Pompierii, în alertă! Aproximativ 30 de intervenții pe zi, în primele 8 luni ale anului

Pompierii, în alertă! Aproximativ 30 de intervenții pe zi, în primele 8 luni ale anului

Aproape 8.000 de situații de urgență au fost gestionate de ISU BN în primele 8 luni ale anului. Au fost salvate sute de vieți și bunuri de milioane de lei. Dacă numărul incendiilor a scăzut, comparativ cu anul trecut, în schimb au crescut  intervențiile la accidente rutiere.

În primele opt luni ale anului, apelurile la 112 (și nu numai) au solicitat intervenția pompierilor de 7.738 de ori. Asta înseamnă o medie de aproximativ 30 de intervenții, zilnic.

E vorba despre 7.152 cazuri de urgență asistate de SMURD, 127 de incendii, 64 alte situații de urgență, 80 de cazuri de asistență personală, 293 de acțiuni pentru protecția comunităților și 22 incendii de vegetație”, explică reprezentanții ISU BN.

Echipajele SMURD au avut mai mult de lucru în weekenduri, atunci având loc cele mai multe solicitări: aproape 27/zi. Ele au fost chemate la 121 de cazuri și de cei din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

11 incendii, provocate intenționat

Numărul incendiilor a scăzut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 167 la 127. Pe timpul intervenţiilor au fost salvate 152 persoane, iar valoarea bunurilor protejate este de peste 17,67 milioane ron.

Din totalul de incendii, 11 au fost provocate intenționat, iar cea mai mare parte a acestora au fost provocate din cauza instalațiilor de încălzire impovizate sau defecte.

Alarmant este că au existat trei incendii care au fost cauzate de joaca copiilor cu focul.

Aproape un accident pe zi

În primele 8 luni ale anului 2018, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare au intervenit în 7.152 cazuri. Anul trecut, acestea au fost solicitate pentru 6.820 de cazuri.

Din ianuarie până în august au fost 223 de accidente rutiere. Ne-am ocupat de 4.177 de persoane cu diferite afecțiuni medicale, 982 traumatisme, 525 afecțiuni cardiace, 198 de persoane intoxicate, 126 de persoane găsite în stop cardio-respirator și 538 de afecțiuni neuro-psihiatrice”, explică reprezentanții ISU BN.

Au fost solicitați, dar nu a mai fost nevoie de ei

Au existat și cazuri în care echipajele ISU BN au fost solicitate, însă nu a mai fost nevoie de serviciile lor.

Aceștia au ajuns la 79 de evenimente la care nu au intervenit, iar de 38 de ori s-au întors din drum.

Din nefericire, au existat și alerte false. Una pentru fiecare lună, din ianuarie până în august.

acum 21 de minuteAccident mortal la Feldru - Un accident a avut loc, în urmă cu puțină vreme, la Feldru. O persoană s-a răsturnat, cu ATV-ul. În ciuda eforturilor medicilor, victima nu a mai putut fi salvată. 
acum O orăSmart Cleaning îți ia povara curățeniei pentru sărbători! Dacă îți faci programare din timp! - Mai e puțin și vin sărbătorile de iarnă. Gospodinele deja se gândesc la prăjituri și mâncăruri. Dar nu asta le e cel mai greu. Ci făcutul curățeniei! Smart Cleaning vine în ajutor, dar au o condiție! Programările trebuie făcute din timp pentru ca să poată să vă ajute pe cât mai mulți! Și să poată lucra profesionist, așa cum sunt deja recunoscuți.
acum 2 oreVIDEO – IMAGINI ȘOCANTE! Cum arată Parcul Național Munții Rodnei sub amenințarea securii - O filmare cu drona a celor de la Agent Green arată cât de nemiloși au fost hoții de lemn cu Parcul Național Munții Rodnei, care a fost distrus efectiv de drujbe și securi. Hoții nu s-au sfiit să intre nici măcar în zonele de protecție strictă sau în pădurile cu arbori seculari.
acum 3 oreFOTO – Bistrița a rămas în urmă! Au început lucrările la prima parcare etajată din județ, la Prund! - Conducerea orașului vorbește de construirea unei parcări etajate, de ani de zile. Au rămas vorbele, căci faptele se întâmplă la câțiva kilometri distanță. La Pundu Bârgăului au început deja lucrările la parcare. Autoritățile locale speră ca parterul să fie finalizat până se instalează iarna. 
acum 4 oreDoina Pană (PSD): Viitorul României trebuie să fie în UE, dar nu oricum! Nu în poziția „ghiocelului” - Viitorul României trebuie să fie în UE, dar nu oricum! Nu în poziția „ghiocelului” - consideră vicepreședintele PSD Doina Pană, visând la o Românie demnă, respectată, tratată egal cu celelalte state membre, indiferent de culoarea politică a celor care conduc vremelnic instituțiile europene!
acum 19 oreFOTO – Haos pe strada Crinilor, din cauza unei defecțiuni la o țeavă de gaz - Haos în această după-masă pe strada Crinilor, din cauza unei lucrări pentru remedierea unei probleme la o țeavă de gaz. Strada este blocată complet, traficul fiind deviat pe Cerbului.
acum 20 de oreȘi adulții pot fi adoptați! Proiect inedit, demarat la Bistrița - O instituție din Bistrița a demarat recent un proiect extraordinar prin intermediul căruia zeci de adulți vor fi „adoptați”. Va fi spre binele și sprijinul a sute de copii din oraș.
acum 21 de orePe Turc îl roade curiozitatea! Ce vrea să afle de la Radu Moldovan: - Ioan Turc s-a arătat preocupat de ceea ce se întâmplă cu banii publici. Așa că i-a cerut socoteală președintelui Consiliului Județean cu privire la valoarea unor salarii. Asta, după ce i-a transmis un ”Calmează-te!”,făcând referire la procesul primarului orașului stațiune.
acum 22 de oreFOTO/VIDEO: O bistrițeancă, locul III la Cupa României de Artă Florală - Zilele trecute, la Sibiu, a avut loc Cupa României de Artă Florală. La acest concurs a participat și o bistrițeancă. Ea a reușit să cucerească locul III. A fost foarte apreciată de juriu pentru frumusețile ieșite din mâinile sale la cele trei probe. 
acum 22 de oreIoan Turc s-a înscris în cursa pentru fotoliul de primar! Ce planuri are pentru Bistrița: - Până astăzi s-au putut depune candidaturile celor care intră în cursa pentru fotoliul de primar al Bistriței. Ioan Turc, președintele PNL BN, a anunțat că a intrat și el în această cursă. Mai mult, a prezentat și ideile de guvernare pe care le are.
acum 23 de oreUn important om de afaceri a fost legat și jefuit de hoți, în propria casă - Un important om de afaceri din județ a avut parte de spaima vieții sale, după ce ieri dimineață a fost prădat de hoți. Cei trei i-ar fi pătruns în casă, iar când a fost surprins de proprietar l-au legat. Deocamdată nu se știe ce au furat din locuință.
acum 23 de oreEvitați strada Crinilor! Este închisă pentru lucrări - Intersecția de pe strada Crinilor cu Cerbului este total blocată. Se execută lucrări de conectare a unei conducte. Circulația pe stradă este blocatăp inclusiv dinspre sensul giratoriu de la Coroana.
acum 24 de oreSperați la o parcare sub sau supraterană în Eminescu? Luați-vă gândul! - Vă amintiți despre grandiosul proiect al Primăriei Bistrița care prevedea o parcare sub sau supraterană în Piața Mihai Eminescu? Ei bine, trenul a plecat, iar Primăria Bistrița nu mai poate să acceseze fonduri europene pentru această investiție, iar bugetul municipiului nu poate suporta așa ceva.
acum O ziDe Centenar ne unim cu Maramureș, prin Țara Lăpușului! Chef de zile mari, la granița dintre cele două, mâine! - Bistrița Năsăud și Maramureșul se unesc, în anul Centenarului. Cele două vor fi legate printr-un nou drum, care va fi inaugurat mâine, cu mare fast. Bistrițenii sunt așteptați pe Dealul Șpanului, iar moroșenii, în Țara Lăpușului.
acum O ziCât costă un ”autograf” al jandarmilor? 10.000 de lei și două căruțe cu lemne de foc! - Vine frigul și oamenii trebuie să se încălzească. Doi bărbați ”responsabili” și-au umplut căruțele de lemne pentru foc. Dar pe drum spre casă, le-au dat la schimb pentru un ”autograf” al jandarmilor. Și au mai plătit și încă 10.000 de lei.