O mămică fericită: La creșa asta e mai frumos ca-n Franța!

O mămică fericită: La creșa asta e mai frumos ca-n Franța!

Se poate și la creșele din Bistrița! Iar o mămică e fericită când își vede fetița curată, hrănită, iubită și veselă. Asta, după experiența îngrozitoare pe care a avut-o la o „creșă bună din Franța”. ”Tu vezi cât e de curat? E impecabil! Uite că se poate! În România…” a scris mămica pe Facebook.

De curând a început noul an școlar! Pentru unii copilași, săptămâna trecută a fost prima tangență cu sistemul educațional, călcând, pentru prima dată, în creșă!

Aceeași experiență a avut-o și fetița Mihaelei, singura diferență fiind faptul că Irina a călcat pentru prima dată într-o creșă românească. Au locuit în Franța și acolo micuța a mers la creșă. Însă cele două experiențe nu se compară.

Încântată de ceea ce a găsit la Creșa nr 1, de pe Aleea Șieului, o mămică a ținut să-și arate recunoștința pe Facebook. Și să arate că în România poate fi chiar mai bine decât în Franța.

Prima impresie

Irina merge la creșă de câteva zile și este foarte fericită! Merge la o creșă minunată! Trebuie să recunoaștem că avem ceva experiență. Irina a mai fost câteva luni și acasă, în Franța, unde locuim de ceva vreme. Prima dată când am ajuns la Creșa nr.1, pe Aleea Șieului, i-am spus soțului meu în șoaptă ,,Tu vezi cât este de curat? Tu ai văzut baia? E impecabil!” /  ”Oare tu nu te-ai convins încă de faptul că Franță nu e chiar ceea ce te aștepți? La noi este mult mai bine, din multe puncte de vedere,,…mi-a răspuns el” și-a început relatarea Mihaela P., pe pagina ei de Facebook.

Experiența din Franța

Conform celor relatate de bistrițeancă, diferența dintre Creșa nr 1, și cea la care micuța ei a mers în Franța, e ca de la cer la pământ. Și culmea, credea că acele condiții, din Franța, sunt normale. Până când a ajuns aici.

Îmi amintesc cum era în Ingwiller, la o creșă bine cotată, într-un cartier bun al orașului. Cum mirosea a urină în încăperea în care se jucau copiii. Cum o găseam pe Irina murdară și plină de mâncare până și în cap. Între copii bolnavi, cu mucii până în barbă. Am avut nenorocul să facă și o infecție urinară pentru că în Franța copiii, când se schimbă, sunt șterși cu prosopele individuale care se igienizează tot acolo, pentru că se consideră că e mai sănătos decât cu șervețele umede. Și nimeni nu reclamă ceva, nimeni nu face scandal, copiii se lasă la creșă, în astfel de condiții, de la 3 luni, pentru că mamele lucrează! Toate astea le-am acceptat pentru că eu credeam că așa este normal, că trebuie să fiu rezonabilă, că este imposibil să respecți reguli stricte de igienă când ai în grijă o mulțime de neastâmpărați!” a mai scris Mihaela.

La Creșa nr 1 din Bistrița se poate chiar și ce e imposibil în Franța

Bistrițeanca a rămas și mai uimită când, la creșă, a văzut ceva ce în Franța e imposibil.

Dar uite că se poate! În România, la creșa în care încăperile sunt ordonate și aerisite, curățenia exemplară, pătuțurile adorabile și așternuturile impecabile, mâncărică bună pe care Irina nu a refuzat-o niciodată și doamnele foarte drăguțe, grijulii și afectuoase cu piticii. Și surpriză!! Există personal medical în creșă, ceea ce în Franța era de neconceput. Creșa avea un contract cu un doctor care, din coincidență, era chiar doctorul nostru de familie. Dar cineva cu pregătire medicală, non-stop alături de copii, nici pomeneală! Așa că haideți să apreciem mai mult ceea ce avem în România și să încercăm să vedem lucrurile bune și oamenii minunați care le fac !!!” a concluzionat Mihaela Pop.

VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!
UNICEF România îi mulțumește deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, pentru inițierea unei legi care susține copiii vulnerabili decembrie 6, 2019 - Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a depus în Parlamentul României o un proiect de lege care vine în ajutorul copiilor afectați de sărăcie, de lipsa accesului la servicii medicale, sociale și la educație.
Profesorul din Șanț, față în față cu judecătorii pentru alt incident cu elevii. Acesta ar fi distrus și bunuri ale școlii decembrie 6, 2019 - Profesorul de Educație Fizică și Sport Vasile Maternik va da socoteală luni în fața judecătorilor năsăudeni, în ultimul dosar în care este judecat tot pentru purtare abuzivă, după ce a lovit doi elevi. Acesta ar fi distrus inclusiv bunuri ale școlii.
FURT în tren: Un bistrițean i-a furat telefonul unei tinere din Botoșani decembrie 6, 2019 - Liniștea unei călătorii nocturne, cu trenul, a fost spulberată de percheziții ale polițiștilor. O tânără a rămas fără telefon. Polițiștii dejeni au găsit rapid și autorul: un bistrițean.
Un filatelist originar din Vaslui, propus ca Cetățean de Onoare al municipiului decembrie 6, 2019 - Acum aproape 60 de ani, a ajuns la Bistrița și declară că aici a găsit sensul filateliei. Pasiunea sa a pus un accent pe dezvoltarea arhitecturii municipiului. Așa că s-a propus ca Mircea Calu să primească titlul de Cetățean de Onoare al Bistriței.
FOTO: „Iepurașii” au fost ieri ajutoarele Moșului pentru copiii străzii decembrie 6, 2019 - Copilașii din Grupa Iepurașilor de la Grădinița nr 12 au fost ieri ajutoarele lui Moș Nicolae. Aceștia au experimentat bucuria ce vine în urma dăruirii. Alături de părinți au pregătit cadouri pentru copiii străzii din Centrul de Primire în Regim de Urgență.
Cristian Niculae – Drept la replică privind stejarul din fața Hotelului Codrișor decembrie 6, 2019 - Bistrițeanul.ro prezenta ieri posibilitatea ca stejarul vechi de aproape 250 de ani, din fața Hotelului Codrișor, să fie tăiat. Pentru lucrări ce se vor face în zonă. Viceprimarul Niculae a ținut să dea un drept la replică la ceea ce a declarat. 
Roboți din toată țara își dau întâlnire la Bistrița, la primul concurs de robotică din oraș! decembrie 6, 2019 - Bistrița găzduiește primul concurs de robotică care a avut vreodată loc în orașul nostru. 23 de echipe și peste 130 de liceeni din toată țara se vor întâlni în sala de sport a Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița.
Sărbătoare! Sfântul Nicolae: Iscoada lui Dumnezeu pe lângă draci… Protectorul copiilor, dar şi al bistriţenilor, acum câteva sute de ani decembrie 6, 2019 - Sărbătoare mare, astăzi, printre creştini: ca în fiecare an, pe 6 decembrie, îl prăznuim pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți care s-a născut într-o familie de oameni înstăriţi şi credincioşi. Este protectorul copiilor, cărora le aduce mici cadouri. Dar şi al tâlharilor, corăbierilor şi oştenilor. I-a protejat şi pe bistriţeni, vreme de câteva sute de ani...