Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Vasile Bar: Este alarmantă creșterea salariilor din sectorul public! Mediul privat nu poate susține aceste creșteri!
FOTO/VIDEO: Primii grăniceri năsăudeni care au promovat Bistriţa în munţii Tatra!
Primăria Bistrița dă 47 lei pe kilogramul de câine mort!
Verifică-ți gratuit suspensia și frânele! AFLĂ unde și când:
LA PIADINERIA: Gustul italienesc, chiar în Bistrița!
Cocoșul Negru îți răsfață gusturile cu cei mai delicioși pui la rotisor, cartofi cu rozmarin și nu numai!
Ce avantaje ai dacă pornești un business în Parcul Industrial Bistrița?
POVEŞTI DIN SAT: Mușcătura
Se caută manager marketing, laborant, muncitori sau operatori calculator. Cele mai tari oferte de muncă în BN

  586 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Parva se deschide pentru turiști!

16/11/2012 15:34:46 Iulia STUPINEAN  
Comuna Parva face demersuri pentru a va avea de anul viitor un Centru de Informare Turistică prin care să fie promovate principalele atracții ale zonei: Parcul Național Munții Rodnei și Peștera Tăușoarelor. Investiția este posibilă printr-un proiect depus pe Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Năsăudului.

Administrația locală din comuna Parva, județul Bistrița – Năsăud a finalizat și depus zilele acestea, documentația pentru accesarea unui proiect cu finanțare europeană, prin intermediului Grupului de Acțiune Locală (GAL) Țara Năsăudului. Proiectul în valoare de 110.000 euro se înscrie pe Măsura 2.2. - Punerea în valoare a resurselor şi atracţiilor turistice, culturale şi naturale, care corespunde Măsurii 313 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Potrivit reprezentanților Primăriei Parva, obținerea finanțării dorite va permite reabilitarea clădirii de lângă sediul primăriei, care înainte de anul 1989 a găzduit cantina taberelor școlare. Aici se dorește ridicarea unui construcții noi, cu birouri la parter și cu o sală de proiecție la mansardă. La Centrul de Informare vor fi angajați doi ghizi turistici care vor oferi în permanență informații vis a vis de atracțiile din zonă: monumente, trasee turistice și căile de acces înspre Parcul Național Munții Rodnei prin Valea Rebrei și Peștera Tăușoarelor situată la o distanță de 4,5 km de comuna Parva.

“Dacă totul decurge bine iar proiectul va fi finanțat, ne dorim ca anul viitor să demarăm lucrările la Centru, care apoi să fie gata în maxim șase luni de la debutul lor. Investiția va fi monitorizată timp de cinci ani” a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Parva, Ioan Strugari.

Reamintim faptul că Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Năsăudului s-a format ca răspuns la necesitățile unei zone cu potențial de dezvoltare ridicat însă nepus în valoare până în acest moment la nivel de microregiune. Situată în județul Bistrița - Năsăud, în zona de nord-est a Transilvaniei, această microregiune cuprinde comunele Romuli, Telciu, Coșbuc pe Valea Sălăuței, comunele Rebra și Parva pe Valea Rebrei, comunele Salva, Nimigea, Rebrișoara și Feldru pe Valea Someșului Mare și comuna Dumitra.

Toate proiectele care se depun pe sesiunile demarate de GAL Țara Năsăudului trebuie să includă o relație de asociere cu obiectivele din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), cu respectarea procentelor de cofinanțare stabilite prin măsurile din program.

5119 vizualizariMuntii Rodnei.jpg :: Bistriteanul.ro
primar Ioan Strugari.jpg :: Bistriteanul.ro
Parcul National Muntii Rodnei.jpg :: Bistriteanul.ro
Parva.jpg :: Bistriteanul.ro
Parcul 2.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
16:31 - FOTO - Minunea s-a produs! Grădinița care așteaptă de 7 ani să fie demolată a fost transformată în sfârșit în moloz
15:11 - Tăticii în concediu paternal și impozitarea orelor suplimentare – cele mai mari probleme ale mediului de afaceri din județ
14:15 - Dacă n-avem una lungă și rapidă, să ne bucurăm și de una scurtă, de mică viteză. Măcar să reziste…
13:50 - Cristian Pomohaci a primit verdictul din partea Bisericii Ortodoxe!
13:24 - TOP 5 localități din județ unde au loc cele mai multe accidente cu bicicliști
12:23 - Radu Moldovan, dezamăgit de declarațiile lui Vasile Bar: Mediul de afaceri nu are motive să fie îngrijorat!
11:55 - FOTO: Concert extraordinar, susţinut de fanfara militarilor bistriţeni în Biserica Evanghelică
11:23 - Bistrițeanul care „s-a jucat de-a teroristul” într-un avion care mergea la Londra s-a ales cu dosar penal
10:55 - Noi investiții la spitalul din Bistrița! Vine aparatură ultramodernă
10:10 - Anunț de presă: Îmbunătăţirea eficienței energetice a blocurilor de locuinţe – Bistriţa 16
10:06 - Fiul cântăreței de muzică populară Valeria Peter Predescu renunţă de bună voie la prima sa producţie de lavandă
04:30 - FOTO/VIDEO – Incendiu de proporții, în Dumitra. O casă și mai multe anexe au fost făcute scrum

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro