PREMIERĂ: Tu vizionezi scurtmetrajul realizat de PRIMA grupă a Studioului de Actorie Bistrița, iar banii ajung la Alexandra

PREMIERĂ: Tu vizionezi scurtmetrajul realizat de PRIMA grupă a Studioului de Actorie Bistrița, iar banii ajung la Alexandra

Studioul de Actorie și Film Bistrița va proiecta, la Cinematograful Dacia, un scurtmetraj al PRIMEI grupe de actori. Deși intrarea e gratis, va exista o cutie pentru donații. Iar banii depuși acolo vor ajunge la Alexandra, a cărei poveste ați cunoscut-o în Campania de Crăciun. Doar că situația s-a mai agravat…

Nu vă faceți planuri pentru 21 aprilie, de la ora 15:00. Sunteți așteptați la Cinematograf Dacia, pentru a vă delecta cu două scurtmetraje.

Unul, în premieră, e scurtmetrajul realizat de elevii Studioului de Actorie și Film, care și-a deschis porțile acum cinci luni de zile.

„PASAJUL prezintă povestea lui Vlad, ai cărui părinți sunt plecați la muncă în străinătate. În drum spre casă, Vlad trebuie să treacă pe sub pasaj, unde este așteptat de doi băieți care îi percep o taxă de trecere de 20 Ron, dacă nu știe să răspundă corect la întrebările lor, care de fapt sunt întrebări capcană. O altă ofertă vine din partea altui băiat care se oferă să-l apere pe Vlad de cei doi bullies, pentru o sumă mai mică, cu opțiunea de a putea plăti săptămânal”, explică actorul Florian Zapra, profesorul Studioului.

Ideea scurtmetrajului ar avea la bază realitatea din unele școli. Actorii sunt Vlad Colța, Vlăduț Frasincar, Raul Szanto, Sorana Ilie, Robert Ciobanu, Valentin Ogâgău, Adi Mezei, Carmen Burbulea și Moldovan Maria.

Puteți urmări trailerul AICI.

Al doilea scurtmetraj este intitulat „My best friend”, în regia lui Cătălin Bugean. A fost deja prezentat la mai multe festivaluri, câștigând șase premii „Best comedy” și 11 alte distincții, la diferite categorii.

Ideea are la bază o poveste adevărată. O familie de români dorește să-și cumpere un porc. Sunt îndrumați spre un magazin de animale de companie. Vânzătorul li-l oferă pe „Jimmy”, care ajunge mâncare pe masa tradițională de Crăciun. De aici, totul ia o altă întorsătură.

Trailerul acestui scurtmetraj poate fi vizionat AICI.

Intrarea la eveniment e GRATIS, dar va exista o cutie pentru DONAȚII. Fiecare e invitat să dea cât vrea și poate, iar banii vor ajunge la Alexandra.

Povestea ei v-a fost prezentată în campania „De Crăciun fii mai bun”. Ceea ce nu știți e că soțul ei, Nicu, a murit la scurt timp după intrarea în anul 2019. Așa că acum e doar Alexandra, împreună cu cele două fete. Iar viața nu le e mai ușoară.

Așadar, fiecare bănuț pe care îl veți oferi îi va reîntări credința Alexandrei, că mai există oameni buni pe lumea asta.

AICI puteți reciti povestea prezentată în campanie.

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Bolnavi și cu multe lipsuri, zâmbesc și luptă pentru fetițele lor

Voi veți avea astfel ocazia să aveți o dublă bucurie: ați ajutat și ați vizionat două scurt metraje, din care unul, în premieră, oferindu-le astfel încredere tinerilor actori.

Așadar, nu uitați! Duminică, 21 aprilie, ora 15:00, Cinematograf Dacia, sala Valeria Peter Predescu.

Bistriţa Civică: Vă aşteptăm în Piaţa Petru Rareş! „Guvernul Dăncilă să rămână doar un episod de tristă amintire” acum 42 de minute- Bistriţenii sunt invitaţi luni, 17 iunie, de la ora 19, în Piața Petru Rareș: aici va avea loc un miting de susținere a moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. „Vă așteptăm, în număr cât mai mare. Veniți alături de noi să scăpăm țara de această gașcă pusă numai pe căpătuială, care duce țara spre faliment"
DE CITIT: Deadline. Când prea multă muncă provoacă moarte… acum 3 ore- Moartea misterioasă a unei tinere, despre care se bănuieşte că s-ar fi sfârșit de prea multă muncă, schimbă definitiv destinul mai multor oameni: Deadline…
FOTO: L-a doborât căldura! Intervenție dificilă a salvamontiștilor! acum 5 ore- O intervenție dificilă a salvamontiștilor a avut loc ieri, în Munții Rodnei. Un bărbat din Neamț a avut nevoie de ajutor după ce a făcut insolație și s-a deshidratat. A intervenit elicopterul SMURD.
Duminica de Rusalii: Astăzi se pogoară Duhul Sfânt peste noi. Tradiţii în Bistriţa-Năsăud acum 7 ore- Duminica de Rusalii: Astăzi se pogoară Duhul Sfânt peste noi… Este ziua în care Biserica ia fiinţă: ascultând cuvintele Sfântului Apostol Petru, aproape 3.000 de oameni s-au convertit pe loc la creştinism. Nu ai voie să mergi "la scăldat” de Rusalii, dar nici să te urci în arbori înalţi, să călătoreşti departe de casă ori să te cerţi cu cineva:
FOTO: Cupa „Iacob Ciuruș” la Șah a ajuns la ediția a II-a acum 21 de ore- Asociația Cârlionț a organizat astăzi, 15 iunie, la Căminul pentru persoane vârstnice din Bistrița, ediția a II-a a Cupei „Iacob Ciuruș” la Șah.
FOTO: Încă 40 de zile și secția ATI va fi finalizată! Ce se-ntâmplă cu pacienții: acum 23 de ore- Proiectul de reabilitare a secției ATI din cadrul Spitalului cuprinde două etape: modernizare zonă existentă și extindere. Se preconizează că în 40 de zile, lucrările vor fi finalizate. Ce se întâmplă cu pacienții în aceste zile: Lucrările de modernizare a Spitalului sunt în plină desfășurare! Secția ATI urmează să fie finalizată în maxim 40 de...
Ioan Turc (PNL) – APEL: Votați moțiunea de cenzură! Oamenii s-au săturat de PSD! acum O zi- „Urmează votul pe moțiunea de cenzură. Nu mă adresez nici fostului nostru coleg liberal domnul Deneș, azi PSD-ist fruntaș, nici fostului nostru coleg liberal Daniel Suciu, astăzi mare ștab în Guvern. Ei sunt preferații lui Dragnea, nu are rost să discutăm cu ei nimic. Dar fac un apel către domnul Ioan Simionca de la ALDE: Votați moțiunea de cenzură, oamenii s-au săturat de PSD..."
Iurișniți: Elevii care se înscriu la liceu riscă să ajungă, de fapt, la școli profesionale, cu medii mari, din cauza Statului acum O zi- Anul școlar 2019- 2020 aduce unele modificări în ceea ce privește clasele de la unele licee și școli profesionale. CNLR și INFOEL sunt printre școlile de prestigiu care au de pierdut. Deputatul Cristina Iurișniți susține că există riscul ca elevi cu medii mari să ajungă la școli profesionale.
FOTO – JOSENII BÂRGĂULUI: A ieșit de pe carosabil și a rupt un stâlp de electricitate! acum O zi- Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în localitatea Josenii Bârgăului. Un autoturism a ieșit de pe carosabil și s-a oprit într-un stâlp de electricitate, rupându-l. Traficul în zonă se desfășoară cu dificultate.
Aquabis: Se sistează apa potabilă azi în Târlișua și Prundu Bârgăului acum O zi- Locuitorii din Târlișua și Prundu Bârgăului rămân astăzi, pentru câteva ore, fără apă potabilă. Măsura este necesară pentru remedierea unei defecțiuni apărute pe rețeaua de distribuție a apei.
Trei mari probleme pentru primăriile din judeţ: „Riscă să intre în faliment…!” acum O zi- Sunt trei mari probleme cu care se confruntă administraţiile locale: „Am luat încă un şut în fund de la această guvernare. Trebuie obligatoriu găsite soluţii în a adoua parte a anului. Pentru că vor fi primării care riscă să intre în faliment...”
Mâncarea vânătorească acaparează Băile Figa. 13 echipe din Ardeal se întrec în preparate la ceaun, la final de lună acum 2 zile- Nu mai puțin de 13 echipe din Ardeal se vor întrece în preparate vânătorești la ceaun la final de lună. Concursul „Vânătoare la ceaun” se va desfășura la marginea pădurii de lângă Băile Figa.
Bistrița-Năsăud, sub cod roșu de vreme severă! Populația, avertizată prin Ro-Alert! acum 2 zile- ANM a emis cod roșu de vreme severă în județul nostru. Se anunță grindină, intensificări ale vântului și vijelie. Populația, avertizată prin Ro-Alert.
VIDEO – Ioan Turc (PNL): Ceea ce se întâmplă în Bistriţa este scandalos şi frustrant! acum 2 zile- În Piaţa Decebal domneşte o „atmosferă câmpenească”: „Se plimbă doi, trei oameni de ici până colo. Nu există niciun fel de plan de bătaie, nu există niciun fel de monitorizare, nu există niciun interes...! Terminaţi cu minciunile şi apucaţi-vă de treabă! Ceea ce se întâmplă în Bistriţa este scandalos şi frustrant!"
ATENȚIE cum parcați pe Colibiței! Se lasă cu amenzi! acum 2 zile- Lucrările pe strada Colibiței sunt aproape de finalizare. Zona e redeschisă circulației și șoferii s-au bucurat de posibilitatea de a parca în zonă. Doar că de azi, nu mai au voie să parcheze cum vor! Se lasă cu amenzi!