Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
EDITORIAL: S-au întors românii acasă! De ce nu rămân?! De ce fug iar de acasă?
BISTRIŢA te iubeşte! Începe Târgul Mare al Bistriţei. Program complet
FOTO/VIDEO – EMOȚIONANT! De 50 de ani o femeie din Șirioara merge la Nicula an de an pe jos. Ce o leagă de acest loc
VIDEO: Pe vremuri era grafician la OJT, în Bistriţa. Acum picturile lui se vând cu peste 300.000 euro
Părerea ta contează! Implică-te şi contribuie la simplificarea și modernizarea Politicii Agricole Comune!
FANY Prest Serv S.R.L, fosta fabrică Netex, Metropolis, Sanovil şi Casa Ema oferă noi locuri de muncă! Alte oferte atractive

  345 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Numărul bistrițenilor diagnosticați cu Lyme, după ce au fost înțepați de căpușe, se apropie de 20

18/06/2017 13:11:57 Raluca NECHITI  
Aproape 20 de bistrițeni, din cei peste 1.000 care au fost înțepați de căpușe în ultimii patru ani au fost diagnosticați cu boala Lyme, numărul îmbolnăvirilor fiind în creștere an de an. Anul trecut cele mai multe îmbolnăviri au fost din mediul urban, însă nici orășenii nu scapă de această boală.

Mușcăturile de căpușe dau din ce în ce mai multe bătăi de cap medicilor. An de an sute de bistrițeni merg la spital după ce au fost mușcați de căpușe și o parte dintre ei sunt diagnosticați cu Lyme, boală produsă de înțepătura unor căpușe. Medicii avertizează că nu e bine să îndepărtați singuri insectele dacă ați fost mușcați de o astfel de căpușă, iar bistrițenii țin cont de aceste recomandări și merg cu sutele la spitale pentru a li se îndepărta periculoasele insecte de sub piele.

Anul trecut, în urma analizelor efectuate s-a stabilit că șapte pacienți au contactat și boala Lyme, numărul fiind în creștere față de anii trecuți când, anual, autoritățile sanitare descopereau mult mai puține cazuri de astfel de boli.

În ultimii patru ani aproape 20 de bistrițeni din cei peste 1,000 care au fost înțepați de căpușe au contractat boala Lyme, o boală infecțioasă produsă de o bacterie și transmisă omului prin înțepătura unor căpușe infectate.

Cunoscută ca fiind boala cu 1000 de fețe, Lyme-ul este o maladie apărută în 1975.  „Boala cu 1000 de fețe” afectează întregul organism, simptomele și semnele ei mimează pe cele ale altor boli, iar reacția este foarte diferită de la om la om. Dacă este diagnosticată la început boala poate fi tratată, însă, în timp, poate da efecte foarte complicate, ducând chiar la paralizie.

Din cele șapte cazuri noi descoperite anul trecut (2 cazuri în mediul urban și 5 cazuri în mediul rural), două cazuri au fost depistate în fază incipientă, două cazuri au fost borrelioză Lyme diseminată și trei borrelioză Lyme cronică.

Căpuşa este o insectă mică, brună sau verde, foarte răspândită în zonele unde este iarbă şi tufe.

10742 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
12:19 - FOTO: Aveți șansa să descoperiți comorile Bistriței într-o vânătoare prin oraș!
11:12 - FOTO: Brigada 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” are un nou comandant
10:25 - Bistrițenii afectați de furtunile din această vară primesc materiale de construcții de la Guvern
09:00 - AZI începe Târgul Mare al Bistriţei. Concert extraordinar Ştefan Pop

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro