Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Disperare într-o familie din Mărișelu: Copilașul suferă de o tumoră care îi pune viața în pericol
Hocus Pocus la pârtia de schi?! Bistrița Civică susține că primăria a decontat bani pentru un șopron inexistent
REVOLTĂTOR: Banii pentru mâncare și rechizite ai copiilor cu nevoi speciale ajung la părinți - elevii rămân flămânzi și neîngrijiți
Cupa Casa EMA la înot, ediția a șaptea! Weekendul acesta, de neratat!
BISTRIȚA: Atenție, riscați să fiți împușcați! Trasee turistice care se suprapun cu domenii de vânătoare!
POVEȘTI DIN SAT: Onoare, prețuire și respect, tuturor...
AgroArdeal, Leoni, Clinica Sanovil și Selgros fac angajări!

  175 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Nu colectați selectiv? Riscați să rămâneți cu gunoiul la poartă și să fiți amendați

22/09/2017 09:55:58 Bianca SARA  
Vicepreședintele de Consiliu Județean, Ioan Țintean, a anunțat ieri că începând din 1 octombrie colectarea selectivă a deșeurilor este obligatorie. Mai mult, operatorul de salubritate Supercom îi va lăsa cu gunoiul la poartă sau în pubele pe cei care nu se conformează.

Miercuri, în cadrul unei ședințe a ADI Deșeuri, la care au luat parte șefii de instituții, primarii și reprezentanții operatorului de salubritate Supercom, s-a decis data oficială pentru începerea colectării selective: 1 octombrie.

„Cetățenii care nu trec la depozitare și colectare selectivă nu vor mai beneficia de ridicarea deșeurilor din containerele sau pubelele aflate în fața caselor sau a blocurilor”, a anunțat ieri vicepreședintele de Consiliu Județean, Ioan Țintean.

Practic, dacă Supercom găsește plastic, carton și sticlă în containerele negre pentru deșeuri mixte, operatorul poate refuza să ridice deșeurile respective. De asemenea, este interzisă depozitarea materialelor de construcții, a mobilierului sau a altor deșeuri voluminoase, a aparaturii electrice și electrocasnice, a deșeurilor toxice și periculoase, a celor verzi și a cadavrelor de animale.

Înainte ca populația să poată colecta selectiv deșeurile, Supercom trebuie să golească containerele specifice deșeurilor reciclabile, care sunt chiar și acum ticsite cu gunoaie. Se pare că operatorul de salubritate s-a dotat și cu autoutilitare cu macara și va începe operațiunea în curând.

„Dacă vom fi mult mai severi în a controla Supercomul și cei de la ADI Deșeuri își vor face cât mai bine treaba pentru care sunt plătiți, atunci vom putea merge cu toții în direcția pe care ne-o dorim și anume creșterea procentelor de deșeuri selectate. Alminteri, Bistrița se va trezi cu un munte de deșeuri menajere și vom fi amendați în continuare, iar în 2019 vom plăti cu toții 120 de lei pe tona de deșeuri menajere dacă acestea nu sunt colectate selectiv”, a completat Ioan Țintean.

Dacă sunteți surprinși că nu colectați selectiv deșeurile puteți fi chiar amendați, sancțiunile variind între 100 și 300 de lei. Cel mai probabil acest lucru va intra în sarcina Poliției Locale.

 

8745 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro

Close