Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea:

Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea:

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene. Acest lucru face parte din proiectul de conectare la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T). VEZI ce drumuri vor fi refăcute:

Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a prezentat astăzi într-o conferință de presă proiectul de infrastructură rutieră.

Costurile pentru „Conectarea la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T)” ajung la 348,6 milioane lei (73,19 milioane EURO).

Administrația județeană din Bistrița-Năsăud a depus încă din luna iunie 2018 la ADR Nord-Vest, cinci proiecte care vizează conectarea la reţeaua TEN-T a mai multor comunităţi rurale din Bistriţa-Năsăud. În total e vorba de 242 de kilometri de drum judeţean.

O parte din drumurile județene din Bistrița-Năsăud au fost modernizate deja. Altele sunt în curs de execuție, finanțările fiind asigurate fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală, fie de la bugetul județean.

Pentru drumurile care necesită modernizare, aflate încă în stadiul de aprobare a proiectelor tehnice şi a indicatorilor tehnico-economici, termenul limită de predare a lucrărilor este anul 2023.

Proiectul „Conectarea la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T)” presupune următoarele lucrări de modernizare:

1.„Conectarea la rețeaua TEN-T a comunităților rurale și locuitorilor din sudul județului Bistrița-Năsăud”, cu un total de 70,04 km din care 37,62 km au fost recepționați, iar 32,42 km urmează a fi executați.

Drumurile care vor fi modernizate în cadrul acestui proiect sunt:

  • DJ173 Budacu de Sus-Şoimuş km 15+245 – 22+000 – Sectorul de drum se află în procedură de achiziție în vederea elaborării proiectului tehnic și a execuției lucrărilor
  • DJ173 Şieu – Teaca (14.5 km), Teaca – Ocnița (11.8 km)

2. „Conectarea la rețeaua TEN-T a comunităților rurale din Centrul județului Bistrița-Năsăud: văile Șieului, Budacului și Meleșului”, cu un total de 67.132 km, din care 41,43 km au fost recepționați, iar 25,702 km urmează a fi modernizați.

Drumurile care vor fi modernizate în cadrul acestui proiect sunt:

  • DJ172 H, Nușeni – Corvinești (5 km)
  • DJ172G, Nuşeni – Chiraleş (10 km)
  • DJ172G Satu Nou – Cuşma (6.7 km)
  • DJ154D Viile Tecii (DN 15 A) – Budurleni (4 km)

3. Conectarea la rețeaua TEN-T a comunităților rurale ale județului Bistrița-Năsăud, limitrofe DJ172 și DJ173”, cu un total de 58,109 km, din care 27,46 km au fost recepționați, iar 30,649 urmează a fi modernizați.

Drumurile care vor fi modernizate în cadrul acestui proiect sunt:

  • DJ172, Cociu – Mocod (12.9 km), Mocod – Zagra (12.5 km)
  • DJ173B, Bistriţa – Tărpiu (7.3 km)

„Mă bucur foarte mult că în momentul de față avem finanțări pentru aproape toate drumurile care au rămas nemodernizate. Lucrurile arată foarte bine. Sunt foarte optimist că infrastructura județului Bistrița-Năsăud deja arată cu mult mai bine decât în multe alte județe”, a concluzionat președintele CJ BN.

Foto: Arhivă

EXTRA: Surprize şi delicatese, la Târgul de carte „CoşBook” acum 56 de minute - „Coșbook", din nou la Bistriţa! Lansări și prezentări de carte și reviste, ateliere (re)creative, dezbateri, întâlniri cu scriitori, poezie și muzică, premii pentru cititori şi expoziții - toate vă stau la dispoziţie, începând de mâine, la Biblioteca Judeţeană.
VIDEO: În amintirea unor fabuloase întâlniri cu prieteni care îşi făceau de cap… acum 2 ore - Ne-a fost dat şi nouă privilegiul de a retrăi câteva fabuloase întâlniri între prieteni! Erau reputaţi industriaşi, oameni de afaceri sau nobili care se întâlneau când la unul, când la altul acasă şi îşi făceau de cap improvizând…
Unul dintre cei mai buni arheologi bistrițeni scapă de închisoare: era acuzat că ar fi ajutat la „dispariția” unor obiecte foarte valoroase acum 3 ore - Trei ani a durat procesul în care Corneliu Gaiu, unul dintre cei mai buni arheologi ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, a fost judecat pentru neglijență în serviciu, fiind acuzat că ar fi ajutat la valorificarea unor obiecte arheologice valoroase. Acesta a fost achitat.
VIDEO: Povestea tinerei care s-a autoincendiat: a crescut la casa de copii și are patru copii care au șanse să ajungă tot în sistemul de protecție acum 19 ore - O tânără de 24 de ani s-a autoincendiat noaptea trecută, după o ceartă cu concubinul. Tânăra se află în stare gravă, într-o clinică de arși din București. M. a crescut la casa de copii și la rândul său patru copii care riscă să ajungă tot în sistemul de protecție...
IN-CON-ȘTI-EN-ȚĂ: Transporta porci fără documente de proveniență! acum 19 ore - În contextul în care România încă e amenințată de virusul pestei porcine, un bistrițean a dat dovadă de inconștiență. Acesta a fost prins în timp ce transporta mai mulți porci. FĂRĂ documente legale.
O mămică fericită: La creșa asta e mai frumos ca-n Franța! acum 20 de ore - Se poate și la creșele din Bistrița! Iar o mămică e fericită când își vede fetița curată, hrănită, iubită și veselă. Asta, după experiența îngrozitoare pe care a avut-o la o „creșă bună din Franța”. ”Tu vezi cât e de curat? E impecabil! Uite că se poate! În România...” a scris mămica pe Facebook.
Oaspeţi de seamă! Peste 1500 de saşi din Austria, Germania, Elveţia sau Africa de Sud, sărbătoresc la Bistriţa acum 21 de ore - Oaspeţi de seamă din Austria, Germania, Elveţia, Cnada, SUA sau Africa de Sud vor celebra la Bistriţa, începând de vineri, Întâlnirea Saşilor de pretutindeni.
EMOŢIONANT: Alexandra Corcode, o tânără elevă, doi bunici şi premiul pentru cel mai bun portret din România! acum 22 de ore - Alexandra Corcode, o tânără liceană din Bistriţa a reuşit o perfomanţă incredibilă! A participat la un concurs naţional de arte şi a adus acasă marele premiu! Fotografia şi profilul la care tânăra studiază sunt la poli opuşi, dar pasiunea şi-a spus cuvântul. VEZI povestea din spatele fotografiei câştigătoare.
FOTO/VIDEO: Prima ploaie a venit şi machiajul s-a bulit! acum 23 de ore - Cum era de aşteptat, odată cu venirea ploilor, marcajele rutiere au început să facă şi ele baie. În această situaţie se află şi DN17, pe o porţiune din Livezile. Deşi marcajele au fost refăcute acum trei săptămâni, nu au ţinut decât până la prima ploaie!
SE POATE! O cooperativă agricolă pregătește o fabrică de suc natural de mere, fără conservanți acum 24 de ore - Agricultorii și procesatorii de fructe și legume din județ par să fi înțeles că fără unitate posibilitățile sunt substanțial mai reduse. O cooperativă agricolă din Breaza pregătește o fabrică de suc natural de mere. Investiția s-ar ridica la 220.000 de euro.
FOTO/VIDEO: Ai bijuterii vechi, din aur, pe care nu le mai porți? Schimbă-le cu bijuterii la modă, la Atlantis Gold! acum O zi - Ți-au fost dragi și le-ai purtat cu mândrie, dar s-au stricat sau modelul e învechit! Nicio problemă! Du-ți bijuteriile vechi la Atlantis Gold și ia-ți altele, la modă, din magazinul lor. Găsești zeci de modele, de la firme cu renume. Bijuteriile sunt diversificate, de la inele simple, la lănțișoare personalizate, inele de logodnă, verighete, lingouri pentru economii în aur și chiar cereluși medicinali ce-ți pot fi aplicați de personalul calificat.
EMOȚIONANT – Îl mai știți pe cățelul torturat cu săgeți? Acum e fericit, la o familie ce-l iubește! acum O zi - Un caz din Simionești a oripilat opinia publică, în 2017. Un cățel a fost folosit pe post de țintă, săgețile perforându--i plămânii și scalpul. Printr-o minune a scăpat. Acum, la doi ani de la incident, familia care l-a adoptat îi mulțmește veterinarului ce i-a scăpat viața.
Se întâmplă AZI, în Bistrița! acum O zi - Dacă aveaţi impresia că este rost de plictiseală, azi în Bistriţa – v-aţi înşelat amarnic: avem din nou la dispoziţie câteva evenimente care ne vor ajuta să trecem lejer peste vremea mohorâtă de afară:
TRAGIC! O femeie din Bistrița-Bârgăului s-a ales cu arsuri pe aproape jumătate din corp după ce și-a dat foc acum O zi - O persoană din Bistrița-Bârgăului a ajuns, noaptea trecută, la Spitalul Județean de Urgență cu arsuri pe 44% din corp, după ce s-a autoincendiat.
FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 2 zile - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.