Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea:

Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea:

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene. Acest lucru face parte din proiectul de conectare la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T). VEZI ce drumuri vor fi refăcute:

Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a prezentat astăzi într-o conferință de presă proiectul de infrastructură rutieră.

Costurile pentru „Conectarea la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T)” ajung la 348,6 milioane lei (73,19 milioane EURO).

Administrația județeană din Bistrița-Năsăud a depus încă din luna iunie 2018 la ADR Nord-Vest, cinci proiecte care vizează conectarea la reţeaua TEN-T a mai multor comunităţi rurale din Bistriţa-Năsăud. În total e vorba de 242 de kilometri de drum judeţean.

O parte din drumurile județene din Bistrița-Năsăud au fost modernizate deja. Altele sunt în curs de execuție, finanțările fiind asigurate fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală, fie de la bugetul județean.

Pentru drumurile care necesită modernizare, aflate încă în stadiul de aprobare a proiectelor tehnice şi a indicatorilor tehnico-economici, termenul limită de predare a lucrărilor este anul 2023.

Proiectul „Conectarea la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T)” presupune următoarele lucrări de modernizare:

1.„Conectarea la rețeaua TEN-T a comunităților rurale și locuitorilor din sudul județului Bistrița-Năsăud”, cu un total de 70,04 km din care 37,62 km au fost recepționați, iar 32,42 km urmează a fi executați.

Drumurile care vor fi modernizate în cadrul acestui proiect sunt:

  • DJ173 Budacu de Sus-Şoimuş km 15+245 – 22+000 – Sectorul de drum se află în procedură de achiziție în vederea elaborării proiectului tehnic și a execuției lucrărilor
  • DJ173 Şieu – Teaca (14.5 km), Teaca – Ocnița (11.8 km)

2. „Conectarea la rețeaua TEN-T a comunităților rurale din Centrul județului Bistrița-Năsăud: văile Șieului, Budacului și Meleșului”, cu un total de 67.132 km, din care 41,43 km au fost recepționați, iar 25,702 km urmează a fi modernizați.

Drumurile care vor fi modernizate în cadrul acestui proiect sunt:

  • DJ172 H, Nușeni – Corvinești (5 km)
  • DJ172G, Nuşeni – Chiraleş (10 km)
  • DJ172G Satu Nou – Cuşma (6.7 km)
  • DJ154D Viile Tecii (DN 15 A) – Budurleni (4 km)

3. Conectarea la rețeaua TEN-T a comunităților rurale ale județului Bistrița-Năsăud, limitrofe DJ172 și DJ173”, cu un total de 58,109 km, din care 27,46 km au fost recepționați, iar 30,649 urmează a fi modernizați.

Drumurile care vor fi modernizate în cadrul acestui proiect sunt:

  • DJ172, Cociu – Mocod (12.9 km), Mocod – Zagra (12.5 km)
  • DJ173B, Bistriţa – Tărpiu (7.3 km)

„Mă bucur foarte mult că în momentul de față avem finanțări pentru aproape toate drumurile care au rămas nemodernizate. Lucrurile arată foarte bine. Sunt foarte optimist că infrastructura județului Bistrița-Năsăud deja arată cu mult mai bine decât în multe alte județe”, a concluzionat președintele CJ BN.

Foto: Arhivă

Program prelungit la Pașapoarte! acum 12 minute- Fiindcă în lunile iulie și august e un val mai mare de cereri de eliberare a pașapoartelor, s-a decis prelungirea programului de lucru. Mai mult, programările se pot face online și chiar de la o zi la alta!
FII REPORTER: Alooo, Dorel?! Ți-au căzut cablurile și le-ai uitat pe jos…! acum 53 de minute- Dorel a comis-o din nou! De această dată pe strada Solomon Haliţă, unde a reabilitat un bloc, uitând cablurile spânzurate peste maşini, lăţite pe stradă sau peste pubela de gunoi...!
Ce avere au miniștrii din Bistrița? Unul dintre ei și-a triplat contul din bancă într-un singur an acum 2 ore- Case, terenuri și conturi groase în bancă. Cu asta se pot lăuda cei doi miniștri din Bistrița, Ioan Deneș și Daniel Suciu. Unul dintre ei a reușit să-și tripleze contul din bancă într-un singur an.
Bacalaureat 2019: Elevii din Sîngeorz şi Maieru susţin examenul de Bacalaureat în Năsăud acum 3 ore- 1840 de absolvenţi de liceu din promoţia curentă şi încă 298 de restanţieri din anii anteriori vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat în judeţul nostru. Elevii din Sângeorz şi Maieru vor da examen în deplasare.
FOTO: Femeie din Căianu Mic, accidentată la Nima acum 4 ore- Un autoturism s-a răsturmat și o femeie din Căian a ajuns la spital. Totul s-a întâmplat în localitatea Nima, din cauza neatenției în trafic. 
AUDIO: Scandal la Consiliul Județean pe ideea privatizării firmei LDP, care a ieșit tot în pierdere! acum 5 ore- Președintele Consiliului Județean a propus un proiect prin care să se demareze un proces de privatizare a S.C. Lucrări Drumuri și Poduri. De aici s-a declanșat un adevărat scandal între consilierii PNL și Radu Moldovan. ”Sloganurile și populismele nu-și au locul aici. Nu veniți cu bla bla bla”VS ”LDP e în prag de faliment pentru că managementul e prost, că aici lucrează oameni incompetenți, puși în funcții pe pile, relații, neamuri”.
Aquabis: Se sistează apa pe câteva străzi în Ilva Mică acum 6 ore- Câteva străzi din Ilva Mică rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore. Măsura este necesară pentru pentru remedierea unei avarii accidentale pe conducta de apă.
O pagina de Facebook se ambiționează să „desființeze” Poliția Locală. Până una alta, instituția nu există în mediul virtual… acum 6 ore- Un bistrițean s-a ambiționat, printr-o pagină de Facebook, să desființeze Poliția Locală, pe care o consideră o instituție parazitară. În timp ce pe Facebook se cere desființarea instituției, Poliția Locală este absentă total din mediul virtual. O nouă pagină de Facebook adună like-uri de la începutul acestei luni. Este vorba despre „Bistrița trezește-te!”, o pagina...
ISJ: Peste 300 de corigenţi au ratat Evaluarea Naţională în acest an. Câte contestaţii s-au depus acum 21 de ore- ISJ: Peste 300 de corigenţi au ratat Evaluarea Naţională în acest an. Este vorba despre un procent de 13, 9% - în scădere faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 19,6% corigenţi. Câte contestaţii s-au depus:
Bistrița-Năsăud, la coada clasamentului când vine vorba de elevi de 10 la Evaluarea Națională acum 22 de ore- Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai puține medii de 10 la Evaluarea Națională din acest an. Doar trei eleve din județ au reușit să obțină 10 pe linie.
VIDEO: Prefectul i-a muştruluit pe şefii de instituţii care au ratat Ziua Drapelului acum 23 de ore- Întâlnirea a debutat cu „stângul” pentru unii dintre reprezentanţii instituţiilor guvernamentale care au fost serios muştruluiţi de prefectul judeţului – Ovidiu Frenţ. Acesta s-a arătat dezamăgit pentru că şefii unor instituţii au chiulit de la ceremonia organizată de Ziua Drapelului.
Ați auzit? Și-a făcut Supercom Tel Verde! Sunați-i, gratuit, de câte ori vedeți că nu-și fac treaba! acum O zi- Să vezi și să nu crezi! Cei de la Supercom chiar vor să-i ajute pe cetățeni. Până acolo le-a mers bunăvoința, încât și-au făcut linie telefonică gratuită. Numa' să-i puteți suna și să le spuneți că și-au făcut treaba bine. Sau să-i întoarceți înapoi! Depinde cum prestează, bineînțeles!
FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe! acum O zi- Nervii cetățenilor continuă să fie întinși la maxim, în continuare, din cauza sistemelor informatice. După problemele de la APIA, apoi de la medicii de familie și farmacii, a sosit și rândul Finanțelor. Ieri, zeci, chiar sute de contribuabili au plecat de la ANAF BN, pomenind toți sfinții.
Cel de-al doilea cinema din Bistrița se deschide în toamnă! Cu ce surprize vine: acum O zi- Cel de-al doilea cinema din Bistrița își deschide porțile în toamnă. Happy Cinema va fi situat în mall-ul de lângă piața de la ruși, Bistrița Retail Park, și vine cu dotări surpriză.
Se deschide Aventura Parc! Dar numai cinci zile pe săptămână! acum O zi- Bistrițenii vor avea ocazia să se distreze ”la înălțime”, în Aventura Parc. Traseele prin copaci îi vor aștepta pe aventurieri, începând de sâmbătă. Totuși, parcul va fi deschis doar cinci zile pe săptămână. AFLĂ și ce tarife se percep: