La Spital s-a votat, și nu prea!

La Spital s-a votat, și nu prea!

Mai mulți pacienți ai Spitalului Județean s-au plâns că nu au reușit să voteze. Conducerea Spitalului și reprezentanții BEJ BN explică motivele. VEZI de ce unii NU au reușit să voteze:

Mai mulți pacienți internați în Spitalul Județean s-au plâns că nu au reușit să voteze ieri. Situațiile se împart în două categorii, la fel și explicațiile.

  1. Au solicitat din timp urna mobilă, dar nu i-a căutat nimeni.

S-a întâmplat la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean.

„Am completat cererile, cu datele de pe buletin. Joi sau vineri. Nu mai știu. Și am tot așteptat, și am așteptat. Și nu ne-a căutat nimeni. Numai la noi în salon am fost vreo cinci care am vrut să votăm. Hai să zicem vreo 20 la ortopedie. Dar tot e ceva! Și pe la nouă fără un sfert am întrebat că noi nu mai votăm? Și ni s-a spus că deja timpul a trecut”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, un pacient din salonul 4 de la Ortopedie.

Răspunsul celor de la Spital a fost că deși s-a solicitat urna mobilă pentru toți pacienții care și-au exprimat intenția de a vota, urna nu a ajuns la toți din cauza… lipsei de timp.

Mai jos, răspunsul integral al reprezentanților Spitalului:

2. S-a internat de urgență la Spital și ar fi vrut să voteze, dar nu i s-a dat voie.

O mămică s-a internat în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu fetița, la pediatrie. Când cei cu urna mobilă au ajuns la secția respectivă, nu i s-a dat voie să voteze.

„Am vrut să votez, dar nu m-au lăsat. Au zis că cererile pentru urna mobilă se fac cu o zi înainte de ziua alegerilor. Dar eu de unde să visez că ajung la urgență și o să fiu internată în ziua cu voturile? Nu mi se pare normal!”, a spus bistrițeanca.

Răspunsul celor de la Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a fost că aceasta este legea și nu se poate schimba. Ar fi fost o soluție:

Știu despre caz. Am vorbit inclusiv cu doamna la telefon. Legea spune clar că cererile pentru urna mobilă se depun în intervalul orar 18:00 – 20:00, înainte de ziua alegerilor. E termenul legal. Deci nu putea să voteze dacă nu avea acea cerere făcuă. Ar fi putut să cheme pe altcineva să stea cu fetița ei până mergea la cea mai apropiată secție de votare și să-și exprime votul. Dar altfel nu se putea, asta e legea.”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Anca Botnariu, secretara BEJ BN.

Aceasta a mai explicat și faptul că nu toate secțiile de votare dispuneau de urne mobile, așa că unele urne au fost tot mutate de la o secție la alta.

În ce privește problema de la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean, cei de la BEJ BN au declarat că nu au primit nicio sesizare.

 

 

 

 

 

