Prezidențialul Dan Barna a descălecat la Bistrița. Nimic nou sub soare

Prezidențialul Dan Barna a descălecat la Bistrița. Nimic nou sub soare

Dan Barna a fost astăzi într-o vizită în județul Bistrița-Năsăud, unde a adunat semnături pentru a-și putea depune candidatura la alegerile prezidențiale din acest an. Acesta a susținut și o conferință de presă în care a subliniat punctele pe care le va atinge în cazul în care ajunge președinte.

Dan Barna, candidatul Alianţei 2020 USR-Plus pentru funcţia de preşedinte al României, s-a aflat astăzi la Bistrița pentru a aduna semnăturile necesare pentru a-și putea depune candidatura. Barna a susținut o conferință de presă în care a subliniat punctele pe care le va atinge în cazul în care va ajunge președinte. De asemenea, a criticat și atacat actuala guvernare a țării, cerându-i încă o dată premierului Viorica Dăncilă să demisioneze.

„Avem un Guvern care nu mai are legitimitate. Îi cer din nou doamnei Dăncilă să plece! În momentul acesta nu mai are suport popular, Guvernul acesta nu mai are majoritate parlamentară, Guvernul acesta nu mai are nici o legitimitate să continue să păcălească prin tergiversări și procedurisme România. Este momentul să avem o schimbare de Guvern, să mergem către alegeri anticipate, este momentul să aducem la conducerea statului noua generație care-și cere dreptul să salveze România. În momentul de față acest Guvern nu mai are legitimitate și orice tertip, chiar și această sesizare la Curtea Constituțională de încercare de a mai prelungi niste termene, sunt pur și simplu încercări disperate de a refuza confruntarea cu Parlamentul, care este de fapt confruntare cu realitatea electorală a acestui moment și cu realitatea lipsei de majoritate pe care o are PSD-ul în Camera Deputaților”, a spus Dan Barna.

Din punctul de vedere al lui Barna, punctul de plecare în demeresul de a înlătura actuala guvernare este moțiunea de cenzură inițiată de PNL. Acesta mai spune că parlamentarii USR vor vota în favoarea moțiunii, cerând și celorlalte partide politice din opoziție să susțină acest demers.

„Eu sunt foarte optimist pentru că am discutat și cu liderul PNL, Ludovic Orban, noi am strâns deja semnăturile și solicit și celorlalte partide, ALDE, ProRomânia, PMP și UDMR, să contribuie și ele la lista de semnături pentru a ajunge la acel «233» necesar trimiterii acasă a unui Guvern care ține România în loc. Noi vom susține parlamentar orice Guvern care își va asuma obiectivul de realizare al alegerilor anticipate, orice Guvern care va avea ca obiectiv primari în două tururi, fără penali în funcții publice, corectarea Ordonanței 114, prioritățile urgente pentru România”, a explicat candidatul Alianţei 2020 USR-Plus pentru funcţia de preşedinte.

Dan Barna a adus în atenția celor prezenți la conferința de presă că în cazul în care va ajunge în funcția de președinte, alianța pe care o reprezintă va face reformă în România – va începe construcția autostrăzilor mult promise, va readuce acasă românii plecați în străinătate și tot ce li se va cere.

„Alianța USR Plus chiar vrea să facă reformă în România, să începem acele proiecte majore de care avem nevoie. De 30 de ani doar discutăm și facem joc de gleznă. În momentul de față nu cred că este cineva care să creadă că se pot face reforme alături de Tăriceanu și Ponta și de oamenii din spatele lor care până ieri au fost umăr la umăr cu PSD, cu Liviu Dragnea, cu Iordache sau Nicolicea. Nu se poate să pretindem și să prostim din nou românii promițându-le în mod magic, oamenii care timp de 30 de ani ne-au adus în acestă situație, că de mâine se vor apuca de treabă și vor deveni cinstiți. Atunci, soluția corectă și soluția prin care chiar putem să facem lucrurile pe care ni le-am propus este aceea de a ne întoarce la popor, să obținem harta actuală a opțiunilor românilor, adică rezultatul alegerilor anticipate, după care vom intra la guvernare, din momentul zero, fără clipim, pentru că Alianța USR-Plus este în momentul de față opțiunea pe care o are România.”, a declarat Dan Barna.

FOTO/VIDEO – O comunitate din Bistrița-Năsăud este terorizată de urși de mai bine de o lună acum 3 ore - Localnicii din satul Cușma, comuna Livezile, sunt terorizați de urși de mai bine de o lună. Sălbăticiunile le-au mâncat animalele, le-au distrus culturile și îi „întâmpină” chiar pe ulițele satului când își duc copiii la școală. Autoritățile încă n-au găsit o soluție pentru această problemă.
De mâine se pot face donaţii pentru „Târgul de purici” acum 4 ore - Dacă aveţi haine care v-au rămas mici, jucării care vă prisosesc sau electrocasnice în stare bună pe care nu le mai folosiţi – de mâine le puteţi dona în cortul din Piaţa Centrală! Aici se deschide în weekend Târgul de Purici:
VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 4 ore - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum 5 ore - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 6 ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 8 ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum 8 ore - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum 9 ore - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum 10 ore - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.
Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi! acum 10 ore - Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.
Metoda inedită pentru combaterea mitei ce ar putea fi aplicată la Spitalul Județean acum 11 ore - Cererea și oferirea șpăgii în Spitalul Județean de Urgență Bistrița este o discuție veche și întoarsă pe toate părțile. Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița s-a gândit la o metodă de a-i responsabiliza pe pacienții tentați să vină cu atenții la medici.
ALTE VREMURI. Peste 35.000 de sași au fost somaţi, în septembrie 1944, să plece din Bistrița. Ca să nu fie împuşcaţi de ruşi acum O zi - În septembrie 1944, saşii din Bistrița erau somaţi să evacueze oraşul, fiind ameninţaţi că dacă nu pleacă, vor fi împuşcaţi de ruşi. 35.000 de sași au fost nevoiți atunci să-și părăsească – în doar câteva ore – locurile de baștină, gospodăriile și prietenii...
Zeci de copii din Bistriţa, încurajaţi – cu un cadou – să nu renunţe acum O zi - Zeci de copii din Bistriţa, Unirea, Viişoara, dar şi Susenii Bârgăului au primit câte un cadou, în aceste zile. Cei care au venit cu ideea şi-au dorit astfel să-i încurajeze pe copii să nu renunţe la educaţie… „Nu este în regulă. Elimpede că Statul nu îşi face treaba...!"
Ioan Turc: Pe Dealul Cocoș am putea avea un mic orășel, la standardele unei lumi civilizate acum O zi - Prezent în emisiunea ”Cunoaște-ți politicianul”, Ioan Turc a redeschis un subiect mai vechi. Cartierul tinerilor, propus de viceprimarul Niculae, versus micul orășel de pe Dealul Cocoș, propus de el. Liberalul susține că proiectul său s-ar ridica la standardele unei lumi civilizate. Proiectul lui Niculae ar fi unul de o mare aberație.
Doina Pană (PSD): Semnaţi pentru bunăstarea românilor. Pentru binele copiilor și nepoților noștri! acum O zi - Deputatul PSD Doina Pană îşi invită prietenii să semneze „Pactul pentru bunăstarea românilor”. Iniţiat de premierul Viorica Dăncilă – Pactul se doreşte „o garanție politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare".