultima clientă. De exemplu, în perioada Ramadanului, pe final, ajungeau să lucreze de dimineața și până a doua zi dimineața, chiar și până la ora 4. Își amintește că de multe ori în această perioadă dormea la salon, nu mai avea rost să piardă timpul cu drumul până acasă, în două ore ar fi trebuit să fie înapoi. În ritmul acesta și cu zeci de cliente pe zi, aproape 20 de ani, a învățat să lucreze foarte rapid. Aranjatul unui păr cu o lungime medie, în bucle, nu-i ia, cu tot cu spălat, mai mult de 20 de minute.

„Nu-mi vine să cred cât de repede lucrează. Nu am timp de pierdut și vreau să-mi fie și aranjat părul. Tocmai de asta am venit la Jamal. Se mișcă rapid și nu trebuie să stau cu orele în coafor, iar asta înseamnă timp câștigat pentru mine” – spune una dintre clientele hairstylistului de la Carolyne Beauty Center. 

Cea mai mare echipă de hairstyliști în care a lucrat Jamal era de 140 de oameni, în Dubai, un salon imens în care aranjatul părului semăna cu o industrie. Intrau zeci de femei pe oră și niciuna nu era refuzată, nu exista că nu se poate sau nu are nimeni timp să facă un tuns, vopsit sau un aranjat. Orice, cât mai repede posibil. 

Așa face și astăzi la Bistrița. Nu refuză nicio clientă și de luni până duminică este la dispoziția celor care îl sună și au nevoie de serviciile sale. De câteva săptămâni este noul hairstylist de la Carolyne Beauty Center, elegantul salon de înfrumusețare și bronzare de la etajul doi al complexului comercial Shopping Center de pe Bulevardul Republicii din Bistrița. Deocamdată nu stăpânește foarte bine limba română, iar soția lui este cea care îl ajută cu programările și cu traducerea exactă a dorințelor clientelor. Oricum, în fața unui păr care are nevoie urgentă de un hairstylist se descurcă fără prea multe cuvinte. Chiar știe ce are de făcut, fie că e vorba de vopsit, tuns sau aranjat! Iar la bucle nu-l provocați, e maestrul buclelor lejere!

Poliția confirmă! Un minor de 16 ani este bănuit de atacul cu cuțitul din supermarket decembrie 12, 2019 - Inspectoratul de Poliție Județean confirmă faptul că un elev de liceu este bănuit pentru atacul violent de ieri dintr-un supermarket din municipiu. Momentan, adolescentul este audiat de oamenii legii.
CONTROALE la Teaca! CE au descoperit oamenii legii și reprezentanții DGASPC decembrie 12, 2019 - O acțiune comună a polițiștilor, jandarmilor și reprezentanților Protecției Copilului nu s-a lăsat fără ”rezultate”. Zeci de persoane și mașini au fost verificate. O minoră dispărută a fost găsită, au fost prinși elevi ce chiuleau de la ore și s-au aplicat amenzi.
Iana OPTIC. Povestea fetei pe care ochelarii au făcut-o să se îndrăgostească de Bistrița decembrie 12, 2019 - Povestea Iana OPTIC începea la Bistrița în urmă cu fix 15 ani. Pe atunci, Iana Mureșan îl însoțea în oraș pe soțul ei, care era distribuitor al unor mărci de rame și ochelari de vedere. Totuși, în orașelul superb, cochet, cu mașini scumpe și vile impunătoare,  nu se vindeau deloc ramele și lentilele de calitate, cei care ofereau astfel de servicii alegând întotdeauna produsele cele mai ieftine, singurele pe care păreau să le cumpere bistrițenii. Iana era convinsă că femeile frumoase și domnii eleganți din oraș ar fi ales și ceva mai frumos, mai de calitate, dar nu aveau de unde. Și așa s-a născut magazinul de pe pietonal Iana OPTIC, care, de 15 ani, face ochelari pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. 
FOTO: Ce cadou a primit primarul Crețu de la localnicii din Slătinița decembrie 12, 2019 - Ședința de Consiliu local a început cu… Un moment mai aparte. Localnicii din Slătinița au trimis un cadou primarului Crețu in semn de… revoltă. CE a primit edilul: Scandalul dintre primarul Crețu și localnicii nemulțumiți din Slătinița continuă și în prag de sărbători. Ședința de Consiliu Local a început cu un cadou “special” pentru primar....
A început operațiunea PORCUL! Șoferii prinși cu porcul în mașină riscă amenzi și pot rămâne fără animal. VEZI despre ce e vorba: decembrie 12, 2019 - Poliția Română și Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au început acțiunea PORCUL! Toți cei care vor fi prinși cu porcul în portbagaj riscă să rămână fără el. VEZI ce se întâmplă:
VIDEO: Obiectivele anului 2020, la Zagra. Primarul Dumitru Buşcoiu: „Am fost zgârcit, nu am făcut risipă” decembrie 12, 2019 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, primarul din Zagra, Dumitru Buşcoiu, a recunoscut că a fost cam „zgârcit". A reuşit să facă şi economii şi să cumpere din bugetul local mai multe utilaje. Care este obiectivul său pentru anul 2020:
Ce avere a adunat fostul prefect Ovidiu Frenț: acțiuni și dividende de sute de mii de lei decembrie 12, 2019 - Ovidiu Frenț a părăsit ieri Instituția Prefectului, după ce a condus-o timp de aproape trei ani. Venit din mediul privat, fostul prefect se poate lăuda cu o casă, un apartament, dividende și acțiuni în valoare de sute de mii de lei.
FOTO/VIDEO: Iată vin colindători! Pe ulițele din Căian! Adună bunuri pe care le duc apoi celor nevoiași! decembrie 12, 2019 - O colindă mai specială va răsuna mâine după-masă pe ulițele din Căian. Colindătorii vor încânta cu glasurile lor. Și așteaptă în schimb produse neperisabile, îmbrăcăminte, etc. Nu pentru ei. Ci pentru cei mai nefericiți de la Centrele de copiii sau bătrâni. Sau alți nevoiași. 
FOTO: Accident pe strada Libertății din municipiu decembrie 12, 2019 - Două persoane au nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicate într-un accident. Evenimentul rutier a avut loc pe strada Libertății din municipiu. 
Aquabis: Două străzi din Beclean rămân azi fără apă potabilă decembrie 12, 2019 - Două străzi din Beclean rămân azi fără apă potabilă, anunţă cei de la Aquabis. Cât durează remedierea defecţiunii:
SURSE: ȘOC! Cine se află în cercul de suspecți în cazul tentativei de jaf de ieri decembrie 12, 2019 - Polițiștii au deja un cerc de suspecți în cazul tentativei de jaf de ieri de la unul dintre supermarketurile Atlantis. Se pare că este vizată o persoane în mod special. Despre cine ar fi vorba:
Materom Automotive aniversează 5 ani de activitate în Bistriţa! decembrie 12, 2019 - Materom Automotive aniversează 5 ani de activitate în orașul Bistrița! AFLĂ cu ce surprize te aşteaptă compania:
„Nenorocitul ce putea lua o viață hoinărește nestingherit pe străzi” – Ce spune șefa vânzătoarei atacate cu cuțitul decembrie 12, 2019 - Administratorul lanțului de magazine Atlantis Rodica Dobraniș a reacționat după ce una dintre vânzătoarele sale a fost atacate cu cuțitul, în plină zi, lângă casa de marcat. Aceasta critică modul cum s-au mișcat polițiștii care anchetează cazul.
Mesajul tânărului care a adunat pe Facebook donatori pentru a-și salva mama: „O faptă valorează mult!” decembrie 11, 2019 - David - tânărul de 20 de ani care a făcut un apel pe Facebook la donatori de sânge, pentru a-și salva mama bolnavă de leucemie - are un mesaj emoționant pentru toți cei care l-au ajutat:
VIDEO EXCLUSIV: Tupeu! Vânzătoare trântită la pământ, cu cuțitul la gât decembrie 11, 2019 - În această după-masă, o vânzătoare de la un supermarket din oraș și-a văzut moartea cu ochii, după ce un  individ a intrat în magazin și, în plină zi, a trântit-o la pământ și i-a pus cuțitul la gât. Ce l-a pus pe fugă pe individ.