EXTRA: Surprize şi delicatese, la Târgul de carte „CoşBook” acum 52 de minute - „Coșbook", din nou la Bistriţa! Lansări și prezentări de carte și reviste, ateliere (re)creative, dezbateri, întâlniri cu scriitori, poezie și muzică, premii pentru cititori şi expoziții - toate vă stau la dispoziţie, începând de mâine, la Biblioteca Judeţeană.
VIDEO: În amintirea unor fabuloase întâlniri cu prieteni care îşi făceau de cap… acum 2 ore - Ne-a fost dat şi nouă privilegiul de a retrăi câteva fabuloase întâlniri între prieteni! Erau reputaţi industriaşi, oameni de afaceri sau nobili care se întâlneau când la unul, când la altul acasă şi îşi făceau de cap improvizând…
Unul dintre cei mai buni arheologi bistrițeni scapă de închisoare: era acuzat că ar fi ajutat la „dispariția” unor obiecte foarte valoroase acum 3 ore - Trei ani a durat procesul în care Corneliu Gaiu, unul dintre cei mai buni arheologi ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, a fost judecat pentru neglijență în serviciu, fiind acuzat că ar fi ajutat la valorificarea unor obiecte arheologice valoroase. Acesta a fost achitat.
VIDEO: Povestea tinerei care s-a autoincendiat: a crescut la casa de copii și are patru copii care au șanse să ajungă tot în sistemul de protecție acum 19 ore - O tânără de 24 de ani s-a autoincendiat noaptea trecută, după o ceartă cu concubinul. Tânăra se află în stare gravă, într-o clinică de arși din București. M. a crescut la casa de copii și la rândul său patru copii care riscă să ajungă tot în sistemul de protecție...
IN-CON-ȘTI-EN-ȚĂ: Transporta porci fără documente de proveniență! acum 19 ore - În contextul în care România încă e amenințată de virusul pestei porcine, un bistrițean a dat dovadă de inconștiență. Acesta a fost prins în timp ce transporta mai mulți porci. FĂRĂ documente legale.
O mămică fericită: La creșa asta e mai frumos ca-n Franța! acum 20 de ore - Se poate și la creșele din Bistrița! Iar o mămică e fericită când își vede fetița curată, hrănită, iubită și veselă. Asta, după experiența îngrozitoare pe care a avut-o la o „creșă bună din Franța”. ”Tu vezi cât e de curat? E impecabil! Uite că se poate! În România...” a scris mămica pe Facebook.
Oaspeţi de seamă! Peste 1500 de saşi din Austria, Germania, Elveţia sau Africa de Sud, sărbătoresc la Bistriţa acum 21 de ore - Oaspeţi de seamă din Austria, Germania, Elveţia, Cnada, SUA sau Africa de Sud vor celebra la Bistriţa, începând de vineri, Întâlnirea Saşilor de pretutindeni.
EMOŢIONANT: Alexandra Corcode, o tânără elevă, doi bunici şi premiul pentru cel mai bun portret din România! acum 22 de ore - Alexandra Corcode, o tânără liceană din Bistriţa a reuşit o perfomanţă incredibilă! A participat la un concurs naţional de arte şi a adus acasă marele premiu! Fotografia şi profilul la care tânăra studiază sunt la poli opuşi, dar pasiunea şi-a spus cuvântul. VEZI povestea din spatele fotografiei câştigătoare.
FOTO/VIDEO: Prima ploaie a venit şi machiajul s-a bulit! acum 23 de ore - Cum era de aşteptat, odată cu venirea ploilor, marcajele rutiere au început să facă şi ele baie. În această situaţie se află şi DN17, pe o porţiune din Livezile. Deşi marcajele au fost refăcute acum trei săptămâni, nu au ţinut decât până la prima ploaie!
SE POATE! O cooperativă agricolă pregătește o fabrică de suc natural de mere, fără conservanți acum 24 de ore - Agricultorii și procesatorii de fructe și legume din județ par să fi înțeles că fără unitate posibilitățile sunt substanțial mai reduse. O cooperativă agricolă din Breaza pregătește o fabrică de suc natural de mere. Investiția s-ar ridica la 220.000 de euro.
FOTO/VIDEO: Ai bijuterii vechi, din aur, pe care nu le mai porți? Schimbă-le cu bijuterii la modă, la Atlantis Gold! acum O zi - Ți-au fost dragi și le-ai purtat cu mândrie, dar s-au stricat sau modelul e învechit! Nicio problemă! Du-ți bijuteriile vechi la Atlantis Gold și ia-ți altele, la modă, din magazinul lor. Găsești zeci de modele, de la firme cu renume. Bijuteriile sunt diversificate, de la inele simple, la lănțișoare personalizate, inele de logodnă, verighete, lingouri pentru economii în aur și chiar cereluși medicinali ce-ți pot fi aplicați de personalul calificat.
EMOȚIONANT – Îl mai știți pe cățelul torturat cu săgeți? Acum e fericit, la o familie ce-l iubește! acum O zi - Un caz din Simionești a oripilat opinia publică, în 2017. Un cățel a fost folosit pe post de țintă, săgețile perforându--i plămânii și scalpul. Printr-o minune a scăpat. Acum, la doi ani de la incident, familia care l-a adoptat îi mulțmește veterinarului ce i-a scăpat viața.
Se întâmplă AZI, în Bistrița! acum O zi - Dacă aveaţi impresia că este rost de plictiseală, azi în Bistriţa – v-aţi înşelat amarnic: avem din nou la dispoziţie câteva evenimente care ne vor ajuta să trecem lejer peste vremea mohorâtă de afară:
TRAGIC! O femeie din Bistrița-Bârgăului s-a ales cu arsuri pe aproape jumătate din corp după ce și-a dat foc acum O zi - O persoană din Bistrița-Bârgăului a ajuns, noaptea trecută, la Spitalul Județean de Urgență cu arsuri pe 44% din corp, după ce s-a autoincendiat.
FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 2 zile - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.