Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Estetiq Med Clinic: Ai grijă de tenul tău, chiar și în sezonul rece!
“Porcul somon”, Mangalița, crește într-o fermă din Dumitra! Îl puteți cumpăra sau puteți primi sfaturi prețioase despre cum să-l creșteți!
Copiii de la Cheers, puși din nou pe fapte mari: Spectacol caritabil pentru Ionuț!
Sărbătoreşte cu super reduceri la Biasicom!
Patru apartamente cochete de vânzare, în mijlocul orașului...!
ESTETDERM: Epilare definitivă în câteva ședințe cu un laser medical de ultimă generație!
Frumusețe de cinci stele la Carolyne Beauty Center! Antonia a venit la inaugurare
Firmele din Bistrița angajează designer, operatori textile nețesute, controlori calitate și sudori / lăcătuși mecanici cu inițiativă!

  642 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Profa' de mate pictează pe coji de ouă

15/07/2012 11:32:23 Andreea BOJOR  
Persidia Negruţi este profesoară de matematică însă marea ei pasiune este pictura. Profa de mate are însă lucrări mai speciale decât mulţi alţi artişti pentru că nu pictează pe pânză sau pe sticlă ci pe coji de ouă. Lucrările acesteia sunt excepţionale şi foarte apreciate.

''Pictez de când ma ştiu, de mică mi-a plăcut pictura. Am fost la şcoala de arte încă din clasa a cincea. Despre pictura pe coji de ouă am auzit de la alţi artişti plastici. Am văzut primele lucrări pe coji de ouă prin anul 2000 şi am încercat şi eu să fac aşa ceva. A fost mai greu la început dar am descoperit o tehnică uşoară prin care pot să îmi realizez acum lucrările'', povesteşte Persidia Negruţi.

De profesie Persidia Negruţi este profesoară de matematică şi predă la un liceu din Târgu Mureş. ''Este cam greu să împaci şi pictura şi predatul. Nu poţi să faci performanţă cu amândouă aşa că mi-am luat în acest an concediu fără plată pentru a mă putea ocupa de pictură'', mai povesteşte artista.

Cât despre lucrările pe care le realizează, Persidia Negruţi spune că totul trebuie făcut cu dragoste, răbdare şi multă atenţie. 

''Cojile de ouă se spală bine şi se mărunţesc iar apoi, în funcţie de model se lipesc unele lângă altele după care pictez modelul'', explică Persidia Negruţi.

Artista realizează tablouri, medalioane, bijuterii, dar foloseşte cojile de ouă şi pentru a decora diferite obiecte precum vaze sau cutii pentru bijuterii.

Referitor la clienţi artista spune că ''oamenii sunt încântaţi de aceste lucruri pentru că sunt deosebite, este ceva nou şi prea puţin întâlnit''.

Lucrările Persidiei Negruţi se mai găsesc şi astăzi pe pietonalul Liviu Rebreanu. Pictoriţa participă la Zilele Bistriţei unde a adus o parte din lucrările sale.

8909 vizualizariou9.jpg :: Bistriteanul.ro
ou14.jpg :: Bistriteanul.ro
ou7.jpg :: Bistriteanul.ro
ou13.jpg :: Bistriteanul.ro
ou10.jpg :: Bistriteanul.ro
ou2.jpg :: Bistriteanul.ro
ou.jpg :: Bistriteanul.ro
ou5.jpg :: Bistriteanul.ro
ou12.jpg :: Bistriteanul.ro
ou15.jpg :: Bistriteanul.ro
ou1.jpg :: Bistriteanul.ro
ou6.jpg :: Bistriteanul.ro
ou4.jpg :: Bistriteanul.ro
ou11.jpg :: Bistriteanul.ro
ou8.jpg :: Bistriteanul.ro
ou16.jpg :: Bistriteanul.ro
ou17.jpg :: Bistriteanul.ro
ou18.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
17:34 - FOTO: Excelenții Bistriței, premiați astăzi! Dansatori, pescari, olimpici, artiști, vârfurile orașului, felicitați de autoritățile locale
17:11 - De Crăciunul acesta împodobește-ți casa cu decorațiunile naturale de la Euforia Floral Boutique!
16:51 - Au împlinit 19 ani de activitate și au deschis porțile publicului interesat din Bistrița!
16:04 - Fără permis, dar cu alcool „la bord”!
15:12 - Coincidență macabră în cazul crimei de la Zagra – În urmă cu 5 ani, tatăl victimei ar fi avut același destin tragic
14:23 - Ministerul de Interne, investiții în Bistrița-Năsăud
13:18 - Robert Sighiartău (PNL): Unul dintre bulevardele din Bistrița să se numească „Regele Mihai I”!
12:12 - FOTO/VIDEO - Filmul crimei de la Zagra: Criminalul și-ar fi lovit prietenul în mod repetat cu o rangă în cap
11:41 - FOTO: Strada Iazului – ca după război! Locuitorii din zonă înoată în noroaie, de trei săptămâni
10:24 - FOTO: Amintiri despre „întâiul om de cultură al țării”. O carte extraordinară, semnată de o profesoară din Bistrița
08:33 - Crimă la ZAGRA!
08:00 - Ceafa de porc cu CEL MAI BUN PREȚ DIN ORAȘ, în 15 și 16 Decembrie, în magazinele Agro-Ardeal!

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro