Planuri mari pentru Rodna: Poliție Locală și Serviciu propriu de Salubrizare

Planuri mari pentru Rodna: Poliție Locală și Serviciu propriu de Salubrizare

Prezent în emisiunea „Direct în problemă” de la Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rodna a vorbit despre planurile sale de viitor. Pentru ca să poată avea grijă de comună așa cum trebuie, Valentin Grapini vine cu ideea înființării Poliției Locale. Iar pentru următorul mandat, dacă-l va câștiga, vrea să înființeze un serviciu propriu de salubritate.

Oricât s-ar investi într-o localitate, dacă nu se păstrează curățenia, parcă nu s-a făcut nimic. Acesta e și cazul comunei Rodna, iar primarul, prezent la emisiunea „Direct în problemă” de la Bistrițeanul.ro, a explicat puțin cum stă situația și acolo.

„De când eram viceprimar am început cu campanii de ecologizare. Am folosit voluntari, am lucrat cu cei de la SVSU, cu cei de la salubritate, cu tineri etc. Am făcut nu știu câte acțiuni de conștientizare și ecologizare. Din păcate, fără nici un rezultat major. Văd tineri în centrul comunei care stau pe bănci, mănâncă semințe și aruncă pe jos, pe povestea că las că ce or mătura cei de la Salubrizare pe dimineață. Dar așa batem pasul pe loc. Ne-am putea ocupa de alte lucruri, să avansăm în comună, dacă nu aș avea de măturat în fiecare dimineață”, a spus primarul Valentin Grapini.

Deoarece are planuri mari de transformare a Rodnei într-un „mic orășel de munte”, știe că trebuie să pună capăt problemlor legate de gunoaie.

„Organigrama Primăriei va cuprinde și Poliție Locală. Terminăm acuma sediul pentru Poliția Locală, Ocolul Silvic și Jandarmerie. Și vreau de la anul să fie funcțional. În momentul în care terminăm toate investițiile pe care le avem, cineva trebuie să le gestioneze și să le aibă în pază și apărare”, a explicat Grapini.

Poliția va avea trasate sarcini clare, pe probleme de mediu, de urbanism, de ordine publică, păstrarea curățeniei, parcări, tot ce ține de domeniul public al comunei Rodna. Iar pentru a fi mai ușoară depistarea celor ce încalcă legea, primarul comunei Rodna a amintit și de proiectul privind montarea a 100 de camere de filmat.

„Am o asociație de pescari, înființată la Rodna, care ne ajută foarte mult, că ei sunt foarte mult pe apă, pe perioada de pescuit. Și de foarte multe ori acești pescari ne-au semnalat cazuri reale și am vorbit cu persoanele respective. Se aruncă și mult rumeguș pe apă. Nu văd de ce, dacă îți vine mașina în fiecare miercuri la poartă să-ți ridice rumegușul, tu mergi noaptea să îl arunci pe apă?”, a mai spus Grapini.

Poliția Locală va lua „ființă” în curând, în Rodna. Iar pentru următorul mandat, dacă-l va câștiga, Valentin Grapini mai are un as în mânecă

„Am o idee, după ce se implementează ADI Deșeuri- „și va stopa în proporție de 95 la sută ce se întâmplă. L-am descoperit în Norvegia și acesta va fi secretul pentru care nu vor mai fi mizerii în comună. O să fiu prima Primărie care o să ies din ADI și am să-mi fac serviciul meu propriu de salubrizare. Cu asta vreau să ies și în campanie. Le-am mai spus-o cetățenilor. Eu colaborez bine cu Supercom, dar e insuficient pentru noi ca și comună. Plus că eu am cartiere, zone de blocuri, unde e nevoie minim de trei ori pe săptămână să ridice gunoiul”, a explicat primarul comunei Rodna.

Mai multe despre modul în care-și administrează comuna și planurile pe care le are, le puteți revedea în video de mai jos:

Poliția confirmă! Un minor de 16 ani este bănuit de atacul cu cuțitul din supermarket decembrie 12, 2019 - Inspectoratul de Poliție Județean confirmă faptul că un elev de liceu este bănuit pentru atacul violent de ieri dintr-un supermarket din municipiu. Momentan, adolescentul este audiat de oamenii legii.
CONTROALE la Teaca! CE au descoperit oamenii legii și reprezentanții DGASPC decembrie 12, 2019 - O acțiune comună a polițiștilor, jandarmilor și reprezentanților Protecției Copilului nu s-a lăsat fără ”rezultate”. Zeci de persoane și mașini au fost verificate. O minoră dispărută a fost găsită, au fost prinși elevi ce chiuleau de la ore și s-au aplicat amenzi.
Iana OPTIC. Povestea fetei pe care ochelarii au făcut-o să se îndrăgostească de Bistrița decembrie 12, 2019 - Povestea Iana OPTIC începea la Bistrița în urmă cu fix 15 ani. Pe atunci, Iana Mureșan îl însoțea în oraș pe soțul ei, care era distribuitor al unor mărci de rame și ochelari de vedere. Totuși, în orașelul superb, cochet, cu mașini scumpe și vile impunătoare,  nu se vindeau deloc ramele și lentilele de calitate, cei care ofereau astfel de servicii alegând întotdeauna produsele cele mai ieftine, singurele pe care păreau să le cumpere bistrițenii. Iana era convinsă că femeile frumoase și domnii eleganți din oraș ar fi ales și ceva mai frumos, mai de calitate, dar nu aveau de unde. Și așa s-a născut magazinul de pe pietonal Iana OPTIC, care, de 15 ani, face ochelari pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. 
FOTO: Ce cadou a primit primarul Crețu de la localnicii din Slătinița decembrie 12, 2019 - Ședința de Consiliu local a început cu… Un moment mai aparte. Localnicii din Slătinița au trimis un cadou primarului Crețu in semn de… revoltă. CE a primit edilul: Scandalul dintre primarul Crețu și localnicii nemulțumiți din Slătinița continuă și în prag de sărbători. Ședința de Consiliu Local a început cu un cadou “special” pentru primar....
A început operațiunea PORCUL! Șoferii prinși cu porcul în mașină riscă amenzi și pot rămâne fără animal. VEZI despre ce e vorba: decembrie 12, 2019 - Poliția Română și Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au început acțiunea PORCUL! Toți cei care vor fi prinși cu porcul în portbagaj riscă să rămână fără el. VEZI ce se întâmplă:
VIDEO: Obiectivele anului 2020, la Zagra. Primarul Dumitru Buşcoiu: „Am fost zgârcit, nu am făcut risipă” decembrie 12, 2019 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, primarul din Zagra, Dumitru Buşcoiu, a recunoscut că a fost cam „zgârcit". A reuşit să facă şi economii şi să cumpere din bugetul local mai multe utilaje. Care este obiectivul său pentru anul 2020:
Ce avere a adunat fostul prefect Ovidiu Frenț: acțiuni și dividende de sute de mii de lei decembrie 12, 2019 - Ovidiu Frenț a părăsit ieri Instituția Prefectului, după ce a condus-o timp de aproape trei ani. Venit din mediul privat, fostul prefect se poate lăuda cu o casă, un apartament, dividende și acțiuni în valoare de sute de mii de lei.
FOTO/VIDEO: Iată vin colindători! Pe ulițele din Căian! Adună bunuri pe care le duc apoi celor nevoiași! decembrie 12, 2019 - O colindă mai specială va răsuna mâine după-masă pe ulițele din Căian. Colindătorii vor încânta cu glasurile lor. Și așteaptă în schimb produse neperisabile, îmbrăcăminte, etc. Nu pentru ei. Ci pentru cei mai nefericiți de la Centrele de copiii sau bătrâni. Sau alți nevoiași. 
FOTO: Accident pe strada Libertății din municipiu decembrie 12, 2019 - Două persoane au nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicate într-un accident. Evenimentul rutier a avut loc pe strada Libertății din municipiu. 
Aquabis: Două străzi din Beclean rămân azi fără apă potabilă decembrie 12, 2019 - Două străzi din Beclean rămân azi fără apă potabilă, anunţă cei de la Aquabis. Cât durează remedierea defecţiunii:
SURSE: ȘOC! Cine se află în cercul de suspecți în cazul tentativei de jaf de ieri decembrie 12, 2019 - Polițiștii au deja un cerc de suspecți în cazul tentativei de jaf de ieri de la unul dintre supermarketurile Atlantis. Se pare că este vizată o persoane în mod special. Despre cine ar fi vorba:
Materom Automotive aniversează 5 ani de activitate în Bistriţa! decembrie 12, 2019 - Materom Automotive aniversează 5 ani de activitate în orașul Bistrița! AFLĂ cu ce surprize te aşteaptă compania:
„Nenorocitul ce putea lua o viață hoinărește nestingherit pe străzi” – Ce spune șefa vânzătoarei atacate cu cuțitul decembrie 12, 2019 - Administratorul lanțului de magazine Atlantis Rodica Dobraniș a reacționat după ce una dintre vânzătoarele sale a fost atacate cu cuțitul, în plină zi, lângă casa de marcat. Aceasta critică modul cum s-au mișcat polițiștii care anchetează cazul.
Mesajul tânărului care a adunat pe Facebook donatori pentru a-și salva mama: „O faptă valorează mult!” decembrie 11, 2019 - David - tânărul de 20 de ani care a făcut un apel pe Facebook la donatori de sânge, pentru a-și salva mama bolnavă de leucemie - are un mesaj emoționant pentru toți cei care l-au ajutat:
VIDEO EXCLUSIV: Tupeu! Vânzătoare trântită la pământ, cu cuțitul la gât decembrie 11, 2019 - În această după-masă, o vânzătoare de la un supermarket din oraș și-a văzut moartea cu ochii, după ce un  individ a intrat în magazin și, în plină zi, a trântit-o la pământ și i-a pus cuțitul la gât. Ce l-a pus pe fugă pe individ.