Niște puști de 17 ani vă propun o vară inteligentă și creativă. Vezi care le sunt planurile:

Niște puști de 17 ani vă propun o vară inteligentă și creativă. Vezi care le sunt planurile:

Nu vă îngrijorați, se fac și chestii deștepte pentru tineri în Bistrița. Unul dintre ele se numește Cultură_Pasiune_Comunicare. Unii adolescenți preferă chestiile inteligente în detrimentul ieșirilor în club. Se spune că tinerii de azi reprezintă viitorul de mâine, deci ar trebui să ne bucurăm!

Interact Bistrița-Nosa orgnizează cinci workshop-uri pe diferite teme în cadrul unui proiect proaspăt. Iată despre ce este vorba direct de la sursă:

„Se poate spune că odată cu vacanța au apărut o mulțime de proiecte în cadrul clubului Interact. Chiar dacă nu acum mult timp se încheia party-ul care sărbătorea trecerea Bacalaureatului (un party ce va avea o nouă ediție în curând), noi am început deja să ne concentrăm atât pe proiectul Cultură_Pasiune_Comunicare,  cât și pe alte proiecte cum ar fi cea de a treia ediție a standului nostru de fotografii «Doneaza un Zâmbet». Avem o vară aglomerată în față în care vom încerca să aducem cât mai multe evenimente faine comunității bistrițene! Mai multe detalii nu pot să vă spun, însă ele vor fi aflate pe parcursul verii.”

Cuvinte frumoase declarate pentru Bistrițeanul.ro, de către președintele de la Interact, Cezar Moise. La doar 17 ani, Cezar coordonează, conduce și pune idei cap la cap la Interact. Noul lider al comunității de tineri voluntari este determinat și ambițios:

„Odată cu funcția de președinte vin o grămadă de responsabilități, însă chiar acestea îți fac viața mai interesantă. Nu aș fi putut ajunge nici aici în Interact și mai ales nici la această funcție fără ajutorul colegilor mei, de fapt mai bine zis, a prietenilor mei cărora desigur că le mulțumesc și le transmit de aici că ador să lucrez cu ei! Pot să spun că sunt cu adevărat bucuros că am această funcție și, împreună cu bordul de anul acesta, doresc să ajut Interact-ul să devină o familie tot mai mare și mai frumoasă! Proiectul Cultură_Pasiune_Comunicare (pe scurt CPC) este, cum am zis și mai devreme, proiectul nostru de acest an aprobat de Primăria Bistrița. Împreună cu personalități bistrițene de pe diferite domenii, organizăm până în octombrie mai multe workshopuri tot așa, de pe diferite domenii (arte, fotografie, muzică, creative writing și public speaking ca să fiu mai exact). Impresia mea după primul workshop (cel de arte/pictură) este una chiar foarte bună… mi se pare că atmosfera, foarte serios vorbind, a fost una chiar plăcută în care oamenii au și lucrat, dar s-au și simțit bine după cum s-a văzut! Sperăm că va fi la fel și la următoarele activități din cadrul proiectului care chiar are potențial de a fi unul de excepție pentru tineretul bistrițean și nu numai. La Interact sperăm la un an cât mai bun și cât mai productiv cu cât mai multe proiecte și evenimente de succes! Așteptăm cu nerăbdare și luna noiembrie în care vor avea loc recrutările de anul acesta, acestea fiind o ocazie excelentă de a ne mări familia!”

Primul lor workshop a avut loc săptămâna trecută, de luni până vineri. Acesta a fost dedicat artei, iar la acesta a participat și profesorul de desen Vlad Bodașcă. În intervalul orar 11:00-13:00, pasionații au avut ocazia să participe la atelierul artistic și să învețe de la cei mai buni.

Următorul atelier va avea loc în perioada 1-5 august și va fi dedicat fotografiei. Invitatul special va fi fotograful Robert Kovacs, așa că fiți pe fază! Mai apoi, bistrițeni de valoare precum Dan Coman, Sidor Costinași sau Claudiu Copaciu vor fi prezenți la workshop-urile viitoare despre muzică, public speaking sau creative writing. ATENȚIE! Locurile sunt limitate! Mai exact 25 de locuri pentru fiecare atelier. Dacă vrei să te înscrii dă un click pe pagina de Facebook a celor de la Interact.

Marina Coroian 

 

Iarna viitoare ne-ncălzim mai ieftin! Ce măsuri se iau pentru lemnele de foc: acum 43 de minute- Ministrul Ioan Deneș a declarat astăzi că se dorește luarea mai multor măsuri de ieftinire a lemnului de foc pentru cetățeni. Astfel, iarna viitoare ne vom încălzi..cu bani mai puțini.
Probleme cu transportul elevilor în Bistrița-Năsăud? acum 2 ore- Probleme cu transportul elevilor în Bistrița-Năsăud? Ca și infrastructura școlară, dotările sau finanțarea per elev în cazul bunurilor și serviciilor - problema cade în sarcina primăriilor. Ele trebuie să optimizeze condițiile și să obțină toate avizele și pentru șofer și pentru mașină.
Un bistrițean, pus după gratii pentru 30 de zile, de autoritățile dejene acum 3 ore- Un bistrițean își va petrece următoarea lună în arestul poliției dejene. Acesta a fost pus acolo de către instanță, după ce a încălcat legea în municipiul Dej.
Tânărul cu cuțitul, elev de nota 10 la purtare! UNDE a avut loc incidentul: acum 4 ore- Un incident nemaiîntâlnit a avut loc, ieri, la un liceu din Bistrița. Pentru a clarifica lucrurile în urma unui conflict, un elev și-a amenințat colegul cu un cuțit. Culmea, acesta are nota 10 la purtare și nu a mai făcut probleme până acum. Unde s-a întâmplat și ce riscă liceanul:
Tot mai bine e acasă: Se întorc cu zecile la școală, în Bistrița-Năsăud acum 5 ore- Zeci de copii ai bistrițenilor care muncesc în străinătate se întorc anual să facă școală acasă. În general, nu au întâmpinat probleme majore cu adaptarea la sistemul românesc de educație. Au fost și situații în care copiii au solicitat să se înscrie într-o clasă inferioară.
ȘOCANT: Doi elevi de liceu despărțiți de jandarmi, după ce unul dintre ei a scos un cuțit lung de 18 cm acum 6 ore- Certurile între elevi par să ajungă la un alt nivel. O dispută mai veche se putea termina tragic. Un elev și-a amenințat un coleg de liceu cu acte de violență, în timp ce ținea în mână un cuțit lung de 18 cm.
Un scandal cu nepotul său s-a terminat tragic pentru un bătrân din Bistrița acum 7 ore- Un bătrân de 78 de ani și-a pierdut viața ieri, după o ceartă cu nepotul său. Tragicul eveniment a avut loc într-un apartament din Bistrița. Nenorocirea a fost anunțată chiar de către soția bărbatulu, care a luat parte la întreaga scenă.
Un bărbat din Căian i-a ”rugat” pe judecători să-l trimită la închisoare! acum 23 de ore- Polițiștii au încarcerat ieri un bărbat din localitatea Căianu Mic. Acesta își va petrece următoarele luni după gratii. Motivul? A făcut scandal și apoi a ”forțat” mâna instanței ca să-l trimită la închisoare.
RECORD: Încasări peste așteptări! Cel mai mare număr de spectatori, la „Dacia”! acum 24 de ore- Un adevărat record au înregistrat cei de la Centrul Cultural Dacia, în acest weekend: „De trei ani de zile, de când s-a redeschis cinematograful Dacia, nu au mai fost asemenea vânzări… Iar în weekend, vor rula filme pentru copii, dar și o comedie neagră, în sala de concerte”, ne-a mărturisit cu mândrie managerul cinematografului, Ramona Creța-Bugnar.
Pedeapsă record pentru tânărul din Tîrlișua care a provocat un accident lângă Beclean, în care și-a pierdut viața un taximetrist acum O zi- Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat în cazul tânărului din Tîrlișua care a provocat un accident rutier în 2017, în care a murit un taximetrist și au fost rănite alte trei persoane. Judecătorii clujeni nu au fost deloc blânzi cu tânărul, dublând practic pedeapsa stabilită de Judecătoria Beclean.
NOUTĂȚI în anul școlar 2019-2020: Mai puține zile de vacanță, mai multe clase profesionale acum O zi- Mai puține zile de vacanță, mai multe clase profesionale în noul an școlar care va începe luni, 9 septembrie: câteva grădinițe s-au desființat, în lipsa umărului necesar de copii, alte școli primare au devenit grădinițe. Numărul de clase  continuă să scadă... 
Cum e să fii „profesor de serviciu” într-o școală din Bistrița, în ziua în care elevii te consideră invizibil… acum O zi- Un experiment amuzant, pus la cale de un profesor de serviciu: „…am fost „profesor de serviciu”. A fost acea zi în care ar fi trebuit să fiu o acritură și să cert elevii. Ziua în care, de regulă, am senzația că sunt invizibilă. Elevii intră în școală, de cele mai multe ori trădând un soi de apatie, trec pe lângă mine și îmi dau IGNORE…” 
Iubești copiii? Vrei să-i scoți din sistemul de protecție al statului? AFLĂ cum poți deveni asistent maternal: acum O zi- Sute de copii sunt prinși în sistemul de protecție al statului. Cea mai ușoră metodă ca aceștia să cunoască ”viața de familie” este cu ajutorul asistenților maternali. Dacă dorești să schimbi viața unui copilaș, DGASPC face un curs de instruire pentru cei interesați:
Pneumonia a mai curmat două vieți! acum O zi- Amenințarea afecțiunilor sezonului rece nu a trecut încă. Deși în județul nostru nu au fost înregistrate decese din cauza gripei, pneumonia continuă să curme vieți. Săpămâna trecută, alți doi pacienți au murit. 
Răzvan și Dani, cuplul „de șoc” din Guvern și părinții Săgeții Albastre cu performanțe de mocăniță, de la Rodna acum O zi- Vă mai amintiți de Săgeata Albastră de la Rodna? Care a fost inaugurată cu fast și-a ținut mai puțin decât o sarcină?! Culmea, în spatele acestui proiect „revoluționar” și pe măsură de costisitor se află cei mai noi miniștri din Guvern: Daniel Suciu și Răzvan Cuc.