Ovidiu Crețu: Dacă nu susțin eu ideea vicelui Niculae, cu asfaltarea străzilor, nu se face nimic

Ovidiu Crețu: Dacă nu susțin eu ideea vicelui Niculae, cu asfaltarea străzilor, nu se face nimic

În lista de cheltuieli a Bugetului Primăriei, pentru 2019, lipsesc de la capitolul „investiții” banii pentru asfaltarea celor 47 de străzi. Ovidiu Crețu a explicat că susține ideea vicelui Niculae și a pus banii necesari la un alt capitol. „Că dacă nu susțin eu, nu se face!”, a spus acesta.

Viceprimarul Cristian Niculae a promis că în anul 2019 se vor asfalta 47 de străzi, dintr-o margine în alta.

Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI:

47 de străzi pe care nu s-a intervenit în ultimele decenii vor fi asfaltate cap-coadă anul acesta

Pentru acest proiect, o parte din bani vin de la Consiliul Județean și o parte din bugetul Primăriei pe 2019. Totuși, la capitolul investiții, pe Bugetul Primăriei, nu apar banii pentru cele 47 de străzi.

Primarul Ovidiu Crețu a explicat că a „încadrat” cheltuielile la o altă categorie, ca să se poată face totuși lucrările.

Aceste cheltuieli nu sunt la investiții. Intră la capitolul – cheltuieli pe activități – drumuri și poduri. De ce nu le-am trecut ca investiții? Pentru că dacă mergeam pe investiții, era o variantă. Dar le făceam la anul sau peste doi ani. Cu proiectare și toate celelalte, cu cheltuieli suplimentare. Îl facem pe «reparații» și ele apar în acest capitol, la Direcția de Servicii Publice. Deci aici se găsește proiectul respectiv, care este finanțat pe toată suma, la echilibrare, trei milioane de lei de la Consiliul Județean și încă 2,5 milioane de lei din bugetul propriu”, a explicat edilul.

Acesta a subliniat faptul că proiectul s-ar bate totuși de un impediment. Dar ca și primar, susține ideea vicelui, pentru că altfel, nu s-ar realiza.

Problema care deja apare: nu prea sunt doritori care să facă lucrările. Vom insista să rezolvăm aceste probleme, pentru că în majoritatea sondajelor, drama stradală este preocuparea principală a cetățenilor municipiului. Este o idee a domnului viceprimar Niculae, pe care o susțin, că altfel nu s-ar realiza, dacă nu aș susține-o! Deci o susțin și o încurajez și ne vom strădui să o și realizăm”, a conchis primarul Ovidiu Crețu.

Edilul Bistriței a explicat că în mare parte, nu se prezintă firme la licitațiile care implică și proiectul tehnic și și lucrările. Ca exemplu ar fi licitațiile pentru proiectul din Wonderland sau Parcul din Viișoara, unde nu s-a prezentat ABSOLUT nimeni.

Despre problema licitațiilor Bistrițeanul.ro a mai scris AICI:

IMPAS?! Firmele nu se mai înghesuie să participe la licitații! Care e motivul:

 

 

Dani Suciu: Ipoteza că dacă un baron local pune un funcționar public să facă o ilegalitate, doar funcționarul răspunde, e falsă acum 10 minute- Ieri a fost adoptat, prin Ordonanță de Urgență, noul Cod Administrativ. Acesta integrează 16 acte normative. Dani Suciu, ministrul Dezvoltării a comentat pe marginea acestuia, imediat după ședință. ”Ipoteza că dacă un baron local pune un funcționar public să facă o ilegalitate, doar funcționarul răspunde, e falsă” a declarat acesta.
RECORD la alcoolemie: Cât a indicat etilotestul în cazul unui șofer din Odorhei acum 16 ore- Polițiștii au avut parte de un șoc, ieri. Aceștia au oprit în trafic un autoturism. La volanul acestuia, un bărbat, rupt de beat. Rezultatul indicat de etilotest a surprins pe oamenii legii.
PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Prejudiciu de peste 2.000.000 lei, creat prin angajări false acum 17 ore- PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Începând cu 2009 și până în prezent, trei persoane, având controlul mai multor societăți comerciale cu sediul în județul Bistrița-Năsăud, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
EXTRA: Zestrea Nordului! Spectacol folcloric extraordinar, în weekend, pe pietonal! acum 17 ore- A doua ediţie a unui festival naţional iniţiat anul trecut - Zestrea Nordului - se va desfăşura în acest weekend, la Bistriţa: se anunţă un spectacol folcloric extraordinar la care vor participa ume importante ale folclorului naţional!
Cât durează căsniciile în județul nostru și la ce vârstă divorțează bistrițenii? acum 18 ore- Căsniciile din județul nostru nu sunt încheiate de moartea unui partener, cum spun jurămintele de la nuntă. În realitate în Bistrița-Năsăud multe căsnicii abia trec de „vârsta” de buletin. După cât timp de conviețuire se despart bistrițenii:
Revoltă-n PSD: Viorica Dăncilă, certată de Radu Moldovan acum 19 ore- Reprezentanții PSD au avut o întâlnire la mare, la Neptun. Tensiunile au fost la ele acasă. Iar printre cei mai vocali lideri PSD din țară, s-a aflat și Radu Moldovan. Acesta a avut reproșuri și replici dure la adresa premierului Viorica Dăncilă.
FOTO – Între bucurie și tristețe: Un primar, hotărât să sancționeze tinerii ce vin acasă din străinătate, „dacă mai continuă așa” acum 20 de ore- Pe perioada verii comunitățile de la sat, în mod special, se bucură de revenirea acasă a copiilor. Fie că e pe o perioadă scurtă sau mai lungă, bucuria e o stare de fapt. Doar că primarul unei comune e cuprins și de tristețe! ”Sperăm să nu ne puneți în situația de a lua măsuri și de a sancționa” le transmite acesta.
Primele rezultate la Evaluarea Națională! Cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud acum 21 de ore- Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut publice, cu puţin timp în urmă, primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională. În Bistriţa-Năsăud s-au obţinut trei medii de 10. Iată cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud:
ATENȚIE! Pericol de West Nile! AFLĂ cum te protejezi: acum 22 de ore- Cald și ploi, ploi și cald! Pericolul contaminării cu West Nile e crescut, dată fiind înmulțirea numărului de țânțari. AFLĂ cum te poți proteja:
Aquabis: Se sistează apa în câteva localităţi de pe Valea Bârgăului acum 22 de ore- Astăzi, 25 iunie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în câteva localităţi de pe Vale Bârgăului.
ANUNȚ PUBLIC: Primăria comunei Șanț achiziționează utilaj multifuncțional! acum 23 de ore- Primăria comunei Șanț anunță intenția de a achiziționa un utilaj multifuncțional. Procedura va fi scoasă la licitație prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice în cel mai scurt timp.
FOTO: O imensă bucurie, surprinsă într-un impresionant album foto, la Bistrița acum 24 de ore- O imensă bucurie, dar și mândria de a purta o cămașă tradițională românească a strălucit ieri pe chipurile a zeci de bistrițeni care și-au dat întâlnire la Muzeul Județean. Aici s-a „construit” un inedit album foto: „Chiar cred asta și s-a dovedit că este adevărat: ia  aduce comunitatea împreună și împrăștie în jur multă bucurie…”, a povestit Doris Rai pentru Bistrițeanul.ro.
FOTO/VIDEO: Inedită paradă de modă, de Ziua Universală a Iei, la Muzeul Judeţean acum 2 zile- Curtea Muzeului Judeţean s-a animat în această după-amiază: zeci de doamne şi domnişoare îmbrăcate în minunatele culori ale unor cămăşi tradiţionale româneşti au celebrat aici Ziua Universală a Iei. Inedită paradă de modă, expoziţie, dar şi un micro concert, la Muzeu.
Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum 2 zile- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat:
Noutăți de iunie, la AWAKE Festival…! acum 2 zile- Echipa Awake Festival a transmis câteva noutăţi importante care vor conta pentru toţi cei care au de gând să participe la acest eveniment!  Iată despre ce este vorba: