Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
BISTRIȚA: Polițiștii de la Circulație protestează în stradă, în secret, și dau mai mult avertismente! Amenda mare o ia bugetul de stat
Drama continuă: Familia Dobrican trăiește de pe o zi pe alta!
FOTO: Splendid! A înflorit laleaua pestriţă în Pădurea din Şes!
Caravana de screening pentru cancerul de col uterin a ajuns în Bistrița-Năsăud. De ce e nevoie de acest test:
A sosit timpul să ne apucăm şi de scris...! Un nou atelier de scriere creativă la Scenica!
Business Park Bistrița Sud scoate la licitație parcele disponibile în perimetrul parcului industrial
Cofetăria Cristina, Clinica Sanovil, Alaiul Nunţilor şi "Coroana de Aur" fac angajări!

  614 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Localnicii din Căianu Mic învață meserie pe bani europeni!

21/02/2013 11:12:13 Iulia STUPINEAN  
Cursurile de formare profesională pentru mediul rural au stârnit un real interes pentru localnicii din comuna Căianu Mic. Peste 20 de persoane au obținut diplome de calificare ca lucrători în comerț iar alte 10 urmează în prezent cursuri de specializare în meseriile de bucătar și ospătar, prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană.

În luna noiembrie a anului 2010, a debutat la Dej, proiectul “Oportunităţi de Ocupare în contextul dezvoltării durabile a zonei rurale a Transilvaniei Centrale și de Nord”, cu o perioadă de implementare de 36 de luni. Întreaga acțiune se află sub coordonarea Asociaţiei pentru Infrastructură Regională şi Dezvoltare Durabilă (AIRDD) Someş - Dej în parteneriat cu Clubul Ecologic Transilvania, Cluj Napoca şi Clubul de Ecologie şi Turism Montan ALBAMONT, Alba Iulia.

Proiectul urmărește să contribuie vizibil la dezvoltarea durabilă a arealului rural transilvănean, prin îmbunătăţirea calităţii resurselor umane și formare profesională. Grupul țintă stabilit în proiect este de 1000 de persoane din zonele rurale, din regiunile Transilvania Centrală şi de Nord, din care 500 să urmeze cursuri certificate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), în ocupaţiile de ospătar, bucătar, cameristă hotel, lucrător comercial, utilizarea calculatorului, comunicare în limba engleză.

Potrivit primarului Paul Știr, localnicii din comuna Căianu Mic s-au arătat extrem de interesați de oportunitățile pe care le oferă acest proiect. Astfel, în decursul anului trecut, peste 200 de persoane de aici au participat la Seminarul de Informare, alți 100 de localnici au fost activi la Modulul de Dezvoltare Durabilă, 25 de persoane au obținut diplome de calificare ca lucrători în comerț iar 10 localnici urmează în prezent cursuri de formare profesională în meseriile de ospătar și bucătar.

“Ne bucură faptul că oamenii din Căianu Mic sunt interesați să dobândească cunoștințe noi și să participe la activitățile de formare profesională în diverse meserii. Practic, după aceste cursuri, ei primesc diplome de calificare și pot obține un loc de muncă sau prin ceea ce au învățat își pot dezvolta propriilor lor afaceri”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

Proiectul “Oportunităţi de Ocupare în contextul dezvoltării durabile a zonei rurale a Transilvaniei Centrale și de Nord” este susținut din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013 Investește în Oameni, Axa Prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”.

Prin proiect sunt finanţate subvenţii aferente fiecărei zi de instruire destinate participanţilor la cursuri. Implementarea proiectului are ca termen de finalizare data de 31 octombrie 2013.

4340 vizualizari


Primarie si CL Caianu.JPG :: Bistriteanul.ro
Primar Paul Stir.JPG :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
14:49 - În așteptarea unui cumpărător, stadionul Jean Pădureanu devine încet dar sigur o ruină
13:37 - POVEȘTI DIN SAT: Iconița
12:35 - 12 ofițeri și 80 de agenți de poliție bistrițeni, avansați în grad cu ocazia aniversării celor 195 de ani de existență a Poliției Române
12:00 - Cine va conduce organizația municipală a PNL
11:47 - FOTO: Doi scriitori din Bistriţa-Năsăud – la Târgul de carte de la Leipzig, al doilea ca importanţă în Germania!
11:04 - Al doilea weekend de primăvară cu zăpadă la Tihuța. Zona de nord a județului, sub avertizare cod galben de vreme rea
10:28 - FOTO: Îndrăgostite încă de la grădiniţă. Casa visurilor...
09:16 - EDITORIAL: Mallul şi neonul

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro