NECAZ. Locuitorii blocului de nefamiliști de pe Someșului sunt supărați

NECAZ. Locuitorii blocului de nefamiliști de pe Someșului sunt supărați

Nemulțumire mare printre locuitorii blocului de nefamiliști de pe Someșului, Nr. 9, în apropierea Gării din Bistrița: oamenii sunt revoltați pe constructorul care s-a apucat să etajezeze blocul. „Unii au copii mici și sunt foarte afectați de acestă problemă…! Se poate așa ceva?!?

Cum se dă autorizație de la Primărie să se construiască apartamente în plus într-un bloc care nu are suficiente locuri de parcare nici pentru locatarii care deja locuiesc acolo? Vecinii mei au auzit de la muncitori că vor fi două etaje plus mansarda, nu doar unul, așa cum scrie în afișul care s-a montat. Se poate așa ceva?!?”, ne-a scris unul dintre locatari.

Acesta se plânge și de faptul că „oamenii cu apartamente în bloc nu au primit nimic de la cei care construiesc, așa cum era normal! Mai mult, sunt  inundați de apă infiltrată și sunt deranjați de mizerie și zgomot. Unii au copii mici și sunt foarte afectați de acestă problemă…!”, se mai plânge locatarul – îngrijorat că dacă se construiesc încă două etaje, peste 20 de mașini nu vor mai avea unde să parcheze .

Cum se dau autorizații de construcție, dacă nu sunt parcări deloc?! Locatarii nu vor să vorbească, pentru că le este frică. Dar chiar dacă blocul este de nefamiliști și nu se află tocmai în centru, merităm și noi respect ca ceilalți locuitori ai Bistriței!”, se revoltă vecinul care bănuiește că la mijloc ar fi vorba despre „o mare înșelăciune”.

Conform anunțului postat de constructorul SC San Invest Building SRL din Bistrița, este vorba despre mansardarea și reabilitarea termică a blocului de locuințe – regim final P + 4E pe Strada Someșului 9. Primăria Bistrița a eliberat autorizația de construire 870/09.08.2018, iar termenul de execuție nu trebuie să depășească 36 de luni.

Din punctul de vedere al Primăriei Municipiului Bistrița, cei care desfășoară lucrări în zona respectivă au într-adevăr autorizație pentru a construi un etaj și un pod cu boxe care vor fi date în folosință tot locatarilor din bloc. Felul în care au respectat autorizația se va vedea abia la recepția lucrării, iar eventualele abateri ale constructorului vor intra sub incidența legii. În cazul în care, la recepția lucrării, se constată că acel constructor nu a respectat autorizația, el poate fi tras la răspundere”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița.

TULBURĂTOR: Povestea emoționantă a unui stâlp de pe Via Transilvanica, dedicat unei voluntare care a plecat la cer noiembrie 14, 2019 - Fiecare dintre stâlpii care îi călăuzesc pe drumeții care iau la pas Via Transilvanica are povestea sa. Una insă este tulburătoare, fiind dedicat de un neamț soției sale care s-a stins după o luptă cu o boală cruntă.
INEDIT: Ies la lumină fascinante poveşti despre aviatori şi avioane de acum 75 de ani noiembrie 14, 2019 - Bistriţenii pasionaţi de istorie vor putea descoperi detalii captivante despre destinele unor aviatori, dar şi poveşti fascinante despre locurile în care s-au prăbuşit avioane pe aceste meleaguri, acum 75 de ani.
Prins drogat, la volan, pe străzile din Bistrița! noiembrie 14, 2019 - Polițiștii au oprit aseară în trafic un autoturism. Șoferul s-a dovedit a fi drogat. Mai mult, pasagerul din dreapta avea și un pliculeț cu substanțe vegetale. 
Mâine începe Bistriţa Folk: Întâlnire de suflet la Biblioteca „George Coșbuc”, concerte la „Dacia” noiembrie 14, 2019 - Ediția 2019 a Festivalului Național Bistrița Folk va debuta mâine, la prânz, la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” din Bistriţa, cu o întâlnire de suflet. Vineri și sâmbătă, începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural Dacia se vor derula concertele folk şi concursul dedicat tinerilor iubitori ai acestui gen muzical. 
OFICIAL! Alocațiile copiilor vor crește din 2020. Legea a fost promulgată noiembrie 14, 2019 - Vești bune pentru părinți și copii! Acum totul e oficial! Valoarea alocației de stat va crește în fiecare an, din anul 2020! Legea a fost promulgată de președintele României.
Big Brother și-n Sîngeorz! Câte camere vor urmări orice mișcare din orașul stațiune: noiembrie 14, 2019 - În tot mai multe localități se instalează camere de supraveghere. O astfel de decizie a luat și primarul orașului stațiune. Zeci de camere vor fi montate în perioada următoare.
TRAFIC DE MINORI: Mamă și fiică reținute! noiembrie 14, 2019 - Ieri au avut loc trei percheziții domicilare pe raza județului nostru. S-ar părea că patru bistrițeni ar fi racolat, transportat și obligat minore să se prostitueze. Două fe,mei au fost reținute.
Hyundai dezvăluie primele detalii despre revoluţionarul concept SUV plug-in hybrid noiembrie 14, 2019 - Hyundai dezvăluie imagini şi un material video despre conceptul inovator de clasa SUV cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.
FOTO „Pepinieră” de handbaliste de performanță. Cum au fost convinse aproape 300 de fete să facă sport noiembrie 14, 2019 - După ce decenii sportul simbol al județului a fost fotbalul, autoritățile județene au schimbat macazul în ultimii ani și s-au concentrat asupra handbalului. Județul nu a ajuns doar să aibă o echipă în cele mai bune 5 din țară, ci își face propria pepinieră de handbaliste de performanță.
Bunicul agresor pus sub control judiciar. DE la ce a pornit totul: noiembrie 14, 2019 - Un incident mai puțin obișnuit a avut loc ieri la Căminul de bătrâni din municipiu. Un bunic a fost înjunghiat de un altul, cu doi ani mai tânăr. Victima a ajuns la Cluj. DE la ce a pornit totul:
GRAV şi ILEGAL, în Ilişua! Autorităţile îşi bat joc de un monument de importanţă naţională noiembrie 14, 2019 - Autorităţile din Uriu, care ar trebui să vegheze ca legea să fie respectată şi în Ilişua, îşi bat joc de unul dintre monumentele de importanţă naţională.
ÎNGRIJORĂTOR: Bistrițenii continuă să-și radieze firmele! noiembrie 14, 2019 - Numărul firmelor bistrițene radiate în primele 9 luni e mai bine de dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, Bistrița Năsăud se clasează pe locul III la nivel național în ce privește creșterea semnificativă a radierilor. Numai în luna septembrie, zeci de bistrițeni au pus lacătul pe firme.
Aquabis: Două străzi din Bistriţa, fără apă potabilă astăzi noiembrie 14, 2019 - Două străzi din Bistriţa rămân astăzi fără apă. Cei de la Aquabis au de montat  un reductor de presiune pe conducta de distribuție a apei potabile.
REVOLTĂ a primarilor pe firma care adună gunoaiele: „Am ajuns să fim exploatați de Supercom!” noiembrie 14, 2019 - Prețurile practicate de SRL-ul care colectează gunoaiele, care cresc precum Făt Frumos, încep să revolte inclusiv primarii din mediul rural, care spun că au ajuns să fie exploatați de Supercom, iar cetățenii îi arată cu degetul din cauza dărilor mari la gunoi.
GRATUIT! Astăzi și mâine, testări ale glicemiei, la Policlinică: noiembrie 14, 2019 - Cu ocazia ZIlei Mondiale a diabetului, unitățile medicale oferă testări gratuite. Două zile la rând, la Policlinia Bistrița puteți să vă testați glicemia. Fii înțelept și rămâi sănătos: