Ovidiu Crețu despre inundații : „Acum ne-am dat seama de multe lucruri”

Ovidiu Crețu despre inundații : „Acum ne-am dat seama de multe lucruri”

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a făcut declarații cu privire la inundațiile din ultima perioadă. De vină s-ar părea că nu sunt autoritățile locale pentru apa care nu a fost adunată în canalizare, ci… divinitatea! Canalizarea încă mai așteaptă rectificările bugetare pentru ca municipalitatea să găsească surse de finanțare.

Consiliul Local s-a întrunit astăzi în ședință pentru a pune la cale câteva proiecte de interes local. Înainte de începerea ședinței, primarul a fost tras la răspundere de unii consilieri locali cu privire la gestionarea inundațiilor din ultima perioadă. Conform celor spuse de primarul Ovidiu Crețu, a fost nevoie de vreme rea pentru a conștientiza problemele din oraș.

Am avut o perioadă extrem de dificilă pentru oraș și pentru tot județul. Acum ne-am dat seama de multe lucruri pe care în perioada liniștită nu le-a sesizat nimeni. Terenurile care au fost terenuri agricole înainte între Bistrița și Unirea sau Viișoara, sau zona Zăvoaie și aveau o rețea bine pusă la punct de șanțuri de drenaj. Acum, toate șanțurile repsective de pe terenurile private au fost acoperite. Pe unele s-au făcut case, pe altele s-a plantat gazon și s-au făcut curți. Acum apa nu mai are pe unde să se scurgă”, a declarat primarul la începutul ședinței.

Edilul orașului a amintit zonele cele mai afectate din oraș și a dat vina pe divinitate.

Când am dat în folosință podul Berăriei s-a atras atenția că a fost proiectat prea înalt. Acum s-a dovedit că ceea ce s-a proiectat a fost în regulă. A asigurat trecerea apei, altfel riscam să rămânem fără el. O situație dificilă a fost în tot orașul. Pe strada Mihai Viteazu, pe Cuza Vodă, pe George Enescu, și în zona drumului național. Niciodată nu o să fim pregătiți la ce ne poate da natura sau Dumnezeu”, a spus Ovidiu Crețu.

Referitor la canalizarea de pe strada Mihai Viteazu, dar nu numai, care la fiecare ploaie mai serioasă nu mai face față, primarul spune că încă așteaptă rectificarea bugetului din vară pentru a găsi surse de finanțare. Totuși, s-ar putea ca nici atunci municipalitatea să nu găsească variante de finanțare pentru refacerea canalizării.

Canalizarea pe strada Mihai Viteazu este un semn de bai din cauza bugetului. La ora actuală nu putem spune, vom vedea la rectificarea bugetară din vară dacă vor exista surse de finațare. Sunt guri de canalizare care nu funcționează bine. Au fost desfundate de apă de mai multe ori, se colmatează foarte repede. Nu avem altceva de făcut decât să îi rugăm pe cei de la Aquabis să intervină din nou”, susține primarul municipiului Bistrița.

În legătură cu intervențiile la inundații și informarea cetățenilor, edilul a subliniat că pe toată perioada de criză atât el, cât și cei doi viceprimari și administratorul public, dar și SVSU au fost printre oameni.

VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!
DE CITIT: Faza cu fotbalul… Frumusețe, huliganism, dramă, umor, ipocrizie, seducție… ianuarie 19, 2020 - Care e faza cu fotbalul? Fotbalul înseamnă o mulțime de lucruri – complexe și contradictorii care se bat cap în cap... Fotbalul înseamnă memorie, istorie, loc pe hartă, clasă socială, gen, identitate familială, tribală sau națională...
FOTO/VIDEO: GENIAL la doar cinci anișori! ianuarie 19, 2020 - Te uiți la el și nu pare cu nimic diferit față de un copil de 5 ani și șapte luni. Dar apoi, începe să-ți povestească despre planete și sateliții lor, despre dinozauri, sau să-ți arate niște steaguri și să-ți spună cărei țări îi aparține, care e capitala și unde pe glob se află! Atunci spui: David e GENIAL!
ATENȚIE la ghețuș și polei! Peste 100 de persoane au ajuns la spital cu fracturi și entorse! ianuarie 19, 2020 - Vremea rece a favorizat producerea de ghețuș chiar și pe trotuare. De la începutul lunii ianuarie, peste 100 de persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență cu entorse și fracturi.
Rostul de dimineață: Ne-au băgat în ceață… Și ne-au uitat acolo ianuarie 19, 2020 - Cine a avut ochi de văzut și suflet de simțit – a văzut și simțit: în ultimele zile (de aproape o săptămână) ceața a învăluit amenințător orașul… Ca să transmită – ce…?!?
FOTO: Impact frontal, la Cluj! De vină, un bistrițean! ianuarie 18, 2020 - Un accident rutier a avut loc în municipiul Cluj Napoca. Un bistrițean a pătruns cu mașina pe contrasens și a lovit o mașină condusă de un bărbat din județul Alba. Ambii șoferi, dar și încă două femei au ajuns la spital.
Handbal feminin- Cupa EHF: Odense Handbold vs Gloria Bistrița. „Mergem în Danemarca să dăm totul pe teren” ianuarie 18, 2020 - O spune Horațiu Pașca, proaspătul tătic al unui băiețel pe numele lui Sebastian, antrenorul principal al Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud. După două remize pe care Gloria 2018 Bistrița-Năsăud le-a obținut în partidele cu polonezele de MKS Lublin și unguroaicele de la Erd HC, bistrițencele merg în Danemerca, acolo unde joacă duminică de la ora 16.00 contra Odense Handbold, în etapa a 3-a a Grupei C din Cupa EHF.
Ionuț Simionca îi trage pe liberali de mânecă: „Aștept să arate că sunt oameni de onoare” ianuarie 18, 2020 - PNL a reușit să își impună Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Acesta și-a condiționat votul de susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi. 
„PNDL a contribuit major la dezvoltarea comunei Căianu Mic” – ce spune primarul Paul Știr despre cel mai blamat program: ianuarie 18, 2020 - Primarul comunei Căianu Mic, vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud  Paul Știr, spune că PNDL a contribuit foarte mult la dezvoltarea comunei pe care o păstorește și că programul, unul dintre cele mai blamate, nu a fost dedicat doar edililor social-democrați.
Bistrițenii care aruncă gunoiul aiurea, surprinși cu camere video. Big Brother pentru pubelele din orașe ianuarie 18, 2020 - Începând din acest an, pubelele vor fi supravegheate cu camere video în toate orașele din județ. Este cerința ADI Deșeuri pentru autoritățile locale, pentru a se asigura că bistrițenii se conformează și nu mai aruncă aiurea gunoiul.
VIDEO. Regizorul Radu Afrim, originar din Beclean: O imensă instalație de răni deschise ianuarie 18, 2020 - „Istoria contemporană a devenit o enormă instalație care expune răni deschise. Lumea întreagă și-ar putea identifica aici originile. Însă puțini oameni reușesc să ofere și remediul. Teatrul contemporan încearcă să facă asta...”
O copiluță de la Centrul din Beclean nu s-a mai întors după vacanță! UNDE a fost găsită: ianuarie 18, 2020 - O fată de 13 ani, de la Centrul din Beclean, a fost învoită pe perioada vacanței să-și viziteze familia. Doar că aceasta nu s-a mai întors la Centru, iar responsabilii au anunțat poliția. UNDE a fost găsită minora:
Buletine noi, cu cip și amprentă, pentru români! ianuarie 18, 2020 - Buletinele românilor intră în era digitală! Noile cărți de identitate se vor alinia la standele europene și vor ține loc și de card de sănătate. În premieră, și bebelușii vor avea buletine.
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Piața Mihai Eminescu din Bistrița ianuarie 18, 2020 - Astăzi, 18 ianuarie 2020, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistrița, Piața Mihai Eminescu și străzile aferente.
FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.