Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea:

Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea:

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene. Acest lucru face parte din proiectul de conectare la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T). VEZI ce drumuri vor fi refăcute:

Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a prezentat astăzi într-o conferință de presă proiectul de infrastructură rutieră.

Costurile pentru „Conectarea la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T)” ajung la 348,6 milioane lei (73,19 milioane EURO).

Administrația județeană din Bistrița-Năsăud a depus încă din luna iunie 2018 la ADR Nord-Vest, cinci proiecte care vizează conectarea la reţeaua TEN-T a mai multor comunităţi rurale din Bistriţa-Năsăud. În total e vorba de 242 de kilometri de drum judeţean.

O parte din drumurile județene din Bistrița-Năsăud au fost modernizate deja. Altele sunt în curs de execuție, finanțările fiind asigurate fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală, fie de la bugetul județean.

Pentru drumurile care necesită modernizare, aflate încă în stadiul de aprobare a proiectelor tehnice şi a indicatorilor tehnico-economici, termenul limită de predare a lucrărilor este anul 2023.

Proiectul „Conectarea la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T)” presupune următoarele lucrări de modernizare:

1.„Conectarea la rețeaua TEN-T a comunităților rurale și locuitorilor din sudul județului Bistrița-Năsăud”, cu un total de 70,04 km din care 37,62 km au fost recepționați, iar 32,42 km urmează a fi executați.

Drumurile care vor fi modernizate în cadrul acestui proiect sunt:

  • DJ173 Budacu de Sus-Şoimuş km 15+245 – 22+000 – Sectorul de drum se află în procedură de achiziție în vederea elaborării proiectului tehnic și a execuției lucrărilor
  • DJ173 Şieu – Teaca (14.5 km), Teaca – Ocnița (11.8 km)

2. „Conectarea la rețeaua TEN-T a comunităților rurale din Centrul județului Bistrița-Năsăud: văile Șieului, Budacului și Meleșului”, cu un total de 67.132 km, din care 41,43 km au fost recepționați, iar 25,702 km urmează a fi modernizați.

Drumurile care vor fi modernizate în cadrul acestui proiect sunt:

  • DJ172 H, Nușeni – Corvinești (5 km)
  • DJ172G, Nuşeni – Chiraleş (10 km)
  • DJ172G Satu Nou – Cuşma (6.7 km)
  • DJ154D Viile Tecii (DN 15 A) – Budurleni (4 km)

3. Conectarea la rețeaua TEN-T a comunităților rurale ale județului Bistrița-Năsăud, limitrofe DJ172 și DJ173”, cu un total de 58,109 km, din care 27,46 km au fost recepționați, iar 30,649 urmează a fi modernizați.

Drumurile care vor fi modernizate în cadrul acestui proiect sunt:

  • DJ172, Cociu – Mocod (12.9 km), Mocod – Zagra (12.5 km)
  • DJ173B, Bistriţa – Tărpiu (7.3 km)

„Mă bucur foarte mult că în momentul de față avem finanțări pentru aproape toate drumurile care au rămas nemodernizate. Lucrurile arată foarte bine. Sunt foarte optimist că infrastructura județului Bistrița-Năsăud deja arată cu mult mai bine decât în multe alte județe”, a concluzionat președintele CJ BN.

Foto: Arhivă

ADMIRABIL! Tășuleasa Social a strâns fonduri pentru amenajarea a 80 de kilometri din Via Transilvanica la Chicago decembrie 9, 2019 - Tășuleasa Social a reușit să strângă fondurile pentru amenajarea a 80 de kilometri din Via Transilvanica într-o singură zi. S-a întâmplat chiar în ajun de Moș Nicolae, tocmai la Chicago.
FOTO/VIDEO: Incendiu în Crainimăt. O persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum decembrie 8, 2019 - Un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Crainimăt. În urma incidentului o persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum.
VIDEO. Gata de zbor, pe un acoperiș în zona industrială a Bistriței, într-o lume nebună decembrie 8, 2019 - Fosta moară de lângă pasarela din Bistrița s-a transformat în locul perfect pentru un inedit protest. De sus de pe acoperișul clădirii părăsite - doi tineri din oraș se revoltă împotriva societății noastre și a valorilor ei precare: Vorbesc despre „o lume nebună”, în care „ce vezi tu în viitor, au distrus toți ieri...”
POVEŞTI DIN SAT: A murit Hera! decembrie 8, 2019 - Portbagajul se ridică, lăsând să se vadă înăuntru o cutie de carton iar lângă ea, un cățel cât să încapă în ea. Hera: un ciobănesc german, pui de câine lup care țopăia, scoțând un schelălăit subțire, un fel de plâns.
FOTO: Specialitățile gastronomice și vinurile din Bistrița-Năsăud cuceresc Polonia decembrie 8, 2019 - Vinuri medaliate, delicatese cu păstrăv afumat marcă înregistrată, produse tradiționale și montane atestate – brânzeturi, dulcețuri și siropuri marca Produs în Bistrița-Năsăud se află zilele acestea pe mesele polonezilor care trec porțile celei de-a 13-a ediții a EKOGALA de la Rzeszow, eveniment etalon al produselor alimentare de înaltă calitate.
Un bărbat a fost găsit decedat, lângă tractorul pe care îl conducea decembrie 8, 2019 - Un bărbat din Runcu Salvei a plecat aseară de acasă cu tractorul și nu s-a mai întors. În această dimineață a fost găsit decedat lângă tractor.
AQUABIS:  Avarie în Cepari. Cât timp vor fi afectați locuitorii decembrie 8, 2019 - Locuitorii din Cepari rămân astăzi și mâine fără apă ăptabilă, anunță Aquabis.
Reabilitarea termică a patru blocuri, în impas! decembrie 8, 2019 - Municipalitatea a lansat un program de reabilitare a zeci de blocuri din municipiu. Unele lucrări au fost recepționate, altele sunt în curs de derulare, iar altele..în impas. Este vorba de patru blocuri pentru care nu s-a prezentat nimeni interesat să le reabiliteze. Consilierii locali au de luat o decizie, joi:
O tragedie mai dură ca moartea: Bunicul şi nepoţelul care au murit prăbuşindu-se de la etajul II vor fi înmormântaţi luni. CUM putem ajuta decembrie 8, 2019 - O tragedie inexplicabilă a zguduit oraşul vineri seara, în zi de sărbătoare. Un bunic şi nepoţelul său de trei ani au murit după ce s-au prăbuşit în gol, de la etajul II, într-un bloc de pe strada Vişinului. Tatăl băieţelului este este plutonier Dan Tofană şi munceşte în cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj. Colegii săi ne cer ajutorul: 
FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.