PREMIERĂ: Tu vizionezi scurtmetrajul realizat de PRIMA grupă a Studioului de Actorie Bistrița, iar banii ajung la Alexandra

PREMIERĂ: Tu vizionezi scurtmetrajul realizat de PRIMA grupă a Studioului de Actorie Bistrița, iar banii ajung la Alexandra

Studioul de Actorie și Film Bistrița va proiecta, la Cinematograful Dacia, un scurtmetraj al PRIMEI grupe de actori. Deși intrarea e gratis, va exista o cutie pentru donații. Iar banii depuși acolo vor ajunge la Alexandra, a cărei poveste ați cunoscut-o în Campania de Crăciun. Doar că situația s-a mai agravat…

Nu vă faceți planuri pentru 21 aprilie, de la ora 15:00. Sunteți așteptați la Cinematograf Dacia, pentru a vă delecta cu două scurtmetraje.

Unul, în premieră, e scurtmetrajul realizat de elevii Studioului de Actorie și Film, care și-a deschis porțile acum cinci luni de zile.

„PASAJUL prezintă povestea lui Vlad, ai cărui părinți sunt plecați la muncă în străinătate. În drum spre casă, Vlad trebuie să treacă pe sub pasaj, unde este așteptat de doi băieți care îi percep o taxă de trecere de 20 Ron, dacă nu știe să răspundă corect la întrebările lor, care de fapt sunt întrebări capcană. O altă ofertă vine din partea altui băiat care se oferă să-l apere pe Vlad de cei doi bullies, pentru o sumă mai mică, cu opțiunea de a putea plăti săptămânal”, explică actorul Florian Zapra, profesorul Studioului.

Ideea scurtmetrajului ar avea la bază realitatea din unele școli. Actorii sunt Vlad Colța, Vlăduț Frasincar, Raul Szanto, Sorana Ilie, Robert Ciobanu, Valentin Ogâgău, Adi Mezei, Carmen Burbulea și Moldovan Maria.

Puteți urmări trailerul AICI.

Al doilea scurtmetraj este intitulat „My best friend”, în regia lui Cătălin Bugean. A fost deja prezentat la mai multe festivaluri, câștigând șase premii „Best comedy” și 11 alte distincții, la diferite categorii.

Ideea are la bază o poveste adevărată. O familie de români dorește să-și cumpere un porc. Sunt îndrumați spre un magazin de animale de companie. Vânzătorul li-l oferă pe „Jimmy”, care ajunge mâncare pe masa tradițională de Crăciun. De aici, totul ia o altă întorsătură.

Trailerul acestui scurtmetraj poate fi vizionat AICI.

Intrarea la eveniment e GRATIS, dar va exista o cutie pentru DONAȚII. Fiecare e invitat să dea cât vrea și poate, iar banii vor ajunge la Alexandra.

Povestea ei v-a fost prezentată în campania „De Crăciun fii mai bun”. Ceea ce nu știți e că soțul ei, Nicu, a murit la scurt timp după intrarea în anul 2019. Așa că acum e doar Alexandra, împreună cu cele două fete. Iar viața nu le e mai ușoară.

Așadar, fiecare bănuț pe care îl veți oferi îi va reîntări credința Alexandrei, că mai există oameni buni pe lumea asta.

AICI puteți reciti povestea prezentată în campanie.

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Bolnavi și cu multe lipsuri, zâmbesc și luptă pentru fetițele lor

Voi veți avea astfel ocazia să aveți o dublă bucurie: ați ajutat și ați vizionat două scurt metraje, din care unul, în premieră, oferindu-le astfel încredere tinerilor actori.

Așadar, nu uitați! Duminică, 21 aprilie, ora 15:00, Cinematograf Dacia, sala Valeria Peter Predescu.

FOTO – Două mașini făcute praf pe Calea Moldovei, din cauza neatenției acum 1 minut- În urmă cu puțin timp, două mașini au fost făcute praf, după ce un șofer s-a speriat de manevrele făcute de conducătorul auto din fața sa, a tras de volan și a lovit o mașină, care a ricoșat în a treia.
Vrei pe masa de Paște delicioasele prăjituri de la Polaris Beclean?! Treci pe la Zimmo și se rezolvă! acum 11 minute- Tot ce este mai bun pentru clienții noștri este filosofia celor de la Zimmo! Așa s-au născut sandwichurile, salatele, sosurile sau smoothie-urile Zimmo, făcute după rețete proprii, originale și având la bază ingrediente cât mai naturale, fără aditivi. Și pentru că toată lumea vrea și ceva dulce și bun, la ei o să găsiți inclusiv...
Un bărbat din Măgura Ilvei s-a ales cu răni grave, după ce a fost înghițit de un mal de pământ. A fost solicitat elicopterul SMURD acum 28 de minute- În urmă cu puțin timp, un bărbat de 48 de ani din Măgura Ilvei a fost înghițit de un mal de pământ până în zona brâului. Acesta a fost scos de către pompierii voluntari din comună și predat echipajului medical, care a luat decizia de a solicita un elicopter SMURD.
Carolyne Beauty Center angajează recepționistă! SUPER oferte de muncă în Bistrița acum O oră- Carolyne Beauty Center caută o tânără drăguță căreia să-i placă să lucreze în fiecare zi cu frumusețea,  într-o echipă tânără și veselă. Se oferă condiții de cinci stele! Alte locuri de muncă - disponibile în Bistrița:
TRAGIC: Și-a găsit copilul adolescent spânzurat de-o grindă acum 2 ore- O descoperire macabră a avut loc în această dimineață, în localitatea Tărpiu. O mamă și-a găsit copilul, adolescent, spânzurat de-o grindă. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic.
VIDEO: Banii n-aduc fericirea! Dar în cazul Adrianei, îi ”cumpără timp” alături de fetele ei! acum 3 ore- A primit un diagnostic crunt, acum șase ani de zile. Situația nu poate deveni mai roz, dar a găsit o soluție să rămână cât mai mult în viață, alături de fetele ei. Doar că pentru ea, timpul chiar costă bani! Și nu puțini! Iar finanțele... nu îi mai ajung!
FOTO/VIDEO: Cum s-a descurcat tenorul Ștefan Pop în primul concert susținut acasă, după câștigarea Oscarului acum 4 ore- Originar din Bistrița, tenorul Ștefan Pop a fost recent laureat cu unul dintre cele mai importante premii acordate soliștilor de operă, similar cu Oscarul care se oferă în cinematografie. Ieri seară a susținut – nu lipsit de emoții – primul concert acasă după distincția primită în Qatar.
Aquabis:  Se sistează apa astăzi, pe o stradă din Năsăud acum 5 ore- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, până la orele 15.00, se sistează apa pe una dintre străzile din Năsăud:
FOTO – Un șofer băut din Telciu a băgat în spital o femeie, după ce a lovit o mașină și un copac. Ce s-a întâmplat: acum 18 ore- Un șofer băut din Telciu a reușit să bage în spital o femeie de 50 de ani, după ce a lovit o mașină parcată și un copac. Femeia a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale camionetei.
VIDEO: O experiență neobișnuită, în Austria… Pe podium…! acum 20 de ore- Tânărul chitarist din Bistrița a avut parte de o experiență neobișnuită: tatăl său care îl însoțea până acum la competiții a fost internat de urgență în spital, cu puțin timp înainte de competiția din Austria. A fost pentru prima oară când Alexandru Grecu a participat peste hotare la categoria fără limită de vârstă, „luptând” cu studenți de conservator și chiar profesori de chitară clasică!
FOTO: Emoții, zâmbete și lacrimi, la premiera de la Dacia! acum 21 de ore- Timizi și plini de emoții, tinerii actori ai Școlii de Film și Actorie Bistrița și-au prezentat azi, pe marele ecran. primul scurt-metraj. Publicul a râs, a lăcrimat sau a aplaudat frenetic momentele difuzate. Iar apoi, au scos cu drag bani din buzunar, donându-i pentru Alexandra.
DE CITIT: Darul. Pacienta tăcută – un thriller inteligent acum 23 de ore- „Pacienta tăcută”: profunzimile psihicului uman mixate într-o poveste incitantă și misterioasă. Alicia duce o viață fericită alături de soțul său, împărtășind pasiunea pentru artă, dar și o iubire de invidiat, cel puțin în aparență. Ea pictează, el este fotograf. Nimic nu prevestește scena macabră ai cărei protagoniști devin și nici ipostazele de victimă și criminal în care se regăsesc.
FOTO: Impresionant gest al angajaților și voluntarilor de la Ambulanță…! acum O zi- O parte dintre angajații și voluntarii de la Ambulanță au pus în practică ieri, la Parva, un impresionant gest: au vizitat o familie care a avut mult de suferit în urma unui incendiu care le-a distrus casa... 
Aquabis:  Se sistează apa în Satu Nou, până mâine! acum O zi- Aquabis anunță că localitatea Satu Nou rămâne, parțial, fără apă. Sistarea este necesară pentru remedierea unui defect apărut pe reţeaua de distribuție a apei potabile.
FOTO: Locul în care cerul se întâlnește cu pământul, iar oamenii cu sfinții… acum O zi- 40 de icoane realizate de zeci de copiii de la Centrul de Pictură al Bisericii Ortodoxe „Sf. Trei Ierarhi” din Feldru, îndrumaţi de profesorul Daniel Paneş şi sprijiniţi de preoții parohi Toader Grigore, Ioan Iliș şi Ioan Clapa - pot fi admirate în aceste zile la Muzeul Județean. „Ca să poți picta, ca și în cazul în care vrei să te rogi, ai nevoie să te liniștești, ai nevoie să pătrunzi înăuntrul tău...”