Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  581 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Planuri pentru un domeniu schiabil la Sîngeorz-Băi

11/01/2018 11:19:32 Ana ȘTEFĂNEL  
Administrația orașului Sîngeorz-Băi s-a gândit la amenajarea unui domeniu schiabil în zonă. Spre deosebire de pârtia din Wonderland, la Sîngeorz-Băi este altitudinea necesară și condițiile sunt favorabile. Totuși, proiectul nu e încă realizabil.

Despre o pârtie în Sîngeorz-Băi s-a mai discutat. Ieri, primarul Traian Ogâgău și colegii săi din administrație au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au abordat și acest subiect.

„Avem probleme mari cu amenajarea unui domeniu schiabil. Avem un studiu pentru un domeniu schiabil pe teritoriul cadastral al orașului Sîngeorz-Băi în zona Munților Rodnei. Singura problemă pe care o avem acolo este cea cu Consiliul Științific al Parcului Național Munții Rodnei - care nu a acceptat două intervenții, două solicitări ale noastre, să amplasăm niște stâlpi pentru transport pe cablu în vederea practicării turismului. Vom încerca o asociere cu Maieru și Rodna, iar prin această asociere să reușim să convingem Consiliul Științific al Parcului Național Munții Rodnei să aprobe niște investiții care nu vor dăuna faunei și florei ariei protejate, a explicat secretarul Primăriei Sîngeorz-Băi, Traian Șorecău.

Această pârtie, dacă s-ar realiza, ar fi la altitudinea de 1.200 m și până la 1.700 m, însumând 7 kilometri - cu coborâre spre Sîngeorz-Băi și Anieș. Consiliul Științific al Parcului Național Munții Rodnei se reunește în martie, însă Traian Ogâgău a fost ceva mai rezervat în ceea ce privește acest subiect, amenajarea unui domeniu schiabil fiind un proiect complicat în condițiile existente.

„Aș vrea să nu ne îmbătăm cu apă rece pentru că în programul lor de dezvoltare nu acceptă să tai o crenguță, darămite altceva. Problema nu e doar amplasamentul stâlpilor, ci și traseul pe care este telecabina. În paralel, am deschis o discuție cu proprietarii unor terenuri, Valea Cormăiței, o vale cu versant nordic. Ca grad de coborâre ar fi cu grad mediu, însă avem o problemă cu proprietarii în a ne înțelege cu dânșii să ne lase iarna să coborâm pe acolo. Nicicum nu ne putem înțelege cu unii dintre ei. Sperăm ca până la urmă să îi convingem. Dacă nu, vom face un apel la un parteneriat public-privat. Asta înseamnă ca cineva din mediul privat să negocieze cu ei, iar noi să asigurăm infrastructura, parcări și accesul până în zonă. Noi ne concentrăm pe turismul balneo, a concluzionat primarul.

Până atunci, în județul nostru există o pârtie de schi, cea din Wonderland, Pârtia Cocoșul. Nici anul trecut și nici anul acesta, cel puțin până în prezent, pârtia nu a fost funcțională.

Despre același subiect, AICI.

Foto arhivă

2143 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:35 - Fratele Ancuței Cârcu va fi condus pe ultimul drum în Rebrișoara, de un sobor compus din 16 preoți

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro