FOTO: Mike, cunoscutul aventurier și explorator, cu clop de păun de la Salva! Cum descrie România:

FOTO: Mike, cunoscutul aventurier și explorator, cu clop de păun de la Salva! Cum descrie România:

Ce mai excursii! Mike’s Road Trip, vă invită în lumea aventurilor. Toate secretele necunoscute ale drumului, excursii rutiere și sfaturi de călătorie sunt atent prezentate de un aventurier american. Mike’s Road Trip e despre descoperirea pietrelor ascunse și despre împărtășirea lor cu alți aventurieri.

Mike Shubic a lucrat în marketing, iar lămâile vieții și pasiunea sa pentru călătorii le-a transformat într-o profesie. După ani de perseverență, Mike – americanul hoinar, a devenit unul dintre cei mai importanți bloggeri de călătorie de pe planetă.

De la atracții până la restaurante și de la lucruri de făcut, până la locuri unde să stați, Mike vă oferă tot ce aveți nevoie pentru călătoria următoare! Alegerile sale unice îi vor ajuta pe cititori să vadă părți ale lumii pe care nu și le-au imaginat niciodată, cum ar fi Lacul Crater din Oregon sau rocile superbe roșii naturale din Moab, Utah. Mike’s Road Trip își motivează cititorii să facă excursii de urgență!

Acum Mike se află pentru prima dată în România, unde face turul complet al țării alături de Mihaela Popa, o bloggeriță româncă de succes a cărei poveste o puteți urmări pe World Travel Bug.

Este uimitor. România pare să fie o țară a contrastelor. De fiecare dată când mergem într-o locație nouă, lucrurile merg din ce în ce mai bine. Când am ajuns la Brașov mi-am spus că este un loc uimitor. Apoi am fost la Sibiu, unde a fost chiar mai frumos. Cu câteva zile în urmă am ajuns la Sighișoara. Acolo am rămas fără cuvinte. Dacă nu mă înșel, cred că face parte din patrimoniul UNESCO. Este atât de colorat. De când sunt în România am fost doar prin locuri unice. De exemplu, am ajuns la Ferma Dacilor din Tohani unde am înnoptat într-o casă în copac cu o podea de sticlă prin care am văzut peisajul”, a declarat Mike Shubic pentru reporterii Bistrițeanul.ro.

Datorită celor de la Zig Zag prin România, Mihaela și Mike au făcut o scurtă oprire și în Bistrița unde au luat prânzul. Și-au continuat drumul spre Vișeul de Sus, cu o mică oprire la Salva unde au vizitat-o pe Virginia Linul.

„La Salva a fost foarte interesant. Am văzut costume populare din toate colțurile României. Detaliile complexe și munca imensă care se depune în confecționarea unui asemenea costum sunt impresionante. Îmi e greu să îmi imaginez cât de mult efort trebuie să depui pentru a obține produsul final. Când am ajuns la Virginia Linul am fost uimit să văd că tradițiile sunt încă vii și sunt duse mai departe. Din păcate nu am încercat un costum popular, dar am probat o pălărie. Am aflat că în această zonă cu cât penele de păun sunt mai mari și mai dense, cu atât cel care o poartă este mai bogat”, a declarat Mike Shubic pentru Bistrițeanul.ro

Fiind toată ziua pe drumuri, firește că nu putea să rateze și traseul de pe Transfăgărășan.

Ca blogger de călătorie sunt toată ziua pe șosele. Mi-a plăcut foarte mult Transfăgărășan. A fost pe lista mea de aventuri. Am condus pe ambele părți ale drumului. Prima parte din Curtea de Argeș nu a fost cea mai bună, dar a fost frumos. Mi-a plăcut oprirea de la barajul Vidraru, dar am avut parte de vreme rea. Apoi, în partea de nord am condus un Mercedes-Benz B-Class și a fost mult mai distractiv! Am fost foarte entuziasmat. Văzută de sus, șoseaua arată extraordinar. Trebuie să mă întorc și în lunile de vară să mai parcurg o dată traseul”, a mai spus Mike.

Mike își publică experiențele pe blogul său – Mike’s Road Trip, și a avut colaborări cu Travel Channel, USA Today, Yahoo Travel și este în prezent un Gnomad pentru Travelocity.

Foto: Facebook – Mike’s Road Trip

FOTO/VIDEO: Confort pentru muncitorii Aquabis. Trei autoutilitare de lux vor reînnoi parcul auto acum 27 de minute - Aquabis, principalul furnizor de apă din județ, va achiziționa trei autoutilitare noi, pentru buna desfășurare a activității. Toate bune și frumoase, doar că... mașinile vor fi adevărați bolizi cu dotări demne de filmele SF. Oare vor merge la intervenții muncitorii cu ele sau e o comandă cu dedicație specială?
Ai timp de telefon după ce oprești roata! De când intră în vigoare noile sancțiuni: acum O oră - O nouă modificare a legilor rutiere prevede înăsprirea anumitor sancțiuni. Atsfel, a crescut valoare amenzii aplicate pentu folosirea telefonului în timpul condusului. Și nu doar a telefonului, ci a oricărui dispozitiv mobil. DE CÂND intră legea în vigoare și care e valoarea sancțiunilor:
Un medic a rămas fără job pentru că nu s-a prezentat la serviciu. Totul a pornit de la o plângere acum 2 ore - Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a rămas fără job după ce a refuzat să se prezinte la serviciu când a fost solicitat. Totul a pornit de la o plângere a unui pacient.
ȘOCANT: Un bărbat cu un topor, în microbuzul școlar de la Nimigea acum 3 ore - Un caz șocant a fost filmat ieri, la Nimigea. Din microbuzul școlar a coborât un bărbat cu un topor. Instituțiile au demarat cercetările, susținând că ar fi fost singura dată când s-a întâmplat. Elevii ar susține altceva.
Un bistrițean, șeful – șoc numit de Dăncilă la PSD Cluj acum 4 ore - Șeful interimar al PSD Cluj a fost schimbat ieri din funcție. În locul lui, premierul Dăncilă a numit...un bistrițean. Noul ”șef - șoc” al organizației locuiește de ani buni în Cluj, fiind o prezență noncornformistă în media clujeană sau națională. La fel și pe rețelele de socializare.
AZI este ziua de reduceri la abonamentele de la Casa EMA acum 4 ore - AZI poți să te bucuri de pachetele de relaxare și sport de la Casa EMA la preț redus! Așa că profită și hai la centrul SPA din parc sau intră pe site și ia direct de acolo abonamentul de piscină.
Când va ateriza primul elicopter SMURD pe acoperișul spitalului: acum 4 ore - Spitalul Județean de Urgență Bistrița este al doilea din țară care va fi dotat cu un heliport pe acoperiș. Managerul spitalului spune că primele elicoptere SMURD vor ateriza pe acoperișul unității medicale mai repede decât am crede.
Aquabis: Străzi din Năsăud şi Sângeorz-Băi – fără apă acum 5 ore - Două străzi din Năsăud şi Sângeorz-Băi rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore, anunţă Aquabis.
FOTO: Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis acum 20 de ore - Faptul că este un adversar de neclintit al PSD, reprezentarea cu cinste a României în plan extern, lupta împotriva corupției și convingerea că poate transforma România într-o țară normală, în care totul să funcționeze așa cum trebuie - acestea sunt câteva dintre argumentele formulate de românii care au semnat pentru candidatura lui Klaus Iohannis.
Drogat, cu camioneta, pe una dintre cele mai aglomerate șosele din țară acum 20 de ore - Un tânăr de 26 de ani din Bistrița-Năsăud a fost depistat în urmă cu două zile drogat, la volanul unei camionete. Acesta se plimba pe una dintre cele mai aglomerate șosele din țară și mai avea asupra sa și câteva pliculețe cu droguri.
VIDEO: Ioan Turc (PNL): Marea realizare administrației PSD – înnegrirea străzilor din bordură în bordură acum 21 de ore - Ioan Turc a atacat din nou administrația bistrițeană. Acesta a criticat încă o dată modul în care se fac investițiile în orașul nostru. Tot ce a făcut actualul primar în cele trei mandate a fost doar o „înnegrire a străzilor din bordură în bordură”, spune Turc.
FOTO: Un stejar singuratic, pentru noi toţi, în inima Bistriţei…! acum 22 de ore - Un stejar singuratic ne aşteaptă pe toţi, în inima Bistriţei: gata să fie descoperit, între fâşii de enigmatică lumină, gata să fie ignorat, iubit sau măcar admirat…
VIDEO: Liberalii raportează – Peste 40.000 de bistrițeni au semnat pentru Iohannis acum 23 de ore - S-a încheiat cu succes campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii la funcția de președinte a lui Klaus Iohannis. În județul nostru au semnat peste 40.000 de persoane. Și românii aflați în concediu în Bistrița și-au arătat susținerea față de actualul președinte.
IMPRESIONANT! Centrul de Transfuzii Bistrița, partener de nădejde al Spitalului în salvarea de vieți acum O zi - Fac un lucru impresionant și mobilizarea lor salvează multe vieți! Centrul de Transfuzii Bistrița este un partener de nădejde al Spitalului. Vital, s-ar putea spune. Asta pentru că aproape tot necesarul de sânge al unității spitalicești vine de la Centru.
FOTO: Încă 150 de borne au fost sculptate cu măiestrie pentru a înfrumuseța Via Transilvanica acum O zi - Via Transilvanica prinde contur tot mai mult și mai mult! Drumul care unește România este evidențiat prin borne unice, frumos sculptate. Artiști și sculptori din Cluj, Iași și chiar și din Bulgaria, tocmai au terminat de sculptat încă 150 de borne.