OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Aneta Sîngeorzan, singura prezentatoare TV din Bistriţa, premiată de două ori la Gala Femeilor de Succes

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Aneta Sîngeorzan, singura prezentatoare TV din Bistriţa, premiată de două ori la Gala Femeilor de Succes

Aneta Sîngeorzan, jurnalista din Bistriţa care prezintă ştirile la unul dintre cele mai bune posturi TV din România, şi-a început anul 2019 pe baricade, „în direct”, prezentând Revelionul. Aneta Sîngeorzan a fost recent premiată pentru a doua oară, la Gala Femeilor de Succes desfăşurată în Bucureşti, la sfârșitul lunii decembrie 2018. Ne-a împărtăşit și nouă din emoţiile, fascinaţia şi provocările meseriei de care este îndrăgostită…

Este pentru a doua oară când primesc această distincţie, într-adevăr. Prima dată s-a întâmplat în 2015. Eram la Realitatea TV, prezentam matinalul și am fost foarte emoționată întreaga zi. Nici de această dată nu pot spune că am fost mai relaxată, chiar dacă știam deja cum decurg lucrurile și la ce trebuie să mă aștept. Am emoții de fiecare dată când urc pe o scenă…”, a povestit Aneta Sîngeorzan pentru Bistriţeanul.ro.

A fost vorba despre o ceremonie foarte frumoasă și plină de eleganță, a admis tânăra prezentatoare. În primul rând, datorită invitaților și celor prezenți în sală și, în al doilea rând, datorită notorietății pe care o are „Celebrity Awards – Successful Women” în afara granițelor.

Aceste premii se acordă și la Hollywood, iar de-a lungul timpului, nume grele din showbizz-ul mondial au primit distincții similare.

Succes = seriozitate, pasiune şi multă muncă

Pentru Aneta Sîngeorzan, o femeie de succes este o femeie care muncește din greu pentru a ajunge acolo unde și-a propus, la un moment dat în viață. „Succesul, din punctul meu de vedere înseamnă, devotament, seriozitate, pasiune pentru ceea ce faci, muncă multă, după cum spuneam, și ambiție. Dacă bifezi toți acești factori, nu ai cum să nu ajungi la succesul cu care, cred eu, fiecare dintre noi am dori să ne identificăm măcar o dată în viață”, consideră Aneta Sîngeorzan.

De altfel, noaptea dintre ani a prins-o pe Aneta Sîngeorzan la muncă, pe baricade, prezentând Revelionul: „Am prezentat Revelionul anul acesta. Am petrecut noaptea dintre ani la job…”, a povestit Aneta Sîngeorzan.

Ea a recunoscut că „experiența de a lucra într-un post de televiziune este unică. Sunt fascinată de acest job încă de când munceam la Realitatea TV Bistrița și mereu m-am mândrit cu ceea ce fac. După 8 ani de Realitatea, am schimbat macazul și am intrat, în urmă cu doi ani, în familia B1TV, unde am fost primită cu brațele deschise, de un colectiv minunat. Iar când lucrezi într-un astfel de mediu, nu poți să nu te simți bine și să nu fii mândru.”

10 ani de experienţă în redacţii de ştiri…

După zece ani de muncă în redacții de știri, absolut nimic nu ţi se mai pare greu… Doar  provocările zilnice sunt cele care par mai grele sau mai ușoare. Când te așezi la pupitru, ești pregătit și conștient că în orice moment se poate întâmpla ceva și că poți să ai parte oricând de cel mai mare «hop» al carierei tale”, povesteşte Aneta Sîngeorzan, amintind că ştirile de ultimă oră, breaking news-urile, nu vin programate.

Te poți trezi cu un eveniment neprevăzut în prima secundă de emisie. Iar noi, oamenii de live, nu avem niciodată voie să nu știm ceva sau să nu fim mereu pregătiți «să bubuie»… Și, ce să vezi…!? Câteodată, chiar nu cunoaștem absolut nimic despre o știre de ultimă oră, pentru că, până la urmă, nu suntem atotștiutori, deși așa părem (face parte din fișa postului 🙂 … Şi atunci intervin cei din redacție și din regia de emisie, colegii care te ajută și te pun la curent, în secunda următoare, cu absolut tot, ca să poți informa telespectatorii corect și obiectiv. Dar, poți avea parte și de o zi relaxantă, în care doar să citești de pe prompter, emisia să curgă normal și să nu existe incidente…”, mai recunoaşte Aneta Sîngeorzan.

Unde încape Bistriţa, în toată această poveste de succes…?

Pentru Aneta Sîngeorzan Bistriţa va fi mereu „acasă”, chiar dacă are o locuinţă şi la Bucureşti… Ultima oară a venit la Bistriţa spre finalul lunii noiembrie. „Orașul mi s-a părut la fel cum mi se pare mereu când mă întorc aici: o poveste. În primul rând, o poveste a copilăriei mele, a familiei, a prietenilor, a celor care mă așteaptă întotdeauna cu brațele deschise. Apoi, o poveste a începutului carierei mele și a momentelor petrecute cu foștii mei colegi. Au fost clipe de neuitat…”, îşi aminteşte Aneta.

Tânăra jurnalistă a observat că Bistrița s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani: „Iar asta nu poate decât să mă bucure. Sper ca cei care conduc orașul și județul să fie în continuare responsabili, să ducă lucrurile pe același trend ascendent și să ne facă mereu mândri că suntem bistrițeni…”

Aneta Sîngeorzan nu exclude nici posibilitatea de a se întoarce, în viitor, să muncească la Bistriţa. Însă doar pe termen scurt: „De ce nu?! Ar fi o provocare căreia cred că i-aș face față. Mai ales că mă întorc mereu cu drag acasă. Nu știu însă dacă aș rămâne definitiv. Și spun asta pentru că îmi place mult agitația din marile orașe, întotdeauna mi-am dorit să mă stabilesc într-un oraș mare (nu îmi doream neapărat București, însă aici m-a adus viața). Dar, pentru un proiect pe termen limitat, m-aș întoarce cu drag la Bistrița”.

Aşteptări şi ambiţii pentru 2019 

Mereu îmi doresc mai mult pe plan profesional. Nu trebuie să fie neapărat început sau final de an. Însă, am pășit în 2019 cu multe gânduri ambițioase și optimiste în ceea ce privește cariera mea. Vreau să mă mai angrenez și în alte proiecte, pe lângă televiziune, pentru că programul pe care-l am acum îmi permite asta… Pe plan sentimental, îmi doresc să fiu în continuare fericită și împlinită, iar lucrurile concrete să se întâmple la vremea lor”, conchide, plină de încredere, Aneta Sîngeorzan.

VIDEO: Deversările de la Colibița nu sunt ”fake news”. Situația nu e roz, e maro! acum 11 minute- După scandalul iscat de imaginile cu țevile ce ar devărsa dejecții în lacul Colibița, o comisie a fost în zonă pentru a analiza ”ce iese” prin țevile respective. S-a demonstrat că situația nu e roz, ci din contră. S-a constatat că sunt ”iresponsabili care golesc dejecțiile în lac”. Și s-au verificat doar o infimă parte dintre aceștia.
VIDEO – Sport la înălțime, într-o școală din Bistrița. Primăria pregătește un teren de sport de-a dreptul inedit acum 59 de minute- Una dintre cele mai populare școli generale din Bistrița își va schimba fața total, cu ajutorul fondurilor europene. Printre surprizele de care vor avea parte elevii se numără și un teren de sport inedit, care le ca permite să facă mișcare la...înălțime.      
VIDEO Lumina de pe stradă, reglată cu un click, de la distanță. Ce se pregătește pentru aproape 90 de străzi din Bistrița acum 2 ore- Primăria Bistrița are planuri mari pentru iluminatul stradal de pe aproape 90 de străzi din municipiu. Peste 2.000 de corpuri de iluminat inteligente vor face lumină pe aceste străzi. Acestea vor putea fi controlate de la distanță, cu doar un click.
Motivul halucinant pentru care deși sunt sute de arderi necontrolate de vegetație, sancțiunile sunt aproape inexistente! acum 3 ore- Ca să arzi legal resturile vegetale de pe terenul pe care-l deții, e o adevărată provocare cu hârțogăriile. Deși în ultimii ani au avut loc sute de arderi de vegetație necontrolate, unele chiar cu pierderi de vieți omenești, sancțiunile sunt aproape inexistente. Motivul e de-a dreptul halucinant.
INEDIT: Puternice și de acum și mai frumoase! Cursuri gratuite de machiaj pentru femeile ce suferă de cancer acum 4 ore- Un curs de automachiaj s-a transformat într-o lecție de viață. Iar de aici a izvorât dorința de a face ceva pentru acele femei puternice care luptă cu o boală atât de cruntă. Așa s-a născut ideea de cursuri gratuite de automachiaj pentru femeile care suferă de cancer. ”Dacă asta va face să vă simțiți bine și vă dă putere, vreau să vă ajut și eu, cu tot ceea ce știu!” a spus o maestră a artei machiajului.
FOTO: Nu se mai ascund! Consumă aurolac și alte substanțe interzise chiar sub ochii copiilor! acum 5 ore- Se întâmplă tot mai des și din păcate, la loc vizibil. Un copil și-a sunat disperat mama spunându-i că doi consumatori înrăiți de aurolac și substanțe interzise zac leșinați sub balconul lor. Chiar dacă a venit poliția, nu le-a putut face mare lucru.
Pedeapsa ridicolă primită de proful de sport de la școala din Șanț care bătea elevi. Cum a scăpat bărbatul cu 3 astfel de incidente acum 6 ore- Profesorul de sport de la școala din Șanț care a fost prins de mai multe ori că altoia elevii și-a primit ieri pedeapsa, după ce a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În 2017, acesta a lovit un băiat de 11 ani și o adolescentă de 13 ani.
Bistrițeanul care și-a ieșit din minți și a agresat un polițist cu soția gravidă în 9 luni de față a scăpat de gratii acum 21 de ore- Bistrițeanul de 35 de ani care duminică noaptea a claxonat o patrulă de poliție după care a agresat un agent, cu soția însărcinată în 9 luni de față, a scăpat de gratii, după doar 24 de ore. Judecătorii au hotărât ca acesta să fie cercetat pentru ultraj, sub control judiciar.
101…șoferi rămași pietoni într-o săptămână! acum 22 de ore- Polițiștii au desfășurat controale tematice, în trafic, pe durata a șapte zile. 166 de șoferi nu purtau centura de siguranță, iar 101... au rămas pietoni.
FOTO/VIDEO: Concert extraordinar, într-un proiect Erasmus + coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 Bistrița acum 23 de ore- Zeci de profesori și elevi din Turcia, Italia, Polonia și Bulgaria s-au delectat ieri, la Bistrița, cu un concert de extraordinar susținut de corul Adoratio, de la Centrul Județean pentru Cultură. Oaspeții participă în aceste zile la ultima întâlnire a  proiectului Erasmus + „Think Wisely, Take the Best Decision!” – coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 din Bistrița.
VIDEO: Dacă e proprietate privată terenul, și râul curge pe acolo, e normal să arunce gunoaiele pe mal acum O zi- S-a întâmplat ieri, între Șintereag și Șieu Odorhei. Două femei au fost surpinse golind tomberoane pe marginea râului. Răspunsul a fost stupefiant de-a dreptul. Dacă e teren proprietate privată, s-ar părea că e normal să se poată arunca gunoaie acolo.
PREMIERĂ la Spitalul Județean! Un tânăr își poate mișca din nou șoldul! acum O zi- Investițiile în tehnica Spitalului Județean aduc o nouă premieră medicală la Bistrița. Astăzi a avut loc o operație uluitoare ce a redat mobilitatea șoldului unui tânăr! 
Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud a anunțat concedieri masive anul acesta acum O zi- Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, prezent în România cu 3 fabrici, a anunțat concedieri masive anul acesta. Se pare că va renunța la 2.000 dintre angajații săi.
FOTO: Pecetluiți-vă iubirea cu cele mai noi modele de verighete, de la Atlantis Gold! acum O zi- Dacă vă iubiți și vreți să vă pecetluiți dragostea, dați o fugă la Atlantis Gold! Aici găsiți cele mai noi și interesante modele de verighete. Din aur alb, galben sau roz. Plus că aveți de unde alege și alte bijuterii prin care să vă exprimați dragostea sau aprecierea.
FOTO/VIDEO: O iau mormintele la vale, în Sângeorzu Nou acum O zi- Scandal mare la Sângeorzu Nou! Stația de epurare se construiește fix la poarta cimitirului! Mormintele o iau la vale, așa că au fost legate cu cingători!