La un an de la accident, Seby arată ca un om normal! Dar mai e de „lucru” până va fi ca înainte!

La un an de la accident, Seby arată ca un om normal! Dar mai e de „lucru” până va fi ca înainte!

Acum un an de zile, în Sărățel, un tânăr se zbătea între viață și moarte, după o cascadorie. Deși nimeni nu îi mai dădea șanse la viață, necum la o viață normală, Seby s-a încăpățânat să demonstreze contrariul. Cu ajutorul oamenilor cu inima mare, ieri a avut loc operația de reconstrucție a cutiei craniene. Dar mai e nevoie de luptă și finanțe…

În luna mai a anului trecut, un accident rutier grav, în Sărățel, părea să curme viața unui tânăr. Împătimit al motoarelor, Seby s-a urcat pe motocicleta sa și a demarat în noapte, deși era băut.

S-a lovit de o căruță și apoi a zburat câțiva metri.

Mai multe despre accident puteți reciti AICI:

FOTO/VIDEO – Un tânăr este în stare foarte gravă, după o acrobație cu motocicleta, în Sărățel

Deși nimeni nu-i mai dădea șanse la viață, necum la o viață normală, Seby s-a luptat să demonstreze contrariul.

După operații și timp la terapie intensivă, a ajuns la Centrul de recuperare din Beclean. Personalul l-a tratat ca pe copilul lor și zilnic vedeau în el o minune.

Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI:

O viață distrusă din cauza unei distracții, la băutură, cu motocicleta

Provine dintr-o familie cu o situație financiară precară, însă determinarea sa de a lupta a atins multe inimi. Oamenii s-au mobilizat și au strâns bani, iar ieri, o altă minune a avut loc.

Sebastian a fost operat pentru reconstrucția cutiei craniene. Banii adunați pentru el au făcut posibilă folosirea unei plăci de titan, cea mai bună variantă pe termen lung.

Am vorbit cu el după ce a ieșit din operație. Râdea și spunea că el s-a obișnuit cu gaura în cap, că nu îi place cum arată acum. Mi-a zis că îl doare puțin capul, dar e bine, Doamne-ți mulțumesc”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, mama lui Seby, Angela Șandor.

Sebastian va mai rămâne internat în Cluj o perioadă, iar apoi familia vrea să încerce o recuperare mai… aparte.

„Vreau să îl duc la clinica Polaris din Cluj. Pentru recuperare. Sunt și alte tipuri de exerciții, e diferit de ce e la Beclean. Singura problemă e că 10 zile de recuperare, la Polaris, costă 30 de milioane lei vechi. Dar o să facem cumva să putem să îl ducem acolo. Să își revină și el cât mai mult posibil”, a explicat Angela.

Mama lui Seby a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au implicat și l-au ajutat pe băiatul ei să arate ca un om normal. Mai mult, crede că, împreună cu oameni inimoși, ca și cei de care au fost înconjurați până acum, îi vor reda lui Seby posibilitatea de a fi ca înainte de accident.

Apa de ploaie ne va arde la buzunar! acum 5 ore- Bistrițenii trebuie să-și pună bani deoparte pentru cheltuielile imediat următoare. Apa de ploaie ne va arde la buzunare. Iar valoarea facturilor ce vor trebui plătite în lunile mai și iunie va fi mult mărită. Nu se întrevede nicio reducere. 
FII REPORTER: Scumpă apa la Jelna! Pardon, benzina! acum 6 ore- Un bistrițean ar fi plătit 100 de lei pentru 17 litri de...apă! Teoretic de la pompă ar fi trebuit să curgă benzină. Însă când a golit rezervorul, stupoare! Nici nu a fost de mirare că mașina i s-a oprit!
Ce faci dacă te prind tunetele și fulgerele pe munte? Află răspunsurile la „Școala de mers pe munte” acum 7 ore- „Școala de Mers pe Munte” te învață să asculți muntele! Proiectul Asociației Tășuleasa Social continuă și ajunge la ediția cu numărul 5. Anul acesta, 200 de persoane din toată țara și din Republica Moldova vor avea ocazia să afle secretele muntelui.
FOTO: Imagini spectaculoase din Bistrița-Năsăud, premiate la Fotogeografica, în București! acum 8 ore- Peste 1200 de fotografii au ajuns în acest an la Fotogeografica, unul dintre cele mai importante saloane de fotografie din țară, iar printer premianți se află și doi fotografi din Bistrița, în timp ce un tânăr din Lunca Ilvei a ajuns cu fotografiile sale în catalogul expoziției.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (2) acum 8 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt elementele de politică externă care pot afecta securitatea Uniunii Europene, dar și aspectele pentru care parlamentarii PMP vor milita în Parlamentul European.
Ștafeta Ciclistă SM mobilizează și unește oameni! acum 9 ore- „Ștafeta Ciclistă SM”, o campanie organizată de Asociația de Scleroză Multiplă din România ajunge la Bistrița! Aproape 100 de cicliști vor pedala în scopul informării și conștientizării comunității cu privire la maladia Sclerozei Multiple.
Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea: acum 9 ore- Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene. Acest lucru face parte din proiectul de conectare la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T). VEZI ce drumuri vor fi refăcute:
ATENȚIE! Viperele au ieșit la plimbare prin Colibița! acum 11 ore- Existența viperelor în Colibița nu e o noutate. Doar că acestea au ieșit ”din hibernare” de curând și au pornit la plimbare. Ce trebuie să faceți dacă vă întâlniți cu un astfel de exemplar:
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (1) acum 11 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt principalele elemente ce ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Miting electoral: Rareș Bogdan (PNL) vine mâine la Bistrița! acum 11 ore- „Rareș Bogdan vine alături de bistrițeni! Vă aşteptăm pe platoul din fața Palatului Culturii!”, anunță PNL Bistrița-Năsăud.
Verifică rapid și ușor dacă ești asigurat și ai card de sănătate: acum 12 ore- Acum aveți posibilitatea de a verifica dacă sunteți asigurat și aveți card de sănătate emis. CNAS vă explică ce trebuie să faceți pentru a verifica. Plus pașii pe care trebuie să-i urmați în funcție de situația în care vă încadrați.
Aquabis: Se sistează apa în Dorolea și Valea Poenii acum 12 ore- Locuitorii din Dorolea și Valea Poeni au rămas fără apă potabilă încă de ieri seară. Aquabis Bistrița a fost nevoită să sisteze apa până joi, 23 mai. Care este motivul:
L-ați văzut pe Posh? Recompensă 2.000 de euro pentru cine îl aduce acasă! acum 13 ore- Informația dispariției lui Posh a făcut deja înconjurul întregii țări, dar fără succes. Stăpâna câinelui, o cunoscută handbalistă, oferă o recompensă uriașă. L-ați văzut?
Biciclist accidentat grav, lângă Teraplast acum 13 ore- Un accident rutier a avut loc în această dimineață, în zona Teraplast. Un biciclist a fost lovit de o mașină care a pătruns pe contrasens. Ambii au fost testați cu aparatul etilotest.
Ioan Turc – PNL: Sistemul de gestionare al apelor pluviale din Bistrița este „varză”! acum O zi- Astăzi, orașul Bistrița localitățile componente au fost blocate în câteva minute de la începerea ploii. Ioan Turc (PNL) dă vina pe sistemul de gestionare a apelor pluviale și solicită sprijin din partea județelor învecinate.