La Spital s-a votat, și nu prea!

La Spital s-a votat, și nu prea!

Mai mulți pacienți ai Spitalului Județean s-au plâns că nu au reușit să voteze. Conducerea Spitalului și reprezentanții BEJ BN explică motivele. VEZI de ce unii NU au reușit să voteze:

Mai mulți pacienți internați în Spitalul Județean s-au plâns că nu au reușit să voteze ieri. Situațiile se împart în două categorii, la fel și explicațiile.

  1. Au solicitat din timp urna mobilă, dar nu i-a căutat nimeni.

S-a întâmplat la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean.

„Am completat cererile, cu datele de pe buletin. Joi sau vineri. Nu mai știu. Și am tot așteptat, și am așteptat. Și nu ne-a căutat nimeni. Numai la noi în salon am fost vreo cinci care am vrut să votăm. Hai să zicem vreo 20 la ortopedie. Dar tot e ceva! Și pe la nouă fără un sfert am întrebat că noi nu mai votăm? Și ni s-a spus că deja timpul a trecut”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, un pacient din salonul 4 de la Ortopedie.

Răspunsul celor de la Spital a fost că deși s-a solicitat urna mobilă pentru toți pacienții care și-au exprimat intenția de a vota, urna nu a ajuns la toți din cauza… lipsei de timp.

Mai jos, răspunsul integral al reprezentanților Spitalului:

2. S-a internat de urgență la Spital și ar fi vrut să voteze, dar nu i s-a dat voie.

O mămică s-a internat în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu fetița, la pediatrie. Când cei cu urna mobilă au ajuns la secția respectivă, nu i s-a dat voie să voteze.

„Am vrut să votez, dar nu m-au lăsat. Au zis că cererile pentru urna mobilă se fac cu o zi înainte de ziua alegerilor. Dar eu de unde să visez că ajung la urgență și o să fiu internată în ziua cu voturile? Nu mi se pare normal!”, a spus bistrițeanca.

Răspunsul celor de la Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a fost că aceasta este legea și nu se poate schimba. Ar fi fost o soluție:

Știu despre caz. Am vorbit inclusiv cu doamna la telefon. Legea spune clar că cererile pentru urna mobilă se depun în intervalul orar 18:00 – 20:00, înainte de ziua alegerilor. E termenul legal. Deci nu putea să voteze dacă nu avea acea cerere făcuă. Ar fi putut să cheme pe altcineva să stea cu fetița ei până mergea la cea mai apropiată secție de votare și să-și exprime votul. Dar altfel nu se putea, asta e legea.”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Anca Botnariu, secretara BEJ BN.

Aceasta a mai explicat și faptul că nu toate secțiile de votare dispuneau de urne mobile, așa că unele urne au fost tot mutate de la o secție la alta.

În ce privește problema de la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean, cei de la BEJ BN au declarat că nu au primit nicio sesizare.

 

 

 

 

 

ADMIRABIL! Tășuleasa Social a strâns fonduri pentru amenajarea a 80 de kilometri din Via Transilvanica la Chicago decembrie 9, 2019 - Tășuleasa Social a reușit să strângă fondurile pentru amenajarea a 80 de kilometri din Via Transilvanica într-o singură zi. S-a întâmplat chiar în ajun de Moș Nicolae, tocmai la Chicago.
FOTO/VIDEO: Incendiu în Crainimăt. O persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum decembrie 8, 2019 - Un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Crainimăt. În urma incidentului o persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum.
VIDEO. Gata de zbor, pe un acoperiș în zona industrială a Bistriței, într-o lume nebună decembrie 8, 2019 - Fosta moară de lângă pasarela din Bistrița s-a transformat în locul perfect pentru un inedit protest. De sus de pe acoperișul clădirii părăsite - doi tineri din oraș se revoltă împotriva societății noastre și a valorilor ei precare: Vorbesc despre „o lume nebună”, în care „ce vezi tu în viitor, au distrus toți ieri...”
POVEŞTI DIN SAT: A murit Hera! decembrie 8, 2019 - Portbagajul se ridică, lăsând să se vadă înăuntru o cutie de carton iar lângă ea, un cățel cât să încapă în ea. Hera: un ciobănesc german, pui de câine lup care țopăia, scoțând un schelălăit subțire, un fel de plâns.
FOTO: Specialitățile gastronomice și vinurile din Bistrița-Năsăud cuceresc Polonia decembrie 8, 2019 - Vinuri medaliate, delicatese cu păstrăv afumat marcă înregistrată, produse tradiționale și montane atestate – brânzeturi, dulcețuri și siropuri marca Produs în Bistrița-Năsăud se află zilele acestea pe mesele polonezilor care trec porțile celei de-a 13-a ediții a EKOGALA de la Rzeszow, eveniment etalon al produselor alimentare de înaltă calitate.
Un bărbat a fost găsit decedat, lângă tractorul pe care îl conducea decembrie 8, 2019 - Un bărbat din Runcu Salvei a plecat aseară de acasă cu tractorul și nu s-a mai întors. În această dimineață a fost găsit decedat lângă tractor.
AQUABIS:  Avarie în Cepari. Cât timp vor fi afectați locuitorii decembrie 8, 2019 - Locuitorii din Cepari rămân astăzi și mâine fără apă ăptabilă, anunță Aquabis.
Reabilitarea termică a patru blocuri, în impas! decembrie 8, 2019 - Municipalitatea a lansat un program de reabilitare a zeci de blocuri din municipiu. Unele lucrări au fost recepționate, altele sunt în curs de derulare, iar altele..în impas. Este vorba de patru blocuri pentru care nu s-a prezentat nimeni interesat să le reabiliteze. Consilierii locali au de luat o decizie, joi:
O tragedie mai dură ca moartea: Bunicul şi nepoţelul care au murit prăbuşindu-se de la etajul II vor fi înmormântaţi luni. CUM putem ajuta decembrie 8, 2019 - O tragedie inexplicabilă a zguduit oraşul vineri seara, în zi de sărbătoare. Un bunic şi nepoţelul său de trei ani au murit după ce s-au prăbuşit în gol, de la etajul II, într-un bloc de pe strada Vişinului. Tatăl băieţelului este este plutonier Dan Tofană şi munceşte în cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj. Colegii săi ne cer ajutorul: 
FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.