OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Aneta Sîngeorzan, singura prezentatoare TV din Bistriţa, premiată de două ori la Gala Femeilor de Succes

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Aneta Sîngeorzan, singura prezentatoare TV din Bistriţa, premiată de două ori la Gala Femeilor de Succes

Aneta Sîngeorzan, jurnalista din Bistriţa care prezintă ştirile la unul dintre cele mai bune posturi TV din România, şi-a început anul 2019 pe baricade, „în direct”, prezentând Revelionul. Aneta Sîngeorzan a fost recent premiată pentru a doua oară, la Gala Femeilor de Succes desfăşurată în Bucureşti, la sfârșitul lunii decembrie 2018. Ne-a împărtăşit și nouă din emoţiile, fascinaţia şi provocările meseriei de care este îndrăgostită…

Este pentru a doua oară când primesc această distincţie, într-adevăr. Prima dată s-a întâmplat în 2015. Eram la Realitatea TV, prezentam matinalul și am fost foarte emoționată întreaga zi. Nici de această dată nu pot spune că am fost mai relaxată, chiar dacă știam deja cum decurg lucrurile și la ce trebuie să mă aștept. Am emoții de fiecare dată când urc pe o scenă…”, a povestit Aneta Sîngeorzan pentru Bistriţeanul.ro.

A fost vorba despre o ceremonie foarte frumoasă și plină de eleganță, a admis tânăra prezentatoare. În primul rând, datorită invitaților și celor prezenți în sală și, în al doilea rând, datorită notorietății pe care o are „Celebrity Awards – Successful Women” în afara granițelor.

Aceste premii se acordă și la Hollywood, iar de-a lungul timpului, nume grele din showbizz-ul mondial au primit distincții similare.

Succes = seriozitate, pasiune şi multă muncă

Pentru Aneta Sîngeorzan, o femeie de succes este o femeie care muncește din greu pentru a ajunge acolo unde și-a propus, la un moment dat în viață. „Succesul, din punctul meu de vedere înseamnă, devotament, seriozitate, pasiune pentru ceea ce faci, muncă multă, după cum spuneam, și ambiție. Dacă bifezi toți acești factori, nu ai cum să nu ajungi la succesul cu care, cred eu, fiecare dintre noi am dori să ne identificăm măcar o dată în viață”, consideră Aneta Sîngeorzan.

De altfel, noaptea dintre ani a prins-o pe Aneta Sîngeorzan la muncă, pe baricade, prezentând Revelionul: „Am prezentat Revelionul anul acesta. Am petrecut noaptea dintre ani la job…”, a povestit Aneta Sîngeorzan.

Ea a recunoscut că „experiența de a lucra într-un post de televiziune este unică. Sunt fascinată de acest job încă de când munceam la Realitatea TV Bistrița și mereu m-am mândrit cu ceea ce fac. După 8 ani de Realitatea, am schimbat macazul și am intrat, în urmă cu doi ani, în familia B1TV, unde am fost primită cu brațele deschise, de un colectiv minunat. Iar când lucrezi într-un astfel de mediu, nu poți să nu te simți bine și să nu fii mândru.”

10 ani de experienţă în redacţii de ştiri…

După zece ani de muncă în redacții de știri, absolut nimic nu ţi se mai pare greu… Doar  provocările zilnice sunt cele care par mai grele sau mai ușoare. Când te așezi la pupitru, ești pregătit și conștient că în orice moment se poate întâmpla ceva și că poți să ai parte oricând de cel mai mare «hop» al carierei tale”, povesteşte Aneta Sîngeorzan, amintind că ştirile de ultimă oră, breaking news-urile, nu vin programate.

Te poți trezi cu un eveniment neprevăzut în prima secundă de emisie. Iar noi, oamenii de live, nu avem niciodată voie să nu știm ceva sau să nu fim mereu pregătiți «să bubuie»… Și, ce să vezi…!? Câteodată, chiar nu cunoaștem absolut nimic despre o știre de ultimă oră, pentru că, până la urmă, nu suntem atotștiutori, deși așa părem (face parte din fișa postului 🙂 … Şi atunci intervin cei din redacție și din regia de emisie, colegii care te ajută și te pun la curent, în secunda următoare, cu absolut tot, ca să poți informa telespectatorii corect și obiectiv. Dar, poți avea parte și de o zi relaxantă, în care doar să citești de pe prompter, emisia să curgă normal și să nu existe incidente…”, mai recunoaşte Aneta Sîngeorzan.

Unde încape Bistriţa, în toată această poveste de succes…?

Pentru Aneta Sîngeorzan Bistriţa va fi mereu „acasă”, chiar dacă are o locuinţă şi la Bucureşti… Ultima oară a venit la Bistriţa spre finalul lunii noiembrie. „Orașul mi s-a părut la fel cum mi se pare mereu când mă întorc aici: o poveste. În primul rând, o poveste a copilăriei mele, a familiei, a prietenilor, a celor care mă așteaptă întotdeauna cu brațele deschise. Apoi, o poveste a începutului carierei mele și a momentelor petrecute cu foștii mei colegi. Au fost clipe de neuitat…”, îşi aminteşte Aneta.

Tânăra jurnalistă a observat că Bistrița s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani: „Iar asta nu poate decât să mă bucure. Sper ca cei care conduc orașul și județul să fie în continuare responsabili, să ducă lucrurile pe același trend ascendent și să ne facă mereu mândri că suntem bistrițeni…”

Aneta Sîngeorzan nu exclude nici posibilitatea de a se întoarce, în viitor, să muncească la Bistriţa. Însă doar pe termen scurt: „De ce nu?! Ar fi o provocare căreia cred că i-aș face față. Mai ales că mă întorc mereu cu drag acasă. Nu știu însă dacă aș rămâne definitiv. Și spun asta pentru că îmi place mult agitația din marile orașe, întotdeauna mi-am dorit să mă stabilesc într-un oraș mare (nu îmi doream neapărat București, însă aici m-a adus viața). Dar, pentru un proiect pe termen limitat, m-aș întoarce cu drag la Bistrița”.

Aşteptări şi ambiţii pentru 2019 

Mereu îmi doresc mai mult pe plan profesional. Nu trebuie să fie neapărat început sau final de an. Însă, am pășit în 2019 cu multe gânduri ambițioase și optimiste în ceea ce privește cariera mea. Vreau să mă mai angrenez și în alte proiecte, pe lângă televiziune, pentru că programul pe care-l am acum îmi permite asta… Pe plan sentimental, îmi doresc să fiu în continuare fericită și împlinită, iar lucrurile concrete să se întâmple la vremea lor”, conchide, plină de încredere, Aneta Sîngeorzan.

acum 2 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 7 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 9 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 9 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 11 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 12 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 12 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 13 oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 13 oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 15 oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 16 orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum O ziSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum O ziCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum O ziUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: