Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară!

Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară!

Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local, cât și național. „În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.

Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud a vorbit despre modul în care vede el organizarea administrativă.

Totul a început de la o întrebare adresată de un cititor.

„De ce nu eliminați pilele și relațiile din administrație?”

Eu am comisii, concursuri transparente. Nu am avut niciodată nicio reclamație de când conduc Consiliul Județean. Nici contestații la concursuri nu știu să fi fost. Dacă vorbim în general, este nevoie stringentă de un proiect de țară, e nevoie să restructurăm Guvernul, administrația locală și centrală. Avem în momentul de față un aparat bugetar supradimensionat care cheltuie mult prea mult” a declarat Radu Moldovan.

”Susțineți asta? Câte comune ați vedea în Bistrița Năsăud?”

Susțin cu tărie! În momentul de față ar trebui să aducem, în primul rând, legea în drepturile ei. Legea administrației publice locale spune că poate să existe o Unitate Administrativ Teritorială la minim 1.500 de locuitori. Uitați-vă și dumneavoastră, sunt 6, 7 , 9 care nu îndeplinesc legea. Pe urmă, eu cred că ar trebui să luăm modelul polonez. Nu putem, unde sunt minim 8.000 de locuitori. Dar eu cred că în etapa următoare ne va obliga situația. Nu vom mai putea susține ca stat cheltuielile publice de funcționare! E nevoie de restructurareaa statului!”, a subliniat președintele CJ BN.

Acesta a explicat că e nevoie de consultarea cetățeanului pentru a ști cum să guvernezi.

Una dintre greșelile fundamentale ale PSD-ului a fost că nu a ținut cont de rugămințile pe care i le-am adresat conducerii Guvernului să facem regionalizare, descentralizare, restructurare. Am propus asta de foarte multe ori. În ultimele 6 luni, de 15 ori. Am spus conducerii partidului și Guvernului României că ar fi bine să ne așezăm la masă cu partidele care erau dispuse, mai exact, ALDE și Pro România, unde avem o majoritate confortabilă de 60 și ceva la sută, să facem un sondaj major, calitativ, să vedem ce vor românii de la noi, de la Guvern. Că unii nu mai vor pensii și salarii. Vor autostrăzi. Și dacă nu-i consulți pe oameni, n-ai de unde să știi care este prioritatea lor”, a declarat Radu Moldovan.

Mai mult, președintele CJ BN a zis că ar trebui desființate cumetriile și 90 la sută din funcțiile de secretar de stat.

„Eu dacă eram acolo, asta făceam. Un sondaj calitativ. Vedeam ce profil de președinte vrea românul, care sunt primele trei nevoi pe care le are de la Guvern, restructurare și descentralizare. Deființat agenții, deființat cumetrii și tot ce vreți dumneavoastră, prin Guvern, prin agenții… Desființati 90% din secretarii de stat. Cred că un ministru are nevoie de un secretar de stat care să îl înlocuiască atunci când nu poate, este în delegație sau în deplasare, la ședințele de Guvern. Și ministerele mari, poate de doi. Dar nu mai mult!” a spus acesta.

„De ce nu v-au ascultat colegii?”

Îmi e foarte greu să spun. Din păcate, sunt încă în minoritate. În minoritate acolo, la decizii. Dar poporul ne-a trimis puțin la hodină și la meditație. Guvernul a făcut lucruri bune, dar a comunicat prost!” a concluzionat Radu Moldovan.

Mai multe puteți urmări în video de mai jos:

VIDEO: Un invitat de seamă, care să înnobileze sufletele, de Crăciun, la Maieru! noiembrie 21, 2019 - Un invitat de seamă, care să înnobileze sufletele locuitorilor din Maieru, va concerta în localitate, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Apelul primarului Vasile Borş către politicieni:
Medicii bistrițeni n-au cerut vaccinuri pentru difterie! Niciun caz de acest gen, de zeci de ani noiembrie 21, 2019 - La granița de nord a României există riscul de îmbolnăvire cu difterie. În țara noastră nu au mai existat astfel de cazuri de 30 de ani încoace. Totuși, județul nostru nu ar fi amenințat, așa că medicii nu au cerut suplimentarea vaccinurilor. Li s-au dat numai insctrucțiuni, venite de sus: 
Poliția Română NU e Poliția Locală! CUM vrea ministrul de interne să facă diferențierea noiembrie 21, 2019 - Li se spune simplu, polițiști, dar nu sunt toți la fel. Nu au aceleași atribuții. Tocmai de aceea, ministrul de interne vrea să facă o diferențiere între Poliția Română și Poliția Locală. CARE ar fi soluția:
Coordonatorul de joc și fizioterapeutul echipei de handbal Gloria 2018, la Campionatul mondial din Japonia noiembrie 21, 2019 - Doi reprezentanți ai echipei de handbal Gloria 2018 au pornit spre Japonia. Cei doi fac parte din delegația României care va participa la Campionatul mondial de handbal feminin din Japonia.
O mare companie bistrițeană va produce armament, muniție și vehicule militare noiembrie 21, 2019 - Compania Comelf își încearcă norocul în industria militară și se pregătește să producă armament, muniție și vehicule militare. Se pare că bistrițenii se pregătesc să se numere printre cei mai mari furnizori ai Armatei Române.
Astăzi este Happy Day, la Casa EMA! noiembrie 21, 2019 - Doar azi poți lua abonamente la preț redus, așa că nu mai sta pe gânduri și mergi în vizită la Casa EMA!
FOTO: TOP 10 profesori ALTFEL în Bistriţa-Năsăud noiembrie 21, 2019 - Gala Educaţiei 2019: Cinste lor – profesorilor entuziaşti, care nu se tem să fie diferiţi în clasă şi cărora le place să se joace. Şi profesorilor care folosesc noile tehnologii şi stârnesc în elevi motivația de a învăța. Sunt profesorii care caută permanent soluții și nu scuze mai ales în situațiile limită…
V-a fost dor să urcați în Turn? Se redeschide! noiembrie 21, 2019 - Turnul Bisericii Evanghelice a fost închis, la început de septembrie. Deși se anunțau doar două săptămâni, a durat,de fapt, două luni. Municipalitatea a anunțat că turnul va putea fi vizitat din nou. AFLĂ de când:
ALEGERI 2019: Viorica Dăncilă: Democrația înseamnă dezbatere. Klaus Iohannis sfidează românii noiembrie 21, 2019 - Candidatul PSD la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, a invitat presa marți seară, la Palatul Parlamentului, la o întâlnire deschisă, oferind un model prezidențial de comunicare bazat pe transparență și dialog liber.
Aquabis: Defecţiune pe reţeaua de apă, în Josenii Bârgăului noiembrie 21, 2019 - A apărut o defecţiune pe reţeaua de apă din Josenii Bârgăului, anunţă cei de la Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Profesorul de sport bătăuș se întoarce la catedră! Zeci de copii și elevi din Șanț protestează noiembrie 21, 2019 - Vasile Maternik, profesorul de sport bătăuș care a și fost condamnat după ce a agresat mai mulți copii în timpul orelor, se întoarce la catedră. Zeci de copii și elevi de la școala din Șanț au protestat în această dimineață!
Cartea unui tânăr bistrițean a ajuns și în mâna Principelui Nicolae al României noiembrie 21, 2019 - Momente emoționante, solemne și încântătoare, aseară, la Biblioteca Județeană. La conferința despre prinții și regii României a participat inclusiv Principele Nicolae. Acesta a primit cadou cartea lui Vlad Pop, volumul - omagiu adus de licean străbunicului său.
ASTĂZI, la Dacia, începe NOSA Film Festival! Program complet noiembrie 21, 2019 - Peste 20 de filme, patru premiere de excepţie și invitați de marcă din lumea cinematografiei româneşti – de azi, în Bistriţa! Începe NOSA Film Festival. Ce surprize v-au pregătit organizatorii:
Administratorii Hotelului Diana trebuie să pună pe masă 50.000 de lei! Ce obligații mai are firma pe care funcționează hotelul noiembrie 21, 2019 - Firma pe care funcționează Hotel Diana trebuie să vireze într-un cont 50.000 de lei, sub formă de cauțiune. Dacă nu respectă toate măsurile stabilite de instanță, poate rămâne fără sumă. Ce au mai stabilit judecătorii:
Surpriză nesperată de la o bancă pentru viitoarele mămici care nasc în 24 noiembrie noiembrie 21, 2019 - O bancă le oferă viitoarelor mămici care nasc în data de 24 noiembrie un premiu în bani. Practic, în data în care banca împlinește 155 de ani, mămicile care nasc săptămâna aceaasta primesc 155 de euro.