Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Despre comprehensiunea textului și refulările în public ale mai marilor județului
“Porcul somon”, Mangalița, crește într-o fermă din Dumitra! Îl puteți cumpăra sau puteți primi sfaturi prețioase despre cum să-l creșteți!
Copiii de la Cheers, puși din nou pe fapte mari: Spectacol caritabil pentru Ionuț!
Sărbătoreşte cu super reduceri la Biasicom!
Patru apartamente cochete de vânzare, în mijlocul orașului...!
FOTO/VIDEO: Tenorul Ștefan Pop – „Din suflet, pentru suflet”!
ESTETDERM: Epilare definitivă în câteva ședințe cu un laser medical de ultimă generație!
Frumusețe de cinci stele la Carolyne Beauty Center! Antonia a venit la inaugurare
Firmele din Bistrița angajează designer, operatori textile nețesute, controlori calitate și sudori / lăcătuși mecanici cu inițiativă!
Utilizatori online class errors:
  • Unable to record new visitor
  • Unable to delete visitors

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015LEONI: Oamenii s-au întors la muncă. Un angajat spune că a fost amenințat

12/05/2017 11:30:06 Ana ȘTEFĂNEL  
Liniște în această dimineață la sediul Leoni din Bistrița după două zile de protest. Ieri, compania a promis creșteri salariale. Prefectul s-a întâlnit cu conducerea firmei, însă un muncitor susține că a fost amenințat cu concedierea.

Greva s-a încheiat astăzi la Leoni Bistrița. După două zile de revoltă pentru că, susțineau angajații, salariile sunt prea mici în raport cu munca depusă, în această dimineață e liniște la fabrică.

Angajații s-au întors la muncă, iar prefectul informează pe Facebook că a avut o întâlnire cu conducerea firmei. 

„Ieri la ora 17 a fost încheiat un protocol, iar astăzi urma să fie semnat contractul de muncă în care sunt cuprinse drepturile salariale negociate de cele două părți, aceste drepturi conținând creșteri la salariile de încadrare, bonusuri și tichete de masă, noul pachet salarial fiind comunicat astăzi angajaților. Astfel, etapele legale și procedurale au fost încheiate și activitatea ar fi trebuit să se desfășoare fără probleme, protestul declanșat ieri situându-se în afara cadrului legal. Probabil în aceste situații se crează impresia că s-ar fi putut obține mai mult, fără a se evalua consecințele unui conflict pe termen lung și eventualitatea ca acesta să conducă la închiderea unei fabrici.

Sunt conștient de faptul că salariile din fabricile Leoni (ca și din toată România), sunt sub nivelul pretențiilor și al aprecierii noastre personale a muncii, dar trăim într-o piață liberă în care regula de bază este cea a raportului cerere-ofertă, iar România a atras investitori tocmai prin costul mai mic al muncii în comparație cu alte țări. Știu și că un investitor internațional va muta fără remușcări capacitățile de producție acolo unde știe că poate realiza calitate și profit. 
Sper totuși ca încă de mâine ambele părți, angajați și angajator, să găsească o cale de conciliere și de reluare a activității (m-am oferit să mediez în continuare dialogul dintre părți), managerul german asigurându-mă că va soluționa și solicitările angajaților care privesc îmbunătățirea condițiilor de muncă”, scrie prefectul pe Facebook.

Un angajat al firmei Leoni, Dobrin Moldovan, a declarat pentru Bistrițeanul.ro că nu are niciun motiv să își protejeze identitatea pentru că, oricum, își va pierde locul de muncă: „S-a reluat munca, dar cu amenințări că aduc sârbii în locul nostru. Eu am primit mesaje și telefoane că ne așteaptă pe noi schimb 2 că dacă ei nu lucrează nu trimite transport la schimb 2. Trebuie să oprim totul. Noi vrem să muncim, nu vrem scandal. Dacă aduc sârbii trebuie să plătească diurne și mese. Nu am fost singur, tot Leoni a fost afară. Dar vor să scoată țap ispășitor. M-au invitat la discuții și apoi m-au amenințat că mă dau afară pentru că pe mine m-a ascultat lumea și pe ei i-a huiduit. Nu le-a plăcut asta. Când am venit de la ședință mi s-a spus că îmi taie o oră și că o să îmi arate ei”.

Întrebat dacă vrea ca Bistrițeanul.ro să îi protejeze identitatea, angajatul a răspuns că nu e nevoie: „Poți scrie numele meu, un loc de muncă tot găsesc. Vezi cum tratează oamenii...”, a spus Dobrin Moldovan.

Reprezentanți ai firmei Leoni au declarat pentru Bistrițeanul.ro că afirmațiile angajatului respectiv sunt false și că muncitorii s-au întors la muncă pentru că au fost mulțumiți de negocieri și au înțeles că este cea mai bună opțiune. Aceștia spun că nici măcar nu s-a pomenit de sârbi. 

Referitor la recuperarea zilei de joi, când a avut loc o mișcare spontană, neautorizată, muncitorii pot recupera (dar, susțin ei, nu sunt obligați) ziua de muncă mâine. Firma transmite că cine va dori să recupereze orele pierdute mâine, 13 mai, va fi plătit dublu.

 

 

31057 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
10:00 - BISTRIȚA: Un bărbat a ajuns la spital, rănit în urma unui accident!
09:37 - Un microbuz și o mașină s-au răsturnat în Crainimăt. Un bebeluș, printre persoanele implicate
09:11 - Scriitoarea Ioana Nicolaie din nou la... Sîngeorz- Băi. Și nu cu mâna goală...!
08:48 - La doar 11 ani, o fetiță din Bistrița a avut de-a face deja cu Poliția...!

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro