Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
BISTRIȚA: Polițiștii de la Circulație protestează în stradă, în secret, și dau mai mult avertismente! Amenda mare o ia bugetul de stat
Drama continuă: Familia Dobrican trăiește de pe o zi pe alta!
FOTO: Splendid! A înflorit laleaua pestriţă în Pădurea din Şes!
Caravana de screening pentru cancerul de col uterin a ajuns în Bistrița-Năsăud. De ce e nevoie de acest test:
A sosit timpul să ne apucăm şi de scris...! Un nou atelier de scriere creativă la Scenica!
Business Park Bistrița Sud scoate la licitație parcele disponibile în perimetrul parcului industrial
Cofetăria Cristina, Clinica Sanovil, Alaiul Nunţilor şi "Coroana de Aur" fac angajări!

  613 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Proaspăt înființat, Ansamblul “Miorița” promovează dansul popular tradițional de la Mărișelu!

25/11/2013 13:18:44 Iulia STUPINEAN  
Este format din 15 perechi de tineri dansatori îndrumați de instructorul-coregraf, Nicoară Valer! Ansamblul de dansuri populare “Miorița” din comuna Mărișelu s-a înființat recent din dorința de a păstra și promova cu succes, jocul popular de la Mărișelu și de pe Valea Șieului.

Reprezentanții Consiliului Local Mărișelu au aprobat în decursul lunii octombrie a acestui an, Hotărârea privind înființarea la nivelul comunei a Ansamblului de dansuri populare “Miorița”, împreună cu artiștii săi vocali. Potrivit primarului Toma Someșan, inițiativa este un mai veche și aparține administrației locale care își propune astfel, promovarea și perpetuarea dansului popular tradițional de la Mărișelu și din zona Văii Șieului.

Noul ansamblu de la Mărișelu este constituit din 15 perechi de tineri dansatori, cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani, din satele Mărișelu, Măgurele, Bârla și Sântioana, sub îndrumarea instructorului-coregraf, Nicoară Valer din localitatea Măgurele. Primul spectacol al ansamblului va avea loc luna viitoare, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, când tinerii dansatori vor apărea pentru prima dată pe scena Căminului Cultural Mărișelu, în fața consătenilor lor.

“Avem așadar un instructor cu o vastă experiență, pentru că dânsul ( n.r. – Nicoară Valer) a fost dansator în ansamblul „Cununa de pe Someș” timp de peste 20 de ani. Sigur că vom încheia un contract de colaborare cu domnul Valer începând cu anul 2014 și sperăm noi pentru mult înainte (…) Din fonduri de la bugetul local al comunei Mărișelu vom asigura plata coregrafului, sala pentru repetiții care este deja funcțională, precum și deplasările dansatorilor la spectacolele la care vor participa pe viitor”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Mărișelu, Toma Someșan.

În paralel cu repetițiile Ansamblului “Miorița”, alte 10 perechi de tineri din satul Domnești s-au înscris pentru inițiere și formare sub îndrumarea aceluiași coregraf, cu scopul de a constitui pe viitor, Formația de dansuri populare a Căminului Cultural din Domnești, localitate în care se dorește și crearea unei Formații de dansuri țigănești.

 

Foto: Arhivă

5237 vizualizari

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
14:49 - În așteptarea unui cumpărător, stadionul Jean Pădureanu devine încet dar sigur o ruină
13:37 - POVEȘTI DIN SAT: Iconița
12:35 - 12 ofițeri și 80 de agenți de poliție bistrițeni, avansați în grad cu ocazia aniversării celor 195 de ani de existență a Poliției Române
12:00 - Cine va conduce organizația municipală a PNL
11:47 - FOTO: Doi scriitori din Bistriţa-Năsăud – la Târgul de carte de la Leipzig, al doilea ca importanţă în Germania!
11:04 - Al doilea weekend de primăvară cu zăpadă la Tihuța. Zona de nord a județului, sub avertizare cod galben de vreme rea
10:28 - FOTO: Îndrăgostite încă de la grădiniţă. Casa visurilor...
09:16 - EDITORIAL: Mallul şi neonul

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro