Mesaje pentru România în sărbătoare, de la elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 4

Mesaje pentru România în sărbătoare, de la elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 4

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 4 Bistrița au elogiat Centenarul Marii Uniri, prin desfășurarea unor activități remarcabile cuprinse într-un proiect al școlii întitulat Mesaje pentru România în sărbătoare, coordonat de prof. Bor Mariana și prof. Cuciurean Bogdan.

Sub pecetea citatului „Istoria este nisipul care rămâne în clepsidra timpului” elevii claselor din alternativa Step by Step din școală au parcurs o călătorie prin istorie pe parcursul a două luni de zile în care s-au informat, au aflat despre vitejia străbunilor noștri, despre patriotism și dragostea de țară, apoi și-au așternut gândurile cu mândrie și însuflețire în mesaje patriotice, unii ca pictori minunați, alții ca poeți sau istorici, stârnind astfel și creativitatea elevilor mai mari cu care s-au întrecut în elaborarea acestor mesaje.

Tot sub aripa elevilor mai mari din școală unii dintre ei au făcut cunoștință cu prima oră de istorie, coordonată de doamna profesoară Laura Briciu, manifestându-și neșovăielnic curiozitatea de a descoperi și alte detalii despre trecutul măreț al poporului român.

Elevii clasei a VIII-a B au dovedit că pot fi actori talentați, prezentând în sala festivă a școlii un moment extraordinar din schițele lui I.L.Caragiale, denumit „Plecăciune, nene Iancule!”, coordonați de prof. Doina Pop.

Pentru ca acest moment să ni-l amintim și să-l povestim generațiilor viitoare, joi 29 noiembrie 2018 am organizat în cadrul școlii o expoziție cu cele 100 de mesaje pentru România realizate cu dăruire de elevii școlii, acestea putând fi admirate de elevi, părinți și toți cei care au trecut pragul școlii noastre.

Mesajele dedicate întregirii României au fost încununate cu o expoziție de produse tradiționale, pâinea pentru cei 100 de ani, 100 de cornulețe, 100 de bucăți de turtă dulce, 100 felii de cozonac și multe alte produse tradiționale românești. Copiii s-au putut delecta cu diferite astfel de produse, acestea fiind realizate cu ajutorul Asociației Părinților.

Îmbrăcați în costume populare, elevii au demonstrat că iubesc dansul și astfel s-au adunat în curtea școlii, sub privirile emoționate ale cadrelor didactice la o tradițională horă unde au avut alături preșcolari de la Grădinița Nr. 5 Bistrița. Împreună s-au întrecut apoi în prinderea unuia dintre cele 100 de baloane tricolore în care se regăseau mesaje dedicate centenarului.

Frumos îmbrăcați în strai de sărbătoare elevii au încheiat ziua cu un moment artistic intitulat  România te iubesc! dăruit de elevii clasei a II-a A și o suită de dansuri populare din diferite zone ale țării puse în scenă de elevii clasei a III-a Step by Step.

