La solicitarea oamenilor de afaceri din centru, „Nunta Zamfirei” se va desfăşura pe pietonal

La solicitarea oamenilor de afaceri din centru, „Nunta Zamfirei” se va desfăşura pe pietonal

Una dintre măsurile de promovare a patrimoniului medieval și a centrului istoric din Bistriţa este ca evenimentele cultural-artistice estivale pe care le vom organiza de acum încolo să fie realizate în inima Bistriței: Pietonalul Liviu Rebreanu.

Evenimentele aduc oameni, creează vad comercial, afacerile prosperă iar proprietarii și chiriașii spațiilor comerciale sunt încurajați să investească în reabilitarea și conservarea clădirilor din centrul istoric“, a precizat viceprimarul Cristian Niculae.

Acesta a anunţat că – în urmă cu câteva zile – a primit o solicitare din partea oamenilor de afaceri care desfășoară activități economice pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Ei îşi doresc ca Primăria Bistrița să desfășoare cât mai multe din evenimentele artistice în zona centrală a orașului Bistrița.

Știu ce înseamnă să faci bussines, nu este deloc ușor. Sunt atent la nevoile și necesitățile oamenilor de afaceri din Bistrița și voi fi mereu alături de ei.

Pentru un mediu de afaceri prosper în zona centrală a orașului, pentru bistrițeni, cât și pentru turiștii care ne vizitează, am decis relocarea evenimentului NUNTA ZAMFIREI, care urmează să se desfășoare în perioada 26-31 iulie 2019” – anunţă viceprimarul Cristian Niculae.

În concluzie, evenimentul care se va desfăşura începând din 26 iulie, nu va mai avea loc pe platforma din faţa Palatului Culturii, ci pe Pietonalul Liviu Rebreanu.

Din punct de vedere organizatoric, această măsură va genera un plus semnificativ de locuri pe scaune pentru spectatori – argumentează cei de la Primăria Bistriţa.

La Palatul Culturii se puteau amplasa un numar de aproximativ 600 de locuri, pe când, în zona Pietonal Liviu Rebreanu vor exista 1.000 de locuri pe scaune.

Îmi doresc să sprijin mediul de afaceri din Bistrița într-un mod constructiv, bazat pe soluții concrete, și sper ca exemplul oamenilor de afaceri de pe Pietonalul Liviu Rebreanu să fie urmat și de alții. 

Primăria Bistrița este un partener serios, deschis, dornic să dezvolte mediul de afaceri local, indiferent de dimensiunea business-ului gestionat. Doar așa construim o comunitate sănătoasă, stabilă și sustenabilă care pune accent pe sprijinirea și dezvoltarea oamenilor de afaceri locali. Mă bucur că am putut răspunde prompt și pozitiv la solicitarea acestor oameni de afaceri bistrițeni!“, a conchis viceprimarul Cristian Niculae.

Stelele și planetele – observate din Pasul Tihuța. Cum a ajuns un observator astronomic în „cel mai întunecat loc din Europa” acum 42 de minute - În urmă cu două zile au început amenajările pentru amplasarea unui telescop în Pasul Tihuța, în incinta sediului asociației Tășuleasa Social. Locația nu a fost aleasă întâmplător, fiind considerată cea mai întunecată zonă din Europa. Au pus umărul la proiectul Tășu elevi din România, Turcia și Statele Unite.
FOTO/VIDEO: Despre femei puternice, provocări, vise şi afaceri de succes, la FlexTour acum 2 ore - Cum să împaci şi capra şi varza? Cum să găseşti un echilibru între viața de familie și cea profesională? Cum să ai succes la locul de muncă și, în același timp, să te bucuri de o familie fericită?
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Ilva Mică acum 2 ore - Astăzi, 17 iulie 2019, se va sista  furnizarea  apei  potabile în localitatea Ilva-Mică, Ce străzi vor fi afectate:
Scandal cauzat de alcool, terminat cu lovituri de cuțit pe Someșului acum 3 ore - Noaptea trecută, un scandal cauzat de alcool s-a terminat cu lovituri de cuțit la un bloc de nefamiliști de pe strada Someșului. Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost tăiat în zona umărului.
FOTO/VIDEO: CAPTURĂ IMPRESIONANTĂ – Doi bistrițeni prinși cu numeroase plante halucinogene acum 15 ore - Doi tineri bistrițeni au fost prinși în trafic de polițiști. Mașina era plină de plante halucinogene. Cei doi tineri au fost duși la sediul poliției, alături de impresionanta captură.
ECLIPSĂ parțială de Lună, la noapte! Se va vedea întreg fenomenul, dacă e senin! acum 19 ore - La noapte, iubitorii de fenomene astrale TREBUIE să stea treji! Va avea loc o eclipsă parțială de Lună. Pe tot parcursul fenomenului, în dreapta Lunii se va afla planeta Saturn și o constelație în formă de casă, constelația Sagittarius. CÂND începe:
Cristina Iurişniţi (USR) solicită demiterea ministrului Ecaterina Andronescu! acum 19 ore - Dezamăgită şi exasperată de prestaţia ministrului Educaţiei, profesoara Cristina Iurişniţi (USR Bistriţa-Năsăud) a solicitat demiterea Ecaterinei Andronescu - care  a picat Bac-ul la geografie, într-o declarație politică ea afirmând recent că Alexandria este județ.
VIDEO: Târgul mare al Bistriţei se apropie! „Încă purtăm tratative şi negocieri” acum 20 de ore - Zece zile de sărbătoare îi aşteaptă pe bistriţeni spre finalul lunii august. „Încă nu este nimic sigur. Încă purtăm negocieri şi tratative care vor fi definitivate în cursul ultimei săptămâni din iulie”, a precizat pentru Bistriţeanul.ro prof. dr. Dorel Cosma, directorul Palatului Culturii.
Imagine dezolantă, în Turnul Bisericii Evanghelice acum 21 de ore - Ce poate fi mai frumos, într-un turn de biserică, care ar fi și principala atracție a orașului, decât o mini-vietate moartă în descompunere? Mai multe vietăți, probabil. Bistrița este orașul tuturor posibilităților! Partea proastă este că ne cam obișnuim cu asta.
FOTO: Cinci mașini, două accidente, o victimă – la nici 5 minute distanță! acum 22 de ore - Două accidente rutiere au avut loc în urmă cu puțin timp. În unul au fost implicate două autoturisme- fără victime. În al doilea, trei autoturisme, iar o persoană va fi transportată la spital.
Băcăuan căutat pentru tentativă de omor, găsit la noi în județ! UNDE se ascundea: acum 23 de ore - Polițiștii bistrițeni au reușit să găsească pe un băcăuan căutat pentru tentativă de omor. Acesta a fost identificat în județul nostru, la câțiva kilometrii de Bistrița.
FOTO – Mijlocenii Bârgăului: Neatenția face victime acum 24 de ore - Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe DN 17, în Mijlocenii Bârgăului. O autoutilitară a lovit un autoturism care a oprit pentru un viraj la stânga. Din cauza neatenției, două persoane au fost rănite.
TRAGIC: Un bunic și-a pierdut viața din cauza mașinii de spălat sub presiune acum O zi - Zi neagră pentru o familie, în urma unui incident din Teaca. Un bunic de aproximativ 60 de ani a murit electrocutat. Acesta utiliza mașina de spălat sub presiune. În ciuda eforturilor depuse, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.
FOTO: Au purtat salvatorii pe drumuri că n-au vrut să se împace, după un frecuș în sens acum O zi - Un eveniment rutier a avut loc în sensul giratoriu de la Cap de Bou, din municipiu. O autoutilitară și un autoturism au pătruns în același timp în sens și s-au frecat una de alta. Pentru că șoferii nu au vrut inițial să se înțeleagă, au purtat salvatorii pe drumuri, degeaba.
Marșarierul buclucaș! Cum s-a ales un bistrițean cu dosar penal după o astfel de manevră: acum O zi - S-a dat ”alarma” ieri, de două ori, în urma unor manevre de marșarier. Dacă în cazul unuia, șoferul și-a continuat drumul fără prea mare tam-tam, nu la fel s-a întâmplat în cel de-al doilea caz. Bistrițeanul s-a ales cu dosar penal. CE au descoperit polițiștii: