Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Se caută director! Central Motors, Casa EMA, Transmixt, Automobile Service Bistrița și Sanovil fac angajări!
VIDEO – Cine este de vină pentru surparea drumului? Primarul Ovidiu Crețu dă vina pe un constructor
Face diferența Inspectorul Pădurii în Bistrița-Năsăud? Ce spun cifrele:
În curând, la Palatul Culturii din Bistrița - Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!
Un polițist acuză un notar public că a pus un fost sportiv să îl bată în propria curte, de față cu fetița sa de trei ani
FOTO: Se întâmplă minuni la spitalul din Bistrița: Operație de reconstrucție craniană și de extirpare a colonului cu incizii minuscule!
Oferte incendiare de Black Friday, la BIASICOM
POVEȘTI DIN SAT: Excursia
Brandul Sense anunță mari reduceri de Black Friday
Vânătoarea de reduceri a început în Magazinele RINASCIMENTO, RELEGANCE, REGALIA HOME, INSPIR SPORT și MOTO VELO

  179 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Nu vine tomograful?! Spitalul pregătește un contract pe trei ani pentru investigațiile CT

15/07/2017 12:25:06 Raluca NECHITI  
Deși există promisiuni că Bistrița va avea în curând un computer tomograf, special pentru spital, conducerea SJU nu se bazează pe acestea și pregătește un contract pentru o perioadă de trei ani de zile, cu un operator de servicii de imagistică medicală la computerul tomograf, pentru care e dispus să cheltuie 4,5 milioane de lei.

Deși existau promisiuni clare, încă de anul trecut, că Bistrița va primi pentru Spitalul de Urgență un computer tomograf (asta după ce a refuzat până acum două), conducerea instituției nu mai are răbdare și nu pune bază pe promisiuni, așa că a lansat o nouă licitație pentru achiziționarea unor servicii de imagistică medicală la computerul tomograf.

În speță, este vorba de un contract pentru o perioadă de 36 de luni, valoarea maximă a contractului urmând să fie de 4,5 milioane de lei adică 1,5 milioane anual.

Firmele care prestează astfel de servicii în municipiul Bistrița și care vor să participe la licitație trebuie să realizeze 21 de tipuri de investigații CT pentru pacienții trimiși de Spitalul Județean de Urgență. De asemenea, trebuie să facă dovada că dețin linie de gardă de 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, cu medici specialiști în domeniu, iar pentru investigațiile în regim de urgență medicii trebuie să ofere rezultatul investigației medicale interpretată de medicul specialist în maxim 30 de minute telefonic și în maxim două ore prin e-mail.

În total, în cei trei ani de zile compania care va câștiga licitația ar putea ajunge să realizeze un maxim de 27.800 de investigații la computerul tomograf, adică aproximativ 9.300 de astfel de investigații anual.

Pentru pacienții care nu ajung în spitale, timpul de așteptare pentru efectuarea unei investigații de acest gen depășește trei luni de zile deoarece sumele alocate de Casa de Asigurări de Sănătate pentru acest tip de investigații sunt insuficiente.

Anul trecut, de exemplu, au fost finanțate doar 1.678 de investigații la computerul tomograf, valoarea plătită de Casa de Asigurări de Sănătate depășind 580.000 de lei.

2084 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro