„O urgie de violență fără margini” – așa cataloghează procurorii atacul bistrițenilor care au călcat în picioare trei nemți

„O urgie de violență fără margini” – așa cataloghează procurorii atacul bistrițenilor care au călcat în picioare trei nemți

În urmă cu un an, 7 bărbați care provin din diferite localități de lângă Năsăud, au călcat în picioare doi bărbați și o femeie din Germania. Cei 7 au fost trimiși în judecată, iar procurorii cataloghează atacul lor drept „o urgie de violență fără margini”.

Acum un an, 7 bărbați din diferite comune de lângă Năsăud au călcat în picioare doi bărbați și o femeie din Germania. Cei șapte au fost dați afară dintr-un local, după ce s-au îmbătat și au început să facă scandal, iar în fața barului au luat la bătaie pe toți cei care le-au ieșit în cale.

Ghinioniștii au fost doi bărbați de 27 de ani și o femeie de 29 de ani, care se pregăteau să intre în local, pentru a consuma o ultima bere. Cei trei au fost loviți cu pumnii și picioarele până când au căzut la pământ și și-au pierdut conștiența.

Cei 7 munceau în construcții, pe un șantier din Germania și locuiau în același loc. În weekend, cei 7 obișnuiau să se relaxeze consumând alcool în diferite localuri din Augsburg. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Luna aceasta a început procesul în care sunt judecați cei 7, iar procurorii care au instrumentat dosarul cataloghează atacul lor drept  „o urgie de violență fără margini”. Aceștia susțin că bărbații i-au bătut pe cei trei nemți fără motiv, mai mult să-și verse frustrările.

Una dintre victime a acceptat să povestească pentru publicația Augsburger-allgemeine.de cele întâmplate. Tânărul susține că deși fizic și-a revenit, încă are traume care-l urmăresc. Din cauza atacurilor de panică și a deprivării de somn nu a putut să-și păstreze job-ul.

„Nu pot să îmi scot scenele din minte. Îmi amintesc exact cât de rece era asfaltul și cât de tare am simțit loviturile în față”, mărturisește una dintre victime.

Bărbatul spune că în momentul în care a fost atacat se afla cu un amic și o femeie pe care o întâlnise chiar în seara respectivă. Cei trei căutau un local pentru a consuma o ultimă bere și se îndreptau spre barul de unde au fost dați afară românii, pentru că știa că acesta încă este deschis la 6 dimineața. La intrare au observat că mai mulți clienți au intrat în conflict cu paznicii.

Neamțul de 28 de ani spune că în momentul în care s-a întors către bar a și primit un pumn în față. A căzut la pământ și a mai simțit o lovitură în zona feței, căreia i-au urmat mai multe lovituri, în aceeași zonă. Ulterior, acesta și-a pierdut conștiența.

„Totul s-a petrecut în câteva minute, care păreau ore. Mi-am spus: nu voi supraviețui”, mai spune neamțul.

Acesta a suferit multiple fracturi faciale, răni și vânătăi și a fost rănit la un ochi. Unul dintre cei 7 atacatori a intenționat să-și ceară scuze de la victimă, însă bărbatul  nu i-a acceptat scuzele.

„Aproape am murit, nu poți să îți ceri scuze pentru asta”, spune acesta.

VIDEO: Om de afaceri din Bistrița reținut pentru 24 de ore. AFLĂ pentru ce acum 2 ore - Un om de afaceri din Bistrița a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. Acesta a fost dus în cătușe, cu mascații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat:
FOTO: A luat-o la sănătoasa prin porumb după ce a lovit două fete pe marginea drumului acum 7 ore - Un accident rutier destul de neobișnuit s-a petrecut în Nimigea de Sus. După ce a lovit două fete pe marginea drumului, șoferul a luat-o la sănătoasa prin porumb.
VIDEO: Ce le poate oferi Bistriţa celor din diaspora… ?! Cum îi încurajăm pe bistriţeni să revină acasă acum 8 ore - Cum îi încurajăm pe cei din diaspora să revină acasă? Cei care se aşteaptă la flori şi un covor roşu – să nu se întoarcă...! „Dacă la întoarcere, te aştepţi să găseşti o ţară plină de zâmbet, nu te întoarce! Dacă vrei să te întorci acasă, să pui umărul să faci o ţară mai frumoasă, atunci întoarce-te… Nu este uşor, dar..."
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum 9 ore - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 10 ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 11 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 12 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 13 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 14 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 15 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 16 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 16 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum O zi - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum O zi - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.