Liderul PNL către PSD-iști: Pe unde ați trecut voi cu investițiile, orașul arată ca după război!

Liderul PNL către PSD-iști: Pe unde ați trecut voi cu investițiile, orașul arată ca după război!

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PNL BN a criticat dur investițiile pe care municipalitatea le face. Acesta a dat un sfat celor din conducere, de a se opri din ce-și propun în viitor. Iar după o analiză a unora dintre investiții, concluzia a fost una dură. „Pe unde ați trecut voi cu investițiile, orașul arată ca după război”, a spus Ioan Turc.

Primăria Bistrița intenționează să ia un credit pentru a cofinanța proiecte ce se vor implementa în viitorul apropiat!

Liderul PNL BN s-a arătat îngrijorat de acest lucru.

„Mesajul meu pentru PSD-ul din Primărie este: mai bine lăsați lucrurile cum sunt decât să le faceți așa cum ne-ați obișnuit. Pe unde ați trecut voi cu investițiile, orașul arată ca după război!”, a declarat Ioan Turc, după ce a amintit câteva investiții.

Trotuarele

„Constat faptul că pe trotuarele amenajate pe vremea primarilor Marian Toniuc, Pavel Popescu și Vasile Moldovan se mai poate umbla, dar pe trotuarele din piatră naturală făcute în mandatele domnului Crețu îți rupi picioarele. În Piața Mică, sar bolovanii după mașini, iar în fața Palatului Culturii doamnele și domnișoarele pășesc ca pe un teren minat”, a explicat Ioan Turc.

Pasajele

Pasajele sunt făcute de mântuială, iar unele, înguste, au pluviala pe mijloc. Nu poți să mergi nici pe stânga, nici pe dreapta, poti doar crăcănat!”, și-a susținut poziția liberalul.

Reabilitarea termică a blocurilor

Ioan Turc a catalogat aceste lucrări ca fiind „anvelopări din fonduri europene ce au stârnit nemulțumirea proprietarilor din cauza indiferenței cu care a tratat Primăria aceste lucrări atât de importante pentru locatari și pentru estetica orașului.”

Fântâna arteziană de pe Pietonal

„Să «admirăm» troaca de pe Pietonal, numită de PSD fântână arteziană. E făcută din bani europeni. Dincolo de hidoșenie, are și o parte metalică, ce reprezintă burgul bistrițean, pe care Primăria o tot înșurubează și deșurubează ca să nu o fure ghizii de ocazie ai turiștilor care se rătăcesc prin centrul orasului.”, a declarat ironic liderul PNL BN.

Centrul Intermodal

Ioan Turc a declarat că Centrul Intermodal este o absurditate care va aglomera orașul, va menține poluarea și va reduce drastic valoarea proprietăților de pe strada Tărpiului.

Problema cea mai spinoasă – canalizările și inundațiile

„Am citit că domnul primar Crețu abia după ploile din ultimele zile și-a dat seama de multe lucruri. Adică de faptul că sistemul de gestionare a apelor pluviale este varză. Afirmația este o încercare de manipulare patentă a PSD. Este cunoscută și răs-cunoscută problema pe care o au oamenii de fiecare dată când plouă mai tare, și în zona spre Unirea și Viișoara, și în zone din vatra Bistriței. Povestea cu fostele terenuri agricole este la fel de cunoscută ca și orice poveste de Ion Creangă. Problema este că primarul Crețu și administrația PSD ignoră iresponsabil problemele reale ale oamenilor. În loc ca în ultimii 12 ani să investească într-un sistem de gestionare a apelor pluviale, a investit zeci de milioane de euro într-o pârtie de schi, mere, struți, spectacole interminabile fără spectatori, deplasări în străinătate… De ce? Li s-a părut că investițiile în gestionarea apelor pluviale nu aduc voturi! V-ați complăcut într-un soi de exhibiționism administrativ care ne costă scump”, i-a apostrofat liderul PNL PB, Ioan Turc, pe cei din conducerea orașului.

EXTRA: Surprize şi delicatese, la Târgul de carte „CoşBook” acum 54 de minute - „Coșbook", din nou la Bistriţa! Lansări și prezentări de carte și reviste, ateliere (re)creative, dezbateri, întâlniri cu scriitori, poezie și muzică, premii pentru cititori şi expoziții - toate vă stau la dispoziţie, începând de mâine, la Biblioteca Judeţeană.
VIDEO: În amintirea unor fabuloase întâlniri cu prieteni care îşi făceau de cap… acum 2 ore - Ne-a fost dat şi nouă privilegiul de a retrăi câteva fabuloase întâlniri între prieteni! Erau reputaţi industriaşi, oameni de afaceri sau nobili care se întâlneau când la unul, când la altul acasă şi îşi făceau de cap improvizând…
Unul dintre cei mai buni arheologi bistrițeni scapă de închisoare: era acuzat că ar fi ajutat la „dispariția” unor obiecte foarte valoroase acum 3 ore - Trei ani a durat procesul în care Corneliu Gaiu, unul dintre cei mai buni arheologi ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, a fost judecat pentru neglijență în serviciu, fiind acuzat că ar fi ajutat la valorificarea unor obiecte arheologice valoroase. Acesta a fost achitat.
VIDEO: Povestea tinerei care s-a autoincendiat: a crescut la casa de copii și are patru copii care au șanse să ajungă tot în sistemul de protecție acum 19 ore - O tânără de 24 de ani s-a autoincendiat noaptea trecută, după o ceartă cu concubinul. Tânăra se află în stare gravă, într-o clinică de arși din București. M. a crescut la casa de copii și la rândul său patru copii care riscă să ajungă tot în sistemul de protecție...
IN-CON-ȘTI-EN-ȚĂ: Transporta porci fără documente de proveniență! acum 19 ore - În contextul în care România încă e amenințată de virusul pestei porcine, un bistrițean a dat dovadă de inconștiență. Acesta a fost prins în timp ce transporta mai mulți porci. FĂRĂ documente legale.
O mămică fericită: La creșa asta e mai frumos ca-n Franța! acum 20 de ore - Se poate și la creșele din Bistrița! Iar o mămică e fericită când își vede fetița curată, hrănită, iubită și veselă. Asta, după experiența îngrozitoare pe care a avut-o la o „creșă bună din Franța”. ”Tu vezi cât e de curat? E impecabil! Uite că se poate! În România...” a scris mămica pe Facebook.
Oaspeţi de seamă! Peste 1500 de saşi din Austria, Germania, Elveţia sau Africa de Sud, sărbătoresc la Bistriţa acum 21 de ore - Oaspeţi de seamă din Austria, Germania, Elveţia, Cnada, SUA sau Africa de Sud vor celebra la Bistriţa, începând de vineri, Întâlnirea Saşilor de pretutindeni.
EMOŢIONANT: Alexandra Corcode, o tânără elevă, doi bunici şi premiul pentru cel mai bun portret din România! acum 22 de ore - Alexandra Corcode, o tânără liceană din Bistriţa a reuşit o perfomanţă incredibilă! A participat la un concurs naţional de arte şi a adus acasă marele premiu! Fotografia şi profilul la care tânăra studiază sunt la poli opuşi, dar pasiunea şi-a spus cuvântul. VEZI povestea din spatele fotografiei câştigătoare.
FOTO/VIDEO: Prima ploaie a venit şi machiajul s-a bulit! acum 23 de ore - Cum era de aşteptat, odată cu venirea ploilor, marcajele rutiere au început să facă şi ele baie. În această situaţie se află şi DN17, pe o porţiune din Livezile. Deşi marcajele au fost refăcute acum trei săptămâni, nu au ţinut decât până la prima ploaie!
SE POATE! O cooperativă agricolă pregătește o fabrică de suc natural de mere, fără conservanți acum 24 de ore - Agricultorii și procesatorii de fructe și legume din județ par să fi înțeles că fără unitate posibilitățile sunt substanțial mai reduse. O cooperativă agricolă din Breaza pregătește o fabrică de suc natural de mere. Investiția s-ar ridica la 220.000 de euro.
FOTO/VIDEO: Ai bijuterii vechi, din aur, pe care nu le mai porți? Schimbă-le cu bijuterii la modă, la Atlantis Gold! acum O zi - Ți-au fost dragi și le-ai purtat cu mândrie, dar s-au stricat sau modelul e învechit! Nicio problemă! Du-ți bijuteriile vechi la Atlantis Gold și ia-ți altele, la modă, din magazinul lor. Găsești zeci de modele, de la firme cu renume. Bijuteriile sunt diversificate, de la inele simple, la lănțișoare personalizate, inele de logodnă, verighete, lingouri pentru economii în aur și chiar cereluși medicinali ce-ți pot fi aplicați de personalul calificat.
EMOȚIONANT – Îl mai știți pe cățelul torturat cu săgeți? Acum e fericit, la o familie ce-l iubește! acum O zi - Un caz din Simionești a oripilat opinia publică, în 2017. Un cățel a fost folosit pe post de țintă, săgețile perforându--i plămânii și scalpul. Printr-o minune a scăpat. Acum, la doi ani de la incident, familia care l-a adoptat îi mulțmește veterinarului ce i-a scăpat viața.
Se întâmplă AZI, în Bistrița! acum O zi - Dacă aveaţi impresia că este rost de plictiseală, azi în Bistriţa – v-aţi înşelat amarnic: avem din nou la dispoziţie câteva evenimente care ne vor ajuta să trecem lejer peste vremea mohorâtă de afară:
TRAGIC! O femeie din Bistrița-Bârgăului s-a ales cu arsuri pe aproape jumătate din corp după ce și-a dat foc acum O zi - O persoană din Bistrița-Bârgăului a ajuns, noaptea trecută, la Spitalul Județean de Urgență cu arsuri pe 44% din corp, după ce s-a autoincendiat.
FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 2 zile - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.