Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Există miracole: Încă o premieră medicală la Spitalul Județean!
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive
SANOVIL Bistrița: Azi a început derularea celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății!
OAMENI din Bistrița-Năsăud: Tulburătoarea poveste a unui bistrițean nemulțumit... „Pentru a-i ajuta pe tinerii din acest oraș înapoiat...”
FOTO: Aventurile „reginei” tenisului de masă în Europa: A venit la Bistrița la 10 ani, fără să știe o boabă de română
POVEȘTI DIN SAT: Moartea lui Corbu
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!

  142 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Profa' de mate pictează pe coji de ouă

15/07/2012 11:32:23 Andreea BOJOR  
Persidia Negruţi este profesoară de matematică însă marea ei pasiune este pictura. Profa de mate are însă lucrări mai speciale decât mulţi alţi artişti pentru că nu pictează pe pânză sau pe sticlă ci pe coji de ouă. Lucrările acesteia sunt excepţionale şi foarte apreciate.

''Pictez de când ma ştiu, de mică mi-a plăcut pictura. Am fost la şcoala de arte încă din clasa a cincea. Despre pictura pe coji de ouă am auzit de la alţi artişti plastici. Am văzut primele lucrări pe coji de ouă prin anul 2000 şi am încercat şi eu să fac aşa ceva. A fost mai greu la început dar am descoperit o tehnică uşoară prin care pot să îmi realizez acum lucrările'', povesteşte Persidia Negruţi.

De profesie Persidia Negruţi este profesoară de matematică şi predă la un liceu din Târgu Mureş. ''Este cam greu să împaci şi pictura şi predatul. Nu poţi să faci performanţă cu amândouă aşa că mi-am luat în acest an concediu fără plată pentru a mă putea ocupa de pictură'', mai povesteşte artista.

Cât despre lucrările pe care le realizează, Persidia Negruţi spune că totul trebuie făcut cu dragoste, răbdare şi multă atenţie. 

''Cojile de ouă se spală bine şi se mărunţesc iar apoi, în funcţie de model se lipesc unele lângă altele după care pictez modelul'', explică Persidia Negruţi.

Artista realizează tablouri, medalioane, bijuterii, dar foloseşte cojile de ouă şi pentru a decora diferite obiecte precum vaze sau cutii pentru bijuterii.

Referitor la clienţi artista spune că ''oamenii sunt încântaţi de aceste lucruri pentru că sunt deosebite, este ceva nou şi prea puţin întâlnit''.

Lucrările Persidiei Negruţi se mai găsesc şi astăzi pe pietonalul Liviu Rebreanu. Pictoriţa participă la Zilele Bistriţei unde a adus o parte din lucrările sale.

9323 vizualizariou9.jpg :: Bistriteanul.ro
ou14.jpg :: Bistriteanul.ro
ou7.jpg :: Bistriteanul.ro
ou13.jpg :: Bistriteanul.ro
ou10.jpg :: Bistriteanul.ro
ou2.jpg :: Bistriteanul.ro
ou.jpg :: Bistriteanul.ro
ou5.jpg :: Bistriteanul.ro
ou12.jpg :: Bistriteanul.ro
ou15.jpg :: Bistriteanul.ro
ou1.jpg :: Bistriteanul.ro
ou6.jpg :: Bistriteanul.ro
ou4.jpg :: Bistriteanul.ro
ou11.jpg :: Bistriteanul.ro
ou8.jpg :: Bistriteanul.ro
ou16.jpg :: Bistriteanul.ro
ou17.jpg :: Bistriteanul.ro
ou18.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro