REȚETA FERICIRII: Jumătate de viață-n Mexic, jumătate în Bistrița! Plus iubire în toate!

REȚETA FERICIRII: Jumătate de viață-n Mexic, jumătate în Bistrița! Plus iubire în toate!

Cine a cunoscut-o pe Florentina Pop, fostul manager al Pensiunii Miracolo, nu poate spune decât că e o persoană fericită. Iar rețeta pentru acest lucru ne-a spus-o chiar ea. Jumătate de viață în Mexic, jumătate la Bistrița. Multă iubire în tot ce faci și accentul pe oameni.

Pensiunea Miracolo are noi proprietari. Florentina Pop a decis să-l vândă, după ce l-a condus timp de 20 de ani. Decizia nu a fost luată în pripă, dar nici nu a fost una ușoară.

„Motivele pentru care am renunțat la Miracolo sunt multe. Dar motivul cel mai mare este unul ciudat. Nu am avut cui să-l las, să-l fac cadou, moștenire etc. Eu de câțiva ani încoace, iernile umblu prin lume. Îmi plac călătoriile la căldură când la noi în România este frig. Din aceste motive, când plecam, închideam localul pentru că nu aveam persoane din familie care să se ocupe de el. Am gândit doi ani la rând și am decis să aleg vânzarea. Am primit oferte bune de chirie, dar știind dificultățile acestui gen de local nu am avut curajul să-l închiriez”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Florentina Pop.

Aceasta a explicat că tot ce ține de Miracolo este un miracol. Un miracol al iubirii și al punerii omului pe primul loc.

„Miracolo a ajuns un nume NU datorită rulajului de bani. Miracolo a ajuns un brand al bucuriei și a fericirii OAMENILOR. Orice afacere este complicată și grea în orașe mici unde nu este o piață bună de desfacere. Eu cred că orice dificultate se poate depăși prin atitudine. Oricât ar fi instituțiile de dificile, oricât ar fi angajații de leneși, oricât te-ar fura omul din orice postură, prin atitudine îl poți ajuta să te ajute sau să te încurce. Din experiență știu că atâta timp cât faci ceva cu tot sufletul, cu tot dragul, nu ai cum să dai greș. Mai este un secret – «banul». Cât timp prețuiești omul mai mult decât banul, ai și banii ai și OAMENII. Invers – NICIODATĂ!”, a spus Florentina.

Aceasta a explicat că inclusiv vinderea lui a fost un miracol, în sine.

„L-am vândut printr-un Miracol. Am călătorit de la CLUJ la BISTRIȚA cu o mașină de ocazie. În 8 ani de zile m-am urcat pentru prima dată într-o mașină de ocazie. Omul care a decis să mă ia la ocazie a vorbit la telefon pe cască până la intrare în Bistrița fără să vorbim deloc. Dintr-un capăt de Bistrița la altul am vândut MIRACOLO. Nu ne cunoșteam. A oprit în fața casei, la Miracolo, și i-am spus că vreau să-l vând. După 3 zile, oamenii minunați și speciali care l-au cumpărat mi-au devenit vecini. Nu am făcut publicitate deloc. Există MINUNI și eu cred în ele!”, a povestit Florentina Pop.

Aceasta a recunoscut că îi vor lipsi telefoanele, trezitul de dimineață și personalul care a ajuns să-i fie ca o familie, cu unii colaborând și 10 ani de zile.

Deși nu mai e managerul Miracolo, acesta îi va rămâne mereu în suflet și speră ca și noii proprietari să experimenteze miracole cu el.

„Sufletește și spiritual îmi curge în sânge. Îi trimit iubire și energie. Nu contează care va fi destinul celor care îl vor stăpâni. Miracolo este ca un avion care a atins cerul. El mi-a crescut aripile pe care zbor acum. El a făcut fericiți foarte mulți OAMENI. Fericirea lor este și a fost și fericirea mea. Urmele multor bucurii, trăiri și sentimente nu se pot vinde pe bani, ele au valori mai presus decât aurul și banii. Sunt mândră de mine pentru relațiile, interacțiunile, prieteniile pe care am reușit să le am în timp. MIRACOLO m-a legat de oameni și apoi de alte satisfacții și bani. Doresc în continuare MIRACOLO să fie BUCURIE pentru toți care îi trec PRAGUL”, a transmis Florentina Pop.

Pe lângă iubire și relații, un alt secret al fericirii este să călătorești unde îți place și să fii cu cei dragi.

Eu nu am plecat de tot din România. Mă întorc la primăvara mea în curând. România este pe primul loc în viața mea, deși oriunde o duc mai bine. Copiii mei sunt acolo. Părinții mei mă așteaptă. Unde este familia, acolo e locul de bază al meu. Însă aici, în lunile frumoase și calde, stau și vreau să trăiesc doar iernile acolo. În lipsă de Miracolo, fiind obișnuită cu acțiune, activitate și oameni, am decis să fac ceva frumos care imi place și care să fie și spre folosul celor din jur. Pentru mine mai importantă este acțiunea și să mă simt de folos. Sunt o persoană modestă, umblu desculță, pe jos și bicicletă, pot să trăiesc cu 10 euro pe zi în orice loc din lume. În viață se fac schimbări majore uneori, dar dacă unele schimbări se fac în bine, atunci merită să le faci! Dacă unele alegeri grele se fac cu noroc și succes, atunci merită orice SCHIMBARE. Eu cred și sunt convinsă că asta am facut într-un MOMENT perfect al vieții mele”, a concluzionat Florentina Pop, fostul manager al pensiunii Miracolo.

 

 

Rostul de dimineaţă: Motive serioase de îngrijorare… Sau suspiciune…? decembrie 15, 2019 - Avem motive serioase de îngrijorare. Şi de suspiciune. Cu atât mai mult cu cât lucrurile evoluează într-un ritm galopant. Aproape de nestăpânit… Scapă de sub control. Iar efectele se anunţă cel puţin îngrijorătoare. Dacă nu cumva chiar alarmante.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Bistriţa Bârgăului, Năsăud, Rebrişoara şi Salva decembrie 15, 2019 - Locuitorii din Bistriţa Bârgăului rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore.
A început sancționarea celor care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată de Poliția Locală: 500 de lei decembrie 14, 2019 - Încă de luna trecută, Poliția Locală a început să îi sancționeze pe cei care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată în această perioadă a fost de 500 de lei.
VIDEO – Peteleu despre modificarea organigramei la DSP: Nu văd logica! E pasa-n 3 cu schimb de locuri, ca la handbal! decembrie 14, 2019 - În cadrul ședinței de consiliu local a existat un proiect ce prevedea modificarea organigramei Direcției de Servicii Publice. În fond, se ”transferau” posturi de la un serviciu la altul. ”Nu înțeleg logica acestor permutări. Nu mai aveți nevoie de ei la un serviciu și îi mutați la altul? E ca la Handbal: pasa-n 3 cu schimb de locuri!” a ripostat liberalul Peteleu.
PROVOCARE: Mulţumeşte şi tu pentru binecuvântările din viaţa ta, alături de echipa Cheers! decembrie 14, 2019 - Dacă ai vrut vreodată să mulţumeşti pentru bucuriile şi bunăstarea cu care ai fost binecuvântat, dar n-ai ştiut cum – ţi se oferă prilejul perfect chiar acum! Fetele şi băieţii de la Cheers vor organiza luni, 16 decembrie, la Dacia, un spectacol caritabil extraordinar. Este momentul să răspunzi acestei provocări…!
Ovidiu Frenț nu se dă plecat! Rămâne TOT în Prefectură, dar pe un alt post: decembrie 14, 2019 - Miercuri, Ovidiu Frenț a fost demis din funcția de prefect al județului. Totuși, acesta nu va părăsi palatul administrativ. Conform organigramei actualizate, Frenț va rămâne pe un alt post. Și va răspunde direct celui ce va fi subprefect. 
Nu renunță la locuințele improvizate nici pe ger! 8 adulți și 8 minori își vor petrece iarna în barăci în fosta groapă de gunoi a Bistriței decembrie 14, 2019 - Gerul care se anunță nu pare să îi sperie pe cei care nu au o locuință corespunzătoare. 8 adulți și 8 copii își vor petrece iarna în niște barăci improvizate în zona fostei gropi de gunoi a Bistriței. De asemenea, alte patru persoane își vor petrece iarna în două foste centrale termice.
Rostul de dimineaţă: Două, trei întâmplări bizare, pe o stradă din Bistriţa decembrie 14, 2019 - Au fost suficiente câteva clipe de răgaz, în plină stradă, ziua în amiaza mare – pentru a surprinde în flagrant, în toată splendoarea, două – trei întâmplări care aveau să schimbe definitiv pulsul zilei...!
VIDEO: S-au dat mari cocoși la Cluj! Au condus haotic și apoi au dat cu pumnii într-o mașină decembrie 13, 2019 - Un incident ce a arătat lipsa de bun simț și educație a avut loc în această dupămasă în Cluj. Câțiva tineri aflați într-o mașină cu numere de BN ar fi condus haotic. Apoi au oprit în plin trafic, s-au dat jos și au dat cu pumnii într-o altă mașină. 
FOTO/VIDEO: Cei mai buni dintre bistriţeni au fost sărbătoriţi şi premiaţi azi de Primăria Bistriţa decembrie 13, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița”, astă-seară, la Palatul Culturii. Ceremonia a debutat cu un film documentar regizat de Ciprian Moldovan şi dedicat jurnalistului bistriţean  interbelic – Gustav Zikeli. Lia Band ne-a introdus în atmosferă, interpretând un celebru hit al Tinei Turner - You’re simply the Best...
Pa, Complex Polivalent sportiv din Wonderland decembrie 13, 2019 - Într-o conferință de presă, liderul PNL Ioan Turc a precizat că complexul polivalent sportiv din Wonderland nu este o prioritate, existând șanse mari ca un astfel de proiect să nu fie finanțat.
Amendat de polițiști, pentru că… a uitat unde și-a parcat mașina! decembrie 13, 2019 - S-a întâmplat ieri, în Beclean. Un bărbat din Nușeni a cerut ajutor polițiștilor în găsire mașinii sale furate. Doar că mașina nu a fost furată ci mutată în alt loc...tot de el.
DOCUMENTE: Cum a ajuns un student să execute 5 ani de închisoare, după ce a băgat în mormânt un tânăr decembrie 13, 2019 - Un tânăr de 25 de ani, student la Universitatea Tehnică își va petrece următorii 5 ani după gratii, după un aparent banal accident de circulație. În 2017, acesta a urcat băut la volan, a cauzat un accident de circulație, în urma căruia un taximetrist a murit. Curtea de Apel Cluj a considerat că cei 2,7 ani de închisoare stabiliți de judecătorie sunt insuficienți pentru ca tânărul „să se învețe minte”.
FOTO: O ieșire din vacarmul cotidian. O dezintegrare a ființei umane, aşa cum doar Ştefania Borodi o poate concepe decembrie 13, 2019 - Aveţi acum ocazia să admiraţi, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, o inedită colecţie de tablouri semnate de creatoarea de modă Ştefania Borodi. „Ele redau viziunea și trăirile mele, dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână..."
Consilierii locali au votat: Fără burse mărite pentru elevi! decembrie 13, 2019 - Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local prevedea aprobarea valorii burselor oferite elevilor. Liberalii au propus majorarea sumelor alocate, însă proiectul nu a avut susținere. Doar cei din PER și un ”rătăcit” din ALDE au susținut propunerea acestora.