Puiu Codreanu și Văru Săndel vin la Zilele comunei Căianu Mic!

Puiu Codreanu și Văru Săndel vin la Zilele comunei Căianu Mic!

Sărbătoare mare la Căianu Mic în zilele de 16 și 17 iunie, atunci când vor avea loc Zilele comunei, odată cu sărbătoarea Rusaliilor. Ca de fiecare dată, folclorul și tradițiile vor fi puse la loc de cinste, invitați speciali în cea de-a doua zi fiind Puiu Codreanu și Văru Săndel.

Primăria și Consiliul Local Căianu Mic, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița – Năsăud, organizează în perioada 16 – 17 iunie cea de-a XIV-a ediție a Zilelor comunei Căianu Mic.

Potrivit primarului Paul Știr, prima zi a festivalului este dedicată competițiilor sportive și muzicii ușoare. În cea de-a doua zi, vor fi puse la loc de cinste tradițiile și folclorul.

Astfel, luni, 17 iunie, programul va începe de la ora 10:00 cu o slujbă religioasă și va continua începând cu ora 12:00 cu desfășurarea vechiului obicei agrar „Înstruțatul boului” în Căianu Mic și Căianu Mare.

De la ora 15:00 va avea loc premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie în 2019.

Spectacolul folcloric este programat începând cu ora 15:30 în Parcul central din Căianu Mic. Programul cuprinde dansuri populare, soliști vocali și soliști instrumentiști. Astfel, vor urca pe scenă: Grupul Micii Chitariști al Bisericii Ortodoxe Căianu Mic, Mureșan Iustina Dumitrița din Maramureș, Viorica Telcean, Cristina Retegan și invitații speciali Văru Săndel și Puiu Codreanu.

Tradițiile vor fi marcate printr-un obicei de nuntă și dans popular susținut de Ansamblul Folcloric „La Poale de Țibleș” din Căianu Mic.

„Ca în fiecare an, cea de-a doua zi a sărbătorii de la Căianu Mic o dedicăm tradițiilor care ne reprezintă și mă refer aici la obiceiul agrar «Înstruțatul boului». De asemenea, ne bucurăm să îi premiem pe toți cei care ajung cu trăinicie 50 de ani de căsătorie. Cât privește spectacolul de muzică populară, anul acesta îi vom avea alături de noi pe Puiu Codreanu și Văru Săndel, și desigur și alți artiști și dansatori cu care ne mândrim. Cu mare drag îi invit pe toți locuitorii comunei Căianu Mic și nu numai, la aceste zile de aleasă sărbătoare pe care le-am pregătit special pentru ei”, a precizat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

Reamintim că duminică, 16 iunie, de la ora 20:00, în prima zi de festival la Căianu Mic vor urca pe scenă: Alex Velea, Corina, Dj. Jonnessey & Aner și Khameleon Band.

 

Probe de aptitudini, în 25 septembrie, la Școala Populară de Arte! acum 50 de minute - Tinerii şi copiii din Bistriţa care vor să-şi cultive talentele sau să facă performanţă în arte sunt invitaţi mâine, la Şcoala Populară de Arte. Aici au loc probele de aptitudini înainte de începerea unui nou an şcolar!
Cum s-a pregătit spitalul din Bistrița pentru pacienții cu arsuri? acum 2 ore - Spitalul Județean de Urgență Bistrița are o rezervă cu pat pentru pacienții cu arsuri, care nu pot fi transferați imediat la  o clinică de specialitate. Aceasta este deja funcțională 100%, fiind dotată inclusiv cu cadă specială pentru curățarea arșilor.
Aquabis: Lucrări de remediere la reţeaua de apă în Rodna, Anieș și Maieru. Cum vor fi afectaţi locuitorii acum 2 ore - Lucrări de remediere - astăzi - la reţeaua de apă în Rodna, Anieș și Maieru - anunţă Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Se dă mită în spitalele din județ? Clasamentul oferit de Ministerul Sănătății acum 3 ore - Ministerul Sănătății a întocmit un clasament al mitei care se oferă în spitalele din România. Datele au fost obținute pe baza formularelor completate de pacienții internați în unitățile spitalicești, în prima jumătate a anului 2019. CARE este situația la noi în județ:
ANUNŢ: Finalizarea proiectului „ACHIZIŢIE DE UTILAJE LA SC MEGATITAN SRL” acum 4 ore - SC MEGATITAN SRL, cu sediul în Oras Beclean, Str. Nicolae Balcescu, nr. 25A, Judetul Bistriţa-Năsăud, Romania, a derulat, începând cu data de 09.03.2018 si având ca termen de finalizare data de 30.09.2019, proiectul „ACHIZITIE DE UTILAJE LA SC MEGATITAN SRL”.
FOTO/VIDEO – O comunitate din Bistrița-Năsăud este terorizată de urși de mai bine de o lună acum 19 ore - Localnicii din satul Cușma, comuna Livezile, sunt terorizați de urși de mai bine de o lună. Sălbăticiunile le-au mâncat animalele, le-au distrus culturile și îi „întâmpină” chiar pe ulițele satului când își duc copiii la școală. Autoritățile încă n-au găsit o soluție pentru această problemă.
De mâine se pot face donaţii pentru „Târgul de purici” acum 19 ore - Dacă aveţi haine care v-au rămas mici, jucării care vă prisosesc sau electrocasnice în stare bună pe care nu le mai folosiţi – de mâine le puteţi dona în cortul din Piaţa Centrală! Aici se deschide în weekend Târgul de Purici:
VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 20 de ore - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum 21 de ore - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 22 de ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 23 de ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum 24 de ore - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum O zi - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum O zi - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.
Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi! acum O zi - Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.