Pedeapsă record pentru fostul agent BGS ce a omorât în bătaie un fost sportiv, în 2015

Pedeapsă record pentru fostul agent BGS ce a omorât în bătaie un fost sportiv, în 2015

Florin Peter, fostul agent BGS care în 2015 a bătut în timpul unei intervenții un fost sportiv care a murit acasă după câteva ore din cauza rănilor provocate, și-a primit pedeapsa. Curtea de Apel Cluj a triplat practic pedeapsa dată de judecătorii din Bistrița-Năsăud.

Nefericitul incident s-a petrecut în anul 2015, într-un bar din zona gării. Florin Peter a fost chemat de angajații localului pentru a interveni și a-l calma pe un client recalcitrant, care făcea scandal.

Acesta s-a prezentat la intervenție alături de un coleg. Ajunși în local, cei doi l-au scos afară pe Gheorghe Balogh, un fost sportiv de performanță de 51 de ani. Ce s-a întâmplat acolo nimeni nu a putut spune, deși au fost mai mulți martori.

Cert este că Gheorghe Balogh a fost lovit de mai multe ori de către Florin Peter, cu pumnii și picioarele. Ulterior, victima a reușit să ajungă acasă, un apartament situat la 500 de metri de incident, unde a decedat câteva ore mai târziu, din cauza rănilor interne provocate de lovituri.

Poliția a fost sesizată de către medicii chemați de colegul de apartament al lui Gheorghe Balogh, care l-a găsit fără suflare în baia locuinței. Agresorul a fost identificat abia 4 zile mai târziu, deși la scenă ar fi asistat mai multe persoane. Peter Florin avea atunci 23 de ani și era angajat al BGS de mai mulți ani.

După trei ani de procese, judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud au venit la finalul lui 2018 cu prima sentință în acest caz. Florin Peter a fost în prima fază trimis în judecată pentru omor, fiind schimbată ulterior încadrarea în lovituri cauzatoare de moarte. Fostul agent BGS a fost condamnat atunci la doar 4 ani și jumătate de închisoare. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI. 

Procurorii care au instrumentat cazul nu s-au lăsat și au contestat hotărârea la Curtea de Apel Cluj, care a schimbat din nou încadrarea în omor. Astfel, în urmă cu două zile, Florin Peter a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor, decizia fiind de data aceasta definitivă.

Nici daunele morale pe care trebuie să le plătească Peter împreună cu BGS copiilor victimei nu sunt de neglijat. Cei doi copii ai fostului sportiv de performanță mort în urma unui conflict stupid vor primi 120.000 de euro. De asemenea, unul dintre copii va primi și o rentă viageră de 800 de lei, pe perioadă nedeterminată, începând din 2015.

Apa de ploaie ne va arde la buzunar! acum 5 ore- Bistrițenii trebuie să-și pună bani deoparte pentru cheltuielile imediat următoare. Apa de ploaie ne va arde la buzunare. Iar valoarea facturilor ce vor trebui plătite în lunile mai și iunie va fi mult mărită. Nu se întrevede nicio reducere. 
FII REPORTER: Scumpă apa la Jelna! Pardon, benzina! acum 6 ore- Un bistrițean ar fi plătit 100 de lei pentru 17 litri de...apă! Teoretic de la pompă ar fi trebuit să curgă benzină. Însă când a golit rezervorul, stupoare! Nici nu a fost de mirare că mașina i s-a oprit!
Ce faci dacă te prind tunetele și fulgerele pe munte? Află răspunsurile la „Școala de mers pe munte” acum 7 ore- „Școala de Mers pe Munte” te învață să asculți muntele! Proiectul Asociației Tășuleasa Social continuă și ajunge la ediția cu numărul 5. Anul acesta, 200 de persoane din toată țara și din Republica Moldova vor avea ocazia să afle secretele muntelui.
FOTO: Imagini spectaculoase din Bistrița-Năsăud, premiate la Fotogeografica, în București! acum 8 ore- Peste 1200 de fotografii au ajuns în acest an la Fotogeografica, unul dintre cele mai importante saloane de fotografie din țară, iar printer premianți se află și doi fotografi din Bistrița, în timp ce un tânăr din Lunca Ilvei a ajuns cu fotografiile sale în catalogul expoziției.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (2) acum 8 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt elementele de politică externă care pot afecta securitatea Uniunii Europene, dar și aspectele pentru care parlamentarii PMP vor milita în Parlamentul European.
Ștafeta Ciclistă SM mobilizează și unește oameni! acum 9 ore- „Ștafeta Ciclistă SM”, o campanie organizată de Asociația de Scleroză Multiplă din România ajunge la Bistrița! Aproape 100 de cicliști vor pedala în scopul informării și conștientizării comunității cu privire la maladia Sclerozei Multiple.
Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea: acum 10 ore- Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene. Acest lucru face parte din proiectul de conectare la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T). VEZI ce drumuri vor fi refăcute:
ATENȚIE! Viperele au ieșit la plimbare prin Colibița! acum 11 ore- Existența viperelor în Colibița nu e o noutate. Doar că acestea au ieșit ”din hibernare” de curând și au pornit la plimbare. Ce trebuie să faceți dacă vă întâlniți cu un astfel de exemplar:
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (1) acum 11 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt principalele elemente ce ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Miting electoral: Rareș Bogdan (PNL) vine mâine la Bistrița! acum 11 ore- „Rareș Bogdan vine alături de bistrițeni! Vă aşteptăm pe platoul din fața Palatului Culturii!”, anunță PNL Bistrița-Năsăud.
Verifică rapid și ușor dacă ești asigurat și ai card de sănătate: acum 12 ore- Acum aveți posibilitatea de a verifica dacă sunteți asigurat și aveți card de sănătate emis. CNAS vă explică ce trebuie să faceți pentru a verifica. Plus pașii pe care trebuie să-i urmați în funcție de situația în care vă încadrați.
Aquabis: Se sistează apa în Dorolea și Valea Poenii acum 12 ore- Locuitorii din Dorolea și Valea Poeni au rămas fără apă potabilă încă de ieri seară. Aquabis Bistrița a fost nevoită să sisteze apa până joi, 23 mai. Care este motivul:
L-ați văzut pe Posh? Recompensă 2.000 de euro pentru cine îl aduce acasă! acum 13 ore- Informația dispariției lui Posh a făcut deja înconjurul întregii țări, dar fără succes. Stăpâna câinelui, o cunoscută handbalistă, oferă o recompensă uriașă. L-ați văzut?
Biciclist accidentat grav, lângă Teraplast acum 14 ore- Un accident rutier a avut loc în această dimineață, în zona Teraplast. Un biciclist a fost lovit de o mașină care a pătruns pe contrasens. Ambii au fost testați cu aparatul etilotest.
Ioan Turc – PNL: Sistemul de gestionare al apelor pluviale din Bistrița este „varză”! acum O zi- Astăzi, orașul Bistrița localitățile componente au fost blocate în câteva minute de la începerea ploii. Ioan Turc (PNL) dă vina pe sistemul de gestionare a apelor pluviale și solicită sprijin din partea județelor învecinate.