Liberalii acuză: Ștampila ANULAT a fost pusă pe numele lui Klaus Iohannis!

Liberalii acuză: Ștampila ANULAT a fost pusă pe numele lui Klaus Iohannis!

În plin proces de votare, liberalii bistrițeni sunt foc și pară. Aceștia acuză că la toate secțiile de votare din județ specimele de buletine de vot care trebuie afișate într-un loc vizibil poartă ștampila ANULAT chiar peste numele candidatului PNL.

Tună și trăznește printre liberalii bistrițeni. În plin proces de votare, aceștia sunt supărați și acuză că specimenele de buletine de vot care trebuie afișate într-un loc vizibil le transmit alegătorilor într-un mod ilegal un mesaj împotriva unuia dintre cei doi candidați pentru funcția de președinte al României.

Totul a pornit de la faptul că buletinele de vot afișate la loc vizibil poartă ștampila ANULAT chiar peste numele candidatului PNL Klaus Iohannis.

„Oamenii PSD s-au dedat la un act de cea mai joasă speță, cuprinși fiind într-un cerc vicios a cărui arie este calculată la peste un milion de rude, amante, membri de partid și neamuri instalate în aparatul bugetar!”, scriu liberalii pe pagina de Facebook.

Aceștia cer instituțiilor statului să ia atitudine.

UPDATE:

MembriI Biroului Electoral Județean (BEJ) au luat act de sesizarea făcută de liberali, iar ședința pentru discutarea acestei situații a avut loc la ora 6:45, înaintea deschiderii secțiilor de votare.

Răspunsul a fost unul scurt și tranșant: cererea a fost respinsă pe motiv că nu se influențează alegătorul. Ca urmare a acestei decizii, specimenele buletinelor de vot rămân așa cum au fost ele distribuite.

„Când a fost pusă acea ștampilă de control care este emisă de Instituția Prefectului se invalidează un document, nu are menirea de a face o altă referire. Este strict orientativ pentru cei din secția de votare, să vadă că buletinul respectiv este anulat și că nu produce niciun efect spre deosebire de celelalte ștampile de control care aparțin președinților secțiilor de votare și sunt albastre, fiind folosite la anularea voturilor predate de Instituția Prefectului. Legea prevede că se pune această ștampilă cu mențiunea ANULAT, Instituția Prefectului este cea însărcinată să comande respectivele buletine de vot cu mențiunea ANULAT, iar persoana care a pus ștampila pe buletinul de vot nu știm dacă a fost sau nu de rea-credință. Singurul efect pe care-l produce acea ștampilă este să lipsească de valabilitate acel buletin de vot. Atât!”, a spus Alex Vintilă, membrul al BEJ.

Potrivit lui Alex Vintilă, toate specimenele de buletine de vot au fost tipărite de o firmă la comanda Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud: „Legea nu prevede absolut deloc nici cum se aplică ștampila, nici unde. Chiar am avut un model de referință. Un astfel de buletin specimen în Constanța avea ștampila de control aplicată pe rubrica unui candidat și era scris de mână”.

UPDATE 2:

PSD BN a transmis o informare prin care se dezice de „scandalul” iscat de adversarii de la PNL.

„PSD Bistrița-Năsăud se dezice de «specimenul de buletin de vot cu mențiunea anulat», în condițiile în care acesta NU A FOST făcut de către organizația noastră.

BEJ a specificat deja acest lucru, iar sesizarea PNL Bistrița-Năsăud a fost RESPINSĂ, explică social democrații.

Foto: Facebook – Ioan Turc / PNL Bistrita

FOTO: Impact frontal, la Cluj! De vină, un bistrițean! ianuarie 18, 2020 - Un accident rutier a avut loc în municipiul Cluj Napoca. Un bistrițean a pătruns cu mașina pe contrasens și a lovit o mașină condusă de un bărbat din județul Alba. Ambii șoferi, dar și încă două femei au ajuns la spital.
Handbal feminin- Cupa EHF: Odense Handbold vs Gloria Bistrița. „Mergem în Danemarca să dăm totul pe teren” ianuarie 18, 2020 - O spune Horațiu Pașca, proaspătul tătic al unui băiețel pe numele lui Sebastian, antrenorul principal al Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud. După două remize pe care Gloria 2018 Bistrița-Năsăud le-a obținut în partidele cu polonezele de MKS Lublin și unguroaicele de la Erd HC, bistrițencele merg în Danemerca, acolo unde joacă duminică de la ora 16.00 contra Odense Handbold, în etapa a 3-a a Grupei C din Cupa EHF.
Ionuț Simionca îi trage pe liberali de mânecă: „Aștept să arate că sunt oameni de onoare” ianuarie 18, 2020 - PNL a reușit să își impună Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Acesta și-a condiționat votul de susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi. 
„PNDL a contribuit major la dezvoltarea comunei Căianu Mic” – ce spune primarul Paul Știr despre cel mai blamat program: ianuarie 18, 2020 - Primarul comunei Căianu Mic, vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud  Paul Știr, spune că PNDL a contribuit foarte mult la dezvoltarea comunei pe care o păstorește și că programul, unul dintre cele mai blamate, nu a fost dedicat doar edililor social-democrați.
Bistrițenii care aruncă gunoiul aiurea, surprinși cu camere video. Big Brother pentru pubelele din orașe ianuarie 18, 2020 - Începând din acest an, pubelele vor fi supravegheate cu camere video în toate orașele din județ. Este cerința ADI Deșeuri pentru autoritățile locale, pentru a se asigura că bistrițenii se conformează și nu mai aruncă aiurea gunoiul.
VIDEO. Regizorul Radu Afrim, originar din Beclean: O imensă instalație de răni deschise ianuarie 18, 2020 - „Istoria contemporană a devenit o enormă instalație care expune răni deschise. Lumea întreagă și-ar putea identifica aici originile. Însă puțini oameni reușesc să ofere și remediul. Teatrul contemporan încearcă să facă asta...”
O copiluță de la Centrul din Beclean nu s-a mai întors după vacanță! UNDE a fost găsită: ianuarie 18, 2020 - O fată de 13 ani, de la Centrul din Beclean, a fost învoită pe perioada vacanței să-și viziteze familia. Doar că aceasta nu s-a mai întors la Centru, iar responsabilii au anunțat poliția. UNDE a fost găsită minora:
Buletine noi, cu cip și amprentă, pentru români! ianuarie 18, 2020 - Buletinele românilor intră în era digitală! Noile cărți de identitate se vor alinia la standele europene și vor ține loc și de card de sănătate. În premieră, și bebelușii vor avea buletine.
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Piața Mihai Eminescu din Bistrița ianuarie 18, 2020 - Astăzi, 18 ianuarie 2020, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistrița, Piața Mihai Eminescu și străzile aferente.
FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.
Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale” ianuarie 17, 2020 - Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuală.
Singura echipă de fotbal feminin din județ, ACS Heniu Prundu Bârgăului, dorită de campioana României, CFR Cluj. Bârgăuancele au spus ”PAS” ianuarie 17, 2020 - Stafful tehnic al singurei echipe de fotbal feminin din județul Bistrița-Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului, echipă care evoluează în prima ligă fotbalistică a țării, ocupând locul al șaselea, a susținut astăzi o conferință de presă.
Doris Rai: Primăria Bistrița să SANCȚIONEZE Supercom, nu să-l SUBVENȚIONEZE ianuarie 17, 2020 - Fosta șefă a femeilor liberale face încă un pas în ”atacul” asupra Supercom și a Primăriei Bistrița, implicit. Doris Rai solicită municipalității să SANCȚIONEZE operatorul de salubritate. Și nicidecum să-l SUBVENȚIONEZE. 
FOTO: Bărbat accidentat pe strada Libertății ianuarie 17, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Libertății din municipiu. Un bărbat a fost lovit de mașină.
Cât ne-a costat „spiritul Crăciunului” în 2019? Cam 200.000 de lei pentru doar 7 comune! ianuarie 17, 2020 - Într-un an dificil, în care multe unități administrativ teritoriale s-au plâns că nu le ajung banii, 7 comune din județ au cheltuit 200.000 de lei doar pentru iluminatul festiv...