Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!

  592 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Lecția de omenie a unui băiat cu 10 pe linie din Telciu: Şi-a donat bicicleta unei familii fără posibilități

10/08/2017 09:26:22 Bianca SARA  
Andrei Ganea, un băiat de 12 ani din Telciu ne dă o adevărată lecție de omenie! Pentru că a obținut anul acesta 10 pe linie la școală, băiatul a primit o bicicletă nouă de la părinți. Cea veche a ales s-o doneze unei familii fără posibilități.

Lecția de omenie de astăzi vine de la Telciu. Andrei Ganea, un băiat de 12 ani care se pregătește să înceapă clasa a VI-a a ales să își doneze vechea bicicletă unei familii fără posibilități.

Băiatul învață la Școala Generală din Telciu, iar anul acesta a participat la olimpiada județeană de Geografie, unde a obținut locul al II-lea. Mai mult, băiatul a terminat clasa a V-a cu 10 pe linie.

Această performanță i-a adus un cadou din partea tatălui său, care muncește sezonier în Austria. Băiatul a primit o nouă bicicletă.

„Bicicleta veche am cumpărat-o în urmă cu câţiva ani, iar în primăvara aceasta am dus-o la reparat. Tatăl lui i-a promis că dacă va avea 10 pe linie o să primească o bicicletă nouă. Şi cum a avut 10 pe linie a primit o bicicletă nouă”, spune Anca Ganea, mama băiatului.

Bicicleta veche a reușit să aducă zâmbetul pe buze la alți copii, care nu își permit să își cumpere una. Andrei a decis ca vechea bicicletă să fie donată unei familii fără posibilități. Asta în ciuda faptului că familia lui Andrei nu este una foarte înstărită.

Mama lui Andrei a venit cu ideea de a dona bicicleta, iar băiatul a acceptat fără să ezite. Aceasta a văzut anunțul Asociației Orașul Mariei, care căuta o bicicletă pentru o familie de pe Valea Bârgăului.

„Ideea eu am avut-o şi el a fost de acord. Învăţând bine, anul acesta a primit altă bicicletă mai scumpă, iar cea veche a rămas. Am văzut anunţul făcut pe Facebook de această asociaţie şi am hotărât să o dăm. A spus „da mami, o dăm”, nu a avut nicio obiecţie. După mi-a spus că aşa de bine se simte că şi-a dat bicicleta la cineva care nu are şi se bucură de ea. Sunt oameni cu bani care nu fac astfel de gesturi. E bine ca din puţinul tău să dai şi la altul. E bine să le dai şi altora, pentru că nu se ştie niciodată, fiecare poate ajunge într-o astfel de situaţie. Chiar şi haine de-ale lor le-am dat la alţii. Pentru copilul acesta la care a ajuns bicicleta am pregătit un ghiozdan cu haine de la Andrei”, mai spune bistriţeanca.

Bicicleta lui Andrei a ajuns la o familie cu trei copii de pe Valea Bârgăului. De bicicletă se vor bucura Ionuța (12 ani), Daniela (10 ani) și Florinel (9 ani). Cei trei sunt crescuți doar de mamă, tatăl fiind paralizat și internat într-un azil. Cei patru locuiesc într-o casă compusă dintr-o singură încăpere și o cămară.

„Sunt copii veseli, foarte afectuoşi şi primitori. La prima vizită le-am dus alimente, produse de igienă şi dulciuri. Pe toate le-am aşezat pe masă şi deşi era plin de cutii-cutiuţe, pungi-punguţe, ei nu-şi desprindeau privirile de la noi. Ne sorbeau vorbele. Faptul că cineva le-a trecut pragul i-a făcut fericiţi”, postau reprezentanţii Asociaţiei Oraşul Mariei, pe pagina de Facebook, unde au şi făcut cunoscut acest caz. 

 

4458 vizualizari


loading...


bicicletadonatie (3).jpg :: Bistriteanul.ro
bicicletadonatie (2).jpg :: Bistriteanul.ro
bicicletadonatie (1).jpg :: Bistriteanul.ro
bicicletadonatie (4).jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
10:33 - CEPARI: Trei mașini, implicate într-un accident!
09:10 - Vrei o masă de Paște bogată și gustoasă? Comandă Coșul cu Produse tradiționale pregătit de Restaurant Casa Doamnelor!

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro