Ovidiu Crețu despre inundații : „Acum ne-am dat seama de multe lucruri”

Ovidiu Crețu despre inundații : „Acum ne-am dat seama de multe lucruri”

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a făcut declarații cu privire la inundațiile din ultima perioadă. De vină s-ar părea că nu sunt autoritățile locale pentru apa care nu a fost adunată în canalizare, ci… divinitatea! Canalizarea încă mai așteaptă rectificările bugetare pentru ca municipalitatea să găsească surse de finanțare.

Consiliul Local s-a întrunit astăzi în ședință pentru a pune la cale câteva proiecte de interes local. Înainte de începerea ședinței, primarul a fost tras la răspundere de unii consilieri locali cu privire la gestionarea inundațiilor din ultima perioadă. Conform celor spuse de primarul Ovidiu Crețu, a fost nevoie de vreme rea pentru a conștientiza problemele din oraș.

Am avut o perioadă extrem de dificilă pentru oraș și pentru tot județul. Acum ne-am dat seama de multe lucruri pe care în perioada liniștită nu le-a sesizat nimeni. Terenurile care au fost terenuri agricole înainte între Bistrița și Unirea sau Viișoara, sau zona Zăvoaie și aveau o rețea bine pusă la punct de șanțuri de drenaj. Acum, toate șanțurile repsective de pe terenurile private au fost acoperite. Pe unele s-au făcut case, pe altele s-a plantat gazon și s-au făcut curți. Acum apa nu mai are pe unde să se scurgă”, a declarat primarul la începutul ședinței.

Edilul orașului a amintit zonele cele mai afectate din oraș și a dat vina pe divinitate.

Când am dat în folosință podul Berăriei s-a atras atenția că a fost proiectat prea înalt. Acum s-a dovedit că ceea ce s-a proiectat a fost în regulă. A asigurat trecerea apei, altfel riscam să rămânem fără el. O situație dificilă a fost în tot orașul. Pe strada Mihai Viteazu, pe Cuza Vodă, pe George Enescu, și în zona drumului național. Niciodată nu o să fim pregătiți la ce ne poate da natura sau Dumnezeu”, a spus Ovidiu Crețu.

Referitor la canalizarea de pe strada Mihai Viteazu, dar nu numai, care la fiecare ploaie mai serioasă nu mai face față, primarul spune că încă așteaptă rectificarea bugetului din vară pentru a găsi surse de finanțare. Totuși, s-ar putea ca nici atunci municipalitatea să nu găsească variante de finanțare pentru refacerea canalizării.

Canalizarea pe strada Mihai Viteazu este un semn de bai din cauza bugetului. La ora actuală nu putem spune, vom vedea la rectificarea bugetară din vară dacă vor exista surse de finațare. Sunt guri de canalizare care nu funcționează bine. Au fost desfundate de apă de mai multe ori, se colmatează foarte repede. Nu avem altceva de făcut decât să îi rugăm pe cei de la Aquabis să intervină din nou”, susține primarul municipiului Bistrița.

În legătură cu intervențiile la inundații și informarea cetățenilor, edilul a subliniat că pe toată perioada de criză atât el, cât și cei doi viceprimari și administratorul public, dar și SVSU au fost printre oameni.

FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 6 ore - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.
Un minor a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată! Ambii lucrau la o stână! acum 6 ore - Un băiat este în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru tentativă de omor. Deși minor, acesta a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată. Totul s-a întâmplat la o stână:
Sucevenii revendică locul unde ar fi fost castelul fiorosului Conte Dracula. Ce planuri au: acum 7 ore - Sucevenii se pregătesc să profite de pe urma romanului scriitorului Bram Stoker, susținând că castelul cunoscutului personaj ar fi undeva în Munții Călimani, pe raza comunei Panaci din județul Suceava. Castelul a fost căutat inclusiv de Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului.
Mamba verde, Cobra egipteană și alte zeci de specii de reptile vii, în expoziție, la Muzeu acum 8 ore - O expoziție inedită își va deschide porțile la finele acestei săptămâni. În incinta Muzeului Județean veți avea ocazia să admirați peste 80 de specii de reptile vii. Printre acestea, mamba verde, cobra egiptează, șopârle, țestoase sau tarantule.
Toamna se face performanţă în sportul românesc acum 9 ore - Începutul lunii septembrie a echivalat cu performanţa făcută de echipele naţionale ale României în sporturile în care au evoluat. Fotbal, volei, tenis de masă, iar recent s-au reluat şi campionatele naţionale de handbal.
Povestea celor trei tineri care au pus la cale Biroul de Construcții, unde visele devin realitate, fără dureri de cap acum 9 ore - Un arhitect talentat, un inginer topograf îndrăgostit de meseria sa și o tânără care nu-și pierde calmul și zâmbetul de pe buze când e de rezolvat documente și situații sunt cei trei  tineri ambițioși care au pus la cale Biroul de Construcții Bistrița. Construiesc căsuțe de vis, proiectează vise și le transformă în realitate, rezolvă cu calm și răbdare autorizații și branșamente care ar da dureri de cap oricui. 
INEDIT: Cooperativa din Sîngeorz are 6 noi produse montane ATESTATE! acum 10 ore - Ministerul Agriculturii a dedicat o zi Cooperativei din Sîngeorz. Aceasta a fost dată ca și exemplu de bună practică tuturor celor prezenți la eveniment. Mai mult, în cele două zile de conferință, 6 noi produse montane ale acesteia au fost atestate. AFLĂ despre ce produse e vorba și ce planuri au pe viitor: 
Aquabis angajează instalatori. NOI locuri de muncă, la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! acum 11 ore - Aquabis Bistriţa organizează concurs pentru angajarea a 5 instalatori. NOI locuri de muncă sunt disponibile la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! Oferta completă, mai jos:
Înflorește ”Otrava Zeilor”! Amenzi până la 20.000 de lei dacă n-o distrugeți! acum 12 ore - Ambrozia sau ”otrava zeilor” are perioada de înflorire în august și septembrie. Aceasta este o plantă ce provoacă alergii grave, atacând chiar și copiii sub un an. Deși planta ar trebui distrusă încă din luna mai, pot exista ”scăpări”. Amenzile pentru nerespectarea legii privind ambrozia pot ajunge până la 20.000 de lei.
Aquabis: Trei localităţi rămân astăzi fără apă acum 13 ore - Aquabis anunţă faptul că astăzi, 16 septembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în două dintre localităţile judeţului:
OAMENI din BN: Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, a făcut minuni pentru copiii din Uganda acum 13 ore - Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, voluntar în Uganda: „E frustrant să vrei să oferi totul și să simți că nici atunci nu ar fi suficient. Este emoționat să-i vezi că savurează un pahar cu apă de parcă e cea mai delicioasă băutură din lume. Că se agață de tine, îți zâmbesc, îi vezi că se dau pe o hintă pentru prima dată și devin dependenți de ea..."
START concurs! Azi cât ți-ai propus să pedalezi la Social Biking Challenge 2019? acum 14 ore - Săptămâna Mobilității debutează azi! La nivel european s-a organizat concursul Social Biking Challenge 2019. Municipalitatea acordă premii pentru cei care pedalează cel mai mult, la nivel local. Dar și Europa îi premiază pe primii 7 cu cel mai mare punctaj.
Plouă cu accidente în tot județul! Un motociclist inconștient în Cireșoaia, elicopterul SMURD chemat în ajutor acum O zi - A fost o zi plină astăzi pentru salvatorii bistrițeni. Deși afară este extrem de cald, a „plouat” cu accidente pe șoselele din tot județul. Cinci accidente au avut loc până la această oră, dintre care unul grav. Un tânăr a căzut de pe motocicletă și este inconștient. A fost solicitat ajutorul elicopterului SMURD.
DE CITIT. Amintiri despre Petru Creţia: „Un profesor uluitor. De-a dreptul periculos… Te confisca, te corupea, te lichida” acum O zi - Amintiri despre Petru Creţia: „...Te confisca, te corupea, te lichida. Adică îţi lichefia toate habitudinile şi toate prejudecăţile. Într-un anumit sens, Petru era, de aceea, de-a dreptul periculos. Putea induce scurte (sau mai lungi) pierderi de identitate: sfârşea prin a te locui…”
VIDEO: Zeci de mii de euro, pentru tinerii din Lunca Ilvei! acum O zi - O veste excelentă, pentru tinerii întreprinzători din Lunca Ilvei! Vor avea, în curând ocazia să pună în practică tot ce au văzut sau au admirat în Occident. Ce au de făcut pentru a primi câteva zeci de mii de euro: