Puțin anormal, dar posibil: Apă la robinet și canalizare, în Posmuș!

Puțin anormal, dar posibil: Apă la robinet și canalizare, în Posmuș!

„Sper să reușim să finalizăm aceste proiecte până la sfârșitul acestui an”, a afirmat astăzi primarul Ioan Cifor din Șieu. Este vorba de rețelele de drumuri în valoare de 6 milioane de lei. 19 străzi din comuna Șieu vor fi reabilitate printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Școlile din Posmuș și Ardan sunt în proporție de 90% finalizate, ieri a sosit și mobilierul pentru aceste școli, finanțat tot prin PNDL… Avem ordinul de începere a lucrărilor pentru dispensarul uman și cabinet stomatologic nou în comună. Lucrărm și la un proiect pentru o capelă în Șieu, finanțat prin Grupul de Acțiune Locală Bârgău-Călimani în care suntem membri. Acestea ar fi lucrările de importanță mare pe care le avem în derulare. Lucrăm la studii de fezabilitate și proiecte noi pentru un nou program de finanțare în viitor, pentru exercițiul bugetar 2020-2027 pe fonduri europene”, a anunțat primarul Ioan Cifor.

Acesta a adăugat că el și echipa lui se pregătesc deja cu documente și proiecte pentru a putea accesa în viitor fondurile guvernamentale sau europene care vor fi puse la dispoziție. „Ar mai fi nevoie de canalizare în Posmuș și Ardan. Sperăm ca în 2020-2021 să înceapă lucrările și în aceste două localități… În Posmuș avem probleme cu apa, Ardanul și Soimușul au apă din rețele proprii, în schimb Posmușul este deficitar la acest capitol”, a admis primarul Ioan Cifor care speră ca, în curând, prin intermediul unor proiecte viitoare populația din zonă să aibă apă curentă la robinet.

Se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru rețeaua de canalizare aici: „Pare un pic anormal să accesăm fonduri pentru canalizare, atâta timp cât nu avem apă, dar până le accesăm, până le termină, până licităm – sperăm să le putem implementa cam în același timp și să vină deodată apa și canalizarea în aceste localități…

Lucrăm și la cadastrul național: pe satele Șoimuș și Ardan, în proporție de 80%, avem deja extrase CF sau în curs de obținere, urmând ca anul acesta și anul viitor să intrăm pe Șieu și Posmuș – care sunt sate foste colectivizate, există titluri, iar procedura va merge puțin mai greu. Dar suntem în grafic: suntem printre primele comune din județ ca număr de extrase CF eliberate pe acest program național de cadastrare…”, a mai spus Ioan Cifor.

Primăria Bistrița sare cu bani pentru subvenționarea taxei pentru gunoi acum O oră- Supercom vrea ca locuitorii județului să plătească mai mult pentru gunoi în primele trei luni ale acestui an. Municipalitatea sare în ajutorul bistrițenilor și este dispusă să subvenționeze taxa pentru gunoi pentru această perioadă.
Dispar merele uriașe de pe Bulevardul Republicii?! acum 2 ore- Câteva mere uriașe care împodobeau de ani de zile Bulevardul Republicii au fost scoase astăzi de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.
Ringul de luptă al câinilor s-a mutat la Dumitra! Polițiștii fac cercetări acum 3 ore- Un nou caz de organizare lupte între câini a ieșit la lumină. Internetul a fost împânzit cu imaginile unui câine rănit în urma unei ”demonstrații de putere” a patrupedelor. Polițiștii au intrat pe fir și fac verificări.
Îndemânarea Construct, Campredo și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa acum 4 ore- Se fac angajări la Îndemânarea Construct, Campredo, Leoni, Agro-Ardeal, Italtextil și IMP România! Noi locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care își caută un job bine plătit, dar și un mediu de lucru atractiv: transportul este asigurat de compania care oferă și diferite sporuri și bonusuri pentru prezență, performanță sau calitate!
Hyundai câștigă două premii „iF Design 2019”! acum 4 ore- Hyundai a obținut o nouă recunoaștere internațională a viziunii de design, pentru al cincilea an consecutiv: Modelul Palisade și conceptul Le Fil Rouge câștigă „iF Design Award”, în cadrul categoriei "Automobile / Vehicles".
Ce a decis judecătorul în cazul femeii și a celor doi bărbați ce au obligat două minore să se prostitueze acum 5 ore- Joi, doi bărbați și o femeie au ajuns la sediul poliției pentru declarații. Aceștia sunt cercetați după ce ar fi obligat două minore să se prostitueze. În urma audierii, instanța a decis soarta lor pe următoarea perioadă în care se continuă cercetările:
Ajutor de nădejde! Tot la 10 zile, câinii îi însoțesc pe polițiști în acțiunile lor! acum 6 ore- Când se vorbește despre poliție, oamenii se gândesc la uniforme și la mașini. Dar la Poliție, ”lucrează” și câteva patrupede, ajutor de nădejde al oamenilor legii. Anul trecut, câinii polițiști au fost ”în acțiune„ tot la 10 zile.
Cine este șoferul care a distrus 5 mașini în doar câteva minute: Un asistat social problemă condamnat penal acum 7 ore- Sâmbătă noaptea, un tânăr de 30 de ani reușea să distrugă 5 mașini dintr-un foc, în doar câteva minute. Aceste este un „client” fidel al polițiștilor, fiind condamnat penal pentru mai multe infracțiuni. De asemenea, acesta stă într-o locuință socială a Primăriei Bistrița, care încearcă de ceva ani evacuarea.
FANTASTIC: Bogdan Georgescu din Bistrița, pe podium la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! acum 8 ore- Scurtmetrajul Blue Boy, realizat de Manuel Abramovici (regizor) și bistrițeanul Bogdan Georgescu (producător creativ), a fost distins cu prestigiosul trofeu Ursul de Argint, în acest weekend, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin!
FOTO – Carambol în față la Pensiunea Sheriff. Două mașini s-au ciocnit cu un microbuz și o basculantă acum 9 ore- Carambol în această dimineață în față la pensiunea Sheriff, pe DN17. În accident au fost implicate un taximetru, un autoturism, un microbuz și o basculantă. Basculanta a rupt un semn de circulație și a fost la un pas să se răstoarne cu tot cu încărcătură în pârâul din zonă.
Rămase împotmolite pe un drum forestier, cu trei copii, din cauza GPS-ului acum 10 ore- Două femei au tras spaima vieții lor când au constatat că GPS-ul le-a purtat pe un drum forestier, unde au rămas împotmolite. Cele două aveau cu ele și trei copii și tocmai vizitaseră mănăstirea Parva.
Un nou proiect Class Expert Construct: 20 de căsuțe de poveste, drăguțe și cochete, pe strada George Enescu din Bistrița acum 21 de ore- Class Expert Construct s-a impus pe piața imobiliară din Bistrița ca un constructor cu o viziune arhitecturală modernă, care pune accentul pe confort și utilitate în proiectele sale imobiliare. Fiecare metru pătrat de construcție este atent gândit, astfel încât să ofere proprietarilor tot confortul pretins, cheltuieli mici de întreținere și satisfacția unui cămin de poveste, ca-n reviste.
Asociația Autism: Elevii cu tulburări din spectrul autist și cerințe speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real acum O zi- Referitor la declarațiile ministrului educației, Ecaterina Andronescu, legate de integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă, Asociația Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț lămurește următoarele:
FOTO – Nu a luat cum trebuie curba și a accidentat un șofer de 75 de ani acum O zi- În această după-masă a avut loc un accident rutier pe DJ154, în localitatea Sărata. Implicați au fost un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 75 de ani din Bistrița. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
Căderi de pietre pe DN17, în Pasul Tihuța acum O zi- Mai multe pietre au căzut de pe versanți în urmă cu puțin timp, pe DN17, în Pasul Tihuța. Un echipaj al Secției Drumuri Naționale au îndepărtat deja pietrele de pe carosabil.