Pompierii, în alertă! Aproximativ 30 de intervenții pe zi, în primele 8 luni ale anului

Pompierii, în alertă! Aproximativ 30 de intervenții pe zi, în primele 8 luni ale anului

Aproape 8.000 de situații de urgență au fost gestionate de ISU BN în primele 8 luni ale anului. Au fost salvate sute de vieți și bunuri de milioane de lei. Dacă numărul incendiilor a scăzut, comparativ cu anul trecut, în schimb au crescut  intervențiile la accidente rutiere.

În primele opt luni ale anului, apelurile la 112 (și nu numai) au solicitat intervenția pompierilor de 7.738 de ori. Asta înseamnă o medie de aproximativ 30 de intervenții, zilnic.

E vorba despre 7.152 cazuri de urgență asistate de SMURD, 127 de incendii, 64 alte situații de urgență, 80 de cazuri de asistență personală, 293 de acțiuni pentru protecția comunităților și 22 incendii de vegetație”, explică reprezentanții ISU BN.

Echipajele SMURD au avut mai mult de lucru în weekenduri, atunci având loc cele mai multe solicitări: aproape 27/zi. Ele au fost chemate la 121 de cazuri și de cei din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

11 incendii, provocate intenționat

Numărul incendiilor a scăzut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 167 la 127. Pe timpul intervenţiilor au fost salvate 152 persoane, iar valoarea bunurilor protejate este de peste 17,67 milioane ron.

Din totalul de incendii, 11 au fost provocate intenționat, iar cea mai mare parte a acestora au fost provocate din cauza instalațiilor de încălzire impovizate sau defecte.

Alarmant este că au existat trei incendii care au fost cauzate de joaca copiilor cu focul.

Aproape un accident pe zi

În primele 8 luni ale anului 2018, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare au intervenit în 7.152 cazuri. Anul trecut, acestea au fost solicitate pentru 6.820 de cazuri.

Din ianuarie până în august au fost 223 de accidente rutiere. Ne-am ocupat de 4.177 de persoane cu diferite afecțiuni medicale, 982 traumatisme, 525 afecțiuni cardiace, 198 de persoane intoxicate, 126 de persoane găsite în stop cardio-respirator și 538 de afecțiuni neuro-psihiatrice”, explică reprezentanții ISU BN.

Au fost solicitați, dar nu a mai fost nevoie de ei

Au existat și cazuri în care echipajele ISU BN au fost solicitate, însă nu a mai fost nevoie de serviciile lor.

Aceștia au ajuns la 79 de evenimente la care nu au intervenit, iar de 38 de ori s-au întors din drum.

Din nefericire, au existat și alerte false. Una pentru fiecare lună, din ianuarie până în august.

acum 2 oreFOTO/VIDEO: Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanț, pe Dealul Dumitrei - Traficul a fost blocat preț de câteva zeci de minute, pe Dealul Dumitrei. Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanțul de la marginea carosabilului. 
acum 5 oreFOTO/VIDEO: Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… - „Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… Până ce mor, pleacă-te îngere la trista-mi plângere plină de-amor…”
acum 7 oreBrandul Sense anunță mari reduceri la colecția de sezon! - În universul fascinant al modei, ocazia unor mari reduceri reprezintă o seducătoare atracție  pentru toate categoriile de cumpărătoare: este momentul în care poți găsi produse de calitate superioară, la prețuri foarte atractive.
acum 9 oreInovație! Lâna prelucrată în Bistrița va „îmbrăca” anul acesta primele case din țară - Potrivit ministrului Agriculturii Petre Daea primele case izolate termic cu lână vor apărea anul acesta. Printre județele unde se prelucrează saltele din lână pentru izolarea termică se numără și Bistrița-Năsăud.
acum 10 oreUn tânăr de 29 de ani din Ciceu-Mihăiești s-a autoincendiat. O aeronavă militară l-a transportat la București - Un tânăr de 29 de ani din Lelești, comuna Ciceu Mihăiești a fost transportat în această dimineață de urgență la București, după ce a încercat să se autoincendieze. Acesta avea arsuri pe 49% din corp.
acum 13 oreFOTO/VIDEO: MI-NU-NE! Struța a adus pe lume patru viței gemeni, sănătoși și frumoși - În județul nostru, mai exact în localitatea Ilișua, patru ”puiuți” au venit pe lume. O văcuță a născut trei vițelușe și un tăuraș. Aceștia au venit pe lume la termen, și sunt frumoși și sănătoși.
acum 24 de oreCinci tineri ce ar fi fost drogați, din care unul în stare de inconștiență, găsiți de un jandarm, în timpul liber - Descoperire neobișnuită în această după-masă, pe o stradă din municipiu. Un jandarm aflat în timpul liber a observat cinci tineri care aveau un comportament neobișnuit. Unul dintre ei era căzut în zăpadă, inconștient. Se pare că aceștia ar fi fost sub influența unor substanțe necunoscute.
acum O ziDE CITIT: Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii - Dacă vreți să vindeți ceva ce NU SE POATE VINDE, trebuie să citiți cartea Petrei Boantă: „Pur și simplu nu înțeleg de ce socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. De ce merg să cumpăr hârtie igienică și vânzătorul ăla reușește să-mi bage pe gât confetti pentru petrecere și mănuși de grădinărit?”
acum O ziPesta porcină pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost astăzi acolo pentru a-i instrui pe locuitori - Două cazuri de pestă porcină s-au înregistrat în județul nostru. Acest lucru pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost prezente azi în zona respectivă, pentru a instrui locuitorii. La fel se va acționa și în alte localități tampon.
acum O zi7 echipe de specialiști examinează containerele semi-îngropate, în Bistrița. Blocaje, la Dumitra - 7 echipe de specialiști examinează și inventariază, în aceste zile, containerele semi-îngropate din Bistrița. La Dumitra există blocaje în proiectul de construcție a celulei 2 pentru groapa de gunoi de la Tărpiu: „...Suntem ținuți în loc de o jumătate de an, din pricina avizului pentru situri și monumente. Se cer niște lucrări puțin cam savante, prea academice pentru o comună…”
acum O ziGumix Net îți oferă cele mai bune cauciucuri agricole și pentru camioane - Oamenii gospodari deja se gândesc la munca ce o au de făcut în primăvară. Tocmai de aceea, Gumix Net vine în întâmpinarea acestora cu o gamă variată de cauciucuri agricole. La prețuri excepționale și calitate de nereproșat se găsesc și cauciucurile pentru camioane.
acum 2 zileRostul de dimineață. Pârtia Cocoș din Wonderland intră în rândul lumii: Are IMN - O nouă surpriză plăcută, pentru fanii și admiratorii sau chiar dușmanii invizibili ai Pârtiei Cocoș, din Wonderland: de acum, pârtia devenită celebră după doar câteva zile de funcționare are și un imn compus de un bistrițean cu suflet mare.
acum 2 zileInstanța a decis arestarea preventivă pentru bărbații prinși cu droguri de 200.000 de euro - O acțiune de prindere în flagrant a fost organizată ieri, în vama Borș. În urma acesteia, și a unor percheziții, opt persoane au fost duse la audieri. Patru au ajuns în fața instanței, luându-se decizia arestării preventive.
acum 2 zileNe îndoapă cu medicamente! „Este aberant ce se întâmplă, la ora actuală, în farmacii” - Ar trebui să existe și în mediul rural câte o farmacie la 4.000 de locuitori, însă în unele localități – precum Maieru, unde sunt aproximativ 7.000 de locuitori, cu tot cu cei din Anieș – există deja 5 farmacii, în timp ce alte localități, cum este Chiochiș, nu au nicio farmacie… Este aberant ce se întâmplă la ora actuală în farmacii…”
acum 2 zileFOTO/VIDEO PRUNDU – BÂRGĂULUI: Accident cu victimă încarcerată - Un accident rutier a avut loc în urma cu câteva minute în localitatea Prundu Bârgăului. O persoană a rămas încarcerată.