Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Telefonul a devenit aparatul foto preferat, tipul din filme tot nu există
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!
NOI locuri de muncă disponibile în Bistrița! VEZI ce îți oferă angajatorii

  178 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]iteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ploaie de stele, în weekend la Bistrița! Pasionații de astronomie își instalează telescoapele la Aerodrom

10/08/2017 13:23:39 Ioana BRADEA  
Pentru al 5-lea an consecutiv, astronomul amator Gavrilă Urs, alături de Asociația Comunitarium și echipa POV21 au de gând să ofere bistrițenilor ocazia de a petrece o seară specială de contemplație și relaxare sub cerul liber, ocazia de a admira „ploaia” de stele căzătoare anunțată de specialiști pentru acest weekend.

Anul acesta ne vom instala păturile și telescoapele astronomice pe pista aerodromului din Unirea, pentru a fi aproape și de festivalul WTF, ce se va ține în Wonderland, la o aruncătură de băț distanță. Recomandăm să vă aduceți o pătură, o haină groasă în spate și provizii pentru poveștile ce se vor lungi în noapte, în jurul focului de tabără care ne va veghea până târziu...”, anunță organizatorii evenimentului.

Cei de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” explică faptul că dâra luminoasă lăsată pe cer de o particulă sub 1 mm diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului este numită de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit.

Toate aceste particule de praf provin de la cometa Swift-Tuttle, care, atunci când trece pe lângă Soare, sublimează şi praful cosmic prins în nucleul îngheţat este eliberat în spaţiu.

În fiecare an, în luna august, își face apariția și curentul de meteori cunoscut drept Perseide, după numele constelației din care par că provin meteorii, iar punctul maxim al acestui curent de stele căzătoare se întâmplă în noaptea de 12 spre 13 august, ora României, anunță specialiștii Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, precizând că vom putea observa perseide și cu o noapte înainte și cu o noapte după maximul anunțat în 12/13 august. „Din păcate Luna va fi la câteva zile după faza de Lună Plină, răsărind la ora 23. Lumina acesteia strică observațiile, însă tot se vor vedea câteva zeci de stele căzătoare pe oră, pe întreg cerul”, notează specialișii.

3413 vizualizari


loading...





Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro