Ovidiu Crețu: În acest moment suntem rău cu banii

Ovidiu Crețu: În acest moment suntem rău cu banii

Guvernul a aprobat proiectul de rectificare bugetară. Bistrițeaul.ro a contactat primarii orașelor din județul Bistrița-Năsăud pentru a lămuri situația financiară. VEZI câți bani au primit cele patru orașe din județ și cum se vor descurca cu acești bani:

Guvernul Dăncilă a adoptat proiectul rectificării bugetare, care pentru unii a adus bani în plus, dar pe alții i-a lăsat să se descurce de unii singuri. În urma rectificării Bistrițeanul.ro i-a contactat pe primarii orașelor din județ pentru a vedea dacă banii primiți sunt suficienți.

Într-o ședință de Consiliu Local, primarul Bistriței Ovidiu Crețu, afirma că așteaptă să vadă dacă se vor adeveri vorbele Guvernului și orașul nostru va primi bani la rectificarea bugetară, în caz contrar va închide ușa.

În urma rectificării, Primăria Bistriței a primit două milioane de lei, bani insuficienți pentru buna funcționare a instituției. Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, primarul Crețu a declarat că „Suntem prinși pe hotărârea de Guvern cu două milioane de lei. În acest moment suntem rău cu banii. Aștept să văd publicată hotărârea pentru că sunt niște detalii foarte importante.”.

Ovidiu Crețu a negat categoric faptul că Primăria Bistrița nu mai are bani pentru plata salariilor babane, iar acum așteaptă deschiderea noilor liste deschise de Guvern pentru a cere bani din nou.

„Faptul că la Primăria Bistrița nu mai avem bani pentru plata salariilor este total fals. Primul ministru a anunțat că mai pune la dispoziția unităților administrativ teritoriale încă un miliard de lei. Ceea ce s-a întâmplat acum la rectificare a fost doar prima strigare. Când se deschide lista, pe baza unei solicitări bine argumentate, putem cere bani încă o dată. Cele două milioane de lei pe care le-am primit nu sunt de ajuns.”, a mai spus primarul Bistriței.

Și orașul Năsăud a primit bani pentru echilibrarea bugetului local, însă banii sunt prea puțini. Deși Viorica Dăncilă anunța că asigură sumele necesare pentru plata pensiilor și tuturor indemnizațiilor sociale, la Primăria Năsăud tocmai la capitolul Asistență socială banii nu ajung și ar mai fi încă nevoie.

„Pentru echilibrarea bugetului local am primit 198 mii de lei, iar în acest moment suntem la limită cu banii. Ar mai fi necesar să primim bani la capitolul Asistență socială. Mai avem nevoie de aproximativ 600 mii lei pentru plata asistenților personali și a pensiilor de handicap.”, a declarat primarul Nicolae Romocea pentru Bistrițeanul.ro.

Deși primarii din Bistrița și Năsăud se plâng că banii primiți nu ajung, la Beclean situația pare să fie cu totul alta. Primăria Beclean se descurcă de una singură datorită banilor europeni.

„Noi nu am avut probleme din punct de vedere financiar. Bineînțeles, banii nu ajung niciodată, dar nu am avut probleme. Noi ne-am axat foarte mult pe fonduri europene unde contribuția e foarte mică și am atacat cam toate liniile de proiect pe care le-am avut noi pe fondurile europene și ne-au rămas foarte puține cheltuieli din bugetul local. Din banii proprii suntem bine și pe secțiunea de funcționare, și pe cea de dezvoltare. Noi niciodată nu am avut probleme cu banii, ca dovadă excedentele bugetare, ca dovadă că proiectele implementate au fost gândite bugetului avut.”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

Reporterii Bistrițeanul.ro au încercat să afle care este situația și la Sîngeorz Băi, dar primarul Traian Ogâgău nu a putut fi contacat.

VIDEO: Om de afaceri din Bistrița reținut pentru 24 de ore. AFLĂ pentru ce acum 4 ore - Un om de afaceri din Bistrița a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. Acesta a fost dus în cătușe, cu mascații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat:
FOTO: A luat-o la sănătoasa prin porumb după ce a lovit două fete pe marginea drumului acum 10 ore - Un accident rutier destul de neobișnuit s-a petrecut în Nimigea de Sus. După ce a lovit două fete pe marginea drumului, șoferul a luat-o la sănătoasa prin porumb.
VIDEO: Ce le poate oferi Bistriţa celor din diaspora… ?! Cum îi încurajăm pe bistriţeni să revină acasă acum 10 ore - Cum îi încurajăm pe cei din diaspora să revină acasă? Cei care se aşteaptă la flori şi un covor roşu – să nu se întoarcă...! „Dacă la întoarcere, te aştepţi să găseşti o ţară plină de zâmbet, nu te întoarce! Dacă vrei să te întorci acasă, să pui umărul să faci o ţară mai frumoasă, atunci întoarce-te… Nu este uşor, dar..."
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum 11 ore - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 13 ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 13 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 15 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 15 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 17 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 18 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 18 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 19 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum O zi - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum 2 zile - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.