Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Există miracole: Încă o premieră medicală la Spitalul Județean!
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive
SANOVIL Bistrița: Azi a început derularea celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății!
OAMENI din Bistrița-Năsăud: Tulburătoarea poveste a unui bistrițean nemulțumit... „Pentru a-i ajuta pe tinerii din acest oraș înapoiat...”
FOTO: Aventurile „reginei” tenisului de masă în Europa: A venit la Bistrița la 10 ani, fără să știe o boabă de română
POVEȘTI DIN SAT: Moartea lui Corbu
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!

  140 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Parva se deschide pentru turiști!

16/11/2012 15:34:46 Iulia STUPINEAN  
Comuna Parva face demersuri pentru a va avea de anul viitor un Centru de Informare Turistică prin care să fie promovate principalele atracții ale zonei: Parcul Național Munții Rodnei și Peștera Tăușoarelor. Investiția este posibilă printr-un proiect depus pe Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Năsăudului.

Administrația locală din comuna Parva, județul Bistrița – Năsăud a finalizat și depus zilele acestea, documentația pentru accesarea unui proiect cu finanțare europeană, prin intermediului Grupului de Acțiune Locală (GAL) Țara Năsăudului. Proiectul în valoare de 110.000 euro se înscrie pe Măsura 2.2. - Punerea în valoare a resurselor şi atracţiilor turistice, culturale şi naturale, care corespunde Măsurii 313 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Potrivit reprezentanților Primăriei Parva, obținerea finanțării dorite va permite reabilitarea clădirii de lângă sediul primăriei, care înainte de anul 1989 a găzduit cantina taberelor școlare. Aici se dorește ridicarea unui construcții noi, cu birouri la parter și cu o sală de proiecție la mansardă. La Centrul de Informare vor fi angajați doi ghizi turistici care vor oferi în permanență informații vis a vis de atracțiile din zonă: monumente, trasee turistice și căile de acces înspre Parcul Național Munții Rodnei prin Valea Rebrei și Peștera Tăușoarelor situată la o distanță de 4,5 km de comuna Parva.

“Dacă totul decurge bine iar proiectul va fi finanțat, ne dorim ca anul viitor să demarăm lucrările la Centru, care apoi să fie gata în maxim șase luni de la debutul lor. Investiția va fi monitorizată timp de cinci ani” a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Parva, Ioan Strugari.

Reamintim faptul că Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Năsăudului s-a format ca răspuns la necesitățile unei zone cu potențial de dezvoltare ridicat însă nepus în valoare până în acest moment la nivel de microregiune. Situată în județul Bistrița - Năsăud, în zona de nord-est a Transilvaniei, această microregiune cuprinde comunele Romuli, Telciu, Coșbuc pe Valea Sălăuței, comunele Rebra și Parva pe Valea Rebrei, comunele Salva, Nimigea, Rebrișoara și Feldru pe Valea Someșului Mare și comuna Dumitra.

Toate proiectele care se depun pe sesiunile demarate de GAL Țara Năsăudului trebuie să includă o relație de asociere cu obiectivele din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), cu respectarea procentelor de cofinanțare stabilite prin măsurile din program.

vizualizariMuntii Rodnei.jpg :: Bistriteanul.ro
primar Ioan Strugari.jpg :: Bistriteanul.ro
Parcul National Muntii Rodnei.jpg :: Bistriteanul.ro
Parva.jpg :: Bistriteanul.ro
Parcul 2.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro