La Spital s-a votat, și nu prea!

La Spital s-a votat, și nu prea!

Mai mulți pacienți ai Spitalului Județean s-au plâns că nu au reușit să voteze. Conducerea Spitalului și reprezentanții BEJ BN explică motivele. VEZI de ce unii NU au reușit să voteze:

Mai mulți pacienți internați în Spitalul Județean s-au plâns că nu au reușit să voteze ieri. Situațiile se împart în două categorii, la fel și explicațiile.

  1. Au solicitat din timp urna mobilă, dar nu i-a căutat nimeni.

S-a întâmplat la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean.

„Am completat cererile, cu datele de pe buletin. Joi sau vineri. Nu mai știu. Și am tot așteptat, și am așteptat. Și nu ne-a căutat nimeni. Numai la noi în salon am fost vreo cinci care am vrut să votăm. Hai să zicem vreo 20 la ortopedie. Dar tot e ceva! Și pe la nouă fără un sfert am întrebat că noi nu mai votăm? Și ni s-a spus că deja timpul a trecut”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, un pacient din salonul 4 de la Ortopedie.

Răspunsul celor de la Spital a fost că deși s-a solicitat urna mobilă pentru toți pacienții care și-au exprimat intenția de a vota, urna nu a ajuns la toți din cauza… lipsei de timp.

Mai jos, răspunsul integral al reprezentanților Spitalului:

2. S-a internat de urgență la Spital și ar fi vrut să voteze, dar nu i s-a dat voie.

O mămică s-a internat în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu fetița, la pediatrie. Când cei cu urna mobilă au ajuns la secția respectivă, nu i s-a dat voie să voteze.

„Am vrut să votez, dar nu m-au lăsat. Au zis că cererile pentru urna mobilă se fac cu o zi înainte de ziua alegerilor. Dar eu de unde să visez că ajung la urgență și o să fiu internată în ziua cu voturile? Nu mi se pare normal!”, a spus bistrițeanca.

Răspunsul celor de la Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a fost că aceasta este legea și nu se poate schimba. Ar fi fost o soluție:

Știu despre caz. Am vorbit inclusiv cu doamna la telefon. Legea spune clar că cererile pentru urna mobilă se depun în intervalul orar 18:00 – 20:00, înainte de ziua alegerilor. E termenul legal. Deci nu putea să voteze dacă nu avea acea cerere făcuă. Ar fi putut să cheme pe altcineva să stea cu fetița ei până mergea la cea mai apropiată secție de votare și să-și exprime votul. Dar altfel nu se putea, asta e legea.”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Anca Botnariu, secretara BEJ BN.

Aceasta a mai explicat și faptul că nu toate secțiile de votare dispuneau de urne mobile, așa că unele urne au fost tot mutate de la o secție la alta.

În ce privește problema de la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean, cei de la BEJ BN au declarat că nu au primit nicio sesizare.

 

 

 

 

 

Program prelungit la Pașapoarte! acum 7 minute- Fiindcă în lunile iulie și august e un val mai mare de cereri de eliberare a pașapoartelor, s-a decis prelungirea programului de lucru. Mai mult, programările se pot face online și chiar de la o zi la alta!
FII REPORTER: Alooo, Dorel?! Ți-au căzut cablurile și le-ai uitat pe jos…! acum 48 de minute- Dorel a comis-o din nou! De această dată pe strada Solomon Haliţă, unde a reabilitat un bloc, uitând cablurile spânzurate peste maşini, lăţite pe stradă sau peste pubela de gunoi...!
Ce avere au miniștrii din Bistrița? Unul dintre ei și-a triplat contul din bancă într-un singur an acum 2 ore- Case, terenuri și conturi groase în bancă. Cu asta se pot lăuda cei doi miniștri din Bistrița, Ioan Deneș și Daniel Suciu. Unul dintre ei a reușit să-și tripleze contul din bancă într-un singur an.
Bacalaureat 2019: Elevii din Sîngeorz şi Maieru susţin examenul de Bacalaureat în Năsăud acum 3 ore- 1840 de absolvenţi de liceu din promoţia curentă şi încă 298 de restanţieri din anii anteriori vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat în judeţul nostru. Elevii din Sângeorz şi Maieru vor da examen în deplasare.
FOTO: Femeie din Căianu Mic, accidentată la Nima acum 4 ore- Un autoturism s-a răsturmat și o femeie din Căian a ajuns la spital. Totul s-a întâmplat în localitatea Nima, din cauza neatenției în trafic. 
AUDIO: Scandal la Consiliul Județean pe ideea privatizării firmei LDP, care a ieșit tot în pierdere! acum 5 ore- Președintele Consiliului Județean a propus un proiect prin care să se demareze un proces de privatizare a S.C. Lucrări Drumuri și Poduri. De aici s-a declanșat un adevărat scandal între consilierii PNL și Radu Moldovan. ”Sloganurile și populismele nu-și au locul aici. Nu veniți cu bla bla bla”VS ”LDP e în prag de faliment pentru că managementul e prost, că aici lucrează oameni incompetenți, puși în funcții pe pile, relații, neamuri”.
Aquabis: Se sistează apa pe câteva străzi în Ilva Mică acum 5 ore- Câteva străzi din Ilva Mică rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore. Măsura este necesară pentru pentru remedierea unei avarii accidentale pe conducta de apă.
O pagina de Facebook se ambiționează să „desființeze” Poliția Locală. Până una alta, instituția nu există în mediul virtual… acum 6 ore- Un bistrițean s-a ambiționat, printr-o pagină de Facebook, să desființeze Poliția Locală, pe care o consideră o instituție parazitară. În timp ce pe Facebook se cere desființarea instituției, Poliția Locală este absentă total din mediul virtual. O nouă pagină de Facebook adună like-uri de la începutul acestei luni. Este vorba despre „Bistrița trezește-te!”, o pagina...
ISJ: Peste 300 de corigenţi au ratat Evaluarea Naţională în acest an. Câte contestaţii s-au depus acum 21 de ore- ISJ: Peste 300 de corigenţi au ratat Evaluarea Naţională în acest an. Este vorba despre un procent de 13, 9% - în scădere faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 19,6% corigenţi. Câte contestaţii s-au depus:
Bistrița-Năsăud, la coada clasamentului când vine vorba de elevi de 10 la Evaluarea Națională acum 22 de ore- Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai puține medii de 10 la Evaluarea Națională din acest an. Doar trei eleve din județ au reușit să obțină 10 pe linie.
VIDEO: Prefectul i-a muştruluit pe şefii de instituţii care au ratat Ziua Drapelului acum 23 de ore- Întâlnirea a debutat cu „stângul” pentru unii dintre reprezentanţii instituţiilor guvernamentale care au fost serios muştruluiţi de prefectul judeţului – Ovidiu Frenţ. Acesta s-a arătat dezamăgit pentru că şefii unor instituţii au chiulit de la ceremonia organizată de Ziua Drapelului.
Ați auzit? Și-a făcut Supercom Tel Verde! Sunați-i, gratuit, de câte ori vedeți că nu-și fac treaba! acum 24 de ore- Să vezi și să nu crezi! Cei de la Supercom chiar vor să-i ajute pe cetățeni. Până acolo le-a mers bunăvoința, încât și-au făcut linie telefonică gratuită. Numa' să-i puteți suna și să le spuneți că și-au făcut treaba bine. Sau să-i întoarceți înapoi! Depinde cum prestează, bineînțeles!
FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe! acum O zi- Nervii cetățenilor continuă să fie întinși la maxim, în continuare, din cauza sistemelor informatice. După problemele de la APIA, apoi de la medicii de familie și farmacii, a sosit și rândul Finanțelor. Ieri, zeci, chiar sute de contribuabili au plecat de la ANAF BN, pomenind toți sfinții.
Cel de-al doilea cinema din Bistrița se deschide în toamnă! Cu ce surprize vine: acum O zi- Cel de-al doilea cinema din Bistrița își deschide porțile în toamnă. Happy Cinema va fi situat în mall-ul de lângă piața de la ruși, Bistrița Retail Park, și vine cu dotări surpriză.
Se deschide Aventura Parc! Dar numai cinci zile pe săptămână! acum O zi- Bistrițenii vor avea ocazia să se distreze ”la înălțime”, în Aventura Parc. Traseele prin copaci îi vor aștepta pe aventurieri, începând de sâmbătă. Totuși, parcul va fi deschis doar cinci zile pe săptămână. AFLĂ și ce tarife se percep: