Niște puști de 17 ani vă propun o vară inteligentă și creativă. Vezi care le sunt planurile:

Niște puști de 17 ani vă propun o vară inteligentă și creativă. Vezi care le sunt planurile:

Nu vă îngrijorați, se fac și chestii deștepte pentru tineri în Bistrița. Unul dintre ele se numește Cultură_Pasiune_Comunicare. Unii adolescenți preferă chestiile inteligente în detrimentul ieșirilor în club. Se spune că tinerii de azi reprezintă viitorul de mâine, deci ar trebui să ne bucurăm!

Interact Bistrița-Nosa orgnizează cinci workshop-uri pe diferite teme în cadrul unui proiect proaspăt. Iată despre ce este vorba direct de la sursă:

„Se poate spune că odată cu vacanța au apărut o mulțime de proiecte în cadrul clubului Interact. Chiar dacă nu acum mult timp se încheia party-ul care sărbătorea trecerea Bacalaureatului (un party ce va avea o nouă ediție în curând), noi am început deja să ne concentrăm atât pe proiectul Cultură_Pasiune_Comunicare,  cât și pe alte proiecte cum ar fi cea de a treia ediție a standului nostru de fotografii «Doneaza un Zâmbet». Avem o vară aglomerată în față în care vom încerca să aducem cât mai multe evenimente faine comunității bistrițene! Mai multe detalii nu pot să vă spun, însă ele vor fi aflate pe parcursul verii.”

Cuvinte frumoase declarate pentru Bistrițeanul.ro, de către președintele de la Interact, Cezar Moise. La doar 17 ani, Cezar coordonează, conduce și pune idei cap la cap la Interact. Noul lider al comunității de tineri voluntari este determinat și ambițios:

„Odată cu funcția de președinte vin o grămadă de responsabilități, însă chiar acestea îți fac viața mai interesantă. Nu aș fi putut ajunge nici aici în Interact și mai ales nici la această funcție fără ajutorul colegilor mei, de fapt mai bine zis, a prietenilor mei cărora desigur că le mulțumesc și le transmit de aici că ador să lucrez cu ei! Pot să spun că sunt cu adevărat bucuros că am această funcție și, împreună cu bordul de anul acesta, doresc să ajut Interact-ul să devină o familie tot mai mare și mai frumoasă! Proiectul Cultură_Pasiune_Comunicare (pe scurt CPC) este, cum am zis și mai devreme, proiectul nostru de acest an aprobat de Primăria Bistrița. Împreună cu personalități bistrițene de pe diferite domenii, organizăm până în octombrie mai multe workshopuri tot așa, de pe diferite domenii (arte, fotografie, muzică, creative writing și public speaking ca să fiu mai exact). Impresia mea după primul workshop (cel de arte/pictură) este una chiar foarte bună… mi se pare că atmosfera, foarte serios vorbind, a fost una chiar plăcută în care oamenii au și lucrat, dar s-au și simțit bine după cum s-a văzut! Sperăm că va fi la fel și la următoarele activități din cadrul proiectului care chiar are potențial de a fi unul de excepție pentru tineretul bistrițean și nu numai. La Interact sperăm la un an cât mai bun și cât mai productiv cu cât mai multe proiecte și evenimente de succes! Așteptăm cu nerăbdare și luna noiembrie în care vor avea loc recrutările de anul acesta, acestea fiind o ocazie excelentă de a ne mări familia!”

Primul lor workshop a avut loc săptămâna trecută, de luni până vineri. Acesta a fost dedicat artei, iar la acesta a participat și profesorul de desen Vlad Bodașcă. În intervalul orar 11:00-13:00, pasionații au avut ocazia să participe la atelierul artistic și să învețe de la cei mai buni.

Următorul atelier va avea loc în perioada 1-5 august și va fi dedicat fotografiei. Invitatul special va fi fotograful Robert Kovacs, așa că fiți pe fază! Mai apoi, bistrițeni de valoare precum Dan Coman, Sidor Costinași sau Claudiu Copaciu vor fi prezenți la workshop-urile viitoare despre muzică, public speaking sau creative writing. ATENȚIE! Locurile sunt limitate! Mai exact 25 de locuri pentru fiecare atelier. Dacă vrei să te înscrii dă un click pe pagina de Facebook a celor de la Interact.

Marina Coroian 

 

acum 27 de minuteSmart Cleaning îți ia povara curățeniei pentru sărbători! Dacă îți faci programare din timp! - Mai e puțin și vin sărbătorile de iarnă. Gospodinele deja se gândesc la prăjituri și mâncăruri. Dar nu asta le e cel mai greu. Ci făcutul curățeniei! Smart Cleaning vine în ajutor, dar au o condiție! Programările trebuie făcute din timp pentru ca să poată să vă ajute pe cât mai mulți! Și să poată lucra profesionist, așa cum sunt deja recunoscuți.
acum O orăVIDEO – IMAGINI ȘOCANTE! Cum arată Parcul Național Munții Rodnei sub amenințarea securii - O filmare cu drona a celor de la Agent Green arată cât de nemiloși au fost hoții de lemn cu Parcul Național Munții Rodnei, care a fost distrus efectiv de drujbe și securi. Hoții nu s-au sfiit să intre nici măcar în zonele de protecție strictă sau în pădurile cu arbori seculari.
acum 3 oreFOTO – Bistrița a rămas în urmă! Au început lucrările la prima parcare etajată din județ, la Prund! - Conducerea orașului vorbește de construirea unei parcări etajate, de ani de zile. Au rămas vorbele, căci faptele se întâmplă la câțiva kilometri distanță. La Pundu Bârgăului au început deja lucrările la parcare. Autoritățile locale speră ca parterul să fie finalizat până se instalează iarna. 
acum 3 oreDoina Pană (PSD): Viitorul României trebuie să fie în UE, dar nu oricum! Nu în poziția „ghiocelului” - Viitorul României trebuie să fie în UE, dar nu oricum! Nu în poziția „ghiocelului” - consideră vicepreședintele PSD Doina Pană, visând la o Românie demnă, respectată, tratată egal cu celelalte state membre, indiferent de culoarea politică a celor care conduc vremelnic instituțiile europene!
acum 18 oreFOTO – Haos pe strada Crinilor, din cauza unei defecțiuni la o țeavă de gaz - Haos în această după-masă pe strada Crinilor, din cauza unei lucrări pentru remedierea unei probleme la o țeavă de gaz. Strada este blocată complet, traficul fiind deviat pe Cerbului.
acum 19 oreȘi adulții pot fi adoptați! Proiect inedit, demarat la Bistrița - O instituție din Bistrița a demarat recent un proiect extraordinar prin intermediul căruia zeci de adulți vor fi „adoptați”. Va fi spre binele și sprijinul a sute de copii din oraș.
acum 20 de orePe Turc îl roade curiozitatea! Ce vrea să afle de la Radu Moldovan: - Ioan Turc s-a arătat preocupat de ceea ce se întâmplă cu banii publici. Așa că i-a cerut socoteală președintelui Consiliului Județean cu privire la valoarea unor salarii. Asta, după ce i-a transmis un ”Calmează-te!”,făcând referire la procesul primarului orașului stațiune.
acum 21 de oreFOTO/VIDEO: O bistrițeancă, locul III la Cupa României de Artă Florală - Zilele trecute, la Sibiu, a avut loc Cupa României de Artă Florală. La acest concurs a participat și o bistrițeancă. Ea a reușit să cucerească locul III. A fost foarte apreciată de juriu pentru frumusețile ieșite din mâinile sale la cele trei probe. 
acum 22 de oreIoan Turc s-a înscris în cursa pentru fotoliul de primar! Ce planuri are pentru Bistrița: - Până astăzi s-au putut depune candidaturile celor care intră în cursa pentru fotoliul de primar al Bistriței. Ioan Turc, președintele PNL BN, a anunțat că a intrat și el în această cursă. Mai mult, a prezentat și ideile de guvernare pe care le are.
acum 23 de oreUn important om de afaceri a fost legat și jefuit de hoți, în propria casă - Un important om de afaceri din județ a avut parte de spaima vieții sale, după ce ieri dimineață a fost prădat de hoți. Cei trei i-ar fi pătruns în casă, iar când a fost surprins de proprietar l-au legat. Deocamdată nu se știe ce au furat din locuință.
acum 23 de oreEvitați strada Crinilor! Este închisă pentru lucrări - Intersecția de pe strada Crinilor cu Cerbului este total blocată. Se execută lucrări de conectare a unei conducte. Circulația pe stradă este blocatăp inclusiv dinspre sensul giratoriu de la Coroana.
acum 23 de oreSperați la o parcare sub sau supraterană în Eminescu? Luați-vă gândul! - Vă amintiți despre grandiosul proiect al Primăriei Bistrița care prevedea o parcare sub sau supraterană în Piața Mihai Eminescu? Ei bine, trenul a plecat, iar Primăria Bistrița nu mai poate să acceseze fonduri europene pentru această investiție, iar bugetul municipiului nu poate suporta așa ceva.
acum O ziDe Centenar ne unim cu Maramureș, prin Țara Lăpușului! Chef de zile mari, la granița dintre cele două, mâine! - Bistrița Năsăud și Maramureșul se unesc, în anul Centenarului. Cele două vor fi legate printr-un nou drum, care va fi inaugurat mâine, cu mare fast. Bistrițenii sunt așteptați pe Dealul Șpanului, iar moroșenii, în Țara Lăpușului.
acum O ziCât costă un ”autograf” al jandarmilor? 10.000 de lei și două căruțe cu lemne de foc! - Vine frigul și oamenii trebuie să se încălzească. Doi bărbați ”responsabili” și-au umplut căruțele de lemne pentru foc. Dar pe drum spre casă, le-au dat la schimb pentru un ”autograf” al jandarmilor. Și au mai plătit și încă 10.000 de lei.
acum O ziRostul de dimineață: De câțiva ani refuzăm cu nonșalanță strălucirea muzicii clasice vieneze…! De ce…? - De vreo 4, 5 ani, pe la începutul lunii noiembrie, orașul se umple de afișe care anunță concertul faimoasei orchestre Johann Strauss Ensemble dispus să ne ofere strălucirea muzicii clasice vieneze. Însă până acum, bistrițenii au refuzat (discret sau nonșalant) concertul, mulțumindu-se cu afișele... Să fim oare prea săraci pentru un asemenea eveniment? Prea scumpe biletele?