                                                                                         Prof: Mariana Bor/Bogdan Cuciurean

FOTO: Final de campanie electorală PNL la Bistrița! acum 10 ore- Campania electorală a PNL a atins punctul culminant. La finalul perioadei de promovare a partidului și a candidaților, astăzi liberalii organizat un miting pentru alegerile europarlamentare. A fost prezent și capul de listă, Rareș Bogdan.
Invazia oilor continuă: După plimbări la mall și spații de joacă, se-apucă de sport! ”Antrenorul”, sancționat! acum 15 ore- În ultimele luni, bistrițenii au observat oi în cele mai ciudate locații. Pe la mall, spații de joacă, iar mai nou, pe terenul de sport. Doar că de această dată, ”antrenorul” a fost sancționat. 
Bistrițean căutat la nivel național, prins la graniță! acum 16 ore- Un bistrițean a fost dat în urmărire generală la nivel național. A fost prins la graniță, în timp ce încerca să părăsească țara. Acum va face cale întoarsă și își va ispăși pedeapsa.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (3) acum 16 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, Silvia Galben (PMP) ne prezintă principalele elemente care ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Cerșetorii minori, amendați! Cei majori au mai scăpat și numai cu avertismente: acum 17 ore- În aproape cinci luni de zile, polițiștii locali au identificat 41 de cerșetori în Bistrița, din care patru erau minori. Aceștia din urmă au fost amendați toți. Unii cerșetori majori au ”scăpat” și numai cu avertisment.
USR Plus: Duminică mergeți la VOT! acum 17 ore- Dacă aveți plănuită o ieșire în aer liber pentru weekend, duminică mergeți la VOT! Problemele cetățenilor diferă de la o regiune la alta, dar în fond au un numitor comun: schimbarea vechii clase politice care a făcut din corupție o politică de stat.
FOTO: Drumul spre Jelna se surpă văzând cu ochii. Reparațiile „stau” în fondurile de la Guvern acum 18 ore- În urma ploilor care s-au abătut în ultimul timp asupra județului, are de suferit și infrastructra! Drumul care face legătura între Bistrița și Jelna se surpă văzând cu ochii. Deși situația se agravează de la o zi la alta, nu se poate face nimic. Până nu vin bani de la Guvern.
Adrian Oros (PNL), la Bistrița: Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri acum 19 ore- „Ultimele cinci sondaje susțin că Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri, iar noi chiar credem acest lucru”, a afirmat deputatul Adrian Oros, zilele trecute, la Bistrița. Deși Bismark spunea că în campaniile electorale, după o partidă de vânătoare sau în timpul războiului se spun cele mai multe minciuni – liberalii nu trebuie să facă promisiuni electoratului, și nici să-l mintă...
Verighete de la firme cu notorietate internațională și bijuterii, adevărate opere de artă, la Atlantis Gold acum 20 de ore- E obligatoriu să dați o fugă la Atlantis Gold. Aici e locul unde găsești cele mai frumoase și deosebite bijuterii. Verighete de la firme cu notorietate internațională, inele, lănțișoare și chiar diferite tipuri de bijuterii, adevărate opere de artă. Iar ca noutate, găsiți și bijuterii din argint sau cercei medicinali. Bijuteriile nu dau niciodată greș,...
FOTO/VIDEO: S-a extins CODUL GALBEN de inundații. Pompierii încă luptă cu efectele acestuia. acum 21 de ore- În ultima vreme județul Bistrița-Năsăud este greu încercat. A trecut prin toate codurile de vreme rea și inundații. Nici în zilele care urmează lucrurile nu stau mai bine. Județul nostru se află în continuare sub avertizare meteo COD GALBEN de inundații.
USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! acum 21 de ore- USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! O țară europeană  nu poate fi guvernată la infinit  prin Ordonanțe de urgență, în special pe justiție! Legile nu se dau cu dedicație pentru infractori!
Duminică, trei urne de vot! AFLĂ la ce secție ești repartizat: acum 22 de ore- Duminică, 26 mai, românii sunt așteptați la vot. S-a decis ca fiecare cetățean să primească trei buletine de vot. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat:
FOTO/VIDEO: Un TIR rusesc, mistuit de flăcări, în Crainimăt acum 22 de ore- Două TIR-uri aparținând unei firme rusești se deplasau azi-noapte spre Bistrița. La un moment dat, unul a fost cuprins de flăcări. Pompierii s-au luptat zeci de minute să stingă focul. Carosabilul a fost eliberat abia spre zorii dimineții.
INVITAȚIE: Pentru toți cei care își doresc o Românie demnă și un oraș prosper în Uniunea Europeană! acum 22 de ore- Miting cu Rareș Bogdan și alți lideri PNL astăzi, la Bistrița: „Vă așteptăm alături de noi pe toți cei care vă doriți o Românie demnă și un oras prosper în Uniunea Europeană. E timpul bistrițenilor!”, anunță Ioan Turc, președinte PNL Bistrița-Năsăud.
Au adus acasă Premiul II, iar acum au nevoie de voturi pentru Premiul de popularitate. Haideți să îi ajutăm! acum 23 de ore- Boovie 2019 – ce mai experiență! Sute de elevi din toate colțurile țării s-au strâns timp de trei zile la Focșani. Toți au avut același scop: promovarea lecturii prin trailere. Echipa din Bistrița a luat premiul al doilea și are nevoie de ajutorul nostru pentru a primi Premiul de popularitate!