O mămică fericită: La creșa asta e mai frumos ca-n Franța!

O mămică fericită: La creșa asta e mai frumos ca-n Franța!

Se poate și la creșele din Bistrița! Iar o mămică e fericită când își vede fetița curată, hrănită, iubită și veselă. Asta, după experiența îngrozitoare pe care a avut-o la o „creșă bună din Franța”. ”Tu vezi cât e de curat? E impecabil! Uite că se poate! În România…” a scris mămica pe Facebook.

De curând a început noul an școlar! Pentru unii copilași, săptămâna trecută a fost prima tangență cu sistemul educațional, călcând, pentru prima dată, în creșă!

Aceeași experiență a avut-o și fetița Mihaelei, singura diferență fiind faptul că Irina a călcat pentru prima dată într-o creșă românească. Au locuit în Franța și acolo micuța a mers la creșă. Însă cele două experiențe nu se compară.

Încântată de ceea ce a găsit la Creșa nr 1, de pe Aleea Șieului, o mămică a ținut să-și arate recunoștința pe Facebook. Și să arate că în România poate fi chiar mai bine decât în Franța.

Prima impresie

Irina merge la creșă de câteva zile și este foarte fericită! Merge la o creșă minunată! Trebuie să recunoaștem că avem ceva experiență. Irina a mai fost câteva luni și acasă, în Franța, unde locuim de ceva vreme. Prima dată când am ajuns la Creșa nr.1, pe Aleea Șieului, i-am spus soțului meu în șoaptă ,,Tu vezi cât este de curat? Tu ai văzut baia? E impecabil!” /  ”Oare tu nu te-ai convins încă de faptul că Franță nu e chiar ceea ce te aștepți? La noi este mult mai bine, din multe puncte de vedere,,…mi-a răspuns el” și-a început relatarea Mihaela P., pe pagina ei de Facebook.

Experiența din Franța

Conform celor relatate de bistrițeancă, diferența dintre Creșa nr 1, și cea la care micuța ei a mers în Franța, e ca de la cer la pământ. Și culmea, credea că acele condiții, din Franța, sunt normale. Până când a ajuns aici.

Îmi amintesc cum era în Ingwiller, la o creșă bine cotată, într-un cartier bun al orașului. Cum mirosea a urină în încăperea în care se jucau copiii. Cum o găseam pe Irina murdară și plină de mâncare până și în cap. Între copii bolnavi, cu mucii până în barbă. Am avut nenorocul să facă și o infecție urinară pentru că în Franța copiii, când se schimbă, sunt șterși cu prosopele individuale care se igienizează tot acolo, pentru că se consideră că e mai sănătos decât cu șervețele umede. Și nimeni nu reclamă ceva, nimeni nu face scandal, copiii se lasă la creșă, în astfel de condiții, de la 3 luni, pentru că mamele lucrează! Toate astea le-am acceptat pentru că eu credeam că așa este normal, că trebuie să fiu rezonabilă, că este imposibil să respecți reguli stricte de igienă când ai în grijă o mulțime de neastâmpărați!” a mai scris Mihaela.

La Creșa nr 1 din Bistrița se poate chiar și ce e imposibil în Franța

Bistrițeanca a rămas și mai uimită când, la creșă, a văzut ceva ce în Franța e imposibil.

Dar uite că se poate! În România, la creșa în care încăperile sunt ordonate și aerisite, curățenia exemplară, pătuțurile adorabile și așternuturile impecabile, mâncărică bună pe care Irina nu a refuzat-o niciodată și doamnele foarte drăguțe, grijulii și afectuoase cu piticii. Și surpriză!! Există personal medical în creșă, ceea ce în Franța era de neconceput. Creșa avea un contract cu un doctor care, din coincidență, era chiar doctorul nostru de familie. Dar cineva cu pregătire medicală, non-stop alături de copii, nici pomeneală! Așa că haideți să apreciem mai mult ceea ce avem în România și să încercăm să vedem lucrurile bune și oamenii minunați care le fac !!!” a concluzionat Mihaela Pop.

Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.
SENSE aniversează 18 ani de modă românească! Discounturi speciale, pentru toţi clienţii, drept răsplată octombrie 18, 2019 - SENSE, marca românească de modă, înfiinţată la Roman ca un business de familie, de soţii Cristina şi Sorin Chiriac, aniversează 18 ani de excelenţă şi inovaţie permanentă! Sense îşi va răsplăti clienţii cu reduceri speciale la cea mai recentă colecţie – “La Dolce Vita” toamnă-iarnă 2019, concepută de designerul Andreea Tincu şi prezentată în premieră pe podiumul MQ Vienna Fashion Week, la începutul acestei toamne.
FOTO/VIDEO: Vom avea și stadion de atletism în Wonderland! S-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul sportiv! octombrie 18, 2019 - Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Noutatea e stadionul de atletism care se va face. Mai mult, Consiliul Județean va scoate din buzunar bani pentru amenajarea unei parcări de 500 de locuri în acea zonă.
A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
Aquabis: Se sistează apa în Reteag octombrie 18, 2019 - Astăzi , 18 octombrie 2019, se va sista total furnizarea apei potabile în localitatea Reteag. Ce stradă va fi afectată:
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.